Jump to content

Bugten

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har stort sett brukt 65 grain N 140 bak 250 grain swift. Denne kula er som kjent ganske hard , og hadde sikkert passa betre med N 150, men eg har kun 51 cm løp, og seinare krut gjev masse munningsflamme.
 2. Lurer på kva skinne det blei, den ifrå Ken Farrell eller ? Stål eller alu ?
 3. Heilt eining med Barks, dette er ikkje å rekne som noko salgsvare. Hadde sjølv ein 4 - 14 x 44 , og i motsetning til Barks hadde eg ikkje god erfaring med den. Over 9 x forstørrelse var det umuleg å skarpstille trådkors med bakgrunn , fekk dobbelt kors når resten var ok. Men denne går jo berre til 9 so ... Ein annan (og i dette tilfelle svært viktig) ting er at det har vore problematisk å få utført garantisaker på desse Conquest-kikkertane. Mvh Bugten
 4. -Fylke: Sogn og Fjordane -Kommune: Førde -Fadder: Bugten -PM -Riflepatroner, enstasjonspresser. -Ca 20 års erfaring, 6-7 ulike kaliber.
 5. Då ser det ut til å løyse seg, Spesialvarer i Førde kunne skaffe ein brosj i 9,3 mm. Med ein slik innvendig brosj er det ikkje rare jobben å fikse dette antar eg ...
 6. Kan sjølvsagt kjøyre nye hylser, men syns i utgangspunktet ein smultring var litt for lite problem til å kassere denne lotten på 100 hylser Hadde tenkt å la dei gå so lengje halsane ikkje sprekk og det ikkje blir urovekkjande tynt med gods ved trykkringen . Må inrømme at eg ikkje har prøva forestertrimmeren til utvendig fresing endå , men den "er ikke tilstrekkelig til jobben" also ? Ole-Johan og 35VRM; dersom de veit om ein innvendig brosj til 9,3/.366 so fortel meg kvar eg kan få tak i den !
 7. Det er fullt forståeleg det ! Og slik eg trudde det var. Det som eg finn litt pussigt er at mange die-fabrikantar har dier for 6,5mm-06 Ackley Improved , men ikkje for kaliberet som den utgår ifrå. Takk til PLÅ , skal snakke med Trond ang. RCBS. Om nokon kjenner til fleire alternativ so fyr laus. Dette er elles eit ledd i førebuingar til eit evetuellt ekstra løp til Kongsbergen min. Det er jo alltid fornuftig å sondere tilgongen på verktøy ein treng før ein kontraherar.
 8. Ok, ser ut til at eg må ta den utvendige jobben då. Takk for svar !
 9. Javel, takk for svar ! Forstår ditt svar som at det ikkje er samme kaliber ? Samtidig ser eg ikkje nokon 6,5-06 i listene, kan nokon hjelpe meg her ?
 10. Har lada 9,3x64 i lengre tid, med RWS-hylser. Dei er sikkert lada om 15-20 gonger og har blitt gløda no og då. Har halspressa, men likevel har det danna seg ein smultring i overgong skulder / hals. Denne er det vel best å fjerne innvendig (?) , men fres til dette formål har eg ikkje klart å oppdrive. Har Forster-trimmar. Men dei leverer ikkje "inside neck reamer" til .366 seier Trond (Hjemmelading). Han kunne heller ikkje sjå at andre levrandørar hadde dim`en. Alternativet er vel å dreie av på utsida, men er dette god praksis ?? Ser for meg dette som litt "skummelt", dvs bruddanvisning , lite kontroll på godstjukkleik i overgang hals / skulder osv. Er eg på bærtur her ? Tar imot råd med takk !
 11. Kjapt spørsmål: Er dette identiske kaliber ? Har sett etter dier i 6,5-06 , og ser at diverse produsentar har verktøy i 6,5mm-06 Ackley Improved. Vanlegvis er vel "Ackley Improved" - patroner retta ut , fått brattare skulder og kortare hals, er dette tilfelle her og ?
 12. Jackrussel har rett, og dei (jerven) anbefalar Kiwi Camp Dry. Ein ting til ; pass på å velge eit program utan sentrifugering ....!
 13. 64'en er breiere over ræva. 66 går vel i standard(30-06, 308 osv.) støtbunn. Og ikkje berre over ræva, 64 -hylsa har større diameter på resten av kroppen og (utanom halsen sjølvsagt) ,ein reknar at volum på -64 og -66 er tilnerma lik. Ergo kan ein og bruke ladedata frå den eine til den andre (med varsemd sjølvsagt). Ei -66 patron vil mate betre i ei ex -62 kasse , dvs billegare konvertering , + ein slepp og å gjere noko med bolten. Hadde nok konvertert til 9,3 x 66 sjølv istaden for -64 om den hadde eksistert på den tida.
 14. Hei Poacher ! Kva heiter støtta / arrangemanget du brukar på bildet ? Er det ein kombinasjon av fleire innretningar ? Den såg stødig ut
×
×
 • Create New...