Jump to content

strafix

Members
  • Posts

    139
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by strafix

  1. Heisann Jeg har funnet kravene til en Nordisk Jegertrap-bane, men finnes det mål på en vanlig jegertrap-bane? De nordiske kravene krever for store endringer på banen vi allerede har, og vi hadde kun tenkt å supplere med tak over standplass. Er det noen som har malen for en slik bane som vi kunne kontrollert opp i mot før vi begynte å tegne overbygget våres? Mvh Øystein
  2. Jeg har brukt primos turbo dogg. Den har det blitt skutt 3 rever for og er veldig fornøyd med det. Den eies av den lokale jeger og fiskerforeningen. Jeg ville sett på apache modellen hos brunst.no Den har kanskje enda bedre rekkevidde mellom fjernkontroll og høyttaler. Dette er bare noe jeg tror siden de har synlige utvendige antenner. Primosen kan være litt vanskelig å stoppe/pause/styre manuelt når avstanden er lang. Apachen har 2 høyttalere som kan styres manuelt under lokking. Det kan gi litt mer levende lydbilde kanskje.. Det skiller bare en hundrelapp på dem og jeg hadde valgt apachen. Den er nok ikke dårligere enn primosen.
  3. Jeg er litt nysjerrig på åtetrigger til conibear. Noen som har brukt dette og fått mår? Jeg bruker trekasse og horisontal montering i trærne i dag, men musa stikker av med all maten (Har lagd noen musesikre dunker med masse hull i nå). Men jeg ønsker å forsøke åtetrigger, feste fella rett til trestamme med f.eks killerclips / spiker, lage tak over fella med granbar lagt over noen greiner ovenfor fella. Feste en hel fiken til åtetriggern. Vips. Ferdig. Blir dette musesikkert? Klatrer musa utpå fella og tar åtet? Jeg ønsker så klart å friste med mer omkring fella enn bare denne ene fikenen på åtetriggeren. Men det kan jo gjøres i en luftig og musesikker beholder som måren heller ikke kommer inn i. Da er det kanskje en mulighet for at han går i fella til slutt... Hva tror dere? Burde åtetrigger brukes på 160 eller 120 feller?
  4. Chamberlainen har volumkontrolll, så på laveste nivå... og litt tykk tape over høytaleren så kan det hende den blir rolig nok til formålet ditt. Elller du kan slå av lyden helt, og kun bruke lysdioden som varsling... men da får du lukket øynene. Så den må nok moddes på samme måte som med tipset for driveway patrolen (ørepropp med volumkontroll).
  5. Chamberlain cwa2000 fra ebay ca. 400 kroner. Oppfyller alt bortsett fra øreplugg (kan moddes). billig drivewaypatrol har jeg dårlig erfaring med. Har prøvd 2 stk... ikke bra. Chamberlain har rekkevidde på over 500 meter... må maskere grønn diode med sort tape eller neglelakk. Strømforsyning en som følger med må byttes ut (11 kr på ebay). Eller finn en gammel i roteboksen.
  6. Det er ikke snø i Nord-Odal enda. Shooter 2 må snakke om et helt annet sted. Er ikke mye ulv i Nord-Odal. Det streifer noen rundt oss av og til. Ikke noe stort problem enda, og det skal det heller egentelig ikke bli dersom rovviltpolitikken følges opp.
  7. Hvem skal utbetale skuddpremien? Å få innført skuddpremie er bare en formalitet til fylkeskommunen (i hvertfall i hedmark).
  8. Hva er pris på slike anlegg?
  9. Jeg er bare nysjerrig på om det finnes noen forskningstall/takseringer på hvor mange rev det finnes pr kvadratkilometer. Og hvor mye må det felles før det gir ringvirkninger i form av økt jaktbart matvilt? Grunnen til at jeg spør er at i vår kommune på 508km2 så har vi 2 stk jeger og fiskerforeninger som samarbeider tett og har stor fokus på revejakt. Akkurat nå så har vi kontroll på 99 felte rever og diverse annet rovvilt, og antallet stiger fortsatt hyppig. Hvor mange rev felles det årlig i din kommune/forening i løpet av jaktåret?
  10. Jeg har hvitt lys i min LED-Lyskaster. Har skutt 16 rever fra 10. oktober 2011. Så jeg kan ikke si at reven blir skremt av hvitt lys. Men har ikke noe å sammenligne i mot.
  11. 100 meter går fint! Hva med 200m??? Paal Det har jeg ikke testet! Men med snø på bakken tror jeg det kan gå... Men om du skal strekke avstanden såpass så bør du nok velge ei lampe med hvitt lys... og ikke varmhvit som den jeg linket til. Varmhvite dioder er ikke like effektive.
  12. Denne vil kun holde til haglehold... åter på opptil 20 meter maks.
  13. http://www.dealextreme.com/p/12w-12-led ... 220v-54857 Jeg har kjøpt og ville kjøpt denne eller en tilsvarende! Jeg trikset med lommelykter og diverse i fjor... men har nå endt opp med en slik som ovenfor, men med 9 Watt! (9 dioder) Du er avhengig av disse "samlelinsene" omkring hver diode for å kaste lyset langt nok. Den LED-Lyskasteren lenger opp i tråden er ubrukelig pga. den sprer lyset alt for mye og kaster det ikke lenger enn ca. 15-20 meter.
  14. .. og nå ringte testjegeren til meg og sa at jeg måtte bestille et sett til! Han hadde blitt vekket flere ganger i natt og sett reven så detta fungerte bra, men han hadde vært litt for treg.
  15. Jeg har kun testet den i stua med bikkja og litt kjapt på åta når den ble montert. Vi har montert den litt lavt siden den har en flat bred "tut" som begrenser følsomheten opp og ned. Denne tuten kan man enkelt kappe av med en baufil. Jeg mener at det ikke skal være nødvendig, men bare en fordel siden sensoren ikke vil rime til så lett. Det er ingen O-ring som tetter kapslingen. Så her har jeg bare tapet med elektrotape rundt skjøten. Men det følger med et hendig lite tak (plastikkparaply) som klipses fast til sensoren som gjør at vann ikke treffer sensorkapslingen. Sensoren drives med 4 stk AA batterier, det skal vare i ca. 2 år i følge manualen. Innedelen kan også drives av 4 stk AA batterier og det skal være nok til 2 ukers driftstid, men har du tilgang til strøm så er nok nettadapateren å foretrekke (husk "reiseadapter", det er amerikansk plugg på nettadapteren). Maks rekkevidde er ikke testet, men er oppgitt til 0,8 km. Men åta hans er på 80 meter og det fungerte fint. Har lest erfaringer av flere brukere som har plassert den ut på 300-400 yards i oppkjørselen sin uten problemer. Det er ikke mulig å kople til hodeplugg. Men lyden kan justeres litt opp og ned, men for haglehold fra f.eks campingvogn bråker den nok litt for mye. Men dette kan nok dempes med litt tykk dobbeltsidig tape over høyttaleren. Prisen er 450 kroner... og det synes jeg den absolutt er verdt.
  16. Er det noen som har erfaring med denne? Jeg har fått levert denne nå. Monterte den opp hos en kompis i går kveld. Synes den lover bra! =) Han har mye trafikk hos seg, så jeg er sikker på at det detter en rev for den i løpet av helga.
  17. Har skutt 15 rev på åta siden 8. oktober i fjor og den siste reven ble felt 10. januar i år. En kompis av meg har også skutt 15 rever og hans siste rev ble felt 8. januar. Både jeg og kompisen min har spor rundt omkring på eiendommene våre ikke langt i fra åta (ser ut til å være mye rev), men reven vil ikke spise! Akkurat slik var det også i fjor... en slags dautid i januar og til midten av februar. Er det flere som opplever det slik nå om dagen og tidligere år??
  18. Jeg har brukt en billig Driveway Patrol som den hos netthandelen. Jeg synes rekkevidden var dårlig og den ga for mange falske alarmer hos meg. Edit: Falske alarmer ved mye vind, soloppgang eller raskt skiftende skydekke. Jeg vurderer selv å kjøpe Chamberlain sin CWA2000. Den ser ut til å ha en værtett kapsling. Rekkevidden på 800 meter er også bare positivt. Men dette blir bare for å få tidligere varsling på stier/populære tråkk rundt og forbi eiendommen min siden jeg har en velfungerende hjemmelaget varsler i dag.
  19. Jeg ville prøvd denne:http://www.ebay.com/itm/CHAMBERLAIN-CWA2000-WIRELESS-MOTION-ALERT-SYSTEM-/110809067813?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19ccbc3125#ht_3408wt_952
  20. Jeg har kikket litt på trådløse "revevarslere" på nettet og mulig funnet et gunstig alternativ med god rekkevidde. Chamberlain CWA2000 Wireless Motion Alert Rekkevidde 1/2 mile (noe som skulle tilsi 800 meter) http://www.amazon.com/Chamberlain-CWA20 ... 675&sr=8-1 Sensor og mottaker til $52 + frakt og moms. Kan bygges ut med inntil 4 sensorer totalt. Noen som har forsøkt produktet eller tenkt tanken?
  21. Jeg har ingen erfaring med brunst sin varsler, men forsøkte i fjor en billig Driveway Alert. For meg som har åta litt over 100 meter fra huset så strakk den ikke til. Derfor har jeg nå en delvis trådløs revevarsler. Dvs. kabel fra ir-sensor inn til låven, og trådløst fra låven og inn til huset. Radioens rekkevidde er 5 km i åpent lende. Så i fjor kjøpte jeg 1 stk ir-sensor fra Clas Ohlson ( http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=162952889 ). Viktig at sensoren er stillbar med jumper mellom NO/NC. Min er stilt til å være NO (Normally Open) på alarmutgangen. Koplet til litt telefonkabel fra låven og bort til åta (4 ledere, 2 til alarmutgangen og 2 til strøm). https://www.elfaelektronikk.no/elfa3~no_no/elfa/init.do?item=55-655-04&toc=20212 Nettverkskabel vil også fungere. Koplet alarmutgangen på IR-sensoren til CALL-knappen på en walkie talkie. Som f.eks denne http://www.dealextreme.com/p/bellsouth-22-channel-frs-walkie-talkie-2-pack-5127 Forsynte både radio og IR-sensor med hvert sitt power (6V til radio og 12V til ir-sensor). Har også koplet til et strømadapter til radioen jeg har innendørs (et batterisett med 4 stk AAA holdt ca 2 døgn, men jeg jakter fra soverommet mitt hver eneste natt så et power var mer hensiktsmessig for meg). Løsningen har fungert fint for meg. Nytt i år er at jeg kjøpte 3 stk ekstra ir-sensorer på ebay slik at jeg fikk 360 graders dekning (tidligere varsling). Har skutt 12 rever siden 8. oktober i år, så jeg er storfornøyd. Alle kabelskjøter er gjort med scotch-lock. Og alt utenom IR-sensorene er bygd opp med ting jeg har hatt liggende hjemme eller i søppelkassa på jobb. Så for meg har den kostet meg ca. 400 kroner. Sensoren fra ClasOhlson har vært den dyreste komponenten, men de fra Ebay er like gode og mye billigere. Det finnes 1 ulempe med løsningen og det er at radioene må slås på manuelt etter strømbrudd. Skitt jakt!
  22. strafix

    Game finder?

    Til og med et billig termisk IR-kamera vil være dårlig på litt avstand. Dette har jeg IKKE tro på.
  23. Min Driveway Patrol fungerte litt før vinteren satte inn. Opplevde rekkevidden som ustabil. Fikk også falske alarmer når morgensola / brå skyendringer trådte i kraft. Rakk aldri å justere den så mye med tanke på dette før den døde.
  24. Beskrivelsen til Jula om at den 9W LED-Lyskasteren tilsvarer 60W glødepære er helt feil og misvisende. Jeg sammenlignet 250W halogen (arbeidslampe) og LED-lyskasteren høsten 2010, og LED-Lyskasteren vant overlegent på kastelengde. Arbeidslampa lyser bare veldig bredt...
×
×
  • Create New...