Jump to content

robertar

Members
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About robertar

 • Birthday 09/22/1976
 1. jeg bruker Havteiner, fikk 14 stk sist trekking, har fått 24 stykk på fem dager i sjøen.
 2. hei.. jeg fisker i en Romsdalsfjord... fikk ti stykk første trekkninga etter to døgn i sjøen. To med rogn. De åtte andre veide 11 kg tilsammen. Størrste 3.2 kg. Robert.
 3. Hei, jeg har en Browning A-bolt SS i kal. 30-06 som var ferdig gjenget fra fabrikk. Jeg tror gjengene har dim m 14x1,5 eller m 14x1 husker ikke helt. Jeg har en hausken standard demper, den er laget slik at den kan tilpasses alle typer gjenger med en innsats som skrus inn i demperen, innsatsen passer de gjengene din rifle har. Hvis du velger Hausken (vet ikke hvordan de andre demperne fungerer) så har den en flens laget av vinyl som skal være tilpasset rifleløpet ditt, dette brukes å gjøres hos børsemaker, jeg fikk problem med dette fordi jeg bare bestilte demper med rett insatts uten å få tilpasset vinylflensen. Selv om rifla er ferdig gjenget bør du få tilpasset demper til rifla hos børsemaker. Pipa er tynn så den blir fort varm, men jeg har ikke merket treffpunkt forandring av den grunn. Jeg greier å skyte samlinger innefor en femkroning, med rifla, om amunisjonen er god.
 4. Jeg har rifle i både 30-06 og 308. En Browning A-bolt SS med plast stokk og 51 cm langt løp. Den er i kaliber 30-06 og den andre en Sako 85 SS med laminatstokk i kal. 308. Den er kappet løp til 44 cm. Jeg er overbevist om at følt rekyl er mye større når jeg skyter med Sakoen som er kal. 308 enn A-bolten i kal. 30-06. Hva er grunnen? Jeg tror hovedgrunnen er at løpet kappet slik at det er syv cm kortere på Sakoen enn Browningen. En annen grunn kan være at stokken på A-bolten passer meg bedre enn på Sakoen, og rekyl opptaket blir derfor bedre. Det kan være mange grunner til at du føler rekylen ubehagelig med våpenet ditt, er det riktig tilpasset deg? har du god kinnkontakt med kolben, er kolben lang nok? Du kan bygge den ut med plater imellom kolben og kolbekappen. Mange er også veldig fornøyd med å bytte ut kolbekappen med en som heter limbsaver, du får kjøpt på Midaway Norge. Tikka T3 Lite er et lett våpen så det er nok noe av grunnen til at du føler rekylen litt hard, sett på demper og mye er gjort. Demperen tar vekk det meste av rekyl pluss at vekten øker og munnings vippen forsvinner. Dette vil hjelpe. Hvis du bruker 180 gr kuler, gå ned til 150gr. Forskjellen på kal 308 og 30-06 når det gjelder krutt mengde er ca 1-2 grain. Dette gir en hastighet forskjell på maks +/- 50 m/s, hvis du lader selv, lag snille ladninger og forskjellen mellom kaliberne blir nesten borte. Tikkaen din tror jeg har lang låsekasse både i 308 og 30-06, så du kan vel bygge den om til kal. 308, men dette blir som sakt over så lite lønnsomt at salg er en bedre løsning. Da kan du heller kjøpe 6.5x55 er betraktelig mildere å skyte med.
 5. jeg har skutt noen rever med Nosler Partition 180 gr i 30-06. Disse revene har omtrent vært færdig flådd, så Nosler Partition vil ekspandere godt i en rev. Men om du vil ta vare på pelsen ville jeg valgt Barnes TTSX.
 6. robertar

  Sakoklubben

  hei, melder meg på her jeg også! Sako 85 SS i kal 308 med Swarovski Habicht PV 2,5-10x56 med lys og hausken demper. mulig det blir en zeiss 6-24 x 72 etterhvert. Robert.
 7. takk for info. Nå skal jeg ta kontakt med børsemaker og undersøke. Jeg var vel egentlig bare nyskjerrig på om det lot seg gjøre uten store komplikasjoner... Grunnen til at jeg vil gjøre dette er at jeg har kjøp meg en Sako 85 308, og da blir det litt smør på flesk og ha en rifle i 30-06. Jeg ønsker meg en hundefører rifle i 9.3 eller tilsvarende. tenkte derfor på 35 Whelen siden jeg har 300-400 norma hylser i 30-06 som jeg tenkte å bruke videre.
 8. hei, jeg har en Browning a-bolt SS 30-06 som jeg funderer på om det er mulig å bytte løp på slik at det blir en 35 Whelen og hva det eventuelt vil koste sånn ca? kan jeg bruke 30-06 hylsene mine og lade 35 whelen med de?
 9. Hvis dette forslaget blir lov, og økokrim får det som de vil med jaktforbud mellom kl 21 og 05, med den begrunnelse at viltet ikke skal lide unødig ved eventuelle skadeskytninger uten mulighet med på følgende ettersøk pga mørke. Vil det etter mitt skjønn være like rimelig at all jakt bør opphøre i skymingen også. Om et dyr blir skadeskutt ett kvarter før det har blitt så mørkt at ettersøk ikke kan gjennomføres, betyr det i praksis at ettersøket ikke blir gjennomført før morgenen påfølgende dag. Ettersøket vil ikke startet før dyret eventuelt har gått i sårleie, man bruker å vente minimum en time og skuddstedet skal undersøkes, når dette er gjort vil det være for mørkt til å gå ettersøket. Måneskinn jakt på barmark, eller i hvert fall om det i tillegg ligger snø er etter min mening ikke jakt i mørket, da det ikke er mørkt, jeg kan se farger på hus, som ikke ligger opplyst av kunstig lys på flere hundre meter. Faktisk er jeg bekymret for at det er så lyst at hjorten ikke kommer inn på innmarka. Ingen av de 16 hjortene jeg har skutt de siste tre årene på innmark i måneskinn har kommet seg mer en ti meter fra skudd stedet. og står de etter første skudd, følger jeg på med ett til. Holdene er aldri over seksti meter og selv om jeg bruker den noe av den beste optikken som er å oppdrive, innenfor lovverket, hadde jeg kunne skutt med åpnesikter. Hvis det skal bli slik at dette forslaget blir lov, og måneskinnjakt blir forbudt, må jeg begynne å skyte hjorten i drev, eller snikjakt i skogen. Dette er aktiviteter jeg driver mye med, særlig drivjakt med hund på rådyr, men også hjort. Jeg må nok dessverre innrømme at stress, skadeskyting og feilskyting, kolle blir skutt fordi skytter ikke ser kalv osv, skjer her. Disse aktivitetene skjer på dagtid, da dyrene ligger i dagleie, de ligger å hviler etter å gått å beitet hele natten. Når de blir skremt opp av driverne og jaget på post, skutt på, kanskje i fart, av jegere som har kort tid på å velge ut riktig dyr, sikte og trekke av, kommer dessverre mange dyr til å lide. Forvaltningsmessig er dette forslaget en katastrofe, Jeg har ikke tall men jeg har inntrykk av at nesten all hjort blir skutt på innmark i måneskinnsperioden. Hvordan jegerne skal greie å skyte de kotene de har fått av de som driver hjorteforvaltningen greier jeg bare ikke å skjønne. Kanskje byråkratene og juristene i økokrim og DN mener vi skal samle inn hjorten med gjeterhunder og sende de på slakteriet, som sau og krøtter… Jakt er ikke slakting. Det skjer dessverre uhell og dyr lider, vi jegere må se til at disse lidelsene blir minst mulig, og en måte å gjøre det på er å jakte på innmark i måneskinn. I tillegg bør vi utdanne og bruke ettersøks jegere og hunder, som selvfølgelig burde fått bruke lys for å finne viltet fort og dermed skape minst mulig lidelse for dyrene.
 10. har brukt denne http://www.feltreir.no/ hengekøya under laksefiske i fjor, strålende komfort når man først har kommet seg oppi. har sovet gode åtte timer uten problem. anbefales!
 11. skutt tre stykk, men har plan om å prøve åtejakt i vinter
 12. jeg ble ihvertfall lei av å bruke jaktdagen på å lete etter Dachsen. Her jeg jakter er terengene små, smale og med mye hjort... De dachsene vi brukte dro gjerne over fjellet etter hjorten. Bestemte meg for at jeg ville ha en type hund som ga seg slik at vi kunne jage mange plasser iløpet av en jakt dag. Men har dere terreng på størrelse med Løvenskiold sine så er det vel gøy med hund som jager i flere dager i strekk. Velg hund utfra dine behov, gjør grundige undersøkelser på hva som passer deg. Ikke stol på magefølelsen, eller hva naboen sier. Her hvor det er hjort, ville jeg sett på kort jagere som Basset, dachsbrake eller Wachtelhund.
 13. hva med Alpinsk dachsbrake? http://www.dachsbracke.no/ jeg har ei alpinsk dachsbrake tispe på litt over to år og er meget fornøyd med drev egenskapene hennes. Rasen er kortjager og holder skjeldent på lenger enn en time. Jeg bruker henne mest på rådyrjakt. Rasen er kjent for å være ekstremt spornøye, og selv om størrelsen er som en drever så er hastigheten skjedent et problem. Mira
 14. robertar

  Tikkaklubben

  hei hvor lang blir en t3 når man kapper løpet max (47cm) og setter på en hausken eller atec demper? jeg vurderer en t3 hunter i 9,3x62 som hundefører rifle.
 15. burde det lages en egen tråd for "musejakt med katt"? Robert.
×
×
 • Create New...