Jump to content

Ririon

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ririon's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. P9S?? Måtte google for å sjekke at det faktisk eksisterer en pistol med et så hysterisk bra navn. Men OK, hvilken 9 mm er aller best til militær feltskyting, da?
  2. Moss? 55 mil dit.. Men jeg må vel kanskje fire på krava der også. Dette er jo verre enn med kvinnfolk. OK, jeg har jo ingen som helst bruk for mer enn 6 kuler i magasinet, heller. At det er praktiskskyttere som vurderer våpenet, er jo en bra ting for annenhåndsverdien. Men justerbart baksikte syns jeg et våpen som dette bør ha.
  3. Scanarms er så vidt jeg kan forstå i en slags dvaletilstand, men "blackops92" her i Kammeret står bak/er delaktig i Scanarms og Sportsvåpen. Og Sportsvåpen selger nå Glock og Sig pistoler (etter bruddet med STI). Jeg er ikke SÅ paramilitær av meg. Som sagt skyter jeg kun upraktisk.
  4. Nå viser det seg dessverre at Sportsvåpen har valgt å slutte å ta inn STI inntil videre. (Ikke optimal ordning der de var underlagt Danmark på et tungvindt vis.) Da rykker jeg tilbake til start her. Skulle gjerne ha kjøpt noe som ligner på STI Edge til militær feltskyting. (1911-kloning med 5'' løp, 9x19, høy presisjon og double stack/så tykt grep som mulig.) Og jeg skulle gjerne ha kjøpt det nytt av en forhandler som har peiling og som holder til innen en dagstur fra Trondheim. Tips?
  5. Jeg fant forresten den forsvunne eposten nå, så svaret var raskt og hjelpsomt på epost, også. So far so good.
  6. Der var du. Med en responstid på et kvarter på forum, er det ikke så nøye med den eposten. Kan ha havna i et spamfilter et sted eller noe. Jeg skal PM-e deg etterhvert med mer kjøp-og-salg-ting som ikke er så interessante for hele panelet. Men det som kanskje er interessant for flere er status for Sportsvåpen/Scanarms. Det kan du kanskje ta et par linjer om for offentligheten? Uten å la det skli over i ren reklame, ja.
  7. Jeg tenkte å kjøpe meg en litt råflott pistol til militærfelt (TPK) og vurderte sterkt en STI 2011-variant i 9x19. Sandnes er like langt unna Trondheim som Düsseldorf, og med tanke på skriveriene her om mulige innkjøringsproblemer på denslags våpen, tenkte jeg å kjøpe lokalt så jeg kunne få forhandleren til å se på ting som ikke fungerte optimalt uten å slite med for mye transport. Scanarms er jo i Trondheim, men alt på internett er sperret, og foran døra til butikken lå det et 15 cm lag av søppel, så det var ikke så lovende. Sportsvåpen på Fannrem, da? Det er jo ikke SÅ langt unna. Men ingen svarte på mail der, butikken er enten i kjellerstua til innehaveren (ifølge telefonkatalogen) eller ute på et jorde sør for Downtown Fannrem (ifølge kartet). Er det noen her som har erfaringer med noen av disse i nyere tid? Det er vel gjerne praktiskskyttere som har handlet der? Jeg skyter kun upraktisk, og trives godt med det.
  8. Hva med å handle i utlandet bare basert på pris? Ikke bare supersjeldne ting, altså. Hva om man får lyst på en pistol basert på gode anmeldelser og anbefalinger, men eneste leverandøren i Norge sitter i Strupfjordsbotnøra og svarer ikke på telefon eller epost, men har en litt dårligere modell til 3 ganger det den koster i USA. På webshopen som sist ble oppdatert i 2006. Greit nok å handle av dyktige og serviceinnstilte norske fagfolk med peiling (det har jeg gjort og betalt gode penger med glede), men i slike tilfeller er litt privatimport fristende. Er det noen tips om våpensjapper på nett i Tyskland, USA eller Danmark med gode priser og godt forhold til Furet Værbitt?
  9. Godt å vite i tilfelle tredje verdenskrig eller noe. Vurderer å kjøpe en STI 9mm og bekymret meg litt for dette. De skriver selv (i bruksanvisningen som kan lastes ned) at: STI handguns can be safely fired using factory specification standard velocity ammunition. STI accepts no responsibility for claims brought against the company due to any other loads or any loads which do not meet the safety tolerances endorsed by the Sporting Arms and Ammuni- tion Manufacturers’ Institute (SAAMI). http://media.stiguns.com/ProductDocs/20 ... v02-07.pdf Og SAAMI sier at man ikke skal bruke 9mm NATO ammo i en pistol laget for 9mm Luger (Parabellum) http://www.saami.org/specifications_and ... ations.pdf Men klart: Amerikanere er jo først og fremst ute etter å unngå å bli saksøkte. Det står ikke at det ikke går bra, bare at de fraskriver seg alt ansvar om det ikke skulle gå bra.
  10. Ririon

    Desert Eagle .50

    Da har vi tydeligvis en person her som kan si litt om .50-ammopriser? Jeg lurer fremdeles. Og hva med hylsene? Er de like fine etter å ha blitt sparket ut av en Desert Eagle, eller ser de ut som de tomhylsene som kom ut av AG3-en min i militæret (med en solid bulk i sida)? Revolver er vel bedre for hjemmelading på den måten. Du slipper iallfall å kravle rundt etter dem mellom beina til folk. Akkurat det ødelegger litt av "forlengelsesfaktoren".
  11. Hmm.. Det Pilt skriver her er jo en perfekt beskrivelse av meditasjon. Dette er vel noe man kunne benytte seg av i rekruttering. Man ville kanskje få en annen sammensetning av nye medlemmer om man henvendte seg til folk med interesse for meditasjon, og ikke bare folk som vil være med i VM eller har sett for mange actionfilmer (som meg ). Aaa-ooom...
  12. Får lyst til å lage et kruttmålingsoppsett basert på en datastyrt digital vekt... Et eller annet helautomatisk og Reodor Felgen-aktig. Kanskje det er et nisjemarked for slikt for ladenerder rundt omkring?
  13. Ririon

    Morfars pistol

    Takk for hjelpen. Det ser ut som løsningen blir at jeg blir stående som eier fram til hun har skutt nok til å få kjøpetillatelse (minst 6 mnd, mao). Jeg er ganske fersk selv, og har ingen våpen fra før. Hva er mulighetene for å få tillatelse til en 9 mm pistol til feltskyting i tillegg til denne (og en .22)?
  14. Langholds-salong? Hva slags presisjon snakker vi potensielt om her på 150 (200+?) meter?
  15. Ririon

    Morfars pistol

    Morfaren til en venninne av meg døde for et års tid siden. Han etterlot seg blant annet denne pistolen. Siden jeg straks skal kjøpe pistol selv, fikk jeg spørsmål om jeg kan stå som eier av den. Jeg har ikke sett den selv, men har fått tilsendt dette bildet. 1) Hva er dette? Ifølge ryktene en 9 mm Luger fra 1938, men noen her er sikkert eksperter.. 2) Hva er sjansene for at den fungerer? 3) Er dette et samleobjekt/hva er prisen sånn ca. ? 4) Om dette er en 9 mm, så betyr vel det at jeg ikke får kjøpt meg den 9 mm-pistolen jeg hadde tenkt til "militær pistol" feltskyting. Er det noen omveier rundt det? (Uten å bli "hyperaktiv" konkurranseskytter.) 5) Plombering er en mulighet, men unngåes om mulig. Det regner jeg med at det er forståelse for her.
×
×
  • Create New...