Jump to content

Ragg

Members
  • Posts

    56
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ragg

  1. Hjelp, jeg skal gifte meg! Det fører til at Ragg, hunden, vår, blir mye ensom i sommer. Selve brylluppet står 6. juli, men etter det er det bryllupsreise +++ Har forsåvidt booket plass på kennel, men tenkte at viss noen ønsker en hund på besøk i ca fire uker, hadde det vært bedre for Ragg. Ragg er en gordonsetter på 5 år, som liker å være aktiv. Han bruker å være med på sykling og joggeturer. Vant med små barn, rolig i bil(vant til å være med på biltur). Spesielt lydig er han nok ikke, men svært glad i kos! Ragg bor på Levanger, men er flyttbar innenfor trøndelagsfylkene ca. Har du/kjenner du noen som har lyst på hund fra starten på juli og i ca en måned, ta kontakt! Pris blir vi nok enige om. Mvh Bjørn
  2. Problemet har vært at han har vært helt totalt utslitt etter anfallene sine. Jaktturen er ferdig, og det er bare å komme seg raskeste vei til bil/hytta. Inntil jeg så hva som skjedde, trodde jeg han var særs dårlig trent, og brente allt kruttet før to timer var godt. Byttet for, trente mer etc. Holdt ut dagen på noen turer, ferdig etter halvannen time på andre. Men nå vet jeg jo grunnen. Tror næring og foringsrutiner før fysyske økter kan avhjelpe litt. Vi får se hva vi gjør framover.
  3. + 1. Kan godt hende de ikke gidder å jakte før de hører nabobikkja har los Greit å postere ved terreng grensa når hunden har fått dyra på beina... Dette blir for dumt med slike argument i en debatt. Blir som om jeg skulle sagt at hundefolket sender sikkert fuglenhundene sine inn på naboterrengene for å få fuglene over på riktig side. Ser den Beretta. Hvor langt bak haren ligger vanligvis bikkjene?
  4. Opplys oss uinnvidde: Hvorfor er jaktdagen over viss det felles dyr for din hund Beretta?
  5. Mener dere at jeg skal ringe rundt til de som eventuelt er på jakt i rundt meg når et rådyr kommer forbi min post? Tror nok det blir noe upraktisk. Vi som sjelden jakter med hund vet faktisk ikke om dette dyret som kommer er fra vårt eget drev, eller om det er hunden fra naboens naboterreng som kommer innom med dyr til oss. Det vil smelle fra min børse uansett! Men kommer det ei bikkje som gjør krav på dyret, så får bikkja lov å kose seg på fallet. Vil heller oppfordre alle som slipper bikkja å merke den med navn og telefonnummer slik at vi vet hvem vi skal kontakte for å få levere bikkja å takke for samarbeidet.
  6. Vet det finnes medisiner, men disse har også bivirkninger. Inntil videre blir bikkja hjemme til vi får tatt noen avgjørelser etter råd fra vetrinær. Ikke trivelig å finne hunden liggende slik jeg gjorde forrige helg, spesielt viss dette skulle skje igjen langt til fjells.
  7. Var ute med bikkja på fuglejakt forrige søndag. Etter en drøy times jakting fant jeg han liggende i noe som lignet veldig på epilepsianfall. Har vært til grundige undersøkelser hos vetrinær, og de finner ikke noe galt. Dette styrker da mistanken om epilepsi. Etter å ha tenkt igjennom jakthøsten nøye tror jeg nå at dette er tredje gang det skjer i høst, men at det er første gang jeg har sett det selv. Oppføselen i etterkant lignet veldig på det jeg har opplevd på et par turer i høst. Hunden er bare drøye tre år gammel, og jeg hadde sett for meg mange fine jaktturer sammen med han. Nå er jeg skeptisk til det. Er det noen som har erfaring med bruk av medisin mot dette? Andre erfaringer? Bjørn
  8. Ragg

    Godt kjøp eller ikke?

    Takk for svar. Bare å kjøre en tur da vel.Selges på Berkåk, som annonsen viser, ikke Mosjøen.
  9. Har prøvd å snakke med den eldre selgeren av denne mauseren: http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... e=28666216" target="_blank Han var ordknapp, men hyggelig, for å si det sånn. Fikk i hvertfall vite at den var helt orginal, ikke brukt siste 5 - 6 årene, rustfri og godt tatt vare på. Spørsmålet er om det i det hele tatt er mye feil av meg å kjøpe den? Blir å ha i tilfelle det dukker opp muligheter for elg/hjort- jaktmuligheter. Har en .222 som fungerer utmerket på vilt av mindre størrelser. Tenkte å dra å ta en titt på den i morgen. Hva bør jeg se etter? Blir nok ikke mulighet for prøveskyting.
  10. Men blir det da ikke feil å selge masse kort på rådyr, når produktet ikke finnes? Noe annet blir der grunneiere selv jakter i sine egne storvald. Der ser man utviklingen over lengre tid, og kan være med på å styre dette. Jakter selv på gården der jeg er oppvokst godt nede i Verdal, og der har vi masse dyr. Men kan merke at gaupa streifer innom terrengene å skremmer ut dyra for en periode.
  11. Har prøvd å påpekt det til dem ja... Og i tillegg har de presentert områdene til "middels tett bestand".
  12. Kan iallefall ikke anbefale de terrengene på inatur som er på Levanger. Fant fram fellingsstatistikk for de siste årene på terrengene der, latterlig! Men likevel fortsetter de å selge masse kort på dyr som (nesten) ikke finnes. Bli kjent med bønder i området er vel det beste tipset!
  13. Takk! Lett rundt, men som vanlig(i følge kjærringa), ikke funnet det som ligger rett foran nesa...
  14. Ytterøya for den som vil skyte dyr bukk... Den lokale jeger og fiskeforeningen har vel et par terrengbiter som kan være greit å få sjekket ut. Ellers er det mest private terreng, som det kan være vanskelig å få innpass på. Da snakker jeg om mulighetene innenfor Levanger.
  15. Har vi som kjøper jakt av fjellstyrene i det ganske land noe krav til å få se fellingsstatistikk fra de siste årene? Da tenker jeg på vilt som elg/rein/rådyr. Finner ikke nor om dette under fjelloven. Noen som vet?
  16. Leppene må få herdes! Er vi ikke MENN da?
  17. Kunne selfølgelig hørt med de, men tenkte kanskje det var noen her inne som hadde lyst og tid. Satte meg ut for å postere i det fine måneskinnet i går. Etter nærmere tre timer kom det to dyr beitende, og da måtte det ene dyret bli med meg hjem Stor fin bukk, 5 nesten 6 tagger. Geviret satt godt fast enda. Ikke veid slaktet, men vil anta ca 18 - 20 kg. Spørs om det ikke blir en tur ut i kveld også med fjellduk, strandstol og ei kanne kaffe!
  18. Ragg

    Toppjakt 2010

    Mandag morgen pakket jeg sekken, la skiene på taket og rifla i bilen. Store forhåpninger hadde jeg også med meg! Men.... sekken tok kvelden(iallefall midlertidig), håpløse forhold for ski og ikke en fugl å se Nok en jakttur uten utbytte i dette jaktåret. Aldri opplevd maken. Har mange jaktdager i år, men det vil seg ikke. Men i morgen er jeg på jakt igjen Rådyr da i et terreng vi helt sikkert får sett dyr iallefall.
  19. Vært ute en tur i dag med en kamerat. Kom oss ikke opp så tidlig som vi hadde tenkt... Dermed gikk rådyrene av åkeren når vi kom dit ca halv 8. Var litt mørkt i skogen enda, så vi posterte i håp om de skulle komme utpå igjen. Men det gjorde de jo selvfølgelig ikke. Så masse spor i dag, men nå var siste snøfallet sist søndag da. Prøvde å drive og postere litt for hverandre, uten hell. Ble med en elg på post. Fortsatt på leting etter noen som vil være med!
  20. Hei! Har et rådyrterreng i Levanger med 4 dyr å felle. Nå har jeg blitt sviktet av jaktkompisene som har hund(en i utlandet og en som må prioritere hjortejakt). Dermed spør jeg om det er noen her inne som har lyst og tid til å hjelpe til? Er et skogsterreng med ikke altfor tett bestand, men dyr er det der. Ingen bilvei i nærheten så ingen fare å slippe hund. Skulle gjerne hatt med en hund med fører og kanskje en mann eller to til. Skal jakte i morgen. Søndag er familiedag denne uka... Ellers har jeg også ukedagene ganske fri for tiden, sånn at viss du har mulighet da er det helt greit for meg. Kjøtt deler vi litt på(så lenge jeg får minst et halvt ett!!!!). Send ei melding viss du er interessert!
  21. Vesta dekker også flere tilfeller hvert år ja. Har selv erfart dette. Kvitteringer innsendt, penger på konto innen en uke. Ringte å meldte hunden død, penger på konto etter to dager, uten noen form for mer dokumentasjon. Eneste dumme var at de ikke dekket obduksjon i tillegg slik at vi kunnet få vite dødsårsak. (Datt om i hytta kun fire år gammel.) Har fortsatt ikke opplevd at Vesta har svart; "at det dekker vi ikke." Har forøvrig alt annet av forsikringer der også, og aldri opplevd noe tull.
  22. Å der får de sitte i fred for meg. Den åkeren er full av kumøkk!
  23. Uenig! Observer når en flokk kommer og slår seg ned sammen med andre flokker. Da vil du se at ALLE(nærmest alle ihvertfall) gås på bakken strekker hals. Men at gåsa ofte er vanskelig å få ned har mange årsaker. Vær og vind er nevnt, i tillegg blir den mye jaktet på og er derfor veldig var utover i sesongen. Selv har jeg nærmest sluttet å sette gås i en klar V formasjon. Kan ikke se at dette har så stor effekt som mange sier. Setter de heller litt i puljer, men med en åpning i "midtgangen". Da kan man ligge midt i en slik pulje, gjerne med et skall over hodet, eller på magen!(Fra den tiden jeg lå på bakken med kun liggeunderlag under meg) Men nå er jeg litt rar også da! Etter at ryggen har kranglet en periode nå, er liggende jakting ikke uaktuelt for meg i år. Men har ved flere anledninger funnet åkeroverganger med litt grønt pysj, som er meget fint å sette seg inn i med egnet kamuflasje. Dette har fungert bra for meg. Da har jeg gjerne delt opp lokkegjessene slik at jeg har noen på hver åker. Dermed blir det ofte overflygere i tillegg til de som kommer ned på en av flokkene. Har vel en 40 lokkegås til sammen, med overvekt av canadahoder. Gjemmer ofte disse beitenede hodene litt ned i halmen, mens de andre hodene får stå godt synlige. På denne måten har jeg ingen problem med å blande lokkegjessene. Men har noen tips til en ok sprayfarge for farging av canadahodene til en bedre gråfarge tas det imot med takk! Var stort sett bare canadahoder til salgs den gangen jeg begynte med denne jaktformen... Men det beste tipset jeg kan gi dere helt ferske gåsejegere er å prøve seg frem til den metoden som passer best for deg.Noen ganger går alt galt, men vi lever lenge på den gangen det VIRKELIG slo til!
  24. God start på dagen og uka! Seks grågås på seks skudd før jeg måtte løpe på jobb. Gåsa var ganske sky så er fornøyd med resultatet.
×
×
  • Create New...