Jump to content

Per-S

Members
  • Posts

    6,534
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    92

Blog Comments posted by Per-S

  1. Jeg har liten erfaring med 510 Førland men har testet andre tilsvarende patroner. Jeg tror problemet er at kruttet ikke tenner jevnt fra skudd til skudd. Det vil bli bedre om kulen sitter fastere i hylsen slik at kruttet rekker å tenne før kulen slipper hylsen. En dott med dacron kan også hjelpe. Da blir kruttet holdt litt tilbake mot tennhetten slik at det får bedre og jevnere antenning. Når kulen slipper hylsen vil det bli et brått trykkfall som får noe av kruttet til å slukne, og det må antennes igjen fra de kruttkornene som fremdeles brenner.

     

    • Like 1
  2. Nybegynn3r skrev (På 6.4.2023 den 10.24):

    Vi diskuterer vel ikke ulovligheter på kammeret, gjør vi det?

    Lovverket sier at ammunisjon til bruk på storviltjakt skal ekspandere.

    Sutreinnlegg.

    Her har det ikke blitt diskutert ulovligheter, du må lese hva som skrives. Du må også forstå litt mer om jakt.

    Først, spørsmålet var egnethet for jakt og for de som vet litt om jakt og kuler så har egnethet ikke noe relasjon til lovverket, egnethet er om kulen faktisk gjør en god jobb. Der det jaktes store og farlige dyr er det ofte kun grovkalibrete solide helmantelkuler som brukes fordi de er best egnet til den formen for jakt. Og en helmantelkule som ikke ekspanderer gjør jobben effektivt, også på mindre vilt.

    Så må du forstå at det er i Norge det er en lov som krever ekspanderende kule, andre land har andre lover og det finnes faktisk noen som jakter i andre land enn Norge.

×
×
  • Create New...