Jump to content

loudenboomer

Members
 • Content Count

  725
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Her strides vel de lærde en del? Romme piper og brede bommer var vel tilpassing til datidens varierende diamerter på kulene? Dersom detter var en bra ting ville vel alle piper i dag være designet etter dette prinsippet?
 2. Det vil vel ha noe å si som pipen leveres etter CIP standard "halvgått" på 6.73 diameter - eller på rett .264 diamerter 6.71mm. (som standard på f.eks 6,5x47) Når det kommer til stabilisering har vel kulelengde og tyngdepunkt også mye å si. Ikke bare tyngden på kula. Skal en teste om pipa stabiliserer letter kuler (når den er nær "end of life") må en finne en kule som er relativt kompakt i forhold til lengden.
 3. loudenboomer

  Sauer 100

  Noen som vet om løpet i Sauer 100 i kaliber 6,5x55 vil ha en diameter på 6.71 mm (0.264 in) - eller vil den dele skjebne med andre tyske løp og gå for 6,73mm Håpet er vel her at dem bruker samme løp diameter som for creedmore. Kilder: http://www.cip-bobp.org/homologation/up ... -se-en.pdf http://www.cip-bobp.org/homologation/up ... oor-en.pdf Uttrekk SE F 1)* = 6.50 Z 1) = 6.73 Creedmore: Barrel F 1)* = 6.50 Z 1) = 6.71
 4. Den jaktavtrekkeren som følger med dingler litt fram og tilbake i "kloa" - må en legge på en sveiseperle der for å få bort slarken?
 5. Da broderen har investert i ny børse kan det se ut som jeg får tilbake min første rifle - en brno cz 601 i kaliber 308. Denne børsa har etter min mening en meget solid og bra kasse, bra løp - fint montasjesystem (har på en warne montasje) MEN, stokken er grusom og fører til at børsa hopper - og avtrekket blir aldri helt bra sett opp i mot mer moderne avtrekk. Brukte selv mye snellerten den gang jeg jaktet med den. Stokkproblemet kan vel løses med en halvfabrikata klassisk stokk - men avtrekket er hel helt annen historie. Normalt kan en løses slike problemer med å kjøpe tredjepart avtrekk, men har ikke sett noe Timney avtrekk til denne børsa. Kanskje naturlig nok - cz har designet et relativt "abstrakt" avtrekk her etter min mening. Vil dette passe? Eventuellt andre http://www.timneytriggers.com/shop/timn ... igger.aspx" target="_blank
 6. Romme (standard) 6,5x55 (6,73mm) piper har jeg hørt teorier om at slipper kruttgass forbi og svir tuppen allerede i løpet (a-max)
 7. Takker for alle svar. Dette med hastighet er kommet opp - en viktig faktor - Løpet må kunne stabilisere kula under forskjellige forhold - samt en bør ikke måtte "lade på seg" vide tenhettelommer for å få stabilitet - Lette varmint kuler går i oppløsning? - betyr dette at jeg kan risikere at maxladede 53grain V-max kuler eksploderer i f.eks 1:9? (ref Aannerud) - Ser hodgon mener disse skal kunne gå rett under 1200 mps med cfe223 krutt - Rask twist gir økt trykk - noen som har erfaringer med dette? - f.eks at en ikke kan bruke eldre ladninger (for 1:14) etter at en skiftet til raskere twist (andre pipe-faktorer spiller jo også inn her da)
 8. 6XC er vurdert som alternativ - men må kjøpe nytt (dyrt) diesett, samt søke og kjøpe nye kuler o.s.v. Kanskje hylser også om jeg ikke får necket ut 22-250 hylsene. Blir fort en 2000-3000kr dyrere en et rent løpsbytte på 22-250.
 9. Da står jeg foran et pipebytte på min 22-250, og vurderer derfor å bytte til raskere twst en det originale på 1:14". AI kammer har jeg også vurdert - men vet ikke om jeg gidder hive ut 1400kr på nytt diesett (fl, nk, seat) Jeg har lest en del på kammeret og Internett generelt, men ser det er en del motstridene informasjon (som for dem fleste andre tema) Primært ønsker jeg å stabilisere 53grain V-max og håper på "lappe samlinger", men vil også gjerne skyte 69 grain Scenar - muligens noe redusert til banebruk/matvilt (vitavouri har data for denne ned til 820ms). Holder den 20mm til tommen er jeg fornøyd Skulle den greie å stabilisere 75grain Swift Scirocco ville det være en bonus, men det greier seg med 62grain versjonen. Antar Optimal stigning for v-max'en er 12", for scenar'en må en vel helst på minimum 10", 75 Scirocco bør vel ha minimum 9"....? Kan se ut som 10" kan være en tradeoff?, men er denne så marginal på Scenar 69 grain at disse velter etter 500 skudd?
 10. Komponenter: Lilja Pipe (1-10) Howa kasse (ikke rettet) Beddet i laminatstokk 168 Grain Nosler CC (og andre) N11 (er klar over lotvariasjoner - denne er nesten lik 140, testet og kronografert i flere andre våpen) Børsa går så bra jeg kan skyte(på en lapp) med 40 Grain N11 (ca 0,2mm friflukt), viser heller ikke trykktegn. Men går jeg opp til 42,5 Grain fra denne ladningen (trykk fortsatt ok - går børsa helt forferdelig dårlig. Grupper på 50mm, med slengere som åpner til 90mm til tider. Nå er det ikke mye extra å hente på AI i denne patronen, men litt over 7mm-08 nivå skulle en vel klare? Diverse ladedata oppgir 39-40grain ladning for denne kulen i 7mm-08(std) med krutt som har ca samme brennhastighet som 140. Har ikke kronografert ladningen. Jeg kan legge til at andre krutttyper og kuler er prøvd, barnes matchburners, partisan, v-max osv i diverse tyngder, samme resultat - børsa hater maxtrykk men går bra med mer moderate doser. 38Grain n11 bak 171grain rundneset (jalla merke) går meget bra selv når jeg skyteformer hylsene. Betyr ikke all verden, fikk børsa billig (burde det ringe en bjelle.) og trenger ikke dem ekstra m/s men lurer bare på om det finnes noen teorier der ute.
 11. Mulig jeg har overdrevet litt - og dette begynner bli noen år siden. Poenget er at skal en børser (spesiellt halvauto) i grovkaliber ha noen funksjon må rekylen komme rett bak, slik at skytter kan holde siktet på målet. Den nemo omen ser fin ut i så måte.
 12. Bare stokken er lav/idiotisk nok utformet skal det ikke så mye til ....
 13. Er en kompis som lurer på en slik til grisejakt, blir med brems og om nødvendig en ombygging av stokken (dersom børsa hopper) http://www.petersenshunting.com/gear-accessories/nemo-omen-458/ Ser grei ut i rekylopptaket denne i motsettning til noen 338 win mag kreasjoner (browning bar) jeg prøvde på 90 tallet, tok en 90 graders vipp under avfyring.
 14. Noen som har prøvd å bygge om en browning bar e.l. til 458 winmag? Eneste jeg finner er noe prototype greier kalt nemo omen
 15. Noen som vet (verifisert) hvor jeg kan få tak i disse?
×
×
 • Create New...