Jump to content

Jodda

Members
  • Posts

    193
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jodda

  1. En på jaktlaget mitt som skyter 308 og bare det satt på post og skulle lade opp med norma elite for 2 år siden. Halve pakken var 308 og andre halve var 6,5*55. Han åpna selvfølgelig den enden av pakken som inneholdt 6,5*55 først og så ikke at andre halvdelen var 308W som han skulle ha, så han fikk seg en liten tur bort til nabo posten for å låne skudd, før drevet begynnte.
  2. Denne kula sleit jeg med å få bra presisjon på, og er vell ikke helt i mål ennå. Brukes på eget ansvar. Start lavt osv... Våpen: Tikka T3 ss. 1-8 riflestigning. Har ladet med: N-135 57 mm pt.l Winchester hylse. Winchester S.R hetter. 21 - 25 grs. 787m/s - 967 m/s 9 grader ved siste skyting. Beste 5 skudssamling ved 21.7 grs. ladning. 25grs. ladninga er "heit", og gav meg den dessidert dårligste samlinga. N-140 57mm pt.l Winchester hylse Winchester S.R. hetter 22- 26 grs. 787m/s - 938 m/s 9 grader beste 5 skuddsamling gav 26 grs. ladninga. Gav 25mm. Lykke til og publiser gjerne i denne tråden hvis du får til ei "gull" ladning.
  3. Gratulerer med vesla og swaro`en. Uten noen samenligning forøvrig er jeg sikker på at begge kommer til å gi deg mye gled. Arvet en gammel Swarovski Habisct 10x42 SLC WB etter min far, sannsyligvis fra seint 90 tall, og etter årets elg jakt hadde plast muffene ved okularene løsnet, pluss at jeg syntes den begynt å bli uskarp i kantene. Sendte den inn, og i dag fikk jeg pakke i posten. Ut av det gamle etuiet trakk jeg opp en helt ny en Så servicen er det ingen ting å si på, skulle du mot all formodning få noe feil med kikkertsiktet.
  4. Mistet helt troen på kula etter dette: viewtopic.php?f=85&t=48641 Har gått over til 69.grs nosler match til jakt felt, og 80 grs. A-max til langholds kule.
  5. Finnes 101 i sivilt salg i Sverige? Er stort sett over en tur hvert år og besøker slekt. Sikkert mulig å få sent noe over.
  6. Der fikk jeg jo svar mens jeg skrev Skal sjekke ut den.
  7. takk for kjappe svar Nedsenket i olje vil de nok ikke ruste nei. Kan jo være et alternativ om enn litt ekstremt Hvordan er kjede oljen å fjerne igjen? Noen erfaring? Tar white spirit den? har ikke så lyst å kjøre på med aceton.... Finnes det noe våpenrelatert lagrings fett?
  8. God kveld. Har en del håndvåpen som ikke blir brukt for tiden, og som nok heller ikke vil bli brukt på ennå en stund. Det dreier seg i hovedsak om våpen fra WW2 hvor blåneringen er noe slitt på enkelte. Pr. i dag oppbevares de i orginal lær hylster, men jeg har en formening om at dette kanskje ikke er beste plassen å oppbevare dem i på over tid. De har vært plukket sund og smurt opp hvert år og det ser ut til å fungere, men det blir en del arbeid av det. Har noen tips til egnet fett for langtidslagring, og eventuelt embalasje som verner de best mulig mot korrosjon og tidens tann. Salg er ikke et alternativ, da jeg håper å ta dem i bruk igjen når/hvis den ......golf albuen min gir seg
  9. Du kan jo ikke slutt tråden her! Sitter jo å gleder meg til test fra lengre hold og hvor langt ut du får akseptabel presisjon med den:) har jo ikke så mye å bidra siden jeg ennå er en wannabe, men denne tråden følger jeg. Inspirerende! Har ladet 80 grs. A-Max i 223rem'en som samler 11 mm. på 100 metern så nå er det bare å finne tid å tigge seg en tur med ut til Kjerring øy med proffene.
  10. Må man nu på død å liv skyt kattene. Ei metallplate i bunnen av buret, gjerne fuktet og rett mengde strøm i denne gjør vell og jobben. Fort og renslig. Nei har ikke gjort det sjøl, men vet det har vært gjort.
  11. Har 2 rifler som er gjenget av JD på fauske og gjengene på begge er thigt og fine. Måtte få kappet det ene løpet for å få gods nok til gjengene, og etter kapping og kroning skyter den nå trekløver i stede for snus boks samlinger på 100 m. I begge børsene (223 rem og 308W) har jeg tilnærmet likt treffpunkt med og uten demper. At børsene ble levert tilbake ferdig gjenget, kappet og kronet samme dag som jeg leverte dem fra meg for å få jobbe gjort, er og et stort pluss. Leiv Vidar har og 2 våpen som er gjenget av han som gjør jobben for JD, og de er og tilnærmet perfekte. Bortimot null bevegelse i demperen hvis du prøver, når du skrur den inn på gjengene. Skjønner ikke hvorfor JD i forskjellige tråder skal få "Tyn". Har kun gode erfaringer med jobb og service fra JD fauske, og de som jobber der kan sine ting og vell så det. Demperen jeg bruker er en Sonic 45 og jeg er strålende fornøyd. Berger hørselen, begge børsene skyter tettere med demper enn uten. Liten rekyl. Bygger lite på løpet (11 cm).
  12. Ja du Leiv Vidar, har du fortsatt jævelsk løst, så har æ die sett til 30-06...... Du vet kor du finn det Men om du vil gjør det får bli opp til deg. Går jo fort en del tid på testing og kronografering. Ps. har vell litt norma R1 liggende også.
  13. Jeg har med hell varma opp hele greia. la dia på en vedovn med fyr i. Etter en stund var den god og varm. så kjølte jeg ned hylse bunnen ved å holde det mot en is (jordbær saft is, det var det jeg hadde ). Etter en liten stund kom hylsa ut ved gjelp av ei tang.
  14. Vell i beste kammer ånd. Har det gamle avtrekket mitt liggende, og det er ingen ting feil med det. Det er reint og helt ok. Det ble byttet da børsa begynte å skyte av seg selv når jeg lukket bolten, og bestilte da nytt før jeg plukka rifla ut av stokken. Da den kom ut av stokken viste det seg at en av boltene som holder avtrekksmekanismen hadde glidd delevis ut, med det resultat at avtrekket sto på skeive og ikke fikk tak. Når jeg så lukket bolten gikk skuddet. Siden nytt avtrekk allerede var på vei ble det montert. (og det er nok hakket bedre). Vil du ha det skal du få det. Send adresse på pm. Eneste jeg forlanger er tilbakemelding i tråden om det var til hjelp
  15. Kjøpte nytt avtrekk fra Timney. Ble meget fornøyd.
  16. Prøv å skrape på rusten med messing. Gjerne kanten på ei tomhylse.
  17. Du må se oppi hylsene. To hull Berdan, et hull bokser.
  18. Slik jeg gjør det: Etter pressing går de i vaskemaskinen sammen med dongerien, inni to gamle tennis sokker med knute i enden. Etter vask settes de så til tørk opp ned på varmekablene, på en plank full av spiker. Da er de reine. Når de så er tørket går de i trommelen, for den siste finishen og for å fjerne eventuelle lo rester fra sokkene og vaskepulver rester. ps. fjerner sot fra tennhettehullen før vaskemaskinen. Etter vask sitter dette mer fast.
  19. Kjøp ladeboken og les den, gjerne flere ganger. Er ingen Hekse kunst å lade selv. Ikke trenger du all verden av utstyr heller for å lade de første patronene. I mens kan du se litt på disse videoene, så får du en peke pinne. http://www.google.com/search?q=you+tube ... 25f248985c" target="_blank" target="_blank Ikke la deg skremme av alle nye ord og "fag uttrykk", forståelsen kommer etterhvert og mye er godt forklart i ladeboken, og så kan en jo alltids spørre her på kammeret når en lurer på noe. Fins ingen dumme spørsmål. Lader forøvrig også bl.a 375 H&H og til elgen bruker jeg 300 grs. Oryx. Har skutt bare en elg med den, og den gikk 3 skritt etter skuddet. ingen gjennomskyting. Fant kula, og soppen var stor, men slaktet var fint og restvekta var over 95%. Til trening og Jaktfelt har jeg brukt 200 grs. sierra kuler som gir meget bra presisjon i mi rifle.
  20. Har drevet å forsket litt på 53 grs smk. uten at jeg fikk den til å gå helt som jeg vil. Etter å ha bladd litt i gamle blinker, ser jeg at jeg fikk 50 grs. sp. middway dogtown kulene til å samle helt greit med 27 grs. n-140. N-135 likte den ikke. men det er vell ikke akkurat ei kule som er kjent for sin kvalitet. Mange gode forslag her, og første jakt felt stevnet her oppe er ikke før i mars, så det er ennå tid til å gruble litt og teste. Enda flere forslag og ladninger motas med takk.
  21. Den må jeg sjekke ut. Er vell kjent for å "fly langt". takk for tipset.
  22. For min del skyter jeg bare hjemme rulla. Bli som å binde fluer. Artig når det funker For ikke å snakke om alle grublerier og inhenting av info. før ny kule skal finne sin ladning En hobby i hobbyen rett og slett.
  23. Den kan jo absolutt være et alternativ for litt lengre hold. Får du den til å samle godt, og med hvilken fart? Rifler er forskjellige, og min liker vist fart og spenning for at den skal samle. Må gjerne opp i øvre del av ladetabellene før smilet begynner å komme?
  24. God kveld godt folk. Har ei t3 ss i nevnte kaliber som jeg blant annet bruker til jakt felt børse. Riflestigninga er 1:8. Har brukt denne med godt resultat ladet med Partizan 75 grs. match kuler drevet av 22.grs. N-135 og en patronlengde på 57,2. Da samla børsa bortimot alt i et rufsete hull. Alt var fryd og gammen. Men kor længe va han Adam i paradis. Etter ei stund tok jo kulene slutt, og ny bestilling ble gjort. Denne gangen kom 500 kuler i poser a`100 i stede for som sist alle i samme pose. I tillegg hadde langholds viruset begynt å rykke litt i kroppen, selv om det ikke har brutt ut i handling ennå, så 20 moa skinne og nye ringer var påmontert siden sist. Så for å teste ny oppsettet til kikkerten, ble det ladet med den nye batchen med kuler. Oh my god! samling på borti 20 cm. på 100 meter. Vatt da f*#%&!!! Måtte jo være de billige ringene! Men for å luke bort en ting av gangen ladet jeg opp 15 stk. V-max, i ei ladning som går i et rufsete hull. Overraskelsen var derfor absolutt til stede, da det etter 3 femskudds serier var 3 rufsete hull i blinken. Så da var det den nye forsendelsen med kuler som var synderen. Tok å veide et godt utvalg av kulene, og variasjonen fra leteste til tyngste kule var hele 1,3 grs. (Skriver hele, for Sierra 53 grs. hp match skilte bare med 0,2 grs. av 20 veide kuler). Så derfor er jeg på utkikk etter ei ny trenings og jakt felt kule, som kan duge på lange hold (for 223 en). Helst bør den ikke koste skjorta heller. Virker som om børsa mi liker kuler fra 55 grs. og oppover, men ønsker tunge kuler med ok BC. Noen som har noen gode erfaringer og forslag? Hvis du bruker nevnte kaliber til jakt felt, hva er din kombinasjon? Alternativet kan jo være å skyte med 55 grs. v-max kulene som går godt på jaktfelten og finne noe annet billig som går høvelig til trening. Det hadde jo og vært koselig om jeg fikk tunge A-max kuler til å gå godt på lengre hold.
×
×
  • Create New...