Jump to content

Jodda

Members
 • Content Count

  193
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Jodda

 • Birthday 01/12/1971

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. En på jaktlaget mitt som skyter 308 og bare det satt på post og skulle lade opp med norma elite for 2 år siden. Halve pakken var 308 og andre halve var 6,5*55. Han åpna selvfølgelig den enden av pakken som inneholdt 6,5*55 først og så ikke at andre halvdelen var 308W som han skulle ha, så han fikk seg en liten tur bort til nabo posten for å låne skudd, før drevet begynnte.
 2. Denne kula sleit jeg med å få bra presisjon på, og er vell ikke helt i mål ennå. Brukes på eget ansvar. Start lavt osv... Våpen: Tikka T3 ss. 1-8 riflestigning. Har ladet med: N-135 57 mm pt.l Winchester hylse. Winchester S.R hetter. 21 - 25 grs. 787m/s - 967 m/s 9 grader ved siste skyting. Beste 5 skudssamling ved 21.7 grs. ladning. 25grs. ladninga er "heit", og gav meg den dessidert dårligste samlinga. N-140 57mm pt.l Winchester hylse Winchester S.R. hetter 22- 26 grs. 787m/s - 938 m/s 9 grader beste 5 skuddsamling gav 26 grs. ladninga. Gav 25mm. Lykke til og publi
 3. Gratulerer med vesla og swaro`en. Uten noen samenligning forøvrig er jeg sikker på at begge kommer til å gi deg mye gled. Arvet en gammel Swarovski Habisct 10x42 SLC WB etter min far, sannsyligvis fra seint 90 tall, og etter årets elg jakt hadde plast muffene ved okularene løsnet, pluss at jeg syntes den begynt å bli uskarp i kantene. Sendte den inn, og i dag fikk jeg pakke i posten. Ut av det gamle etuiet trakk jeg opp en helt ny en Så servicen er det ingen ting å si på, skulle du mot all formodning få noe feil med kikkertsiktet.
 4. Mistet helt troen på kula etter dette: viewtopic.php?f=85&t=48641 Har gått over til 69.grs nosler match til jakt felt, og 80 grs. A-max til langholds kule.
 5. Finnes 101 i sivilt salg i Sverige? Er stort sett over en tur hvert år og besøker slekt. Sikkert mulig å få sent noe over.
 6. Der fikk jeg jo svar mens jeg skrev Skal sjekke ut den.
 7. takk for kjappe svar Nedsenket i olje vil de nok ikke ruste nei. Kan jo være et alternativ om enn litt ekstremt Hvordan er kjede oljen å fjerne igjen? Noen erfaring? Tar white spirit den? har ikke så lyst å kjøre på med aceton.... Finnes det noe våpenrelatert lagrings fett?
 8. God kveld. Har en del håndvåpen som ikke blir brukt for tiden, og som nok heller ikke vil bli brukt på ennå en stund. Det dreier seg i hovedsak om våpen fra WW2 hvor blåneringen er noe slitt på enkelte. Pr. i dag oppbevares de i orginal lær hylster, men jeg har en formening om at dette kanskje ikke er beste plassen å oppbevare dem i på over tid. De har vært plukket sund og smurt opp hvert år og det ser ut til å fungere, men det blir en del arbeid av det. Har noen tips til egnet fett for langtidslagring, og eventuelt embalasje som verner de best mulig mot korrosjon og tidens tann. Salg er ikke
 9. Du kan jo ikke slutt tråden her! Sitter jo å gleder meg til test fra lengre hold og hvor langt ut du får akseptabel presisjon med den:) har jo ikke så mye å bidra siden jeg ennå er en wannabe, men denne tråden følger jeg. Inspirerende! Har ladet 80 grs. A-Max i 223rem'en som samler 11 mm. på 100 metern så nå er det bare å finne tid å tigge seg en tur med ut til Kjerring øy med proffene.
 10. Må man nu på død å liv skyt kattene. Ei metallplate i bunnen av buret, gjerne fuktet og rett mengde strøm i denne gjør vell og jobben. Fort og renslig. Nei har ikke gjort det sjøl, men vet det har vært gjort.
 11. Har 2 rifler som er gjenget av JD på fauske og gjengene på begge er thigt og fine. Måtte få kappet det ene løpet for å få gods nok til gjengene, og etter kapping og kroning skyter den nå trekløver i stede for snus boks samlinger på 100 m. I begge børsene (223 rem og 308W) har jeg tilnærmet likt treffpunkt med og uten demper. At børsene ble levert tilbake ferdig gjenget, kappet og kronet samme dag som jeg leverte dem fra meg for å få jobbe gjort, er og et stort pluss. Leiv Vidar har og 2 våpen som er gjenget av han som gjør jobben for JD, og de er og tilnærmet perfekte. Bortimot null bevegelse
 12. Ja du Leiv Vidar, har du fortsatt jævelsk løst, så har æ die sett til 30-06...... Du vet kor du finn det Men om du vil gjør det får bli opp til deg. Går jo fort en del tid på testing og kronografering. Ps. har vell litt norma R1 liggende også.
 13. Jeg har med hell varma opp hele greia. la dia på en vedovn med fyr i. Etter en stund var den god og varm. så kjølte jeg ned hylse bunnen ved å holde det mot en is (jordbær saft is, det var det jeg hadde ). Etter en liten stund kom hylsa ut ved gjelp av ei tang.
 14. Vell i beste kammer ånd. Har det gamle avtrekket mitt liggende, og det er ingen ting feil med det. Det er reint og helt ok. Det ble byttet da børsa begynte å skyte av seg selv når jeg lukket bolten, og bestilte da nytt før jeg plukka rifla ut av stokken. Da den kom ut av stokken viste det seg at en av boltene som holder avtrekksmekanismen hadde glidd delevis ut, med det resultat at avtrekket sto på skeive og ikke fikk tak. Når jeg så lukket bolten gikk skuddet. Siden nytt avtrekk allerede var på vei ble det montert. (og det er nok hakket bedre). Vil du ha det skal du få det. Send adresse på
×
×
 • Create New...