Jump to content

Morgan Kane

Members
 • Posts

  53
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Morgan Kane's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

 1. Morgan Kane

  Patroner 6,5x55.JPG

  Raufoss D 1926
 2. Jeg har gjort et forsøk på å plukke tilfeldige hylser på skytebanen for 308win. Dette var alle merker av hylser som tilsynelatende var skutt en gang merket norma, lapua, FC, sellier&bellot, noen antatt russisk skrift ++ (ca 500 totalt). Vasket med ultralydvasker, sorterte i lot per merke etter helpressing, trimmet og ladet alle med samme middels ladning for jaktfelt. Etter å ha skutt alle en gang har noen hylsehalser på de russiske hylsene sprukket. Praktisk presisjon for meg på jaktfelt var god, og på slike hold var det ikke målbar variasjon i treffpunkt mellom hylsemerkene (Jeg skyter sporadiske stevner i jeger B, mest for å få nye tomhylser å lade..). Mange kan klare seg med disse hylsene inntil skyteferdighetene er finslipt. Halspresset alle de hele hylsene med lee collet die og ladet igjen med samme ladning. Kun et par av de russiske var sprukket i halsen. Halspresset 2. gang, men har ikke skutt noen av disse enda. Dersom gratis hylser holder 3 omladninger, og presisjonen holder mitt nivå, vil jeg fortsette å plukke slike. Mulig jeg lar vær å legge arbeid i de typene som har hatt sprukne halser. Jeg har også ladet sellier&bellot hylser i 5,6x52R 3-5 ganger med delvis helpressing, kun for kulehold i halsen. Ingen av disse har sprukket. Erfaringen er bare på grunnlag av ca 40 hylser, da det går lite ammo i drilling etter en har funnet rette jaktladningen. I 6,5x57R ser det ut som Sellier&bellot også er greie, men her bruker jeg bare lee collet die og er bare på tredje omladning på ca. 40 hylser.
 3. Dersom det først skal handles noe ukurrant som blir uglesett på skytebanen, bør det gjøres gjennomført. Kjøp et merke ingen kjenner, et kaliber ingen ønsker, med spesielt utseende og avskrekkende pris. Da har du hagle for et liv, ettersom den er umulig å selge. Jeg gikk for en Ithaca m37 i kaliber 20/76. Den treffer like mange/få leirduer på banen som min Beretta ultralight, og det er noe tilfredsstillende med lyden av ladegrep mellom hver leirdue. Den er gjennomført god, og avtrekket er vesentlig bedre enn på berettaen. Alternativt er en brukt 870 wingmaster et bedre kjøp (pris/ytelse). Mange av disse gamle pumpehaglene har tydeligvis stått ubrukt i skap siden 70 tallet i påvente av zombieangrep. I tillegg får en ofte med noen esker med ammunisjon.
 4. Jeg opplevde også en funksjonær som noe stivbeint da jeg kom for å melde meg på. Er medlem hos Farris Sportsskyttere og ble i utgangspunktet nektet å delta fordi det var dugnad 1. mai og jeg skulle visstnok skutt på lørdag. Ettersom jeg ikke var forespurt om å delta på dugnad synes jeg det var litt strengt å bli avvist. Heldigvis fikk jeg meldt meg på og skjøt en runde med revolver. Da jeg så sto i kø for å melde meg på til militær kom han bort i køen og pekte på meg mens han høylytt proklamerte at jeg ikke fikk skyte mer. For å ikke lage noe bråk fulgte jeg med som tilskuer mens kameraten min skaut fin og militær med mine våpen. Det hender en hobby er hverken morsom eller inkluderende, og noen ganger er vi ikke engang på samme lag... Ellers vil jeg nevne at det var en særs fin feltløype og de som deltok på dugnad gjorde en god jobb. På forhånd vurderte vi å stille i grov klassen med CZ75 eller revolver, men prøvde heldigvis ikke å melde oss på
 5. Jeg har prøvd den. Etter lange studier på nettet fremstod denne som et godt valg. For meg var den slitsom å kikke igjennom. Den fremstod som mørk og hadde endel kromatisk feil. Kvister med himmelen i bakgrunn gav lilla omriss. Den vart for stor for meg som ønsket lett banekikkert. Hele saken fremstod som solid og grei. Dersom dette er hva du kan forvente for 2500 kr ville jeg brukt noen kroner ekstra. Jeg sammenlignet bare med håndkikkert, Nikon monarch X 10,5x45. Kunne vært interessant å sammenlignet med Celestron Regal ED. Ellers nærmer man seg en Nikon Fieldscope ED 50 prismessig. Mener XXL har solgt Nikon for 3-4000 kr.
 6. Det finnes en lignende tråd om Franchi 48 AL som ikke veksler. Kikk på denne linken og se om tråden kan være til hjelp. http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=3&t=27229
 7. Link med eksploderte tegninger og beskrivelse av løpsbytte. http://www.australiancynic.com/MCM.pdf
 8. Kanskje en link kan gi deg et utgangspunkt? http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=49&t=27090 Det er ikke uvanlig å finne S&B 5,6x52R i lokale våpensjapper rundt om. Sist jeg bestilte kuler fra utlandet var det ingen hos politiet som visste hvilke papirer som var nødvendige. Fikk til slutt tak i et skjema som nesten passet og betalte ca 150 kr i gebyr. Det er jo en liten pris å betale for å få så spennende pakker i posten. En telefon til politiet eller tollen kan kanskje avklare dette bedre enn 1000 bedrevitere på et nettforum
 9. Jeg hadde ikke vært i tvil. Har du lyst på pumpe, så kjøp det. Det ville være dumt å kjøpe noe du ikke vil ha. Argument du kan bruke for pumpe: + Morrofaktor + Mye fin leamikk som kan gi timer med artig våpenpuss + Pga låskasse får du et lengre våpen som gjør fluktskudd til en lek + Kan kjøpes billig, kanskje brukt av noen som ikke har skjønt hvor morro det er Argument for O/U - Enklere med trygg våpenbehandling, signaliserer bedre tomt våpen - Færre deler du må pusse og olje? - Kortere enn pumpe med lik løpslengde - Godt utvalg i alle prisklasser Hvis du ikke visste hva du ville ha burde valget vært en o/u. Jeg skyter bedre med pumpe enn o/u, mye pga morrofaktor.
 10. Morgan Kane

  Hawk 103D

  Innimellom kan en skvett olje på innvendige deler hjelpe på vekslingen.
 11. Kanskje litt på kanten av hva du spør om, men Burris Fullfield II 2,5-10x50 er med i en test hos Vapentidningen. Den ligger ute på zeiss sine sider: http://www.zeiss.com/4125680f002b3814/Contents-Frame/abfe4ae9a8d19df8c1256ff000560964 Det ser ut som en grei kikkert som har fått betegnelsen "prisvärd" for 5500 SEK. Da er kanskje ikke 3-9x40 helt ubrukelig.
 12. Om en skal sende noe fra USA kan det være lurt å bruke jetcarrier. Deres fraktpris inkluderer fortollingsgebyr og regnestykket blir ofte fordelaktig: Pris vare 299$x5,9 = 1791 NOK Mva = 320 NOK Frakt USA 19$x5,9 = 112 NOK Jetcarrier fly = 240 NOK SUM = 2463 NOK Fraktpriser settes etter vekt og volum. Da kan du bare kjøpe en ny når denne går sund uten å ha tapt nevneverdig på dårlig service på vare kjøpt im grossen ausland. Jeg har forresten ingen tilknytning til jetcarrier bortsett fra at de ofte kommer til nytte etter å ha "vunnet" på ebay.
 13. Franchi gir inntrykk av å være gode hagler. Jeg har sett 3 falconet SL hvor låsen på forskjeftet har gått sund, alle ble byttet av leverandør uten spørsmål da dette var nye våpen. Har sett noen hagler med H2O barrier skjefte hvor finishen hadde fått avtrykk av bobleplasten de var pakket i, 1 våpen hvor epoxyen hadde skallet av(utstillingsmodell?). Jeg liker designet, stokken passer godt til normale personer (meg) og den kan bæres lenge i skuddklar posisjon uten at en får armer som en apekatt.
 14. Noen ganger endrer tradisjoner seg, nye normer er å opfatte som veiledende for korrekt oppførsel. Jeg synes reglene som vistnok skal være spesielt gjeldende for losførende hunder, hare- og rådyrjakt, er dårlige eksempler. Dyret i losen har i de tilfellene jeg har opplevd under jakt med hund ofte vært langt unna hunden. Det vil jo si at noen på naboterrenget har enda større sjanse for å skyte et dyr uten å se at noen andre har skrevet navnet sitt på det. Heldigvis har jeg vært registrert lenge som bruker på kammeret og fulgt med i tråden fra innlegg nr 1 slik at jeg også kan delta i diskusjonen med god samvittighet. (Noen ganger er det bedre å holde kjeft og la andre tro du er en idiot enn å åpne munnen og bevise det) Forøvrig finnes det andre relevant lover utenom de vanlige norske som flere burde kikke på: http://no.wikipedia.org/wiki/Kardemommeloven
 15. Hver gang noen bruker mange utropstegn eller svært stor skrift for å trumfe gjennom sin mening trengs neppe bensin for å holde bålet igang. Bålfyring kan jo være svært trivelig iblandt, spesielt med kaffe til.
×
×
 • Create New...