Jump to content

kahles

Members
  • Posts

    84
  • Joined

  • Last visited

    Never

Everything posted by kahles

  1. Hei folkens. Skal bytte ut 6,5x55 pipa til R93. (Gått 200 skudd) Er det noen her som skal kvitte seg med ei pipe i for eksempel 270 win, 7mm rem mag eller 300 winmag? I såfall er jeg veldig interessert i å kjøpe, evt bytte. God jakt!
  2. God morgen godtfolk! Har gått til inkjøp av ei Benelli nova 12-89 til rådyrjakt. Skyter links å lurer fælt på om det går an å snu sikringen ? Den er litt tungvinn for en linksskytter med recht hagle. Noen som har peil på dette ?
  3. Kruttet jeg har tilgjengelig er: Norma 204 Vith N-150 Vith N-160 Vith N-165
  4. Hei godtfolk! Hornady gjengen gir beskjed om at med den nye kula (GMX) så kan man bruke samme ladedata som man bruker til "like" Hornady kuler. Går ut ifra at med det, menes det Inter Bond og SST og kanskje A-max ? Jeg skal gjerne gi et referat om hvordan denne kulen fungerer i R93'en, hvis noen har noen go'ladninger å dele. Var lite å finne i ladebøker og på nettet om denne kula. 6,5x55, 120 grs Hornady GMX Er det noen som har noen go'ladninger til disse kulene i 6,5x55, helst i 120 grs-klassen ? Skal teste kula fremover nå, på "skadegjess" og kanskje en bever eller to også. (Jeg er fullt klar over at det ikke er en ideell beverpatron, men tester den for å få en pekepinn på hvordan den er på rådyr)
  5. Jaja, da var det godt jeg hørte litt på magefølelsen da
  6. Satt å ladde i går, til ei Blaser R93. Swift Scirocco 130 grs. Lødde i 52 grs- Vithavuori N-165. COAL: 77,5 mm Har noen quickload tilgjengelig, eller erfaring nok til å kunne si om denne er for bøs ? 52 grs er bla maksladning i ladeboken på 129 grs Hornady kue. Ble litt i tvil da jeg så at hylsen var veldig full, og ble da tettpakka med krutt.
  7. Enig med Cameron her, at X-bolten er ei kjemperifle! MEN jeg tror ikke Tikkaen er dårligere på noen måte. Men X-bolten er ei utrolig pen rifle. Howa er også et kjempebra alternativ, presis og robust rifle. Men avtrekket bør justeres på de, da det ikke er superbra- i noen tilfeller
  8. oops. Det ser ut som jeg har tabba meg ut litt.. 0,5 cm om å gjøre når jeg tok målene .
  9. Har bestilt en Blaser R93 i 6,5x55. Jeg har en Hausken demper med laaaangt bakkammer. Men ble helt kald her når jeg begynte å lure på om demperen er for lang og vil gå i stokken før den treffer gjengene. Så spørsmålet er egentlig om noen av dere gidder å ta et mål fra enden av stokken til tuppen av løpet, hvis dere har ei R93 med Std. løpslengde for 6,5. ? Regner med løpet er 57,7 cm ? Takk for bryet så langt
  10. God jul folkens! Har et kjapt spørsmål her: Har gått til innkjøp av ei R93 i 6,5x55. Har ei "langholdsrifle" i 270 win, med en Hausken Std med langt bakkammer. Er denne demperen brukendes på den nye børsa, eller bør jeg bytte demper for å få maksimal effekt ? Regner med dere setter fra dere ribba og akevitten, og sender meg noen fornuftige svar
  11. Har ei reveåte utenfor jakttårnet som Elmo har laget. Har ikke tilgang til strøm, og ikke råd til solcellepanel. Har dere noen tips til lyskilde ? Trenger ikke lyse mye, bare så jeg ser forskjell på rev og hund
  12. Ja, jeg lagg dem under ei palle, men mikkel gravde bedre enn jeg hadde trodd i knallhard skaresnø. Han var tydelighvis sulten.
  13. Kjapt spørsmål. Har en revefant som stakk av med 4 høns ei natt. Har mata på med nye, men lurer på hvor lenge dere tror den kommer til å ruge på disse hønsene før han henter nye? Den har vel mat for et par dager kanskje, er lite rev i område, så tenkte å vente litt med å ta meg bryet å sitte å vente på den til den ble sulten igjen. Eller tror dere den vil være nede igjen relativt kjapt for å hente flere ?
  14. Dette er bedre enn Big Brother og Paradise hotel til sammen
  15. Ok, veldig OT. Men.. Har Tikka m695, som ikke er links. Jeg skyter links (ja det går an, å kommer aldri til å bytte). Men er KKC stokken i recht grei å holde i for en som skyter links? Eller er pistolgrepet veldig linksdiskriminerende?
  16. Det må da være ekstremt effektift på jakt, med ei 180 grs kule og en demper på en halvkilo rett i bogen på hjorten
  17. Kanskje han bare er som meg, å vil få ferdig den elgjakta så fort som mulig, så man kan komme igang med rådyrjakta igjen?
  18. Ja, dette er ei 270 winchester, det glemte jeg å skrive. Så det problemet med Nato patroner er utelukket
  19. Har ei Tikka M695 som har vært trofast i mange år. Nå opplever jeg at den gir et klikkskudd i ny og ne, med et veldig svakt anslag i tennhetta. Har slipt tennstiften littegranne hos børsemaker, for de mente den var for lang og ikke fikk nok fart. Men det fungerte ikke, å da er spørsmålet om kammeret kan være litt for stort, og at hylsene jeg presser blir presset litt for mye, slik at hylsens plassering i kammeret kan variere litt, å derfor resultere i klikkskudd av og til? Hadde vært fint med svar fra noen av dere som virkelig vet hvordan dette fungerer.
  20. 270 winchester var kaliberet i første rifla mi! Kjempegreit kaliber, med god kraft og relativt flat kulebane! Stemmer det noen sier at det ikke er det kaliberet med aller mest fabrikkammo å få tak i, men de fleste plasser har da somregel 3-4 forskjellige typer jaktpatroner til 270. Jeg har brukt den mye på rådyr å det er fint som snus det. Kommer nok aldri til å ha noe annet kaliber i rådyr-rifla i hvertfall. Lader du selv, eller får noen til å gjøre det har du utrolig mange muligheter. Du kan lade 90 grs kuler som er latterlig flattskytende, og 160 grs kuler i moderat fart som er kjempefine på elgen. Jeg tror neppe det er et kaliber som er blitt brukt så mye over dammen som 270 win. Så det kaliberet vil du nok bli gla i. Jeg har den børsa med meg på alt fra rypejakt til reinsdyr. Skal du jakte elg så ville jeg lagt litt penger i ferdigladde kuler, så du får noe som holder godt sammen å gir gjennomskudd på elgen, selv fra litt skråe vinkler. Remington Core-Lokt Ultra Bonded er fine f.eks
  21. Jeg har gode erfaringer med Helsport Alta og Fjellduken Extreme over som dyne. Det holder til 8-10 minus i hvertfall, så er det koselig med ei dyne også
  22. Mener du da Gameking HPBT eller Spitzer?
  23. Pro Chrono digital på Hjemmelading.no. Koster 1299 kr. Er dette noe å ha ?
×
×
  • Create New...