Jump to content

evert

Members
  • Posts

    3,554
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by evert

  1. Om en fjærbørse har tilpassede fjærstyringer og er smurt riktig trenger den ikke "innkjøring". Når et gevær med underdimensjonert styring slutter å vibrere betyr det ofte at fjæra ikke er rett lenger, og dermed går trangere på styringen.
  2. Hvis bly i metallform ikke tas opp i fordøyelseskanalen, hvorfor finnes det da diverse medisinske publikasjoner som sier noe annet?
  3. En forhandler hevdet de hadde vært i kontakt med POD og fått vite at FX sine luftpilgeværer var lovlige å selge fritt.
  4. Jeg har noen eldre varianter av Hw50 og Hw30 med dette avtrekket som Weihrauch kaller "Perfekt". Det er dette avtrekket den nyere Hw50 m/II har, faren min har også en eldre Hw30 med dette avtrekket. Min erfaring er at de er litt variable, og at avtrekksvekten og slep i trykkpunktet varierer. Har ikke veid noen av dem, så jeg kan dessverre ikke gi deg noen presis vekt. Men de bedre av dem er nok rundt 1kg, mens den med mest kryp og grums i trykkpunktet antagelig er noe tyngre. En Hw med "Rekord" varianten av avtrekket kan justeres veldig lav i avtrekksvekt om du legger litt innsats i det, men disse er en del tyngre, og påvirkes antagelig litt mer av hvor mye last de bærer, Hw30'ene i familien er noe lettere. Avtrekkene kan sikkert renses opp med litt arbeide. Vil egentlig anbefale deg å kjøpe en variant med "rekord" avtrekk dersom du ikke liker å gjøre avtrekksjobber på ting selv.
  5. Det er ikke en slaktemaske-patron?
  6. Må bare støtte dette. Når folk insisterer på å lade 9x19 med N-310, får det være deres eget valg. Det kan gå helt fint, men man bør ha god forståelse for hvilke faktorer som gir trykkøkning i pistolpatroner før man setter igang, eller ihvertfall tilgang på gode data. Man gir fra seg mange av sikkerhetsmarginene med dette kruttet i 9x19. Jeg forstår at trådstarter sliter med kruttsøl og LEE Pro1000, jeg sleit med det samme selv i mange år, og ladet 124grs Kuler over 3,8-4,1 N-320, avhengig av kulekonstruksjon og settdybde. For å fa lavt kruttvolum i 9x19 børman gå til tyngre kuler, ikke raskere krutt. Men tyngre kuler har også potensiale for litt ukontrollerte trykkøkninger. Min løsningen på kruttsølet ble å slutte å lade 9x19 på Pro1000.
  7. For hard tapercrimp gjør faktisk at kuler løsner. Tenk over det; hva er mest plastisk bly og kobber i kula, eller messingen i hylsa? Om die-settet og hylsene er riktig dimensjonert for kulene dine, skal det ikke trengs krymp for å holde fast ei pistolkule.
  8. Om du vil være litt mer konservativ, og unngå raske krutt, er min oppskrift på 9x19 følgende: -124grs kule -4,6-4,7grs N-330 -billigste tennhetta jeg får tak på -patronlengde varierer med kuleprofil, men for en "normal" fmj ca 29mm -lett taper-crimp med minst mulig deformasjon av kula
  9. evert

    STI/Staccato

    Jøss. Litt av et navn når man ønsker en mekanisme som mater jevnt, raskt og glatt!
  10. Du blander M60 og de andre J-rammene har spiralfjær. Det er K/L/N (og kanskje X?) rammene som har bladfjær og strammeskruen.
  11. Utenfor Norge er den sikkert lett å få en fin sum for, men her hjemme avhenger det av at du treffer riktig kjøper. Samlermarkedet for luftvåpen er litt vanskelig her hjemme, noen ganger kan riktig person med riktig interesse dukke opp, og da er ting plutselig "mye verdt". Andre ganger er det ingen som er interessert, og da får man ikke stort.
  12. Egentlig ikke forløperen til PCP, de tidlige gamle europeiske jakt- og armeluftgeværene var jo PCP'er. Men PCP fikk jo en moderne oppblomstring gjennom 1990-tallet, sånn sett var SSP foran moderne PCP'er.
  13. Jepp, "seriøse skyttere" er en av de største truslene for skytesporten her i landet, fordi de ofte bidrar til å kvele blivende skyttere eller trivelige miljøer.
  14. evert

    Mount

    Ja, generelt sett. Men også kulas skjørt og diameter, og sikkert en hel del annet spiller inn. Alt som er med på å definere starttrykket (altså, trykket når kula "slipper" og begynner å gå ned igjennom pipa) påvirker hvordan stempelet lander. Men også for tunge kuler kan gi økt følt rekyl, dersom stempelet "spretter" mye. Er helt vanvittig hvor mye man kan henge seg opp i fjærgeværer...
  15. evert

    Mount

    Observer at jeg skrev "stempelgevær" og ikke bare "fjærgevær" i første setning. En gas-ram er uansett også en fjær, en gass-fjær Min noe begrensede erfaring med gas-ram er at de kan være minst like skrape i rekylen som "vanlige" fjærgeværer. 25fpe er uansett langt forbi det som er å anbefale når man vil ha fornuftig og kontrollerbar oppførsel fra et fjærgevær, personlig liker jeg mellom 8 og 14fpe avhengig av konstruksjon. Har du utstyr for å justere justere trykket? Kan hende den blir mer medgjørlig om du senker trykket litt? Ett spørsmål til: Har du forsøkt forskjellige kuler og kulevekter? Riktige kuler kan ofte dempe stempelrekylen noe.
  16. evert

    Mount

    Norske forhandlere kan ikke stempelgeværer. Pakningene er en kritisk komponent i fjærgeværer, og dårlige pakninger kan gi veldig skarp rekyl, fordi stempelet ikk bremses riktig opp.
  17. evert

    Mount

    Har du prøvd BKL-montasjer? https://www.bkltech.com Har du sjekket hvordan det står til med pakningene i geværet?
  18. Joda, men det gikk sjelden mer enn 200 skudd i uka, og alt ble lada på pro1000... Pro1000 er faktisk helt ok for 45acp og 38special, men 9mmP belaster pressa litt for mye.
  19. Det største problemet med SD er at man er låst til Dillon dier, og de er ikke like fornuftig dimensjonert som LEE sine. Loadmasteren i 9mm er faktisk ikke helt ubrukelig, men man må være inneforstått med at det er litt strikk-binders-og-mikke-mus.
  20. evert

    1911-tråden

    Nettopp! Man kan tjate og gnåle så mye man vil om utseende, men det er faktisk ikke det viktige.
  21. evert

    1911-tråden

    Og det er det dessverre mange norske "børsemakere" med fagbrev som ikke gjør.(kjenner begrensningene sine altså) Det er ikke alle børsemakere som kan håndvåpen godt nok til å arbeide på konkurransevåpen.
  22. Joda, men den dunken har du antagelig hatt en stund? Samfunnet har blitt kjemikalie-hysterisk, det å få handlet kjemikalier til legitim hobbybruk har blitt ganske vanskelig.
  23. Har en M41 som er litt ammunisjonssensitiv. Noen lotter med CCI std fungerer bra, andre fungerer dårlig. Geco semi-auto fungerer bra.
  24. Jeg fikk faktisk til å zinkfosfatisere noen smådeler med "ferro-bet" rustfjerner (enkleste tilgangen på fosforsyre, men den inneholder noe annet tull også) og sinkspon fra en anode kjøpt på biltema. Det skal være mulig å få tak i renere fosforsyre fra firmaer som driver med utstyr for hjemme-brygging av øl, brukes visstnok til rens av bryggekar.
  25. Vel, jeg opplever problemet som reellt, og problemet er absolutt tilstede med 38special og lette kuler. Opplever at førsteskudd, der en løfter fra 45grader, og påfølgende skudd har veldig forskjellig hastighet når man skyter over kronograf. Det er nærliggende å anta at dett handler om kruttets posisjon i hylsa, kombinert med lav fyllingsgrad. Har ved flere anledninger sett resultatet av det på skiva også, der førsteskuddet sitter lavere enn resten. Som du selv sier er maksladninger med n-310 mer stabilt enn mye annet, men jeg opplever Hodgdon Clays som hakket bedre. 148grs wadcuttere fyller opp såpass mye av hylsa at problemet forsvinner, men med 125grs wadcuttere er det absolutt tilstede.
×
×
  • Create New...