Jump to content

ag3

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ag3

  1. Bare meg som synes at det ikke ligger noen aura av demokrati over at «landets ypperste jegere og friluftsmennesker» skal sette premissene for hva som er «aktverdige» jaktvåpen i Norge? Høres ikke ut som noe jeg hadde forventet å høre av noen med verv i AP, det har jo historisk vært inkludering av alle («alle skal med»).
  2. I England, Skottland, Wales og Australia hvor det har vært tvungen innlevering av skytevåpen så har i det minste eierne fått erstatning. Hvorvidt erstatningen var rimelig eller ikke har jeg ikke peiling på. Med fare for å dra inn Godwins lov; Stoltenberg lovte «mer demokrati og mer åpenhet». Med tvungen inndragelse av skytevåpen i stor skala så tror jeg AP eventuelt stiller i en eksklusiv klasse i norsk politikk sammen med Nasjonal Samling.
  3. I all sin visdom så har delstaten New York nå greid å definere Walther GSP, Hammerli 280 og tilsvarende konkurransevåpen med magasin utenfor pistolgrepet som «assault weapon», POD gjorde vel det samme i et rundskriv for noen år siden. Viser vel også hvor stort sprik mellom det er mellom hva norske massemedier skriver (eksempel her) og hvordan virkeligheten ser ut. http://www.governor.ny.gov/2013/gun-reforms-faq" target="_blank http://www.governor.ny.gov/assets/docum ... atures.pdf" target="_blank
  4. Ring Rosengrens på 22 90 03 00 så finner du fort ut av det, sørvisavdelingen er hyggelige karer.
  5. FG-godkjente skap skal være merket med informasjonsdata om FG-godkjenningen, samt FG-merket, ref FG-520:1 Man kan forøvrig søke i databasen til FG over FG-godkjente skap: http://fgsikring.no/no/hoved/produktsok/" target="_blank" target="_blank
  6. Saken er jo merkelig, hvis POD vet om konkrete kriminelle forhold så er det jo helt tannløst at de ikke tar heisen ned en etasje til sine uniformerte kolleger på Sentrum Politistasjon for å be de om å undersøke forholdet nærmere.
  7. Står ingenting om det i forskriften... http://www.lovdata.no/for/sf/jd/td-2008 ... 1-021.html
  8. Hmm, om to uker er det altså slik å forstå at det er påbudt med våpenskap for alle med registreringspliktige skytevåpen? Burde det ikke ha vært en hvis overgangsperiode her?
  9. Det er ingen god idé at saksbehandlere finner på sitt eget regelverk på sparket, selvom det i ditt tilfelle fikk et positivt utfall. Forskriften er rimelig klar på at oppbevaring av mer enn fire registreringspliktige våpen forutsetter oppbevaring i skap godkjent av Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevn, ikke Turid på kontoret basert på søkers innsendte bilder. Hadde våpeneiere tatt lignende krumspring så tipper jeg at saksutfallet hadde vært noe helt annet.
  10. Ikke akkurat imponerende av Roger Stubberud å mene så mye når faktisk Kripos har statistikk over hva som havner på beslagsrommet deres, og på hva som blir rapportert stjålet. Jeg vil jo tro at det Kripos beslaglegger til en viss grad er representativt for hva som er ute i sirkulasjon.
  11. Kripos/SSB publiserte statistikk tidligere men har sluttet med det. Grunnen er jeg ikke sikker på men er fristet til å påstå at det er fordi statistikken ikke støtter deres offentlige uttalelser! IIRC så var tallene fra 90-tallet ca 650 stjålne våpen. ca 10 år senere var tallet nede i ca 110 og av de var 20-25 våpen stjålet av politi/forsvar (som ikke er underlagt våpenloven). Og det var en generell nedgang hele veien og ikke noe "unntaksår". Hva jeg ikke har liggende. Fra 2002-årsrapporten til Kripos, side 14
  12. Angående alarm over GSM: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2733439.ece "For 240 kroner kan kriminelle kjøpe dingsen som setter alarmanlegget du betaler flere tusen kroner i året for ut av spill." Ulempen med GSM er lav utgangseffekt innenfor et kjent frekvensbånd. Å bruke ip-telefoni som bærer for alarmsignaler er jeg skeptisk til, og jeg vil heller ikke ha et analogt telefonsamband utelukkende for alarmen.
  13. Politiinspektør Hanne Plathe Martmann: "Det er nå straffbart å inneha et uregistrert våpen" Åpenbart ikke sant, og det står skrevet på plakaten som henger på veggen bak Martmann i videoen at det ikke har blitt innført etterregistreringsplikt på hagler kjøpt før 01.10.1990. Hun burde vite bedre. Artikkelen er fremdeles ikke korrigert 48 timer etter at den ble publisert, så jeg begynner å lure - ønsker Politiet at eierne av de anslagsvis 3 - 500 000 lovlige uregistrerte haglene i Norge skal tro at deres lovlige hagler nå er ulovlige? Eller mangler de fullstendig oversikt over regelverket de ikke har noen sperrer mot å uttale seg om? Hvis de ønsker å korrigere innholdet i artikkelen så burde det ikke koste de mange kaloriene å rette opp i det.
×
×
  • Create New...