Jump to content

MM

Members
  • Posts

    76
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by MM

  1. Betyr det at en sønn/datter på 18 som er i mot jakt kan nekte far/mor å kjøpe våpen, men viss den samme sønnen/datteren bor på hybel så kan han/huN ikke nekte dette? Snakk om pressmiddel for å få foreldrene til å sponse hybelen! Hvordan skal dette fungere i praksis? Skal politiet sjekke at alle som står oppført på samme adresse har bekreftet at de er kjent med søknaden? Det vil i praksis belønne de som skifter ut samlisvpartnere så ofte at folkeregisteret ikke klarer å henge med. Dette må KRF ta tak i!
  2. Testet Rugeren til klubben igjen i dag. Prøvde med to forskjellige magasiner. Avtrekket sluttet å virke stadig vekk. På en serie sluttet den å virke 3 ganger på 5 skudd! Når magasinet ble tatt ut og satt inn igjen fikk jeg som regel tatt avtrekk. Selv når den fungerer er avtrekket rimelig horibelt. Det er et langt og nesten motstandsløst fortekk før det endelig begynner å skje noe. Det virker derfor vedlig fristende å sette inn den Volquartsen bushingen hvis det også hjelper på avtrekket.
  3. Nettopp! Min første tanke var selvfølgelig å levere den tilbake til butikken, men så så jeg for meg en endeløs mengde turer frem og tilbake, og masse venting inntil problemet ble løst. Den kollektive inteligensen og kunnskapen på kammmeret.no overgår glatt det som våpenbutikkene besitter. Beste løsning var derfor å begynne problemløsningen ved å spørre her om noen viste hvordan dette kan løses.
  4. Magasinsikringen kom på MK 3 utgaven sammen med magasinutløser ved avtrekker bøylen, og den dustete Loadet Chamber Indicatoren. Vi har to Ruger MK 2 også og de fungerer helt utmerket, men så har de selvfølgelig ikke den meningsløse magasinsikringen. Det Ken Adams beskriver er akkurat det samme som skjer med vår pistol. Avtrekket slutter plutselig å fungere selv om det er skudd igjen i magasinet, og selv om magasinet er skikkelig satt i. Har prøvd å skifte magasin, men det hjelper ikke. Kan du sjekke på torsdag om dette problemet løste seg selv, eller om det måtte gjøres noe med pistolen?
  5. Pistolklubben har nettopp kjøpt en ny Ruger MK 3. Jeg fikk æren av å ta "jomfrudommen" på den og ladde magasinet med 10 patroner. Etter 5 skudd sluttet avtrekket å fungere. Etter litt fikling og prøving fungerte den igjen. Desverre kommer samme problemet stadig tilbake. Pistolen vil rett og slett ikke ta avtrekk selv om sikringen er av og magasinet er satt skikkelig i. Jeg er temmelig sikre på at problemet skyldes at magasinsikringen slår seg selv på på grunn av slark, feilproduksjon, eller at det er for lite smøring. Er det noen som har opplevd tilsvarende problemer, og som eventuelt vet hvordan det løses? Det er intet behov for å ha magasinsikring på et klubbvåpen. Enten er den ladd og skal skytes med, eller så er den tom og skal ikke skytes med. Desuten er magasinsikringer bare er en falsk sikkerhet. Den opplagte løsningen er derfor å ta vekk magasinsikringen. Er det bare å rive ut delene for å bli kvitt den, eller vil ikke pistolen virker når delene er demontert?
  6. MM

    Lær som lukter vondt

    Takk for svar. Hvis fukt er en sannsynlig årsaken, så var det ikke noe sjakktrekk å henge den i carporten. Jeg har derfor flyttet den inn i påvente av at jeg får tak i lærsåpe.
  7. For ca. et år siden så kjøpte jeg en reprodusert reim i lær til en 1864 Snider rifle. Nå har reimen begynt å lukte rart/vondt. Lukten minner litt om råtten frukt. Reimen har derfor blitt tatt av, og er nå hengt opp i carporten i håp om at lukten kan luftes ut. Er det noen som har vært i noe lignende, og som har kjenskap til produkter eller metoder for å fikse slikt? Er lærsåpe en mulig løsning?
  8. En Browning M2 og en montasje som passer på Volvo felten min!
  9. Det har hent meg flere ganger at en .38 Spc hylse har havnet sammen med .357 Mag hylsene, og har blitt ladet. Slike hylser har til og med havnet i våpenet (det skjer selvfølgelig helst på et stevne ). Resultatet er ikke PANG, det er piff.. Siden hylsa er for kort så har den ikke blitt fylt med krutt, og det er skummelt det! Hvis en ikke oppdager det så risikerer en å sprenge våpnet når neste skudd skytes, og hvis en oppdager det så er det selvfølgelig bom stopp i skytingen og en masse tapte poeng.
  10. 13 patroner i .38 Short Colt ligger klare i amoskapet og venter på å bli avfyrt på søndag. Måtte desverre bruke Pyrodex P , men heldigvis så får jeg snart ekte krutt.
  11. http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=43&t=2247&p=265069&hilit=APS+hula#p265069 Hva som eventuelt har skjedd med dem etter dette vet jeg ikke.
  12. Plusj, velur, gjøkur, rosemaling, lommelykter, og satelittmottakere.
  13. Ja. Slik er det desverre med oss skyttere. Det tok ikke leng tid etter at Spesialpistol og Spesialrevolver klassene i NSF var opprettet til jeg fikk se den første "Spesialrevolveren" med tunet avtrekk, tung pipe og store stillbare sikter. Selv i SWS/SASS, der Spirit of the game er hovedregelen, er det mange gamere med short-stroke kit på riflene.
  14. Stilig! Dette har blitt en multiforumsdiskusjon (dagens nyord). Viser til mitt svar på det andre forumet: http://rolfsask.proboards.com/index.cgi?action=display&board=stsj&thread=1798&page=1
  15. MM

    12,17x44R

    Jeg har noen av 12,17x44R hylsene fra Sara, men har ikke lyktes å finne en hylseholder som passer. De har derfor blitt liggende ubrukt i mange år. Det er bedre å satse på omformede .348 Win hylser fordi hylsene er bedre og fordi de passer i standard .50/70 hylseholdere.
  16. MM

    12,17x44R

    12.7x44 R hylser kan kjøpes fra Buffaloarms også: http://www.buffaloarms.com/browse.cfm/4,43.html
  17. Lillesand er en god ide. Jeg er foreløpig ledig den 25.11 og 26.11.
  18. Det tror ikke jeg er lurt for da kommer "alle" til å skyte med banepistoler i .22 LR som er beregnet for UIT programmene. Kravet om at pistolen skal passe i en liten kasse er etter min mening bra nettopp fordi det hindrer bruk av våpen som er "for gode".
  19. Beretta 950 Minx. Denne pistolen har de samme målene som Beretta 950 Jetfire, men er i .22 short. Jeg har foresten en brasiliansk produsert Beretta 950 Jetfire i .25 ACP. Den ble kjøpt brukt fra Jaktdepoet for ca 1200,- kroner. Den er veldig morsom å skyte med, men desverre gjør de knøttsmå siktene det vanskelig å få noen særlig presisjon på 25 meter.
  20. Skyting på ettermiddag/kveld på ukedager er bedre en ingen skyting. Spørsmålet er hvor lenge vi får lov til å skyte, og hvor lenge det er nok lys. Det blir ca. en time kjøring hver vei fra Arendal. Vi bør derfor få minst 2 timer effektiv skyting for at det skal bli er verdt reisen.
  21. Det var ikke overveldende oppmøte på rivedugnaden, men kvaliteten på de fremmøtte (M67, M67 jr, Murphy, og MM) oppveide for det lave antallet. Desverre rakk vi ikke å slepe ned alt stålet fra fjellet på grunn av at det kom noen jegere som skulle skyte prøven. Så vidt jeg husker er det fire stålmål som står igjenn der oppe. Er det noen som kan svinge innom Gjøvdal og hente dem? 3 stykk store gonger, 5 små gonger, en kjetting, og noen opphengsbøyler er nå trygt forvart i hula til APS. M67 har 3-4? store gonger. Forhåpentligvis får alt dette stålet et nytt "hjem" på en skytebane snart.
  22. Jeg har avtalt med Murphy at vi skal kjøre sammen til Gjøvdal i morgen. Murphy skal innom banen på Uvann for å skyte prøven først og der åpner det ikke før klokka 10. Vi er derfor ikke på plass i Gjøvdal før ca klokka 12.
  23. Hva ble konklusjonen? Er det gongriving , og pappskyting på lørdag 8.8? Stengt pistolbane og tvilsom værmelding har allerede ødelagt lørdagen. Hvis det er noe som skjer i Gjøvdal så blir jeg med. Noen av gongene tilhører APK. Noen fra APK må derfor uansett reise opp for å berge gongene slik at de kan brukes av fremtidige generasjoner.
  24. Vi skyttere har blitt en forfulgt minoritet som jages lengre og lengre vekk! Hvor langt skal vi tvinges til å reise for å kunne drive med idretten vår? Til midt på isplatået på Grønland? Til nordpolen? Kanskje til en annen planet?
  25. JA! Jeg vil også være med den 27.
×
×
  • Create New...