Jump to content

Loddfåvne

Members
 • Content Count

  312
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Loddfåvne

 • Birthday 11/30/1979

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Da har jeg et første utkast av feltfigurene. En del mål er antagelser men grovt så er det der. Hvis noen med tilgang til godkjente figurer ville bidratt med å ta et par mål så ville det vært fantastisk. Sitter med følgende liste av spørsmål: B100: Høgde på mageband. Bredde i bunn. Tilsvarende på inner. 1/6: høyde på nese på høyre side. Radius på topp. Posisjon på senter av radius. Tilsvarende på inner. Sirkel: dia inner B65: bredde i bunn. Tilsvarende på inner. 1/8: høyde på nese på venstre side. Radius på topp. Posisjon på senter av radius. Tilsvarende på inner C50: inner dia og bunnlinje B45: bredde i bunn. Tilsvarende på inner. Småen: bredde i bunn. Radius i topp. Tilsvarende på inne C40: inner dia og bunnlinje Tønne: bredde i bunn. Tilsvarende på inner. S-25 hor: Høyde på inner C35: inner dia og bunnlinje 1/3: høyde på bunn kvadrat. Radius på topp. Posisjon på senter av radius. Tilsvarende på inner. (som S-25) C30: inner dia og bunnlinje 1/4: høyde på bunn kvadrat. Radius på topp. Posisjon på senter av radius. Tilsvarende på inner. Stripe 13/40: bredde og høyde på inner C25: inner dia og bunnlinje 1/4 venstre: høyde på bunn kvadrat. Radius på topp. Posisjon på senter av radius. Tilsvarende på inner. Stripe 30/10: bredde og høyde på inner C20: inner dia og bunnlinje
 2. Utmerket. Med utgangspunkt i: https://docplayer.me/23542219-Feltarrangorveiledning-et-hjelpemiddel-for-skytterlag.html Så ser jeg for meg at det er følgende som er mest relevante: B45 Tønne 1/3 1/4, 1/4V, 1/4H Småen Stripe 13/40 Stripe 30/10 C40 C35 På litt sikt så kan vi ha som mål å tegne samtlige for å ha et koplett sett. Synes det er litt merkelig at dette ikke er bedre definert. Det er jo 50 sider i skytterboken om hvilken vei skytteren skal kamme håret men feltblinkene finner jeg bare hovedmål på. Mye av målene gir seg selv og jeg kan nok tegne noen grove utkast men innertreff samt noen detaljer finner jeg ikke. Jeg begynner litt og dersom noen har muligheten til å bli med litt for å dobbeltsjekke mål så ville det vært flott. Jeg har og en liten tanke om å dele disse målene med produsenten av ShotMarker https://www.autotrickler.com/shotmarker.html slik at han har mulighet til å legge de inn i sin programvare som standardblinker. Jeg har hatt 2 slike blinker nå i snart 3 år og er særs fornøyd. Ser mulighet for at de litt mer hardbarkede DFS'erne i skytterlaget kan få mulighet til å trene til felt på de samme blinken. Vi vil i løpt av året ha 4 skiver og slik sett snart mulighet til å benytte disse som elektroniske skiver på et felthold.
 3. Noen som har målsatte tegninger eller CAD filer av DFS feltfigurer? Til brenning av stålmål i brennebord/vannskjærer. Kan tegne og dele om det er noen som har litt mer mål enn det som er oppgitt på figuroversikten.
 4. Tja... jeg levde vel utelukkende på joylent i en mnd eller to. Mer eller mindre samme produkt som Soylent. https://jimmyjoy.com https://soylent.com Artig å prøve. Fikk frigjort litt mer tid til hobby. Gikk greit ned og jeg følte at jeg hadde energi og næringsstoffer. Blandet riktignok skjiten med melk (og fløte) i forsøk på å maksimere næringsintaket. Ble litt tjukkere men bedre på smak. Nå skal det sies at disse løsningene er stort sett basert på myseprotein og havremel. Kan være litt tungt for magen å bare operere på det. Selv så er jeg litt usikker på om det var denne idiotdieten som førte til at jeg i en del år etterpå har hatt litt problemer med fordøyelsen. Blid og fornøyd læll. For tiden så går det mye i tørket kjøtt på jakt om det skal være lett. Lettsaltet og tørket hjerte feks. Merk at jeg stort sett lever et normalt liv, spiser bacon og langt i fra er så sær som man kan få intrykk av gjennom mine, for tiden særs skjeldene, skriverier her inne.
 5. Topp! Ett av årets høydepunkt. Jeg kommer. Liggende, 300 NMI med brems
 6. Loddfåvne

  Go light!

  Støtter hardt oppunder anbefalingen om Xtherm og tilbyr følgende logikk som argumentasjon: Du mister mye varme gjennom liggeunderlaget, dette kan til dels kompenseres med varmere sovepose, men da blir du bare varm "på toppen". Soveposen komprimeres under kroppen og har fint liten isolasjonsverdi. Det beste liggeunderlaget er da det som gir deg kryssningen mellom liggekomfort, isolasjonsverdi (R-verdi, høyere er bedre) og vekt. Så langt så har jeg ikke funnet noe som klarer seg så bra på de punktene som Xtherm, men kikk litt rundt og vurder selv. Kan forøvrig nevne at de to siste bukkene jeg la ut bilde av her ble målt til 926,5 og 849,4 poeng i dag. Var gullbukker med god margin begge to til tross for at begge datt i god tid før 0800 første jaktdag. Er ikke noe særlig til trofejeger, men artig å få det målt når man først har hatt gullhår i ræva. I år blir det et roligere år. Har bare et kalveløyve. Hadde nesten en 2-3-4 kort på hånden men pga dyr som har trekt ut av terreng (eller elendig telling) så ble det ikke slik. Klager ikke, jeg kommer meg til fjells Håper noen kjører en dugnadsinnsats og kommer med noen gode eventyr eller frekke tips.
 7. Loddfåvne

  Go light!

  Disclaimer/spoiler: En venn av meg spurte om han fikk skrive en reportasje i til augustutgaven av Jakt om lett utstyr til reinsjakt med litt input fra meg. Nå er jeg ikke overillt glad i selvpromotering men følte at det ville være feil å si nei, mest med tanke på den interessen dette har vekket her inne men og siden det var en særs trivelig kar som spurte. Kort oppsumert, dere ser resultatene av diskusjonene vi har hatt her, delvis på PM og ellers, i form av en reportasje snart. Takk for input og fjas! Merk at personvinklingen var ikke etter mitt ønske, men slik skulle det vist være, teknisk vinkling passet ikke. Kan ellers melde om noen simle og kalveløyver i Knutshø, samt at mye av utstyret brukes jamt i 45 graders hellning i vestlandske hjortelier om høsten. Lett er godt når det er bratt og.
 8. http://gunslingercorral.com/ubpa.asp Side carry løsningen fungerer veldig fint. Har brukt denne løsningen både for å ha med rifle på rypejakt og for å få rifla trygt på ryggen når man jeg skal dra ut hjort fra skogen.
 9. Lader selv. Barnes 110 gr TAC-TX er vel egentlig bare TTSX kula med et nytt og mer fengende taktisk navn Barnes lister villsvin som egnet bruksområde. Skulle jeg ha valgt noe fra butikkhyllene så hadde det fort blitt ei lett loddet kule av god kvalitet. Noe med feks 150 gr Accubond kula (Federal Vitalshock?), kanskje de som er ladet med TTSX kulene (Vortex fra Federal?) men hadde ikke kvidd meg et sekund med å bruke feks Oryx. Den kan ha en passende kombinasjon av penetrasjon og ekspansjon (har en formening om at den er litt bløt til norske forhold, men det er bare en preferanse). Med ei god kule og en fin treff dør grisen. Resten er optimalisering for spesielt interesserte.
 10. Reagerte litt på kravet om kanon på villsvinjakt. Erfaringene mine etter å ha skutt en og annen gris, men er for all del ikke verdensmester, lener heller mot det motsatte. Spesielt på drivjakt. Litt roligere åtejakt hvor man kanskje har enda litt større krav til kvaliteten på slaktet så kan jeg se poenget, men grisen dør fint med lette kuler og .308w også. Begynte med en .376 Steyr på åtejakt, 260gr accubond gjorde jobben, men tok med meg .308w på drivjakt og har holdt meg til det de siste årene. 308en begynte jeg å mate med 180 accubond de først åra men kikket litt på hva de som virkelig kan det bruker. Godeste Franz Albrecht og gutta der skyter helst med hurtige kaliber type .270 win, 7x64 og lignende. Det jeg tolket meg frem til at var tankene deres, som jeg kjapt adopterte selv, er massive skader og mindre ledehastighet gjennom hurtigere kaliber. Prøvde med skamladet 125gr balistic tip og skaut en par-tre griser og hjorter med den. Skapelig fornøyd men var naturlig litt skeptisk til dybdevirkning. Alt gikk i bakken greit men hjorten syntes jeg ble stående litt lenge "dau". 125 BT i 920ish m/s Fant på at jeg skulle prøve 110 gr TAC-TX ladet til 975m/s i fjor og holder meg til det i år og. Kommer riktig nok til å legge en god hjortepatron på toppen av hvert magasin. Ikke for at det trengs, har skutt både koller og en 8 tagger, med 110gr men de kan da alltids få samme medisin som i Norge. 110 TAC-TX i 975m/s. Datt stokk dau om i veien den prøvde å krysse. 110 TAC-TX her og. Rett ned etter skudd midt i bringa. På kommentarer om skadeskyting og større råner så vil jeg si at det ikke er et problem. På gode dager med mange dyr i bakken har jeg klart å få med meg både tenner og medalje for flest felte vilt. (Rare disse vest-europeerne) Ganske skapelig dag på drivjakt. Elendig bildekvalitet. Sorry Ikke de største tenna men de var skutt med henholsvis 125 og 110gr kuler i .308 win. Kravet på villsvin i Polen er forresten >7mm kule og >2000J. Det støtter jeg som et fornuftig utgangspunkt og forholder meg til. Resten anbefaler jeg å ta på skuddplassering og kulevalg. Skyt heller med ei børse som du liker og treffer med enn en kanon du er redd. Om ikke annet så fikk jeg da spritet opp tråden med litt bilder.
 11. ...og jeg som skal på villsvinjakt med en kortløpet .308win og 110gr kuler neste uke... lurer på hvordan det går...
 12. Loddfåvne

  Go light!

  No 1 var det kanskje ja. Vet ikke hvor jeg hadde 4 fra. Tja… Jeg har hatt 2 fine sesonger på reinsjakt med Sky5100 sekken. Siste lyd jeg ga fra meg der var vel rett etter at jeg skaut første bukken i fjor, 2014 sesongen altså. Bukken regner jeg rundt 75 kg slaktevekt. Første børa var bare utstyr og skallen. Resten gikk i to bører på ca 25-30 kg sammen med en kompis. Helt uproblematisk å bære i sekken. Geviret fikk jeg opp på veggen ut etter høsten og. Fikk det aldri bedømt siden jeg er skeptisk til om det står til noe mer enn bronse eller i beste fall sølv. Ikke det at jeg har noe særlig peiling men jeg skulle gjerne hatt litt mere eller ei brunst fjøl til på det. Fikk dele resultatet siden dere allerede hadde fått forhistoria. Etter at den var kommet ned så dro jeg til fjells igjen med et nytt frittdyr løyve. Endte opp med å finne meg en enslig bukk et par kilometer inn etter en sein start. Skammelig lettvint. Satt igjen kompis og bikkje. Fin 40 minutters smygnig og ferdig arbeid fra strak arm. Denne var vel i samme klassen som den forrige og endte også opp som 3 bører. Ikke noe problem å bære. Fint og flott. Tok meg et par resultatløse turer opp i Snøhetta på et par jaktlagskort. Fikk trasket, travet og faktisk klatret litt, fra Mjogsjøhøi ned i Kjelsungdalen ved Indre Kjelsungvatnet for den som er kjent, ren idioti men fantastisk artig. I alle fall for en som har friklatret før. Både kompis og bikkja hatet meg i flere timer etterpå. Endte etter hvert opp med å ta fart på siste kortet jeg hadde oppe i Kutshø. Ei simle. Fant først en og anna småbukken men kunne ikke være grådig etter 4 strake storbukkefall. Endte opp med å skyte ei simle fra en flokk på et par hundre dyr i tett tåke. Nett lita tøs. Ser faktisk flokken i bakgrunnen på bildet. Nok en 35-40 kg bør uten den helt store avstanden. Ble bare knappe to kilometer ned til nærmeste vei. Siste bør i sekken 2014. I år så vasskjemma jeg gullhåra jeg har og fikk nok et frittdyr på trekning. Hadde egentlig bestemt meg for å prøve meg som trofejeger men det faller ikke helt for meg. Dro til fjells kvelden før jeg kunne jakte på en overgang og fant 4 bukker i grålysninga klokka 0530 dagen etter. Satte kompis til å passe dyrene mens jeg tok meg tid til å koke kaffe og pakket ned teltet (forøvrig ny sovepose og nytt telt: Western Mountaineering Ultralight på ca 900g og Terra Nova Solar Photon 2 på 900g, 1100 g rigget med 2 ekstra barduner og skikkelige plugger. Handlet etter at Roe ga meg havesyke litt tidligere her i tråden. Takk for den, håper vedlagt bilde nederst gir deg ris til egen pung). Uansett, pusla meg bort, rundt, over ei hø og fikk inn et fint 100 m skudd i 30 graders vinkel ned på den bukken jeg likte best i hopen. La ei kule og min elsk på en skovlete raring. De 3 andre var bare vanlige dusin storbukker. Slaktet, parterte, pakket og bar ned sammen med kompis. Når vi kom ned så klokket vi Sky sekken min inn på 39 kg + 11 kg gevir som hadde ligget på topp. Kompis hadde 42 kg i samme sekk. Summa sumarum en 3-3,5 timers bæring på en 80 kg bukk og utstyr fordelt på to mann. Nada problem. Ingen gnagepunkt, inkludert mine særs beinete skuldre og hoftekammer, ikke så mye som et stølt fiber i ryggen men lår og ræv kjente at det hadde vært bært litt ekstra. Rett og slett 10 av 10 poeng der. Jeg har vært oppe rundt 50 kg i Powerframe sekken og det var på langt nær så behagelig. På det verste så har jeg skjært brynje longsen ut av gnagsåra på hoftekammmen etter at beltet har gnagd og dritten har skorpet seg før jeg har fått meg en dusj. Tja… så kort oppsummert. Jeg har fått prøvd sekken litt og er fantastisk fornøyd. Jeg driter i prisen, ser med letthet på å stroppe den om mellom de ulike konfigurasjonene og stoler fult og helt på den. Mine erfaringer og referanser som en liten, knotete jaktrapport fra to sesonger. Skjitt jakt! PS: Kjære Roe. 900g. Løp og kjøp din f…. kø..
 13. Loddfåvne

  Go light!

  Tja... Tråden har vel ikke akkurat boblet over med oppdateringer og ninjatriks. Beklager det, men jeg har en viss tastaturvegring på fritiden. I vant stil så kan jeg begynne med akkurat det du ikke spurte om. Mest for at jeg har utsatt det en tid og litt mens jeg leter etter bilder av dyr jeg har bært. En tråd må ha bilder! Kniv 3 kniver jeg har slaktet ett og annet dyr med. Fra venstre en moderne klassiker i Eka Swingblade, i midten årets idiottest Kuhn Rikon og til venstre en evig klassiker Mora Classic No 4. Min, i alle fall nyere, jaktknivhistorie: Et utvalg av fulltangkniver produsert på egenhånd med både hjelp og veiledning av en spesielt høyt utdannet knivsmed: 250-300g + en grovkniv med sagblad på ryggen (coltsagblad i HSS med egg) Utmerkede kniver, totalt overlegen eggholdbarhet (Pulvermetallurgiske verktøystål, herdet etter alle kunstens regler med påfølgende cryobehandlinger+++ All in!) og skreddersydd mine behov. Gjengangeren her er at de er alle tunge, blir behandlet alt for fint og dessverre ruster om de ikke får kjærlighet. Hadde vel kostet en 3-4-5-6-7 store lapper hver om de skulle vært kjøpt. 5-6-7 hjortedyr. Swingblade: 176g Trenger vel lite omtale. Regner med at de fleste jakter med denne. Den er helt grei, bukspretter er kjekt å ha, fasongen passer kanskje bedre til flåing en partering. Ikke all verdens stål og bukspretteren er drug å få egg på igjen uten rett redskap. Koster vel en 2-3-4 hundrelapper og kan kjøpes over alt. 5-6 dyr med denne. Mora Classic: 85g Fjorårets idiottest. Passet på å finne en classic med laminert blad for å få eggholdbarheten. Egentlig en topp kniv forutsatt at du har slaktet et dyr eller to før. Bruker spissen på kniven til det meste og det er lett å sneie bort i ei vom eller snitte skinn/hinne. Passe lang til rævhølet på et voksent dyr. Holder stort sett eggen gjennom en rein uten å måtte skjerpes. 2-3 hundrelapper for den laminerte. Slaktet 3 rein og flådd 2 bjørner. Sistnevnte dokumentert som snikreklame for Mora. Kuhn Rikon: 41g Årets idiottest. Kjøpt for en hundrelapp på ebay etter at jeg bet meg merke i at de Canadiske guidene og taksidermisten brukte skalpell og lignende kniver til å flå bjønn. Testet i heimen et par måneder før jakta. Funnet verdig og ble med på bukkejakt. Kniven er vel egentlig en belagt liten kjøkkenkniv, men den er litt tykkere enn victorinoxene som florerer på div kjøkken og har et litt bredere blad. Endte opp med å slakte, partere og dagen etter skjære ned en 80 kg reinsbukk med denne. Imponerende eggholdbarhet og selvfølgelig lynsnar å dra egg på igjen med en liten lansky karbid/keram eggsliper. Som alle tradisjonelle kniver så er det litt fomling med vomminga, men lagt i håndflata med fingeren på ryggen går det fint. Etter litt bruk så bruker man selve bladet mer enn spissen under flåing og. Flat og smal nok til at du får varmkniv i smør følelsen under partering. Krever naturlig nok at du kan å partere et dyr uten å måtte bryte med kniv. Dvs haser, nakke og kjeve. 100 kr om jeg husker rett. 1 dyr fra skudd til frys. Min konklusjon er Kuhn Rikon til lett reinsjakt, Swingblade til lettvint hjortejakt og Mora Classic som et kompromiss.
 14. Z3 3-10x42 i lav blaser montasje på K95. Som du ser så bygger montasjen en del. Endte faktisk opp med å få laget til justerbar kolbekam på min. Er noen bilder av den lengre bak. Si i fra om du finner noen lavere montasjer.
 15. Anders Lilleby, NBSK, 308win eller 338lm, tofot og brems.
×
×
 • Create New...