Jump to content

Loddfåvne

Members
  • Posts

    318
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Loddfåvne last won the day on April 17 2021

Loddfåvne had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Loddfåvne's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

22

Reputation

  1. TS: Beklager off topic. Alltid ligget der i Shotmarker. Muligens det ikke er informert om fra SkytterLink. Skal lage en egen tråd en dag om Shotmarker, CSV eksport av resultater, etterbehandling og blinkdefinisjoner.....men må prokrastinere litt til.
  2. Siden det lå friskt i loggen og kanskje er til nytte. 338 LM, 225 gr nosler accubond, Federal LRM, Vitha N560. Liten stige på 300m. Fra oppe til venstre og mot høyre. 88,0 gr - 88,2 - 88,4 88,6 - 88,8 - 89,0 gr -midt nede noe ca innskyting med 250 scenar- Observasjoner: -ES på først kan være pga grundig Gold medallion puss. -forskjell i høgdespredning men liten endring i hastighet. Nådd metning? -noe påvirket av mirage fra demper men greit nok. -741 m/s @300 m tilsvarer ca 900 ved munning. Til TS: N560 kan fort være en kortere vei å gå. Mange har data og erfaringer. Vil si at det er litt å gå på ladedataene til nosler opp mot Vitha sine.
  3. Ferdig oppskrift med timesgamle priser. Høykvalitets pipeemne og velrenommert børsemaker, dvs øvre prisleie. 1-8 gir deg muligheter opp til ~80gr kuler. (Sjekk hva som går i magasinet, finn en vetig patron lengde og be børsemakeren kamre/legge friflukt for dette.) Rustfritt for puss, levetid og generelt kvaliteten sin del. Cerakote for korrosjon og for å matche ei rustfri pipe med en svart kasse. Lyddemper når den først er i benken.
  4. Jeg kunne latt meg bli provosert eller skremt av Skytterlinken AS et al sine fremstøt her, men så er ikke tilfelle. Jeg har benyttet Shotmarker siden 2018 og fikk lagt inn de første norske blinkene i systemet. Når jeg kontaktet Shotmarker for å tilby de geometriske definisjonene av flere blinker i forbindelse med kjøp av ytterligere enheter så ble jeg oppfordret til å modifisere programvaren selv. Shotmarker tillater som nevnt alle å modifisere fritt, men garanterer kun for levert produkt. Følgelig så har jeg laget mitt eget program med F-class blinker på 100m-1000m, UNL blinker på 100-1000m samt DFS ringskivene. Alt i 100 m steg for å kunne trene på selv. Dette var ikke videre utfordrende, og jeg klarte det fint på et par kvelder. Jeg har og jobbet videre med en del andre blinker. Dette er fullt ut mitt åndsverk. Jeg ønsker overhodet ikke å oppfordre noen til å kopiere Kurt sin SkytterLink programvare. Jeg har sett linje for linje hvilke endringer som SkytterLink har i koden i forhold til Shotmarker. Følgelig har jeg kommet til den konklusjonen at å bestille Shotmarker og snekkere ei skive er et særs godt alternativ til å kjøpe SkytterLink. Jeg ser ikke noe som tilsier at prisen skal dobles med mindre det det ligger et ønske om å trekke ut en vesentlig profitt. Dette står Skytterlinken fritt til å gjøre. Skyttere står og fritt til å kjøpe Shotmarker og benytte mine blinkdefinisjoner. Jeg ser Shotmarker som et system som kan stimulere skyttermiljøet i Norge. Jeg ønsker å støtte opp under dette med å dele mitt arbeid. Følgelig så kan hvem som helst ta kontakt med meg og jeg vil sende en fil med overnevnte oppdatering. Alt uten kostnad. Jeg anser det som dugnadsarbeid for miljøet. (merk: jeg er travel for tiden så responsen er treg, ikke klag, det er gratis). Jeg vil og dele F-Class 100-1000m samt UNL100-1000m blinkdefinisjonene med Skytterlinken dersom dette er av interesse. Da for at eiere av SkytterLink og kan få mulighet til å skrive ut blinker og trene på «ureglementere» hold. Jeg håper dere forstår at overnevnte er et tilsvar på anklagelser om «brudd på åndsverksloven» og «"oppskrift" på lovbrudd». Slikt kan jeg ikke la stå uimotsagt.
  5. Jeg kan i alle fall bekrefte at SkytterLink er identisk med Shotmarker på alle måter. Det vil si at de kan kjøre på samme programvare, bruke skivemodul og sensorer fra hverandre.
  6. Ønsker å gjøre oppmerksom på at dersom man er uheldig når man oppdaterer Shotmarker så er det ganske greit å erstatte programvaren med en kopi. Skru ut 4 skruer og ta ut MicroSD kort. Formater kortet i FAT16 og kopier kortet fra en tilsvarende enhet. Adam MacDonald ( https://www.autotrickler.com/shotmarker.html ) har ingen problemer med at kunder modifiserer programvaren men garanterer kun for eget produkt. Dvs det er lov å legge inn egne blinker eller programvare. Her er det og mulighet for å bytte batteri om nødvendig. Regner med at dette også gjelder SkytterLink da denne produsert av ShotMarker. Bilder av en 3 år gammel ShotMarker som kjører på et klonet SD kort.
  7. Da har jeg et første utkast av feltfigurene. En del mål er antagelser men grovt så er det der. Hvis noen med tilgang til godkjente figurer ville bidratt med å ta et par mål så ville det vært fantastisk. Sitter med følgende liste av spørsmål: B100: Høgde på mageband. Bredde i bunn. Tilsvarende på inner. 1/6: høyde på nese på høyre side. Radius på topp. Posisjon på senter av radius. Tilsvarende på inner. Sirkel: dia inner B65: bredde i bunn. Tilsvarende på inner. 1/8: høyde på nese på venstre side. Radius på topp. Posisjon på senter av radius. Tilsvarende på inner C50: inner dia og bunnlinje B45: bredde i bunn. Tilsvarende på inner. Småen: bredde i bunn. Radius i topp. Tilsvarende på inne C40: inner dia og bunnlinje Tønne: bredde i bunn. Tilsvarende på inner. S-25 hor: Høyde på inner C35: inner dia og bunnlinje 1/3: høyde på bunn kvadrat. Radius på topp. Posisjon på senter av radius. Tilsvarende på inner. (som S-25) C30: inner dia og bunnlinje 1/4: høyde på bunn kvadrat. Radius på topp. Posisjon på senter av radius. Tilsvarende på inner. Stripe 13/40: bredde og høyde på inner C25: inner dia og bunnlinje 1/4 venstre: høyde på bunn kvadrat. Radius på topp. Posisjon på senter av radius. Tilsvarende på inner. Stripe 30/10: bredde og høyde på inner C20: inner dia og bunnlinje
  8. Utmerket. Med utgangspunkt i: https://docplayer.me/23542219-Feltarrangorveiledning-et-hjelpemiddel-for-skytterlag.html Så ser jeg for meg at det er følgende som er mest relevante: B45 Tønne 1/3 1/4, 1/4V, 1/4H Småen Stripe 13/40 Stripe 30/10 C40 C35 På litt sikt så kan vi ha som mål å tegne samtlige for å ha et koplett sett. Synes det er litt merkelig at dette ikke er bedre definert. Det er jo 50 sider i skytterboken om hvilken vei skytteren skal kamme håret men feltblinkene finner jeg bare hovedmål på. Mye av målene gir seg selv og jeg kan nok tegne noen grove utkast men innertreff samt noen detaljer finner jeg ikke. Jeg begynner litt og dersom noen har muligheten til å bli med litt for å dobbeltsjekke mål så ville det vært flott. Jeg har og en liten tanke om å dele disse målene med produsenten av ShotMarker https://www.autotrickler.com/shotmarker.html slik at han har mulighet til å legge de inn i sin programvare som standardblinker. Jeg har hatt 2 slike blinker nå i snart 3 år og er særs fornøyd. Ser mulighet for at de litt mer hardbarkede DFS'erne i skytterlaget kan få mulighet til å trene til felt på de samme blinken. Vi vil i løpt av året ha 4 skiver og slik sett snart mulighet til å benytte disse som elektroniske skiver på et felthold.
  9. Noen som har målsatte tegninger eller CAD filer av DFS feltfigurer? Til brenning av stålmål i brennebord/vannskjærer. Kan tegne og dele om det er noen som har litt mer mål enn det som er oppgitt på figuroversikten.
  10. Tja... jeg levde vel utelukkende på joylent i en mnd eller to. Mer eller mindre samme produkt som Soylent. https://jimmyjoy.com https://soylent.com Artig å prøve. Fikk frigjort litt mer tid til hobby. Gikk greit ned og jeg følte at jeg hadde energi og næringsstoffer. Blandet riktignok skjiten med melk (og fløte) i forsøk på å maksimere næringsintaket. Ble litt tjukkere men bedre på smak. Nå skal det sies at disse løsningene er stort sett basert på myseprotein og havremel. Kan være litt tungt for magen å bare operere på det. Selv så er jeg litt usikker på om det var denne idiotdieten som førte til at jeg i en del år etterpå har hatt litt problemer med fordøyelsen. Blid og fornøyd læll. For tiden så går det mye i tørket kjøtt på jakt om det skal være lett. Lettsaltet og tørket hjerte feks. Merk at jeg stort sett lever et normalt liv, spiser bacon og langt i fra er så sær som man kan få intrykk av gjennom mine, for tiden særs skjeldene, skriverier her inne.
  11. Topp! Ett av årets høydepunkt. Jeg kommer. Liggende, 300 NMI med brems
  12. Loddfåvne

    Go light!

    Støtter hardt oppunder anbefalingen om Xtherm og tilbyr følgende logikk som argumentasjon: Du mister mye varme gjennom liggeunderlaget, dette kan til dels kompenseres med varmere sovepose, men da blir du bare varm "på toppen". Soveposen komprimeres under kroppen og har fint liten isolasjonsverdi. Det beste liggeunderlaget er da det som gir deg kryssningen mellom liggekomfort, isolasjonsverdi (R-verdi, høyere er bedre) og vekt. Så langt så har jeg ikke funnet noe som klarer seg så bra på de punktene som Xtherm, men kikk litt rundt og vurder selv. Kan forøvrig nevne at de to siste bukkene jeg la ut bilde av her ble målt til 926,5 og 849,4 poeng i dag. Var gullbukker med god margin begge to til tross for at begge datt i god tid før 0800 første jaktdag. Er ikke noe særlig til trofejeger, men artig å få det målt når man først har hatt gullhår i ræva. I år blir det et roligere år. Har bare et kalveløyve. Hadde nesten en 2-3-4 kort på hånden men pga dyr som har trekt ut av terreng (eller elendig telling) så ble det ikke slik. Klager ikke, jeg kommer meg til fjells Håper noen kjører en dugnadsinnsats og kommer med noen gode eventyr eller frekke tips.
  13. Loddfåvne

    Go light!

    Disclaimer/spoiler: En venn av meg spurte om han fikk skrive en reportasje i til augustutgaven av Jakt om lett utstyr til reinsjakt med litt input fra meg. Nå er jeg ikke overillt glad i selvpromotering men følte at det ville være feil å si nei, mest med tanke på den interessen dette har vekket her inne men og siden det var en særs trivelig kar som spurte. Kort oppsumert, dere ser resultatene av diskusjonene vi har hatt her, delvis på PM og ellers, i form av en reportasje snart. Takk for input og fjas! Merk at personvinklingen var ikke etter mitt ønske, men slik skulle det vist være, teknisk vinkling passet ikke. Kan ellers melde om noen simle og kalveløyver i Knutshø, samt at mye av utstyret brukes jamt i 45 graders hellning i vestlandske hjortelier om høsten. Lett er godt når det er bratt og.
  14. http://gunslingercorral.com/ubpa.asp Side carry løsningen fungerer veldig fint. Har brukt denne løsningen både for å ha med rifle på rypejakt og for å få rifla trygt på ryggen når man jeg skal dra ut hjort fra skogen.
  15. Lader selv. Barnes 110 gr TAC-TX er vel egentlig bare TTSX kula med et nytt og mer fengende taktisk navn Barnes lister villsvin som egnet bruksområde. Skulle jeg ha valgt noe fra butikkhyllene så hadde det fort blitt ei lett loddet kule av god kvalitet. Noe med feks 150 gr Accubond kula (Federal Vitalshock?), kanskje de som er ladet med TTSX kulene (Vortex fra Federal?) men hadde ikke kvidd meg et sekund med å bruke feks Oryx. Den kan ha en passende kombinasjon av penetrasjon og ekspansjon (har en formening om at den er litt bløt til norske forhold, men det er bare en preferanse). Med ei god kule og en fin treff dør grisen. Resten er optimalisering for spesielt interesserte.
×
×
  • Create New...