Jump to content

Locasto

Members
  • Posts

    353
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Posts posted by Locasto

  1. AGR416 skrev (4 timer siden):

    Er det fryktelig vanskelig å ha med seg våpenkort?

     

    Jeg har aldri opplevd at folk har blitt sure fordi jeg har bedt om å få se fysisk våpenkort, de fleste skjønner det faktisk dersom de har glemt.

     

    Hvordan skal man få gjennomført fjernsalg dersom man ikke kan akseptere bilder?

     

    Dette er en ikke-sak.

    Jo, det er en sak. Saken er at slikt ugjennomtenkt regelrytteri tar bort respekten fra regelverk generelt, da også de fornuftige reglene.

    Hvor idiotisk det er kan synliggjøres med at kunden som blir nektet handel pga manglende fysisk våpenkort istedet kan ta fram mobilen, bestille samme ammo i nettbutikken (med digitalt bilde av våpenkortet) og så sitte i bilen til "hent-i-butikk" er klar.

     

    • Like 3
    • Thanks 1
  2. M67 skrev (10 timer siden):

    Kan bare bekrefte dette. Det du sier vil og kan bli (som de sier i TV-seriene) bli brukt mot deg... Problemet er en yrkesskade de fleste politifolk har, etter års omgang med kriminelle - de har som utgangspunkt at alle lyver, alltid. Alle steder er et potensielt åsted.

    I et avhør (som forhåpentligvis ikke er helt det samme her som i en kriminalsak, men likevel) møter du sannsynligvis to politifolk som er 100% overbevist om at du har gjort det du er beskyldt for, minst. Har du uflaks, så har du ikke sjangs uten advokat.

     

     

     

    K

    Dette er bare tull. Ikke se så mye på TV. I et avhør ( og det ER en krimimalsak så lenge politiet ønsker å avgjøre med forelegg) vil man høyst sannsynlig møte en (1) etterforsker som er ute etter å dokumentere siktedes forklaring. Om siktede forteller et eller annet som går mot hans egen interesse- ja det vil kunne bli brukt mot ham. I dette TS sin sak må vi tro dette ikke er tilfelle, og da er det 100% ufarlig for en normalt oppegående person å gjennomføre et slikt avhør. Som nevnt tidligere vil jeg anbefale advokat om politiet, til tross for TS' forklaring, skulle bring saken for retten.
    Et avhør gjennomføres ved at saken blir presentert, siktede får komme med sin versjon, utdypende spørsmål blir stilt, ev. tillegg fra partene blir notert. Tilslutt blir avhørsdokumentet skrevet, og siktede får lese gjennom det for godkjenning før han signerer. Her kan siktede rette på unøyaktigheter, ev komme med tilleggskommentarer.
    Jeg har jobbet i 34 år i politietaten og påberoper meg å ha en viss innsikt i prosedyren.

  3. M67 skrev (5 timer siden):

    Jeg tror det er en betydelig høyere sannsynlighet for at de dropper saken om svaret kommer fra en advokat. 

     

     

    IKKE gå i avhør uten advokat. (jeg har vært i avhør - uten advokat)

     

     

    Hvis penger ikke spiller noen rolle- engasjer advokat med en gang.
    Innholdet i historien blir ikke anderledes selv om en advokat forteller den. Er man selv nogenlunde talefør (og har en god sak som i dette tilfellet) og ikke snakker om annet enn det anmeldte forhold, kan man godt gå i et avhør alene. I retten bør man dog ha advokat.
    Mitt råd var basert på å holde utgiftene nede samtidig som saken ble henlagt.

  4. Mitt tips til TS er:

    Ikke vedta forelegget. Lag deg en skriftlig redegjørelse med ditt syn på hendelsen, gjerne med foto/tegning av plassering av dyr, jeger, bakgrunn osv. Ta med dette i politiavhør som er neste steg om politiet vi føre saken for retten. (Har ingen tro på at politiet tropper opp i retten uten å ha hørt siktedes forklaring).
    Når politiet har sett ditt syn vil sjangsen for rettsak ha sunket betraktelig. Om politiet likevel vil føre saken for retten er tiden inne for å skaffe seg advokat.
    Det kan også være en ide å sende inn min foreslåtte redegjørelse sammen med beskjed om at forelegget ikke vedtas. Da er det håp om at saken henlegges uten avhør engang.

  5. Sakoen75 skrev (11 timer siden):

    Hvis det var meg du svarte så var mitt spørsmål om merking ment til trådstarter.

    Som nevnt har jeg ikke disse i hende selv, men har fått oversent bildet fra en slektning som rydder dødsbo.
    At det kan være noe noe SOE-relatert er sannsynlig da den avdøder eieren var svært historieinteresert, særlig om kompani Linge, og han hadde nær kontakt med sabotøeren Torfinn Bjørnaas før denne døde.

  6. bubo skrev (21 minutter siden):

    Er du sikker på at det er glass?

    Jeg har noen lignende gummibeholdere med lighter-bensin,og noen av dem er blitt rimelig harde...

    Nei, tok det fra bildet. Fikk det sendt fra en slektning. Hvorfor har noen lighterbensin i slike ampuller?

     

  7. Carl Volt skrev (23 timer siden):

    Jeg er veldig på det å anbefale Ruger Mk4 fremfor mk2/mk3, ettersom MK4 er den varianten som blir produsert nå, den er fortsatt rimelig, og ikke minst, den er SUPER-ENKEL å pusse fremfor mk2 og mk3 hvor du må ha doktorgrad i rytmisk sportsgymnastikk og voodoo bare for å få den i fra hverandre, langt mindre sette den sammen igjen.

     

    ruger.JPG

    • Like 1
    • Haha 2
  8. Vindvott skrev (På 2.2.2023 den 15.59):

    Og bolt gangen lyder som en glidelås, så den må mosjoneres.

    Jeg har også en slik med "glidelåslyd". Kunne godt klart meg uten den lyden, men selve gangen på bolten er upåklagelig.

     

    Brubakken skrev (23 timer siden):

    IKKE kjøp Ruger American med "snurremagasinet"! Med mindre du har en forkjærlighet for bortkastede penger og ting som blir stående i våpenskapet for det er for irriterende til få brukt. 

    Makan til ræl.

    Jeg fikk heldigvis tak i et Lucky13 magasin fra riflemags i uk. Det fikset det generelle mateproblemet, men fikk fortsatt bare Nosler 220 grains subsonic kula til å mate greit, ikke Hornady 190 grains sub-x. Ingen vits med subsonic rifle når man må "slå" sluttstykket frem for å få ladet.

     

    Min rifle kom med "snurremagasinet" og jeg har aldri hatt trøbbel med det (forskellige kuletyper,ammo). Det jeg HAR hatt problemer med er den kula du nevner, 220 Nosler subsonic. Disse ble ikke stabilisert, og "slengte på ræva" da de lagde hull i pappen. Vil ikke si de var nøkkelhull, men likevel tydelige utslag.

×
×
  • Create New...