Jump to content

Haldis

Members
  • Posts

    173
  • Joined

  • Last visited

Haldis's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei, Har fått nytt sikte til rifla mi som jeg forsøkte å skyte inn i dag. Det fikk jeg ikke til da skuddene satt for lang til venstre så jeg ikke fikk skrudd meg inn til senter. Jeg går ut i fra at jeg kanskje ikke har fått satt montasjen riktig på, men greier ikke se noen åpenbar feil. Børsa er en Steyr manlicher, montasjene er Weaver og kikkerten en Schmidt & Bender. Før jeg byttet sikte gikk børsa bra, så tror ikke det er løpet som er skjevt Jeg kan ikke se at jeg har noen særlige justeringsmuligheter annet en å skru på siktet. så syntes det var rart at jeg er så langt utenfor. Ligger ca 60-70 cm til venstre når kikkerten var midtstilt. og når jeg skrur maks ligger jeg fortsatt en ti cm for langt til venstre. Noen som vet hva dette kan skyldes og hvordan jeg løser det?
  2. Hei, Har i dag en Steyr manlicher lux som jeg skal bytte optikk på. Og jeg sliter litt med å finne ut hvilken montasje jeg skal benytte. Jeg har arvet børsa og er litt usikker på hvilken type montasje som sitter på i dag, men syntes det ligner på en vanlig Warne montasje. Kikkerten som står på er en gammel Tasco 3-9x40, jeg er litt usikker på tubediameter, men tror det er 1". Jeg vil bytte kikkert til enten Zeiss conquest HD5 3-15x50 eller en Zeiss Conquest DL 2-8X42. DL kikkerten har 30mm diameter som jeg er mer vant med. HD5 har tubediameter på 1", så den kan jeg kanskje benytte i de gamle montasjene? Hvis ikke dette er en god ide, hvilke montasjer bør jeg kjøpe? Montasjen og kikkerten som står på i dag.
  3. Tror nok den er helt på grensa.
  4. Regner med å ha noen kort til overs i år også. Vet mer når tildelingen er ferdig, men ta kontakt på pm om du er interessert i kort. Ungdyr, simle eller kalv. Setesdalen Aust i Telemark.
  5. Haldis

    Elgjakta 2012!

    251 kg eller 151 kg?
  6. Jeg har ett lignende problem på min astro 220. Noen ganger forsvinner sporet til bikkja under jakt. Jeg ser da bare selve ikonet til bikkja som beveger seg rundt. Dette skjer helt plutselig uten at jeg trykker på noe spesielt. En annen feil på min enhet er at avstanden fra bikkja ikke oppdaterer seg i kartvinduet. Jeg må zoome inn eller ut for at den skal bli oppdatert. Skal få sendt inn min til forhandler etter årets sesong for å ta en titt på den.
  7. Hei Har Racoon dressen selv. De andre har jeg ingen erfaring med. Er veldig fornøyd med dressen. Den er lydløs og har gode luftemuligheter på jakka. Syntes lommene er smarte og gode. Har også en hette som det faktisk går an å bruke.
  8. Hvor mange ganger har dere vært på skytebanen uten at dette har skjedd? Dyrene står også å beiter midt ute på jorder til stadighet, det betyr ikke at det er slik de oppfører seg i skogen. Jeg tror det har en viss effekt på dyrene med skudd.
  9. Råe videoer. De røde båndene er GPS mottagere.
  10. Syntes det blir litt merkelig tankegang. Om avskytningen skulle legges etter hvilket kjøtt som er best må man jo ifølge din post kun skyte ungdyr og kalv da de har bedre kvalitet en eldre dyr og da spesielt bukk? Jeg ser selfølgelig at forskjellen på en gammel sliten bukk og kalv er mye større en middels bukk og kalv. Men jeg syntes at alt hjortekjøtt er godt så lenge det blir behandlet ordentlig. Så lenge kjøttet blir brukt er det vel samme om det ikke er 100%.
  11. Syntes det ligna ei simle med litt uvanlig gevir. Men nå er jo ikke jeg noen ekspert.
  12. Noen som har en formening om hva dette geviret kan oppnå?
  13. Kom over denne bukken i Tokke i Telemark.
  14. Kalv 1000,- Simle 2500,- Simle/ungdyr 4000,- Bukk 10000,- Vald: Setesdal Austhei for dyrt?
  15. Hei! Har en Perazzi hagle etter bestefar som jeg lurte litt på hva er verd. Usikker på om noen her kanskje kan hjelpe meg. Vet ikke så mye om våpenet, men har fått tatt noen bilder. Det er brukt, men ser ut til å være i god stand. Noen som kan hjelpe?
×
×
  • Create New...