Jump to content

Tord_Nilsen

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Tord_Nilsen

  1. Hehe. Nå syns jeg 250,- var usedvanlig billig da. Men klart det er en forskjell på privat og storkjøkken. Rykter og sannheter spres fort om noe skjer.
  2. Jeg er helt enig med deg Jaktlykke, hygienen begynner der dyret ble skutt og fortsetter til det ligger på tallerkenen, og de som tror fargen på kjøttet skal være som ett par mokasiner sko fra 80-tallet blir oppfordret til å spise noe annet en annen gang. Og ja, Mauser68, jeg ser det er en forskjell mellom hjemmeselskap og kommersiell drift. Bør det være det?? Årsaken til at jeg anbefalte å svi/brenne kjøttet først er pga den lange steketiden og lave temperaturen. De aller fleste bakterier dør ved 60 grader. Å oppnå denne overflatetemperaturen tar nødvendigvis en stund da omgivelsene også bare er 60 grader. Under denne tiden lever de bakteriene, som evt må være på kjøttet, livets glade dager, med fuktighet og god temperatur (Som svensker i syden). Noen av disse bakteriene produserer toksiner som blir værende selvom bakteriene dør. Ikke særlig heldig for oss som skal spise maten.. Det med lukking av porer er jeg også usikker på. Men jeg vet det ikke spiller noen rolle ved langtidssteking og lave temperaturer, da vi aldri kommer opp i de temperaturene hvor kjøttsaften blir presset ut. (Grunnet Kollagen og fettsmelting). Det å brune kjøttet i etterkant har noe for seg. Jeg husker ikke i farten hva navnet på det er, men mener det var en franskmann på 1800 tallet som beskrev den kjemiske reaksjonen som skjer. Proteiner og karbohydrater reagerer med hverandre sånn at vi får den gode karamelliserte skorpen (Sammen reaksjon når man steker brød). Og man blir kvitt de siste bakteriene som evt finnes. Heston Blumenthal, eier av The Fat Duck, er en skikkelse inne fagmiljøet rundt dette med langtidssteking. Skal man ta skrittet videre fra kjøkkenbenken til mer vitenskaplig matlaging er det en ressurs man bør lese seg opp på. Og så tenker jeg som så at har man gjester som er "laus-tenna", er de sansynligvis litt oppe i årene. Da er det ekstra viktig at de ikke får noen problemer i etterkant. Edit: Og så ser jeg at Jaktlykke og Madsemann har på en glimrende måte forklart dette med toksiner mens jeg skrev dette.
  3. Ikke nødvendigvis. Bakterieneveksten opphører, men (kan) blomstre opp igjen ved opptining. Ved oppvarming dør bakteriene, derfor skal man svi kjøttet først ( og ett godt tips er propanbrenner) og så er det jo sånn at vi liker den sprø stekeskorpen, så derfor svir man kjøttet igjen (med smør) etter varmebehandlingen.
  4. Tord_Nilsen

    Whisky

    Det 'morsomme' med Ileach er at man ikke vet hvilket destilleri den kommer fra, bare at den er fra en av de seks.. Ileach er forøvrig kallenavn på innbyggere fra Islay. Ser fram til første tiuren felles i år, har en flaske Lagavulin 21år stående jeg gjerne vil ha en smak av. I hverdagen går det mest i Lagavulin DE, sammen med Freia Melkesjokolade. Det må bare prøves. Etter en rundtur på Islay i fjor, er det bare Islay whisky som er Whisky.
  5. Ikke så veldig lenge. Sånn rundt 10 sek. brukstid.....
  6. http://no.schippers.eu/NO/spec.cfm?artid=4422
  7. Personlig liker jeg de svenske bladene best. Syns språket i de norske bladene er for dårlig. Måten reportasjene er skrevet på tiltaler meg overhodet ikke. Har lenge prøvd å sette fingeren på hva det er som gjør det at det blir feil, og har kommet til at det blir for mye "Tv2-sportsjournalistikkspråk" over det hele. Det er gjennomgående i de norske bladene at forfatter av reportasjene bruker for mange vendinger og utdypende skildringer som er for sensasjonpreget og åpenbar fyllmasse. Men mitt syn er ikke ditt, så kjøp en håndfull blader, norske (og svenske), så finner du finner du nok din favoritt.
  8. Hei! Jeg har en gammel Sauer ss som mitt jaktvåpen (ervervet før 1990), skyter nogenlunde greit med den, men ser/ønsker behovet for mer mengdetrening på leirdue. Saueren har sine begrensninger vedr stål, og det blir rett og slett for dyrt å stå på banen med vismut. Jeg vurderer derfor å ha ei billig alternativ hagle til mengdetrening, f.eks. en Star B. o/u. Så, til dere Kammerbrukere som har hatt mulighet til alternative hagler; Hvordan er det å bruke en hagle til trening og en til jakt? Er det sånn at du må skyte deg inn med jakthagla hver høst? Verdensklasse skyttere sover jo nesten med hagla, for at den skal bli i 'ett med kroppen', må det være sånn? Eller er det sånn at hvis du er god til å skyte hagle, skyter du godt med hvilken som helst hagle? Takker for alle innspill fra de som veksler mellom to eller flere hagler.
  9. Bestillte i midten av mars en T3 Lite .270win, vel og merke links. Forventet leveringstid: Tidligst oktober Luksus for Tikka, flaks for reinen og særdeles kjedelig for meg..
  10. I min børse (samme som din) har jeg landet på Sako Speedhead. Er laangt fra en kompetent skytter, men får Veldig Gode samlinger med Sako ammoen. Har også prøvd Remington UMC, Wolf, Norma, men ingen av de har jeg fått noe særlig dreisen på. Verdt ett forsøk å se om disse går bra i din børse! For det er mer å hente på presisjon på Tikkaen enn det du har opplevd.
  11. Har bare hatt tinnitus i litt over ett år nå (fra dykking), mistet mye diskant på ene øret. Legen sa rett ut at jeg ikke tåler ett geværsmell uten beskyttelse, da blir du tunghørt. Så derfor er det helt uaktuellt for meg å ikke gå med beskyttelse under jakta. Har ett par Sordin Pro, som jeg bruker konstant under støkkjakt på fugl. Det hemmer meg overhodet ikke, heller tvert i mot: 1. Du hører deg selv gå, gnissing mot tøy, kvister som knekker osv. Dette er veldig generende. Derfor går jeg så stille som overhodet mulig! Og derfor kommer jeg som regel tett innpå fuglen. (Husker spesiellt en episode der jeg kom 10 meter inn på to røy, hvor jeg stod å så på de en god stund. De lettet uten at jeg skøyt, og det syns jeg var greit. For jeg hadde hatt overtaket, og var en jeger) 2. Når jeg går sammen med noen, hører jeg langt oftere enn de uten aktive hørselsvern, at fuglen letter. (Desverre som regel langt utenfor skuddhold og synshold.) Men.... når jeg kommer hjem suser det noe helt for jæ.. i ørene.. Men dette tilskriver jeg at jeg har vært ute en helt dag, alle sanser har vært skjerpet maks hele tiden, og særlig hørselen, adrenalin-nivået som har bygget seg opp under hele dagen er i ferd med å dale. Plutselig trenger jeg ikke å høre etter mer, og som alle med tinnitus vet, er at hører du etter kommer den manisk-irriterende tonen.. Jeg pleier å helbrede meg selv med ett glass Lagavulin. (To hvis det er fugl i sekken)
  12. http://mobil.aftenposten.no/2bc50361734 ... .html?e=79 Albin-æljen.... (Mobil-surfer)
  13. http://mobil.aftenposten.no/a8739eef536 ... .html?e=79 Albin-æljen.... (Mobil-surfer)
  14. Ta en titt på Arduino, http://www.arduino.cc/. Har ett sånt kort selv, programmeres i en c/c++ avart. Jobber nå med en slags regn-sensor (finner ut hvor en regndråpe treffer en flate) og bruker 3 mic'er. Det er jo i prinsippet ikke så langt unna en skyteskive. Veldig enkelt å bruke/programmere og raskt nok. Og veldig morsomt..
  15. Tord_Nilsen

    Whisky

    Kobble: Ardbeg Renaissance skal bli virkelig morsom å prøve. Får håpe de har klart å beholde kompleksiteten i Almost There. Den andre nye Ardbegen er vel Ardbeg Mor? Tappet på rundt 57% i 4.5l flasker!! Prøver å få tatt en tur over i begynnelsen av oktober, da jaktterrenget er stengt for oss småviltjegere (Arg!!!!, men Islay er en god erstatning
  16. Tord_Nilsen

    Whisky

    625: Det der er noe skikkelig vås og tull!!! Selvsagt går Ardbeg også til frokost!! Og som du sier, det er bare på Islay de lager Whisky. Men nå må snart "still young" og "almost there" være ti år gamle?? Hmmm, Octomore, det er Jim McEwan fra Bruich. som blir destilatør, er det ikke? Jeg har desverre ikke sansen for han(faglig og personlig), og det er synd, for det hadde vært morsomt å få opp Octomore igjen. Men jeg syns nok at Lagavulin 21y er kongen (men den er vel ikke en turwhisky), med Ardbeg på en god andre plass.
  17. Tord_Nilsen

    Whisky

    Min, til nå, hemmelighet i sekken, har vært Ardbeg Uigeadail, destilleriet som ligger 600 m bortenfor Lagavulin. En tøffing av en Whisky som passer godt til sure høstkvelder i teltet. "En Ugi-hva-for-noe?, Hmmm, dette var saker gitt!!" er som regel responsen når jeg villig deler den ut til gode jaktkamerater. Ellers som Sako 30-06 skrev, det kommer ann på vær og vind. Laffene syns jeg er for røyk-"parfymert", Laggene er nesten for velbalanserte til å ha med ut. Men etter en tur på Øya (Islay) i fjor, har alt fra Highlands utgått. Det er noe med torv-smaken, eller peat, som de kaller det, som klaffer veldig godt der en ligger ute blandt pors, kvann og myrlukta i norske høstskoger. Og Robinson, Highland Park er fra Orkenøyene, ikke Islay
×
×
  • Create New...