Jump to content

slemmo

Administrators
  • Posts

    8,654
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    50

Blog Entries posted by slemmo

  1. slemmo
    I dag dukket det opp en Astrolux S43S i posten. Dette er en lykt for 18350batterier, men jeg kjøpte den med 18650 mellomrør i tillegg for å ha litt opsjoner. Den fungerte desverre ikke med Keeppower 18350ene mine (for store) så jeg blir nødt til å få bestilt noen kortere, evt unprotected 18350er.
    Jeg kjøpte denne med XP-G3 for å få max lumen, og fordi jeg har en S41S med Nichia emittere på vei i posten allerede
     
    18350 konfig:

     
    18650 konfig:

     
    4x XP-G3 = 2100 lumen:

  2. slemmo
    På minirifleupperen jeg har brukt i det siste satt det en gammel sånn Bushmaster e.l. dassrullhandguard uten noen festemuligheter for tofot, i tillegg var den for kort, så jeg ønsket å bytte til en 15" tommer HG jeg hadde til overs. 15" handguard er minimum synes jeg til IPSC rifle pga. av alle snåle skytestillinger o.l. man ender opp i så det er greit å ha mye handguard å lege an på. i tillegg får man tofoten langt frem.
    Den kjipe handguarden satt sinnsykt godt, men med cheapo oljefiltertang til 79 spenn så gikk den av.
     

     
    Siden det er .22 og ikke noe gassrør som skal klokkes, eller noe gassblokkmontering så voila....5 minutter senere.
     

  3. slemmo
    Det har vært mye snakk om forskjellige kulturers tilnærming og behandling av macheter i det siste, så det inspirerte meg til å lage litt afrikansk mat i dag. Taginen som maten lages i fikk jeg i bursdagsgave av min samboer, den er kjøpt i en bitteliten Marrokansk butikk i Oslo (https://lillemedina.no/produkt/kjokken-bad/tagine-fes-mal-28-cm-bred-x-20-cm-hoy-ref-100). Det finnes diverse vestlige merkevarer som produserer Taginer i metall og alt mulig, men jeg ville ha en autentisk. Prinsippet med matlaging i tagine er at kondens fra maten samles oppover i trakten og drypper ned på maten igjen, så mat som står og putrer i en tagine i 3-4 timer blir veldig mørt og saftig.
     
    Først fyller jeg den med poteter i bunnen, så sjalottløk, elgkjøtt og hvitløk:

     
    Deretter blander jeg hakkede tomater på boks og ajvar saus (tilfeldig at jeg hadde det bare) med spisskummen, paprikapulver, kanel, korianderpulver og gurkemeie.

     
    Så hadde jeg glemt å kjøpe paprika, så jeg freste bort på butikken og kjøpte det og la dem oppå.

     
    Så på med saus:

     
    På med lokk og inn i ovnen på 170 grader i ca 3 timer:

     
    Så, da har du egentlig 3 timer på å bare sitte på ræva, drikke en flaske vin, drikke øl eller noe, og siden det er hælj kan man jo sette på noe afrikansk dansemusikk:
     
    Og så, når du plutselig bråvåkner etter å ha sovet i godstolen 3-4 timer er det bare å høgge innpå, jeg pleier å servere med litt råkost og yoghurt:

     

     
  4. slemmo
    På minirifle/.22toppen min har jeg bare en kjip dassrullhandguard, så jeg kjøpe en lett Toni System HG som skal erstatte carbonHGen på 20" matchrifla, og carbonHG skal så over på minirifla.
     
    Skruene var utslitt og locktita, så jeg måtte frem med dremel for å skjære spor til flattrekker, og loddebolt for å varme opp locktiten.

     
    Det gikk:

     
    Gassblokk av....Ironside er forøvrig akkurat like bra som "kjedens eget merke" vanligvis pleier å være, produsert i ekte chinesium. Du knekker bits med vanlig skrutrekker og håndkraft. Egentlig litt merkelig at alle produkter av kjedens eget merke skal være billig drit. Det er jo ikke det en butikk helst vil være kjent for.

     
    Denne pipa er TJUKK, vekt 1.6Kg.

     
    Ferdig børsemakerarbeid....et godt dagsverk

     
     
  5. slemmo
    Har vært utrolig labert med skyting for min del siste året, får kanskje komme ut av vinterdvalen snart. Neste prosjekt blir å bygge om .22 ARen (ikke den på bildet) min til NM minirifle som er i april eller noe sånn
     

  6. slemmo
    Denne lykta kjøpte jeg fordi den var på tilbud hos banggood.com og fordi jeg var ute etter en 1x18650 som er liten nok til å ikke være for plagsom i lomma. Så fryktelig mye mindre enn dette får man ikke for den typen batteri. Lykta er designet og utviklet av medlemmer av budgetlightforum.com og produsert av Astrolux, som er banggoods eget merke. Med high drain 18650batteri og en liten mod i lykta får du 1600lumen som er relativt mye fra en 1x18650 lykt.
     

     
    Til sammenligning:
    Solarforce L2T Stainless limited edition 1x18650
    BLF A6
    Eagletac D25C Ti Clicky (1x16340 batteri)

     
    Den finnes også i en ikke-anodisert versjon som er på tilbud nå, så jeg bestilte like gjerne en av den også men i 4000k tint. Den svarte på bildene over er en standard cool white 6500k
     
    https://www.banggood.com/BLF-A6-XPL-1600LM-74modes-Non-anodized-EDC-LED-Flashlight-18650-p-998021.html?rmmds=search&ID=518040&cur_warehouse=CN
  7. slemmo
    Batterier ja. Det er sikkert noen som har fått med seg at jeg er et snev lommelyktnerd. Men lommelyktnerden har ikke blitt så veldig tilfredstilt i det siste, i tillegg så begynner en del av Li-Ionbatteriene mine å bli noen år gamle så det kan være greit å få takk en statusjekk. Denne laderen er vel ca. den mest nerdete laderen man kan kjøpe i consumersegmentet. Den kan enten styres via app på mobilen, eller om du vil ha totalt nerdekontroll, via USBog en applikasjon på PCen som gir full kontroll på analysering, ladestatus osv. Så da er det bare å kose seg med hjemmelading
     
    Test av laderen: http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?413234-Test-Review-of-Charger-SkyRC-MC3000
     

  8. slemmo
    Etter noen få måneders venting så dukket den opp, siden denne modellen ikke føres i Norge så var det en spesialbestilling fra Beretta, gjennom Schou. Hagla er strengt tatt en A400 med litt egenskaper tilpasset dynamisk skyting. For min del kommer den hovedsaklig til å brukes til jakt da det ikke arrangeres dynamisk hagle i Norge (foreløbig iaf)


  9. slemmo
    Denne har jeg ventet på siden i vinter, JP lager en tube som passer på den gamle JP/VTAC barrelnuten, så det er mye billigere enn å kjøpe ny komplett handguard, så nå får jeg i alle fall holdt skikkelig i børsa til NM rifle i oktober.
     

  10. slemmo
    Ca. første helgen i August er det tradisjon å dra i bursdagsfeiring hos Olesøn. Det foregår på samme perfekte måte hver gang. Først drar vi på skytebanen, så er det digg mat og drikke etterpå.
     
    Toyota Auris er akkurat stor nok til alle formål.

    Lammelår og annet snadder.


  11. slemmo
    I går var jeg en tur for å ta en siste sjekk at innskyting og alt var ok på børsene før jeg drar til Russland, konklusjonen var at jeg ikke treffer en dritt med 20tommeren, den sprer som faen. bortimot 1 meter på 300m, jeg skøyt en del og det virket som om den spredde mer når jeg la mer press på tofoten, så det er mulig det er noe med handguarden. gassblokka ser ikke ut til å gå borti, så det virker ikke som det er problemet. I alle fall så blir det til å skyte med 18tommerupperen på VM. Hadde jeg ikke hatt en fungerende reservebørse nå så hadde VM vært ruinert for meg.
     

     
    Kongsvinger Open 2017.
    Jeg startet å skyte en hotrange og det funka bra, jeg skyter normalt dårlig på første stage, så jeg tenkte at dette blir jo bra greier. Så fulgte jeg opp med å skyte masse noshoot og mike på de neste 3-4 stagene før jeg skjønte at rødpunktmontasjen hadde løsnet. Har skutt ok etter det, men matchen er jo ødelagt.
  12. slemmo
    Planen i utgangspunktet var å skyte VM med denne konfigurasjonen:
     

     
    Og ha en oppegående reservebørse:
     

     
    Problemet var at 20tommeren hadde gått rundt 10000 skudd, det skal egentlig ikke være noe problem, og jeg tenkte at den holder sikkert gjennom VM, men usikkerhet er ikke min sterkeste side, vil helst ha 100% kontroll på alt, så da ble det handlet inn ny 20tommer, denne pipa er en ekstra tung HBAR, ift til min forrige som var en normal HBAR. Den nye pipa er 500 gram tyngre, men mye av vekten sitter bak gassblokka.
    I alle fall, med ny pipe ble det avtalt mekking sammen med aps siden han har masse nødvendig verktøy som jeg ikke har.
     

     
    Pipa er beddet i upperen med loctite 620 for at tilpasningen skal bli perfekt.

     
    Den nye JPgassblokka med klikkjustering:
     

     
    Compen passet perfekt med eksisterende crushwasher og shims.
     


     
    Ferdig resultat, tung og god 20tommer som står i ro på skivene når man skyter offhand på litt hold:
     

  13. slemmo
    Årets første utendørmatch og nordisk mesterskap i Std, revolver og Classic. Jeg skyter uansett open siden det er det jeg satser på i større matcher, været var for en gangs skyld spådd bra. Og dagen i dag er omtrent den eneste jeg kan huske jeg har skutt SNO uten regn eller snø.
     

     
    Skytingen har gått opp og ned. Begynte trått også har det være noen dårlige og noen bra stager. Bilde fra Stage en hvor alt kunne skytes bak ved stolen og jeg ikke lente meg langt nok ut, skudd i vegg og en mike.

     
    Luncen var skikkelig digg, fikk servert masse pulled pork og coleslaw, grunnen til at jeg bare tok en loffskive var faktisk pga mengden kjøtt!

     
    Skal prøve å være flinkere med fotografering i morra og oppdaterer mer da.
     
    Edit dag to:
    SNO er over, jeg hadde en mistanke om at noe ikke stemte da jeg sleit veldig med å treffe bra på over 15-20 meter. i dag så jeg at jeg hadde ovale kulehull på litt lengre avstander, skøyt generelt mye bom i går også, men stort sett alt så jeg selv og lappa opp. Når skytiinga går så å over alt så blir man veldig usikker og nølende også, så flyten gikk til helvete og det ble mye lapping. Noe fornuftige resultater i matchen kan man vel drite i
     
    Siste stag i dag, hadde en mike her også, i tillegg hadde jeg ikke trengt å reloade og lappe på swingeren da den hadde tre hull, riktig nok et kanttreff, så det var vel det jeg tolket som å være ut underveis i skytingen.
     
     
  14. slemmo
    NM Rifle i år var et fint stevne i Bjerkvik, ikke så langt fra Narvik. Siden jeg trives i bilen tok jeg med dama på bilferie, Det viktigste utstyret ble pakket:


    Og jeg tok meg kun tid til å stoppe på de mest interessante severdighetene.

    Ved ankomst brukte jeg som vanlig ene dagen til å sjekke prematch, ta bilder av stagene og gjøre notater. Matchen er ikke så mye å snakke om sånn i ettertid, jeg skøyt bra med rifla men feilberegna hitfaktor totalt på siste stage og endte på 4. plass (igjen) i rifleNM. På den annen side så hadde jeg rimelig klokketro på en pallplass i 2gun, så det gikk iaf. veien, selv om det holdt på å bli total krise fordi arrangøren hadde valgt feil regelsett for å arrangere 2gun.

     
    Veien hjem ble brukt på å kjøre innom masse fine steder og ta en rolig bilferie med fin utsikt.

  15. slemmo
    På Søndag fikk jeg spørsmål om jeg ville være med til Jakt og fiskesenteret i Flå dagen etter for å være med på noe greier med Zeiss, uten å få noe mere detaljer. Det er egentlig all info jeg trengte for å stille opp. Så etter to dager med treningssamling med landslagstroppen var det bare å stå opp igjen 0530 mandag morgen og møte reisefølge 0700, vi måtte innom Løvenskiold for å hente noe stål og vegger og ble bittelitt forsinket av diverse biler som stod på kryss og tvers opp siste bakken på sommerdekk, men etter litt assistanse med dytting så kom vi oss opp til containeren.

     
    På vei opp mot Sollihøgda var det derimot bom stopp, diverse lastebiler stod med varselblink og folk surret rundt med kjetting.

    Etter en times tid kom vi heldigvis akkurat så langt at vi kom oss av og fikk tatt gamleveien ned igjen og satt fart utover mot Drammen, der viste det seg jo at det stod like stille, men det ble noe gamleveier der også utover og kort fortalt så etter 5 timer i bil var vi på Flå hvor vi akkurat kom tidsnok til noen ekstremt gode elgpølser på jakt og fiskesenteret.

     
    Etter lunch dro vi på banen hvor opplegget ble at vi presenterte sporten vår litt og kjørte gjennom en enkelt stage med mål plassert ut i feltet.
    Deretter fikk resten av følget teste selv.

     
    Etterpå ble det litt variert skyting på elektronikk, rundskiver, løpende elg osv. I tillegg har de mulighet for skyting på angripende bjørn, oppdukkende mål og diverse, så det er et skikkelig variert skyteanlegg de har der oppe. Jeg får se om jeg får kommet meg dit for å teste resten av tilbudene en annen gang.
  16. slemmo
    Opp 0445 for å rekke å være fremme i tide 
     

     
    Jeg glemte egentlig å ta noe bilder av samlinga, men jeg fikk i alle fall tatt dette underveis:

     
    I tillegg ble det tatt noen bilder av andre deltragere.
    Skytesenteret på Ringerike begynner å ta skikkelig form nå, vi brukte den såkalte elgbanen hvor vi hadde satt opp en såkalt toppswinger på 80 meter. Den dukker såvidt opp over 2alfareklamen og hastigheten var sånn at jeg måtte trekke av ca 10cm utenfor skiva for å treffe.

     
    På pistolbanen hadde vi et opplegg vi trente på med en popper gjennom luka som utløste swingeren som synes rett til venstre på veggen. De fleste skøyt den på rundt 5.7-5.8, min kjappeste var på 5.19

     
    I tillegg hadde vi langholdsbanen til rådighet. På denne lå vi på en høyde ca. midt i banen så vi hadde 300m til bakerste skivestativ. Her ble det trent på diverse papp og stålmål.

     
    Alt i alt veldig bra helg, og bra trening på ting som det ser ut vil dukke opp på World Shoot i Russland.
  17. slemmo
    Var en tur på Løvenskiold for å få i gang børsa og grovinnskyte. Den har samme presisjon som 20 tommeren min med S&B, så det er bra, men 18" er langt fra like smooth å skyte med som børsa med litt tung 20tommer pipe. Så ser ut som jeg skyter VM med samme 20tommeren som jeg har brukt de siste par åra alikevel.

  18. slemmo
    Faxonpipe, JPgassblokk og annet småtteri som jeg trenger for å bygge ny upper til VM Russland har ankommet. Pipa har fått bra kritikker både på nett og av folk som har testet her hjemme, så tror dette blir bra.
     

  19. slemmo
    OKTS har arrangert miniriflecup hver vinter i noen år nå såvidt jeg har skjønt, jeg var med for første gang for 4 år siden eller noe sånn og tok over ansvaret for arrangeringen i fjor, de første par årene jeg deltok var det med flere landslagsskyttere osv og det var bra konkurranse og god stemning. I fjor var det plutselig helt dødt og vi var i gjennomsnitt 5-6 stk som deltok hver gang, så jeg tenkte liksom at det ble sikkert sånn i år også.
    Pussig nok så var det plutselig masse folk som ville være med, så i år har vi vært en ganske bra stor gjeng som har skutt gjennom vinteren. Noen ganger har vi brukt modifiserte versjoner av stagene fra wintercup/interncup pistol og noen ganger har vi bygget alt selv litt avhengig av hva jeg har tid til å organisere. Resultatmessig leder jeg cupen igjen nå etter runde 4, men det har vært en morsom fight mellom meg og aps hvor jeg et par ganger har vært lite motivert og slappet av litt for mye og tapt, men ser at det er det ikke rom for det selv mot en god pistolskytter med relativt lite erfaring fra rifle. Det  beviser forsåvidt også litt det jeg har sagt en stund også, at å være god til dynamisk pistol, gir deg også veldig mye gratis ift. til rifle, og det er i stor grad derfor jeg kjøpte openpistol for et år siden og har skutt mye pistolmatcher siden..
     
  20. slemmo
    Har skutt noen av interncupene til OKTS i år også, med alt fra rævva resultat til 100%. Neste jeg har planer om å skyte nå er runde 10 som er open klubbmesterskap.....Det må man neste stille på når man er medlem i klubben.
     
     
  21. slemmo
    Hadde planer om å satse på en grei plassering i vintercupen i år, men pga blandet motivasjon til å være med på absolutt alt i vinter så har det bare blitt til at jeg har skutt et par av matchene foreløbig med ganske middels resultater.
    Runde 1, stage 4:
     
    Runde 4, stage 5
     
  22. slemmo
    Dette tror jeg blir veldig bra.
    Litt info om anlegget:
    Multifunctional fire center of the "Patriot" park:
     
    Modern shooting range, designed for practicing sports rifle, military training, demonstration and testing of small arms. Ideal for competitions and training in practical shooting.
    Federation of practical shooting of Russia takes part in determining the appearance of fire, and the creation of the center, providing expert, methodical support of Park "Patriot".
    Center includes:
    1 shooting bay 1400 meters in length
    21 shooting bays 300 meters long
    10 shooting bays 50 meters in length
    32 shed before every shooting bay with stands for spectators and participants
    Center of "Kalashnikov" Concern with firearms storage facilities, changing rooms and restaurant
    Asphalt roads and sidewalks along the entire shooting range
    Other infrastructure
    Some figures ...
    The width of the shooting range - more than 2,500 meters
    The height of the protective shaft - from 6 to 15 meters
    Capacity of grandstands - more than 2,000 people
    Area shooting range - more than 160 hectares
    Construction progress
    Construction of the fire-centre is conducted by the Ministry of Defense of the Russian Federation. The planned date of completion: February 28, 2017. Currently being excavated, installed canopies before shooting bays, constructed Concern "Kalashnikov" Center building.
    Every day at the shooting center has dozens of pieces of heavy construction equipment and hundreds of people. All financial and organizational fire center building issues have been resolved.
    Resten av anlegget:
     
×
×
  • Create New...