Jump to content

Baardl

Members
  • Posts

    94
  • Joined

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Baardl's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

23

Reputation

  1. PPC Standard Mlitærfelt Grovfelt Hurtig grov Burde gå helt fint.
  2. Eh komplette våpen, inkl. sluttstykke? dvs. pistoler??
  3. Spørsmålet blir vel egentlig hva slags pistol du vil ha. Skal du ha en matchpistol så må du påregne at du får klikk hvis du ikke pusser, følger opp og lærer deg hva som skal til for at ditt våpen funker. Jeg har to Pardinier, en fra 2003 og en 2017. Feilmatinger og klikk? ja, innimellom! Våpenets feil, njaa - ikke sikkert gitt - mange forhold som spiller inn, herunder slurvete puss fra min side. Før man slakter Pardini, så må man samtidig huske at ja, du vil oppleve at det er flest Pardinier som får feilfunk. på stevne - men det er også den vanligste matchpistolen i Norge. Walther SSP er vel heller ikke et klikkfritt stykke våpen hvis du ikke pusser jevnlig. Hämmerli SP- eh nei (#sluttstykkebrudd), Feinwerkbau - tja, kjenner ingen som har beholdt den. Walther GSP 500 henter vel mye inspirasjon fra Hämmerli, den tenker jeg blir et reelt alternativ for mange. Poenget er - matchvåpen ( i alle fall moderne) er ganske spesialiserte pistoler med små toleranser - det gjør noe med vedlikeholdsbehovet. Og, skal man først pusse er Pardini av de som er lettest å demontere og pusse etter mitt syn.
  4. Etter at BUL har sluttet å produsere sin 6” virker det som om utvalget av rimelige 1911 med 6” løp er begrenset. Noen som har testet Schmeisser som Brownells selger? (https://www.brownells.no/Schmeisser-1911-6-cal-9x19mm-1/no) ser en test her: https://www.pistolskytten.com/post/schmeisser-hugo-1911-6
  5. I og med at du sikkert har googlet hva "hitting low & left" skyldes og avskrevet dette, så er svaret uansett å skyte mer
  6. Jeg vil (desverre?) tro at hvis man sliter med å få alle skuddene i samme himmelretning med en ny Shadow 2, så er det den som holder i våpenet det må justeres på, og ikke våpenet. Hvor treffer du? For lavt, eller «all over»?
  7. Det ligger en Pardini GT9 ute på finn til 11' - det er "løp og kjøp"...du får ikke bedre våpen til den prisen.
  8. Baardl

    Walther GSP500

    Lenge siden jeg har holdt i en Hâmmerli Sp20, men husker at jeg likte den godt - og mange jenter likte den bedre enn Pardini (vekt/balanse?). Absolutt et godt alternativ hvis de har fått fikset sluttstykkeproblematikken som War45 omtaler. Leste på en tysk forumside at noen mente dette var en faceliftet SP20 med Walther-avtrekk - uten at jeg satte meg noe mer inn i det.
  9. Min erfaring er at CCI og de fleste andre merker har litt variasjon fra lot til lot. I min eldste Pardini måtte jeg dra noen drag med fila i magasinene for å ikke få funkfeil med CCi Standard (patronen var litt lang og feite)...så gikk det mange år hvor CCI standard var helt topp. Nå bruker jeg Eley Club og Match - de funker helt strålende hos meg i 2 Pardinier, en PP og en revolver, kjennes ikke som et stearinlys heller. Funkfeil=puss. Ville kanskje testet SKS eller Eley - eller så kommer det plutselig en ny lot CCI/Topshot som er bedre
  10. Hvis Stor-Oslo skyteklubb, eller hva det het, var/er helt løsrevet fra Oslo Skytesenter, så burde den kunne leve godt videre, og med 1400 betalende medlemmer burde den være den pistolklubben i Oslo med flest medlemmer og god økonomi. Grunnlaget for videre drift burde vært til stede.
  11. Om vi liker det eller ikke, så er våpeneierskap generelt, og håndvåpen spesielt, under press. Vi kan alltids leve ut vår indre redneck og kun ha fokus på å avlive zombier og vannmeloner - men realiteten er at vi lever i et samfunn hvor stadig flere i opinionen og beslutningstakere har et distansert forhold til våpen ,og beslutningstakere (politikere) vil tenke seg godt om før de forsvarer utstrakt eierskap av håndvåpen og da særlig eierskap/bruk som utfordrer opinionen (dvs velgerne). Mitt syn er at p.t. må vi forholde oss til at eierskap av håndvåpen faktisk er knyttet opp mot idrett (om enn breddeidrett). Grunnlaget for å få erverve håndvåpen er uløselig knyttet til godkjente skyteprogram i regi av godkjente forbund. Man kan gjerne mene at dette er feil, tullete og henvise til raljeringer i utdaterte gullkorn - men det hjelper absolutt null.
  12. Og hva er ditt bidrag i diskusjonen ut over å komme flåsete kjekkaserier? Det eneste fornuftige du har skrevet på denne tråden er: Kanskje du skal følge din egen oppfordring.
  13. Dessverre veldig lett å komme seg unna med slikt, bare krydre det litt med kryptiske meldinger om at "vi med innsikt i saken vet noe du ikke vet - og hadde du visst hadde du vært enig med meg" og bruk av ymse hersketeknikker for å avfeie de som likevel stiller spørsmål. For så vidt ikke uventet i og med at dette er et diskusjonsforum - men likevel greit for oss her inne å huske på at vi ikke må la oss forlede av tøv. Når det er sagt så er det to rettstvister her hvis jeg ikke husker feil: Den det har kommet dom i, er straffesaken vedr. brudd på våpenloven. Den andre er en sivilrettslig sak som vel grunner seg i at politiet har fratatt Oslo Skytesenter bevilling. I den siste ble den midlertidige forføyningen trukket, og dommen i straffesaken vil jeg tro den danner et greit pekepinn for utfallet i en evt. sivilrettslig sak, hvis den skulle bli tatt opp igjen - noe som vel er usikkert. Den klubben jeg har mest innsikt i har i alle år registrert alle utlån ved at skyteleder og skytter signerer i utlånsprotokoll. Skyteleder skal telle opp at riktig antall våpen låses inn i safen etter trening.
  14. Dommen er tilgjengelig hos Oslo tingrett. Noen utdrag: "Retten er ikke overbevist om at selskapet ved styreleder [snip] handlet med vilje, altså om han har utvist forsett. På bakgrunn av bevisførselen mener retten imidlertid at han utvilsomt har opptrådt grovt uaktsomt. Det systemet som Oslo Skytesenter over flere år har hatt for oppbevaring og utleie av våpen var til sammenligning dårligere enn systemet som bibliotekene har for utleie av bøker. Dette til tross for at våpen er farlige gjenstander, som kan forårsake stor skade, og som derfor skal behandles med ekstra varsomhet. Våpen har også en høy omsetningsverdi på det illegale markedet. Funksjonelle våpen har blitt borte, som en direkte følge av foretakets uforsvarlige oppbevaring. Ett våpen ble stjålet, som følge av at våpenskapet ikke var låst, ett våpen ble tatt med hjem av et medlem uten at selskapet merket det og brukt til selvdrap, og ett våpen ble funnet på en mistenkt i en annen straffesak. Det fremstår som tilfeldig at ikke enda flere våpen har kommet på avveie opp igjennom årene." "De lite tilfredsstillende rutinene som skytesenteret ... har hatt for oppbevaring, innlåsing og utleie av våpen og ammunisjon gir etter rettens syn grunnlag for sterk bebreidelse." "I etterkant av denne straffesaken har selskapet som nevnt både endret rutinene for oppbevaring, samt fått et nytt system for utleie, jf. over. Retten kan ikke se en eneste god grunn til at dette ikke ble gjort på et tidligere tidspunkt."
  15. Jf. diskusjoner om at dette skyldes en saksbehandlers nag mot skytesenteret og andre påstander. Tingretten har valgt å heve aktors påstand om bot med 100 000,-. Edit: Gi bot i tråd med aktors påstand. Avisa Oslo skriver: "– Det er rettens syn at dersom selskapet hadde oppbevart våpnene i tråd med våpenloven, ville ikke fem våpen kommet på avveie, med de konsekvensene det fikk, skriver retten. Den mener oppbevaring og utleie av våpen til sammenligning var dårligere enn systemet som bibliotek har for utleie av bøker." https://www.nrk.no/osloogviken/far-kraftig-kritikk-og-hevet-bot-1.15787840 "Oslo skytesenter må betale 600.000 kroner i bot for uforsvarlig oppbevaring av våpen. NRK har tidligere omtalt av flere våpen forsvant fra skytesenteret uten at de la merke til det. De godtok ikke den første boten, og saken kom derfor opp i retten. Nå er skytesenteret dømt i tingretten, og boten økt med 100.000 kroner, melder Avisa Oslo. Retten mener det «framstår som tilfeldig at ikke enda flere våpen har kommet på avveie opp gjennom årene»." og https://www.ao.no/skytesenteret-far-knusende-kritikk-og-kjempebot-jeg-synes-det-er-leit/s/5-128-236767
×
×
  • Create New...