Jump to content

OTS

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

OTS's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. OTS

    BUKKEJAKTA 2012

    Tenkte jeg måtte dele dette med dere bukkejegere her på kammeret. Har i mange år drømt om å få jakte på en sort rådyrbukk i Tyskland, men var ikke interessert i å betale "skjorta" for dette. I år klarte jeg via venner å skaffe en byttejakt på sort bukk sør for Hamburg. Så neste år kommer to fra Tyskland og jakter Norsk rådyrbukk hos meg Her er resultatet etter en inntens jakt (ca 1 time fra jeg så den til jeg klarte å få den på skuddhold) Sako i 30-338WM med 180 gr Oryx i 970 m/s. Måtte sette skuddet så høyt for å slippe å lete etter denne, datt i smellen. Bukken ble 5 år gammel, var en 6 takker i 2011.
  2. Satte opp en Värmlandsk tunnelfelle her om dagen. Vi er 3 stykker som spleiset på fella da ingen av oss har tid til å lage en selv. En kar laget denne i kryssfinèr og vi betalte 5000,- for en komplett felle. Fella er 3,5 meter lang. Står ca 50 meter fra vannkanten og rett ved en åteplass. Legger ut noen bilder for dere som måtte være interessert. Laget tak over fella, er litt spent på dette. Brant einer inne i fella i håp om å redusere lukt Avtrekkeren - sikkra usikkra,
  3. Hei popkønn og takk for sist! Vi hadde jo en elg med påvist ondartet katarrfeber her i Telemark for noen år siden, kan jo være en mulig årsak det også. Sjekk rapporten fra Helseovervåkingsprogrammet for Hjortevilt - årsrapport 2005 side 24. Mye av hjorteviltet som beiter på samme enga som sau her i fylket. http://www.vetinst.no/eng/content/downl ... t_2005.pdf
  4. Hei graahund, jeg har ryddet trasè til en ny traktorveg å måtte i den forbindelse fjerne to einere. Har spart på rotstokkene da de var mellom 10 - 20cm i dia og nesten kvistfrie. Har fire stokker av ca 1,5 meter lengde. Ta kontakt på PM ved interesse.
  5. Hei Jeg har fora med 1 st. Choise i ca 1 år. Har bare positive erfaringer. Har en Schæfer (tjenestehund) og han er rikhåret. Forer en gang om dagen.
  6. Bak hverandre, eller under hverandre? Jeg bare prøvde å henge to utenpå hverandre her nå, og det ser ut som kan bli en fin klang. Men hvis dette funker, så kan man selvfølgelig bruke vanlig St37 eller St52 stål som bakplate da, som tross alt er mye billigere og lettere å få kloa i. Sliter med 40x40 gong på 400 meter jeg Tror dere må sette de 20x20 gongene på 950, så slipper Kjell all den lakkingen Takk for en fin helg på Hengsvann, mye meget god skyting.
  7. Her er det noen som ligger for salg: Jakttrofè
  8. OTS

    Stor rådyrbukk

    Har nok ikke satt meg så mye inn i dette jeg heller, 6 tagger er vel det mest vanlige. Han har lakka og montert de på en rådyrskalle, artig å ha på veggen det selv om det er en avstøpning. Hmm fersk og fersk på kammeret, ble vel medlem 7 timer før deg Men har ikke vært så aktiv som deg
  9. OTS

    Stor rådyrbukk

    Ja bukken har abnorme gevir, er en ulik 12 tagger og har en lengde på stengene på ca 30 cm. Artig sak Noen som har bilde av verdensrekorden? er vel bare to kubber med antydning til tagger.
  10. Hva tror dere om denne Er det en medalje bukk Neida skal ikke holde gjøn, dette er en avstøpning av en bukk som ble funnet i ei myr i Sverige. Har ikke anelse hvor gammel den er. Har en venn fra Danmark som har montert den, skal visst være større en verdensrekorden.
  11. Her ser du en svart bukk fra Tyskland og en "vanlig" fra Telemark. Har ikke jaktet dette jeg heller. Vil tro dette er helt likt annen rådyrjakt i Tyskland.
  12. Nei det er en Schmidt & Bender fast 6X42 med kule komp.
  13. Her kommer en liten Bukkejakt rapport fra meg også Må starte med denne bukken som er den "største". Første rådyr for Marius. Denne følelsen husker vel de fleste , å i tillegg starte med bukk da gitt. Skutt med egen rifle -Remington LTR i 308 - ladet med 180gr Oryx. Bukken til venstre datt 21:55 10 aug for en 30-338WM med 180gr Oryx (veier nå 550g), bukk nr 2 fra venster datt for en Toyota Landcruiser 17 mai, bukk nr 3 fra vestre datt for en Skoda Fabia 2 august. Bukken til høyre er Marius sin. Har dessverre mistet 4 bukker på veien i år (har en riksvei som deler mitt jaktområde) Denne karen lever fortsatt, er i jaktområde men holder seg nær bebyggelsen. Han får være avlsbukk
  14. Hei ta deg en tur inn på Sluttstykket.com under langholdskyting, her ligger en post fra meg på dette temaet. Når det gjelder kikkert er jeg enig med streken Du har en kjempe kikkert. Jeg bruker stort sett "bare" 8x forstørrelse på avstander over 1000 meter med min 3-12x56 zeiss, rettikkelet blir fort for stort (dekker hele målet) ved for høy forstørring.
  15. Hei, jeg får prøve meg på dette forumet også Jeg har skutt litt på lange avstander, men mest med 12,7mm. Men har også luftet min 6,5x284 Remington rifle på 1200 meteren i Hengsvatn skytefelt. Vi har her en bane med 3 standplasser mot en elektronisk skive. Det er trådløs overføring mellom skive og monitor på standplass, så man kan ta med seg monitoren å skyte på 800, 1000 og 1200 meter. Bruker man terrenget kan vi strekke holdene til over 1500 meter. Her ser dere et bilde fra standplass 1200 meter Skiva står på andre siden av det islagte vannet dere ser i bunn av dalen. Skyter mellom de to furuene dere ser foran standplass. Skiva sett gjennom S&B PMII 5-25x56 Du lurer på hvilke samlinger man kan oppnå på disse avstandene med rett utstyr. Jeg vil tro at med gode lys og vindforhold (mye lys og lite vind) at det er mulig å ligge på ca 1 MOA samling med 3 skudds grupper på denne avstanden. Men jo flere skudd du setter i gruppa jo verre er det! Det er lang flygetid, kula er innom flere høydelag og det er vanskelig å spotte små endringer i vind som vil gi deg store utslag der fremme. Jeg har slitt litt med høydespredning også, men dette kan være rekylopptak ++++++++ mange andre muligheter Dette er en av de bedre gruppene jeg har på denne avstanden med 6,5`en 140 gr A-Max i ca 900 m/s - Gruppa er på 44,3 cm, men som dere ser skulle jeg ha gitt meg på 3 skuddsgruppe.Det fjerde skudde sitter over . Jeg skyter kun med tofot uten støtte bak. Håper vi får til en tur opp her på langholdstreningene utover våren, så kan dere få prøve også. Har skutt på avstander ut til 2000 meter, men her er du helt avhengig av en som spotter for deg. Jeg er fornøyd med treff i plate på 2x2 meter på denne avstanden etter noen innskytingsskudd Håper dette ga deg litt mer "kjøtt på beinet" 510førland.
×
×
  • Create New...