Jump to content

Minuteman

Members
  • Posts

    139
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Minuteman

  1. Vel Sitka, heldigvis for unge Hunter på 11 år så er farens hans uenig med deg. Dette er fra Nome, den veiløse delen av Alaska, og det mangler nok ikke på jakterfaring selv om alderen er ung. Kjenner familien og dette er bra folk!
  2. Sønn til en god venn fra Alaska fikk denne på skuddhold. 450 yards, 6.5 Creedmoor, et skudd i lungene. Vurderer tur over til neste år, med 22 LR
  3. http://www.njff.no/jakt/Last%20nedsider ... 202013.pdf
  4. Blitt noen år siden jeg var på utenlandsjakt. Vet noen hva som gjelder for å få med en rifle til USA (Alaska) eller kan gi tips om hvor dette regelverket finnes i den store internettjungelen?
  5. M12 Extreme i 300WM skal hentes i morgen. Baser som passer til M98 passer M12 også. Trodde jeg hadde "all bases covered" da en EGW 20 moa picatinny lå klar og ventet. Men dette ble en altfor høy løsning, med objektivet 2 cm over løpet - nei takk. Ser altså etter en montasje som får kikkerten så lavt som mulig, (helst med litt tilt for langhold, men mulig det ikke går) Kikkerten er forresten en Mark IV - 3,5-10 med 40mm objektiv og 30mm rør. Noen som kan sende meg på rett vei?
  6. Har ladet forskjellige ladninger i både 243win (fra 55-100 grains kuler) og 300 win mag (fra 130-220 grains kuler) De letteste kulene ga alltid minst rekyl. Regner med at det er tilfellet her også.
  7. Takker for svar. Som vanlig mye kunnskap her på Kammeret. Så var det det med de bildene grrr. Vi får tenke litt på saken
  8. Har kommet over en slik http://www.cryptomuseum.com/spy/sweetheart/ etter arvegodset fra svigerfar. Har slike noen verdi, eller er det mest affeksjonsverdi i slikt? Radioen er hel med batterikasse og ørepropper.
  9. Ja det var altså det jeg lurte på....masse websider å gå seg bort i før man finner et svar så takker og bukker dersom noen har kort og grei info
  10. Eplesaft suse!!! Nå som jeg nesten hadde bestemt meg for en Leica Geovid 15x50 HD. Skal jeg måtte vente på 15x50 HD-B nå da? Noen som vet om en slik er i planene for fremtiden?
  11. Sign me up! Armalite'n trenger å luftes!
  12. "Vegdirektoratet ønsker ikke at chopperlignende motorsykler skal kunne benyttes på norske veier, da det kan gi samfunnet et uønsket inntrykk av hva motorsyklister står for. Kriminelle bander benytter ofte motorsykler av slik karakter, og det innføres stadig slike sykler med V-motorer, foot rests, og støyende og blanke eksosanlegg. Vegdirektoratet ønsker å forby alle sykler av chopperkarakter grunnet dette." Noe slik fra en statsansatt tjenestemann burde vel kvalifisert til sparken eller omplassering til feietjeneste øyeblikkelig Forskjellsbehandling basert kun på utseende: er ikke det diskriminering da? Men typisk i slike situasjoner er at den gruppen som angripes (jegere/skyttere/hundeeiere/bilister/ etc etc) går i forsvar for sin aktivitet eller rettighet. Og da unngår man å se det demokratisk problematiske her. En liten gruppe personer (eliten) mener tydeligvis at folk flest (massene) skal gjøre slik de sier. Finner ikke andre politiske sammenligninger for slik tankegang enn facisme - og det er det jeg mener om dette. Byråkrater som driver slik er ikke annet en statsfinansierte facister! Unnskyld ordbruken - men dette synes jeg rett og slett er for dumt!
  13. Jepp Kiwi, det er en ED50 - tror Nikon har andre okularer også....Ellers har jeg kommet til at nummeret på forstørrelsen ikke er det viktigste, hverken på spotter eller riflekikkert Mirage stopper vel ofte praktisk bruk med høyere forstørrelse en ca 30/40 på spottescpoes uansett....
  14. Hmm kanskje ikke svaret du er ute etter...men tok sjansen på litt billigere spotteroptikk etter anbefaling fra JohnnyVang her på Kammeret og kjøpte en Nikon Fieldscope med 50mm objektiv og fast 27x. Må si optikken imponerer og med kun 500gram kan den til og med være med på reinsjakt. Har laget en plate til stativet som både Zeiss RF 8x45 og nevnte Nikon sitter på, og noen ganger synes jeg og andre at faktisk Nikonoptikken (made i China) er bedre enn Zeiss-kikkerten!!! Til jakt er dette i hvertfall svært praktisk oppsett og til langhold ut til 6-700 meter sikkert helt ok for de fleste.
  15. En gal manns verk! Tankene går til pårørende og venner av ofrene. Håper politikere og media kan opptre saklig og voksent og ikke falle for fristelsen til å velge lettvinte "løsninger" som undergraver Norge som et fritt og godt land å leve i. Akkurat nå er det bare trist
  16. Nei dessverre, det gjør ikke det
  17. Sånn fra litt dårlig husk mener jeg Zeiss-kikkertene er klart underlegne reine langholdskikkerter som Nightforce, Vortex Razor og Premier Reticles i hvor langt hold du kan skru ut til. Sjekk dette grundig før du kjøper - poenget med 338LM er vel ikke å ligge på 100-meter banen. Unntaket er vel Hensholdt 4-16 med 34mm rør
  18. Tankene vandrer stadig tilbake til denne rifle (CZ 527 Lux) som jeg holdt i for noen år siden. Mikro mauser, hendig og lett, bra treverk og ikke minst overkommelig pris. Neste (u)logoiske tanke er: går det an å skvise en patron godkjent til storvilt i denne? OK, noen børsemaker kroner påløper, men mer snerten reins/hjortebørse skulle man lete lenge etter. Så spørsmålet: Går det å kamre om denne til f.eks. 6.8 rem SPC/7mm BR eller lignende. Noen som har prøvd, eller har ideer rundt hva som er mulig?
  19. Å fydda - der var det en som hadde funnet godladningen
  20. Sponsorer for stevnet er: Jaktfall.no & Kongsberg mikroelektronikk FLOTT! Men siden vi nå skal kjempe om heder og ære mellom stormkast og neglesprett så hadde det vel vært morro for både deltagere og sponsorer å få vite hva det kjempes om?
  21. Kjempelyst og skal prøve å få klemt inn tid imellom bikkjemøkk og løypekjøring - gir beskjed dersom det går....
  22. Har akkurat samme riggen som deg. Marlin GG 45/70 med XS Ghostring og Scout skinne på. Min har en 2,5 Leupold Scout på toppen. Jeg også savner litt mer forstørrelse. Dette er nok mest pga vanen med større forstørrelse på alt annet. Skulle gjort det om igjen hadde jeg nok gått for fast 4x og Weaver'n. Ja syns feltet blir mindre, men poenget med Scout scope er jo å skyte med begge øya åpne. Går kjempefint med 2,5x og med trening sikker 4x også. PS: dersom du vurderer 2,5x Leupold kan vi jo "bytte"
  23. Tror ikke siste innlegg helt fanger opp ideen med "climbing treestands" Poenget er jo at man kan klatre ganske høyt, sikkert og uten særlig belastning eller turnegenskaper, ved at de to delene vekselvis sikrer personen i treet på vei opp. Sorry, men kreasjonen på bildene over ser rett og slett ikke trygg ut for meg, hverken å klatre med, sitte i eller skyte fra. Gir heller ikke muligheter for anlegg for lengre skudd. Brukt de på litt elgposting for tre år siden med positive erfaringer. Fordeler og erfaringer med en god "climbing treestand" 5 meter opp og posten dekker et MYE større område Lukten skal vistnok flyte i luftlag, høyere opp betyr at dyr værer deg mindre Du sitter behagelig over tid, samtidig som man kan reise seg, stå på nedre plattform og dekke nesten hele horisonten Sikrere skuddvinkel, evt bomskudd går rett i bakken Kan pakkes relativt lett sammen og bæres på ryggen Gir jo mye større fleksibilitet enn faste jakttårn ifht vindretning, dyretrekk, antall poster etc Kjøpte en maxbosag til 79,- og kappet denne så kort at den lett går i sekken til å fjerne eventuelle greiner på veien opp Bruk lang snor til børsa og nistesekken. Heis de opp når du har festet deg sikkert i riktig høyde Klatreselen som medfølger er sjelden bra. Kjøp en skikkelig en og sikre ordentlig. Feil/manglende bruk av dette tar liv hvert år i USA Konklusjon: vel verdt investeringen, man ser mye mer og får flere sjanser og opplevelser.
  24. Sier du at du har fått tak i en sånn 4500 Kestrel MED det nye ballistikk programet til Horus, eller har du kastet bort penger på noe som er avlegs om to måneder?
×
×
  • Create New...