Jump to content

Conquest

Members
  • Posts

    91
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Conquest

  1. Conquest

    Lokking av rev.

    Brukes musepip på vinteren?
  2. Men å skyte en hund da fordi den spaserer på eiendommen din...makan til måte å løse en fillesak på. Helt håpløst samme hvordan man snur og vender på det. Utrolig hvordan enkelte får problemer ut av ingenting.
  3. For å svare trådstarter: Et kvalitetssikte med 9-12 forstørrelse og 36-42mm lysåpning er min anbefaling. Stor forstørring stiller store krav til optikken, og siktet blir dyrt(og kanskje tungt). 12 x holder lenge til å skyte ryper på 100m +-, sjelden behov for å skyte ryper på lengre hold(litt jakt skal det være ).
  4. Skal man holde på slik er det mye som blir uforsvarlig etterhvert.
  5. Det funker utmerket for meg å gå på støkt fugl. Man kan plassere seg gunstigere i terrenget i forhold til hvor man tror/vet fuglen er. Synes at det å finne igjen støkt fugl ofte lar seg gjøre. Det viktigste for en støkkjeger er å ikke være likegyldig til hvordan man beveger seg i terrenget. Gjør alltid bevisste valg, tenk skuddfelt/fluktretning hele tiden. 5-10 meters feilplassering er forskjellen på en god skuddsjanse og ingen skuddsjanse.
  6. Tenker du da på "antall premieringer/antall prøvestarter", eller er det bare antall premieringer per rase du tenker på? Spør av ren nysgjerrighet.
  7. Det viktigste er å finne en rase man har sansen for - og som er tilpasset friluftslivet man bedriver ellers i året. ES, GS, P, IS og Vorsteherrasene blir alle gode hunder hvis man gjør ting riktig. Du har muligheten til å sjekke premiering, antall prøvestarter, omtale osv på foreldrene slik at man kan være relativt sikre på at genene er "riktige". Skal man snørekjøre, bære kløv, dra pulk osv i tillegg er det vanskelig å komme utenom KV og SV Det handler egentlig bare om personlige preferanser, og lite om rase, så lenge man holder seg innenfor de tradisjonelle rasene.
  8. Jeg var/er en jævla god støkkjeger Ønsker deg forresten lykke til på din første, eller andre, jakt i høst.
  9. De fleste som jakter med hund er ofte veldig opptatt av hundearbeidet, og ikke nødvendigvis av å få felle så mange ryper. Personlig var jeg mer effektiv som støkkjeger, enn jeg er med bikkja. Tror du har et urealistisk syn på hvor effektiv en fuglehund er. Men bag-limiten er der, hund eller ikke hund. Vi er alle i samme båt.
  10. Usannsynlig problemstilling, men med et slikt uttak ville jeg tro det var en god bestand. Så hvorfor ikke? Jeg ville ikke gjort det, men andre får gjøre som de vil. Litt av poenget mitt er at hvis disse jegerene klarer å felle 20 fugler på 3 dager har de sikkert sett mye fugl, å sitte i Norge å si at bestanden ikke tåler dette blir feil.
  11. Hjelper lite å spare fugl på område X fordi det er lite på område Y. 3 mann på 20 fugler over 3 dager er da heller ikke så forferdelig. "Bare" 2 fugler per jeger per dag. Ikke hysteriske høye tall det.
  12. Istedet for å stenge jakta, kunne vi bare forby hund. Det er tydeligvis bare jegere med hund som støvsuger fjellet som er problemet.
  13. Jada, den smetter på plass når du skrur igjen.
  14. Du trykker inn det du har markert for å kunne skru av toppen(i mangel av et bedre ord). Når du har skrudd av den kommer magasinfjæra sprettende ut, og da vil du se plomberingspinnen og at det er en låsering(eller hva det heter) innunder toppen. 8-9 år siden jeg gjorde dette, men mener det skal være slik. Med låseringen borte vil pinnen skli ut i fronten(den gjengede enden). Forresten merkelig at man selger haglene med feil plombering montert.
  15. Sakset fra lovdata.no: § 15. Våpen under jakt og felling Under ordinær jakt og felling kan det bare brukes rifle og haglevåpen med ladning av krutt. Under jakt og felling er det ikke tillatt å bruke pistol, revolver, halvautomatiske våpen av militær karakter eller helautomatiske skytevåpen. Under jakt på elg, hjort, dåhjort, villrein, muflon, moskusfe eller felling av bjørn og ulv er det kun tillatt å bruke rifle. Det samme gjelder jakt på råbukk i særskilt bukkejaktperiode. Under jakt på elg, hjort og rådyr er det ikke tillatt å bruke halvautomatisk rifle med mer enn tre skudd i magasinet og ett skudd i kammeret. Under jakt på eller felling av øvrige viltarter hvor det brukes halvautomatisk rifle er det ikke tillatt å bruke mer enn to skudd i magasinet og ett skudd i kammeret. Salongrifle (salonggevær) kaliber 22 LR kan bare brukes under jakt på viltarter opp til en hares størrelse, men ikke til hare. Til jakt og felling er bruk av hagle for mer enn to skudd forbudt. Endret ved forskrift 14 mars 2006 nr. 304 (i kraft 1 april 2006). End of discussion
  16. Når jeg kjøpte Urikaen sto det en plomberingspinne i magasinet, i tillegg fulgte det med en lengre pinne som du må bruke på jakt(i Norge). Den gjør at du kun får et skudd i magasinet. Skru av toppen til magasinet, der sitter det en låsering som låser plomberingspinnen. Fjern den, og pinnen løsner. Da får du tre i magasinet, som er maks. Nå trenger du bare å skru av den store "mutteren" i front for å sette inn plomberingspinnen ved behov. Klumsete forklart, håper du skjønner.
  17. Gassmekanismen har ingen innvirkning når du lader første skuddet.
  18. Heisann Har en Beretta Urika som begynte å klikke før ferien. Jeg mistenkte at rekylfjæra begynte å bli sliten(børsa er snart 10 år), altså at sluttstykket ikke fikk nok kraft når jeg sendte det fremover. Fikk tak i ny rekylfjær, som forresten viste seg å være 7 cm lengre en den gamle, og tenkte at problemet var løst.(Kunne selvfølgelig prøvd å strukket/strammet den gamle, men den var litt rusten/shabby så like greit å sette inn en ny). Pusset samtidig børsa skikkelig, overalt. Mekanismen syntes å være i topp stand etterpå, sluttstykket gikk fremover med atskillig større kraft/hastighet enn før byttet av rekylfjær. Men på banen i kveld opplevde jeg omtrent like mye klikk som før byttet, uansett om jeg førte fram sluttsykket for hånd(presset det på plass), eller bare trykket på utløseren slik at sluttstykket "smalt" på plass. Når jeg prøvde 4 skudd i serie(børsa lader selv) opplevde jeg ingen problemer. Har alltid syntes at tennåla har hatt lite innslag, og mistenker at den kan være slitt, slik at bytte av tennål kanskje vil løse mine problemer? Å bytte hagle er uaktuelt, da jeg liker hagla veldig godt. Tips og erfaringer tas i mot med takk.
  19. Det er en stor fordel å gi oppbløyta for, spesielt under høy aktivitet, slik at hunden får ekstra væske. Ikke alltid hunden skjønner at det er lurt å drikke før en lang jaktdag, da er det lurt å gi vann med maten. Trodde det var vanlig å gi oppbløyta for, selv gjør jeg det ikke pga at bikkja ikke vil ha det.
  20. Gratulerer med et valg du ikke vil angre på! Har selv en slik, og den kommer jeg aldri til å kvitte meg med.
  21. "Scan" står vel for "Scandinavian"? 6,5 er jo en svensk patron.
  22. Et billig kikkertsikte til den bruken du skisserer, nemlig rypejakt, er en dårlig løsning. Hvite ryper mot snø på 80-100m blir fort en utfordring å se med dårlig optikk.
  23. Det er nettopp da du kan bolte fast skapet edit: Krever selvsagt en slagbormaskin og ekspansjonsbolter.
  24. Det fra Våpen Søilen ligner veldig på det jeg har. Har 4 våpen i det, 3 rifler og 2 hagler, oops, ble visst 5 det...Men da er det fullt. Da er det plass til en del ammo på hylla. Har du bare 2 eller 3 våpen vil det være god plass til ammo på "gulvet" i skapet. Hvis du skal flytte mye på skapet i forbindelse med studier og slikt, vil jeg ikke kjøpt noe større.
  25. Våpenskapet må boltes fast hvis det veier under 300kg(tror jeg...). Dette gjør du fint selv. Og skapet kan du flytte på så mye du gidder....Er selv student, men våpenskapet har jeg satt igjen hjemme, gitt
×
×
  • Create New...