Jump to content

Tiur

Members
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Kan anbefale Lee Auto Breech Lock Pro. Har brukt den noen måneder. Kjapt å bytte kaliber, og du har god oversikt over det som skjer. Har en Lee pro 1000 jeg har brukt til et par kaliber i mange år. Denne pressa er nå pakket bort, og kommer nok ikke frem igjen med de første! Tiur
 2. Kjøpte en Vixen 1-6x24 for et par år siden. Har vært hovedsikte til elgjakt etter det, og kommer nok til å være det fremover. Jeg har ingen problemer med å anbefale den, mye for pengene.
 3. Har også Warne på en .375, fungerer veldig bra. Jeg har dratt til med MYE mer enn 4 Nm, Er bare å dra til det sitter! Er når siktet får skli det blir merker. Er ikke alltid bruksanvisningen gir deg gode råd, egen erfaring er ofte bedre. Det er du i ferd med å skaffe deg nå. Lykke til!
 4. Har et gammelt Leupold sikte jeg kjøpte brukt for endel år siden. Det er godt brukt, og har blant annet et hakk utvendig på okularet. Like før jakta et år viste det seg at den ikke var tett lenger. Leverte den inn, tenkte det var en prøve ved det. Har flere sikte så jeg tenkte ikke så mye mer over saken. Et par måneder etter kom siktet tilbake, med servicerapport som sa det hadde vært i Sverige en tur. De hadde skiftet en sprukket linse, sett over siktet og fylt med nitrogen. Siktet var som nytt og brukes fortsatt. Kostet ingenting. Jeg kan ikke skjønne annet enn at det er svært god s
 5. Ligger oversikt over hvilke magasin og sluttstykkehode de forskjellige kalibre krever på Mauser sin nettside. En del kalibre går om hverandre.
 6. Draget på bolten styres av sluttstykkehodet! Tilpasset bakkant av magasinet. Som andre skriver, treffpunktforandring ved kaliberbytte trenger en ikke tenke på, helt stabilt.
 7. Måtte legge ved Typebetegnelse og serienummer på våpenskapet sist jeg søkte. Er nok litt forskjellig praksis ute og går. Ta det med for sikkerhets skyld.
 8. Har begge! Sauer med KKC til jaktfelt og Mauser Extreme mod. Norway til jakt. Helt perfekt kombinasjon! Mener mitt valg av bruksområde beskriver forskjellen på de 2. Løpsskiftesystemet på Mauseren er mye raskere/sikrere/enklere enn på Saueren. Montasjen på Mauser synes jeg også er veldig grei, bare å ta av og på kikkerten som du vil. Eneste minus med den er høyden, kunne med fordel vært lavere. Men med en 3-12x56 er den perfekt! Velge den ene fremfor den andre, ikke enkelt! Kommer an på bruksområdet.
 9. Denne kommentaren er noe av det bedre som er skrevet i denne tråden
 10. Stod overfor samme valget i høst. Valgte Lafayette'n på grunn av fysisk størrelse og vantetthet. Er svært fornøyd så langt. Tror du blir fornøyd uansett, ta den du liker best!
 11. Har original stålmontasje på min, fungerer fint den. Tror jeg kjøpte den på Jaktdepotet, men det er sikkert flere som har liggende. Ta en ringerunde.
 12. Skulle jeg hatt ei ren jaktrifle, og hadde valget mellom de to, hadde jeg uten tvil valgt Mausern. Jeg mener Mauseren tåler mer "ruskete" bruk! Hvis pipebytte er et tema, taler dette også til Mauserens fordel. Pipebytte på Mauseren er betydelig enklere og sikrere (100%) enn på Saueren. Eneste som kunne vært bedre på Mauseren er kikkertmontasjen. Den er som skrevet før her 100% pålitelig, men er med de fleste kikkerter for høy. Har selv en Sauer 202 Euro, og en Mauser M03 Extreme med 52cm fluta pipe. Saueren brukes til jaktfelt (med KKC stokk), og Mauseren til jakt. Slik kommer det no
 13. Så vidt jeg vet lager Bertram hylser i .222R. Tenkte jo selvsagt på å kjøre inn en brotch som tar ut for randen. Mye mindre gods å fjerne enn en omkamring til 5,6x50R. Jeg vurderte også 5,6x50R, men er redd riflestigningen kan skape problemer for presisjonen. Min drilling går "hull i hull" med .222 Rem, så jeg er livredd for å ødelegge det!
 14. Hva med .222R, altså .222 remington med rand. His en får tak i hylser er vel dette den enkleste omkamringen. Har vurdert denne selv. Å selge et slikt våpen er da helt uhørt.....
 15. Tiur

  Lafayette micro 5

  Kjøpte en slik for et par uker siden. Har ikke prøvd den noe særlig, men den har stått endel på lytting. Batteriet klarer 3 døgn med ren lytting, noe jeg synes er bra. Virker veldig solid, og er passe stor
×
×
 • Create New...