Jump to content

Kjetil

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Kjetil

  1. Eg forstår. Det er ikkje det at han ikkje vil ta kurs heldigvis. Var berre litt usikker ang. dei eventuelle reglane på dette området! Og eg er einig. Etter fleire år i forsvaret sjølv er eg einig i at måten dei driv skyting med der ikkje samsvara heilt med generelle reglar i feltskytinga sivilt, så sikkerhetskurs er vel kanskje å føretrekka.
  2. Hei! Eg er nestleiar i ein pistolklubb og har eit spørsmål ang skyting. Vanligvis når det gjeld pistolskyting skal alle medlemmer gjennomgå eit sikkerhetskurs før dei har lov å skyta. Men korleis er det når ein militær, med eigne våpen ynskjer å skyta med oss i vår klubb? Det held vel kanskje med medlemskap i klubben/godkjenning av skyteleiar?
  3. Fett! Du kan godt få lov å lakkere jaktrifla mi slik om du vil
  4. haha, unnskyld at jeg ler. Men du må være svært full av tull. Hvordan kan du kategorisere ting på den måten? Samme som å si og mene : Ja alle damer fra Trondheim er noe skvip! Sannheten er at du vet ikke hva du snakker om. Man får mange bra hagler i prisen fra 5 tusen til 10 tusen. Er langt ifra et faktum at 80 prosent av de streiker før de har nådd 5000 skudd.
  5. Forbaska kommuniststat! Hva galt har vi jegere gjort spør jeg meg selv... jeg får ikke svar!
  6. Lurt å ha lighter ved siden av så mye krutt da
  7. Og hva er galt med dette, foruten at det ikke slik de var orginalt?
  8. Hadde kjøpt Sako 75 uansett! Bare spør folk som generelt liker Sako
  9. Jeg ser nå på en annonse på finn der de har en salong som koster 800kr.http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=13797502&sid=xz6cabzSohq483443&WT.svl=Link Anshutz match greier. Det er enkeltskudds, dioptersikte og slik typisk "ståande" skyting stokk på den. Hvordan vil det være å bygge denne om til å ha kikkertiskte på og kanskje lyddemper? Er ute etter en billig og presis salongrifle, og da er denne et godt valg må jeg tro. Men hvordan blir den for sittende og liggende skyting? tenker da på den spesielle kolben. Den er vel om jeg tror rett "laget" for stående skyting Takk for svar, og skulle det være noen som har en annen salong til salgs bare send PM
  10. Drittirriterende test. Kjøper man en pakke svisker, får et mandagseksemplar som er feks rottent, da sier man ikke: Ikke kjøp svisker, disse er råtne!! Makan til vas, kunne heller byttet inn riflen og lagd en skikkelig test
  11. Ja og viss du tenker på jaktrifle ser en Aimpoint myyye styggere ut enn en av disse med 1-4x forstørrelse feks. Aimpoint passer best på slike "tactical" våpen mener da jeg. Spesielt stygt er det om man har Aimpoint på fine boltrifler med bra trestokk, da blir det litt feil blir det ikke?
  12. Har man en flaske-lyddemper skal man ikke kaste den etter bruk, da skal flasken pantes
  13. MEN du kan og få bra resultat, jeg har en som er bygd om til BDL, denne er det svært god presisjon i og den fungerer plettfritt. Men skulle jeg fikset det igjen så hadde det blitt løse magasiner, gjerne av militær type, slik at du feks kan få 10sk mulighet
  14. Hehe, 130Grain verisjonen er nok aller best, men hvofor ikke 140? Det er jo det som er best til .270Win egentlig, får fin hastighet med den, og den er godkjent for storvilt.
  15. Ja, spørsmålet har fått sitt svar...
  16. I have bought myself a Remington 700 .270win that I'm going to test up to 500meters, it should go nicely! It has a Macmillan stock, Douglas fluted barrel and meopta 3-12. maybe not the best long range rifle, but It will be ok to try after all!
  17. Nop! We really prefer that you make some posts here
  18. Okey ja, den Purdey 300rifla der, den hadde jeg lett betalt alt jeg har av penger for, den var bare lekker
  19. Oida! kan du ikke bare vente et helt år da, så skal jeg kjøpe den av deg?
  20. Etter min mening er det ikke metallet som er problemet, men prisen. For Vismuthagl feks er like bra, viss ikke litt bedre enn bly etter min mening(samt tester), men man må gange prisen med 3-4 ganger per patron, og da blir det rett og slett dyrt! På leirduebanen går det fint å bruke stålammo, der er det trykt, og ammoen er billig nok, men i felt er stål farlig! Og viss man jakter/skyter mye er det kanskje stål man må bruke pga øknomi. Det er det som gjør MEG irritert over blyforbudet. Men så kommer de som sier: "Ness, litt må man da ofre for jakta, det er bare snakk om noen skudd i året.." Er jo ikke det! Joda, noen skudd i året med dagens priser og ammo ja. Men før da KUNNE e vanlig mann bruke skuddene til alt, for det kostet ikke så mye, man fikk rett og slett bedre trening med våpenet og ammoen ( jeg hadde ihvertfall fått det ) I tilleg med de gamle skuddene hadde økonomien holdt seg bedre = bedre skyting,pga mer trening= oftest bedre slakt fordi man treffer bedre! Det er noe av det som irriterer, men det verste er at blyammo er forbudt pga. urimelige "fakta", altså at blyhagl i bakken/dyr er helsefarligogr dyrene vil dø av blyforgiftning... Jaha? Hvorfor i svarte svingene blir det solgt sinkhagl? Disse er det jo bevist at er gifige ved skadeskyting! ( Please finn den artikkelen eg las om dette engang) Håper de tar til fornuft som svenskene og gir oss tilbake blyet ( Jeg har aldri prøvd bly, men det er logisk nok som det er), viss vi ikke får blyet, gi oss ammo vi har like god råd til, samt fungerer minst like bra!
  21. Kjetil

    TRG-en i hus

    Ser bra ut dette! Skal du ha noe annet spesielt på riflen? Utenom kikkerten liksom
  22. Men Kalinka blir jo sett på som ok faktisk, det overasker mange gjør det ikke?
  23. Kjetil

    Bourne Identity

    Jepp, det er omtrent samme type våpen!
×
×
  • Create New...