Jump to content

oles

Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

oles's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg kommer, medbringende min gamle far - han ville ikke være med før, men nå er han gammel nok til å slippe å skyte stående
  2. oles

    223 halvauto

    Jeg har skutt litt med en sånn; fin rifle, men trådstarteren vill ha en rifle som er "nett". Vepr'en er et tungt beist
  3. Ja men så legg ut noen bilder da!!!!!!
  4. Dette er iallefall det jeg gjerne kaller "endeløst tøv"! Surr vaseri og mytespinning, gå heller tolv ganger baklengs rundt rifla før du skyter. Ta nå heller å les litt om supersonisk strømning og ytreballistikk, vakuum meg her og der, "smeller i det den bryter lydmuren", Og hør på LeBoost. Man kan skyte akkurat like bra i øsende regn som i solskinn, eller bedre, merkelig nok, for jeg synes det er litt rart at ikke en og annen kule treffer en regndråpe, selv om det er langt mellom dem. Kanskje regne på sannsynlighet, hmm... K Jeg gjorde en enkel baksiden-av-en-konvoluttberegning basert på data (dråpenes fallhastighet og størrelse) fra denne SINTEF-rapporten om slagregn. Sannsynligheten for at en kule treffer en eller flere regndråper etter 100 meter er noen få prosent i striregn, og på noen få prosent av skuddene har vi litt mindre enn optimalt avtrekk noen hver av oss.
  5. Det var der jeg trodde det var, ja! Tusen takk
  6. Nøyaktig hvor er det fremmøte på Blaker? Det står "Dalbakk" i terminlisten; er det skytebanen som ligger syd for riksvei 170 omtrent halvveis mellom Fetsund og Aurskog?
  7. oles

    Tikka T3 Tactical

    Jeg har hatt en T3 Tac i .223 i 3 år og et par tusen skudd til nå. Funksjon og presisjon er 100%. Den er et tungt beist å drasse rundt (nøyaktig 3.8 kg. med 60 cm. løp uten siktemidler), men jeg bruker den til jaktfelt og der er den perfekt. Justerbar kolbekam og -lengde gir optimalt anlegg. Med skjønnsomt valg av kikkert kniper man den såvidt ned i 4500 gram (slik at den går i jegerklassen i jaktfelt). Løpet mantler påfallende lite. Mine evner som benkeskytter er den begrensende faktor mht. presisjon med all ammo jeg har prøvd unntatt Wolf. Den er stygg og svart og det er mye plast, men den gjør akkurat det den skal hele tiden hver gang. Anbefales!
  8. Veldig god presisjon. Den er framtung allerede før du skrur på demperen.
  9. Den vesentligste forskjellen er ikke om pistolen arbeider etter rørtang-prinsippet: Anatomisk skjefte har mye å si! Hvis du vil spare penger, vil jeg anbefale en Ruger MkIII eller Browning Buckmark - gjerne brukt - og et nytt anatomisk skjefte, f. eks. Nill. Dette skulle til sammen la seg gjøre for ca. 4000 kr, og du skal bli ganske god før utstyret begrenser de sportslige resultatene (forbehold her om at hendene dine er slik at du ikke trenger de mer avanserte avtrekksjusteringsmulighetene). Hvis du skulle bli så god (eller rik) at du vil ha rørtang likevel taper du ikke stort når du evt. selger Rugeren eller hva det nå blir. Lykke til!
  10. Aha takker men da er det nok best og pusse med vann da ja hehe...Er såpe i vannet og ambefale eller er det likegreit med reint vann? Varmtvann er det tradisjonelle. Å skyte noen få skudd med nye patroner etter å ha skutt ferdig med de gamle er en god (om enn ikke ny) ide. Det må nok pusses godt etterpå uansett, men mye av de korrosive forbindelsene blir blåst ut.
  11. De nye Swarovski Z6 og Z6i har 95 mm øyeavstand. Den største er 2,5-15x56, og representerer antagelig en uslåelig kombinasjon av øyeavstand og mørkeegenskaper. Det store zoomområdet kommer som en bonus. Prisen er grufull, men etter et års tid er utgiften glemt og du har en storartet kikkert i 10 eller 20 år til.
  12. RSP/TTP må stekes ordentlig - hvis man ikke har tid til det er den bedre kald. Neste gang kan du steke den hardt med rikelig salt og pepper og legge den over på tallerkenen før du varmer bønnene i pannen og serverer dem ved siden av
  13. De jeg har liggende er i alle fall det ...
  14. Den har nok vært ute av produksjon i mange år. Det har stått om noe sånt på websiden til Børselars, men den er visstnok ikke helt oppdatert ...
  15. Da jeg var ung og blakk, eksperimenterte jeg frem følgende rett: Eggikål Kål Egg olje til steking krydder Skjær kålen i fine strimler. Stek den i olje i teflonpanne; rør godt (den blir lett svidd). Når kålen begynner å bli passe mør tilsettes ønsket antall egg og litt vann, og det røres intenst inntil eggene er passe koagulerte (ikke for mye!). Salt, pepper, hvitløk etter smak. Serveres med brødskive. Resultatet ser ikke bra ut, men smaker utmerket og gir høyverdig næring. Kål er ekstremt billig.
×
×
  • Create New...