Jump to content

Skogen

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

About Skogen

  • Birthday 10/02/1968

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skogen's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Grattis! Da er det bare å glede seg til flere toppjakter. Selv om forholdene ikke var de beste så ble det både hane og tiur i dag. Isskorpe ble reddet av tjukk tåke noe som gjorde fuglen noe "tammere". Spennende smyging på orreflokker som avslører seg med "boffing" når de sitter å beiter. Tiuren satt å beitet midt i ei furu inni tetta. Så den ikke før jeg støkte den ut. Den dro inn i ett område med snauhogst og etterhvert viste det seg at den toppet i kanten av snauhogsten.
  2. Jeg går over fra jakt med bikkje og hagle/rifle til rein riflejakt når snøen er så djup at det er for tungt å gå på beina. Sikkert noen som går på truger, for å kunne ha hagla tilgjengelig, men jeg foretrekker ski med feller, rifla på ryggen og kikkert rundt halsen. De mulighetene jeg måtte ha fått med hagla, får vike for rolig, langsom fremrykning og stadig speiding med kikkerten. Liker den lange spenningen når man ser fugler som topper, og tiden det tar å komme i posisjon, kontra kjappe oppflukter og tilhørende haglesmell tidligere på høsten. Vært en dårlig seinhøst med tanke på toppjakt. Svart skog, lite snø og isskorpe/skareføre er ikke ideelt. Får håpe på kuldegrader og mer snø i Värmland de siste par ukene av sesongen.
  3. At bilder sier mer enn tusen ord er ingen overdrivelse denne gangen. Kjente jaktsuget i magan nå.
  4. Jeg bodde utenfor Drammen i mange år og der var det en lokal fasanstamme. Den ble aldri særlig tallrik utover i bygda jeg bodde i men i boligområdene nærmere byen var de oftere å se. Virket som de var avhengig av å bli foret igjennom vinteren for å overleve. I skogsområdene rundt Drammen ferdes jeg hyppig med fuglehund men var aldri i kontakt med fasan. Å sette ut fasan i Nord-Norge hvor klimaet er enda barskere vil jeg tro er håpløst rett og slett....
  5. Den du har sett er ei Haugenfelle . Er formet som en V men har innvengig mekanisme som er slagmekanisme som også har kraftigere fjær . Jeg har brukt litt av disse for mange år siden men ble ikke helt fornøyd med selve avtrekkermekanismen , den må ialfall oftest files litt ellers er den for tung etter min erfaring pluss at jeg opplevde at slaget ikke kom helt på riktig sted . Jeg har erfaring med Syningfella fra noen år tilbake uten at jeg var helt fornøyd med de. Synes de er veldig løst gildret. D.v.s at de smekket igjen for et godt ord, litt vindvær i skogen så var det gjort. Ikke får man med seg mange av dem i sekken heller. Før det igjen så fangstet jeg med kassefeller. De var laget av treverk og fjærene som var brukt var egentlig til knipetak. Tok mange mårer i de fellene. Rimelige var de også... Hva slags feller bruker du?
  6. Tenkte også at det bare var å snu fella på hodet så var den lovlig. Den selges forøvrig av Fangstutstyr i Drammen, se fangstutsyr.no. Da bør den vel være godkjent?
  7. Fella som er avbildet her er vel ikke ei Haugenfelle?
  8. Takk for svar Jeg likte Åsebøfellene godt. Fanget bra og ikke tok de mye plass i sekken heller. Eneste jeg slet litt med var at gildrepinnen var litt kort så fella hadde lett for å smekke igjen av seg selv. Er det noen som kan dele noen erfaringer de har gjort med Haugenfella?
  9. Hei! Etter noen år i dvale setter jeg ut mårfellene mine igjen. Har Syningfeller og ei Åsebøfelle. Leste ovenfor at Åsebøfeller ikke lages lenger. Er det noen som kan bekrefte eller avkrefte dette? Hvis de fortsatt lages, hvor får jeg kjøpt de?
  10. Toppjakt... Håper på en snørik førjulstid, slik at jeg kan ta noen turer på ski eller truger etter svartfugl. Tør ikke slippe spetsen på Varaldskogen for tiden da det stadig er ulv i området Har jakt på svensk side av grensen også så fuglejakta varer ut januar for meg Takk for inspirerende bilder og videosnutter Spelltiur'n
×
×
  • Create New...