Jump to content

Rakkelhanen

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Rakkelhanen

  1. Skal til den vestre delen av Gjerstadskogene, dvs. en snau dagsmars for ulven fra Åmli..
  2. Mulig dette ikke er rette kammeret, men ser i avisene siste uken at det er observert ulv/ulvedrept sau i Aust-Agder. Skal snart til et område i nærheten og jakte skogsfugl med en setter. Er det noen som kjenner til flere observasjoner som sier noe om hvilken retning denne ulven har?
  3. Ifølge tabellen nederst på siden her http://en.wikipedia.org/wiki/Gauge_(bore_diameter) tilsvarer ~ 14mm kaliber 28.. Det er ikke så langt unna. Man kan bruke .444 hylser eller skyteforme 9,2x74R til 3" hylser.
  4. Det er også like feilaktig blitt kalt kaliber 36. Etter det engelske systemet er .410 faktisk kaliber 67,4.
  5. Gjør nok ikke det. Tror kanskje ikke du har skjønt hva jeg har skrevet.... DESSUTEN, ikke "siter" meg på noe jeg aldri har skrevet (Det var neon77 som skrev det - jeg rettet sitatet. Jegermeistern).
  6. Fredag på kontoret, -kanske jeg skal forvirre litt jeg også Det er kun to forhold som påvirker kulefallet. Det er jordas gravitasjonskraft og TIDEN denne virker på kula. Avstand har ingenting i denne funksjonen å gjøre. Forestill deg et kosteskaft og at du i tuppen av denne binder en halv meter tråd med et lodd i enden. Kosteskaftet er kulas utgangsvinkel, mens loddet er treffpunktet etter 100 meter. I dette eksempelet er da kulefallet 50 cm (tråden). Hvis du holder kosteskaftet horisontalt så vil tråden henge i 90 grader mot skaftet og gi treffpunkt 50 cm under utgangsvinkelen. Hvis du nå retter kosteskaftet oppover ganske bratt, så vil tråden (og kulefallet) fremdeles være 50 cm, MEN loddet vil være nærmere kosteskaftet fordi vinkelen mellom tråden og skaftet er blitt mindre. Derfor drar treffpunktet seg oppover når man skyter i vinkel. Comprende
  7. Rakkelhanen

    BLOG 110-113

    Yupp, den filmen må jeg ha!
  8. Ser ut som de har det her http://www.sportsnett.no/products.shtml?ROT9
  9. Jeg har også tenkt å prøve lading av .410 (etterhvert, når ØKH ikke har så mange prosjekter på lista). Men, jeg har nå fått handlet inn 9,3x74R-hylser og skyteformet disse til 3-toms .410 hylser. Det skal visstnok gå an å bruke .444-hylser også men disse blir jo noe kortere. Lykke til, - ser frem til å følge tråden videre.
  10. Her har vi vel hele DSF-problematikken (les holdningen) i et nøtteskall. Jeg kan betakke meg!
  11. Jeg har en enkeltløpet Beretta hagle bygd om til heldempet 357 mag. Da jeg i sin tid fikk bygd denne sto valget mellom 357 mag og 44 mag. Børsemakeren jeg brukte anbefalte imidlertid 357'en fordi den var lettere å dempe og å lade til greie samlinger. jeg bruker nå 180gr Hornady XTP som i sub drar seg 47 cm inn i våte telefonkataloger og ekspanderer til fin soppform. Samlingen greier jeg å holde innenfor en 3-4 cm på 50 meter.
  12. Jupp, veldig interessert. Vi var 6 stykker (+6 hunder !! ) som leide 2 hytter i Trysil sist høst.
  13. Jeg har hørt om hagler som er bygd om til 45-70 og .444. Hvor godt fundert det er aner jeg ikke, men har man først 45-70 så står det noe om å gå videre til 450NE i denne tråden viewtopic.php?f=38&t=184 Hva med 458 Socom? Vil baskylen på en enkeltløper tåle noe sånt?
  14. Nope, du får i hvertfall beholde èn sokk for klønete tittel..
  15. Desverre er det deg Ser det gitt, var litt kjapp der
  16. "Ulveforsker Petter Wabakken bekrefter en ny ulveyngling i Kynna-reviret" www.nationen.no/rovdyr/article3702071.ece Hvem er det som røyker sokka sine her nå??
  17. Det er kanskje nettopp derfor du måtte bruke så mange som 5 skudd på rypa...det blir fort dårlig dekning mot en såpass liten blink. 4'rer bruker jeg til skogsfugl/ender/hare, 6'er til rype og blandingsterreng rype/orrfugl. Du kan jo prøve å skyte på lerduer med 4'rer og se hvor mange som slipper gjennom, eller enda bedre - prøv deg frem på papp.
  18. Bruker vanligvis "prest", dvs. flatsida på kniven. Holder fuglen over ryggen med venstre hånd og gir den et rapp i bakhodet med flatsida på kniven med høyre hånd. Dette funker helt greit i hvertfall opp til røystørrelse, fuglen tar kvelden momentant. (på gamlesvarten kan det vel tenkes at jeg heller tar et fangstskudd hvis jeg en gang kommer i den situasjonen)
  19. Takker og bukker Didlek, da prøver vi det i morgen
  20. Er i Trysil for første gang idag. Noen som vet om gode plasser i "Trysilterrenget"? Ser for øvrig ut som vi er midt oppi lauvfallet. Hatt oppe ei rype som lettet på 50 meter og hørte noe jeg tror var en hane også ca 50 meter.
  21. Det går også an å skyteforme 9,3x74R for å få 3" hylser. Ellers er det samlet endel info på denne linken: http://www.4-10.freeuk.com/
  22. Jeg planlegger noen dager på vinterjakt etter fjellrype, og overnattingsmulighetene ser ut til å bli heller stusselige og kalde. Hva gjør folket for å unngå kuldeforkorting av fangsten? Eller betyr det i det hele tatt noe som helst for rypekjøttet? Snarefanget rype blir jo dypfryst lenge før rigor mortis setter inn..?!
  23. Mener du det da er misbruk hvis en registrert lisensjeger tar ut ulven med hjelp av informasjon herfra? Jeg kaller det effektiv organisering av lovlig jakt på lovlig vilt. Det er da ikke noe annerledes dette enn å tipse om et godt fugleterreng. Ulveforkjemperne vil helt sikkert mene noe annet, men dette er et forum for jegere, er det ikke?!
×
×
  • Create New...