Jump to content

AlfaRex

Members
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fiklet også med å sette sammen strekklapper selv, men gadd ikke lenger. De ferdigproduserte sitter nå på en bedre "bærer" enn tidligere.
 2. Kjøpes direkte fra produsent. De er veldig behjelpelige på alle måter Like greit å kjøpe hele pakken samlet med ferdiglagede strekklapper. Det mest tuklete med denne er egentlig den lille koblingen mellom kabel til PressureTracen og den strekklappen. Men med tape rundt kabel og børse sitter den greit. Hadde først en PT1 med RS232-port og adapter til USB, og den kunne være tuklete å få til å kommunisere med PCen. Solgte den til en på Sluttstykke og byttet til PT1 med USB i 2006 eller deromkring og den fungerer fint fremdeles. Tilkobling mellom boks og PC er helt sikkert ikke et issue lenger uansett. Jeg har brukt den sammen med hylsehodemålinger for å finne maks i akkurat den rifla med de hylsene. Så var jeg sammenlignet trykket som ble målt da for raskere å lade meg oppover med andre kuler eller krutt. Har således ikke brukt de målte verdiene for annet enn referanse i forhold til. Ikke som absolutte tall. Det har fungert fint i hvertfall 15 år og det er ingen ting som har gått i lufta ennå.
 3. DN har en kåring av "ledestjerner under 30" og her er en som virkelig fortjener en stemme! https://www.dn.no/staticprojects/d2/ledestjerner/Ali-Zuhair-Abdullah/
 4. Lider valgets kvaler i forberedelsene til jakta og trenger litt drodlehjelp! Jakter elg med en kort Winchester 70 i .350 RemMag og på denne har jeg hatt følgende kikkerter de siste årene: Swaro 1,5-6x42, Zeiss (US) 3-9x36 og nå Swaro 2,5-10x42. Men hva skal jeg prøve nå? Likte svært godt størrelse og format på 3-9x36 og i lave Zee-ringer lå den i perfekt høyde over løpet, men den har (for) fint duplex-retikkel og ikke den beste optikken. Er rett og slett ikke så skarp som de vanlige europeerne. 1,5-6x42 skal jo være universalløsningen, men jeg liker å ha litt mer forstørrelse, samtidig som jeg synes minsteforstørrelse på 2,5-3 er uproblematisk for mitt bruk. Så da måtte jo løsningen være 2,5-10x42. Men nei. 42mm objektiv gjør at tyngdepunktet på rifla kommer høyere enn nødvendig og i praksis kunne minsteforstørrelsen like gjerne vært 3x på denne da 2,5x kun gjør at man ser mer av kikkertrøret, ikke terrenget. Oppsummert skulle vel dette gi et ideellt sikte i Swaro eller Diavari C 3-9x36 med lys og/eller tysk nummer 4. Men det finnes så vidt jeg vet ikke (?). Hittil har jeg tenkt på Leupold VXR 2-7x33 som en kandidat. Har aldri sett gjennom et slik og usikkerheten knytter seg til optikk og 33mm objektiv. Kan jeg like gjerne sette tilbake 3-9x36’en foruten retikkel-synligheten? Merker konservatismen blir sterkere med alderen og jeg synes alle disse 8x 34mm mellomrør-sakene er tøvete og de har jo alle objektivdiameter jeg ikke trenger eller ønsker til elgjakta. Nickel sine spesialmodeller er jo fine, men de er (for) kostbare. Kahles 2-7x36 ser jo perfekt ut foruten en diger okular-del, men nå er jo Kahles bare tacticool og digre greier... Har kjøpt en masse brukt optikk opp igjennom og gjør gjerne det igjen. Denne rifla brukes til postering og smygjakt på elg på dagtid. Hold 15-150 meter. Har andre kombinasjoner som dekker øvrige bruksområder. Hjelp!
 5. AlfaRex

  375 i Afrika

  Kult! Dette er jo grunnlag for en egen tråd!
 6. Bambi/Bamruds .358X68 kan vel også være et alternativ? Jeg har egentlig ikke merket noe til at 8x68-hylsas skulder ikke fungerer omgjort til 40 graders "improved" fasong på de 13 årene jeg har hatt en slik type villkatt.
 7. .350 RemMag med 225 TSX eller .30x68 med 180 Scirocco
 8. AlfaRex

  Zodiac pro 140

  Har du tatt av all løs plast/gummi som sitter på radioen før du plugget i kabelen?
 9. Etter diverse postinger på Sluttstykke.com valgte jeg metoden med å starte med ladninger jeg var sikker på (slappe .308 NM i 30x68) og så lade meg gradvis oppover mens jeg målte for hylseholdeekspansjon samtidig som jeg hadde strekklapp og PT montert. Når jeg fant et hastighetsnivå jeg var fornøyd med, uten [noe særlig] (husker ikke helt hvilket nivå, men har skjemaene fra 2004 et sted om det er interessant) hylseholde-ekspansjon, ladde jeg en del skudd hvor jeg var særs nøye i hele prosessen som jeg fremdeles bruker som referanseammo når jeg skal forsøke nye ladninger. Jeg bruker i dag dermed PT til å sjekke ut hvordan aktuell ladning ligger an i forhold til den ladningen jeg vet gav x/x mm hylsehodeekspansjon. /A
 10. Jeg har to rifler bygget på Montana M1999-kasse. Har hittil bare erfaring med den ene av dem: Bygget i 2003 på låskasse importert via Kjell Tonheim. Rifla er bygget av Hansen (junior). Kassa har egentlig de kvaliteter jeg var ute etter til en (hvertfall den gang) veldig hyggelig pris. Stort utvalg i montasjer og ferdigstokker takket være at profil og dimensjoner er tilsvarende Winchester M70. Denne er belagt med teflon, og har et veldig glatt og fint ladegrep. Kjøpte så en brukt Montana-basert rifle på romjulssalget til Jakt og Friluft og hadde forventet å få noe tilsvarende. Den har imidlertid et særs trått ladegrep og ser litt rufsete ut innvendig. Hadde tenkt å ta den i bruk i høst, men den har blitt stående i skapet. Først og fremst fordi ladegrepet er for trått. Usikker på om det er teflonbelegg som skal til på denne og, eller om det må fikses på annen måte. Den første er i blått stål, mens den andre er i rustfritt. Så basert på disse to låskassene: Om du finner en med glatt ladegrep, er dette gode saker om du er ute etter M70sikring, enkelt avtrekk, kontrollert mating, stort utvalg i baser og ferdigstokker samt mulighet til å kjøpe løs låskasse.
 11. Hei Er det noen med erfaring med ulu ("eskimokniv") til flåing av store hjortedyr? Fordeler/bakdeler?
 12. Har tenkt på akkurat det samme selv. Høggern snakket varmt om Sauer, men det Remington halvfabrikat alle hadde lest om på internettet og dermed ville ha. Knegg knegg
×
×
 • Create New...