Jump to content

AlfaRex

Members
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

AlfaRex's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

3

Reputation

  1. Eldgammel tråd, men Kevin Robertson har vært gjest på en del episoder av The Big Game Hunting Podcast og hypotesen med overstabilisering av kuler i .375 og andre kalibre handler om bruk på kort, kort hold, opp til ca 20 meter., og at kula ikke har "falt til ro" om sin egen akse før den treffer viltet. Har ingen anelse om det har noe å si for fysikken, men det kan være et moment som burde vært hensyntatt.
  2. Dessverre er problemstillingen fortsatt aktuell. Er det noen som har 225 TSX i .358 å selge?
  3. Dette spørsmålet er dessverre like aktuelt igjen. Noen som vet om butikker som har eller om noen har noen esker liggende?
  4. Steyr USA har hatt kampanje på klær fra Jagdhund en stund nå. Meget gode priser. https://www.steyr-arms.com/us/apparel/pants
  5. Har såvidt sett på Hærkila-klærne, men de utgikk uansett pga forsterkningsdelene. De er i et eller annet skrape- og bråkemateriale, så da forsvinner hele hovedpoenget med vadmel. Hette er et must. Er så utrolig godt å dra den over hodet når en står eller sitter et eller annet forblåst sted. Jeg endte med å kjøpe et helt sett med ubrukte Ajak-klær i størrelse altfor stor og får noen til å sy den om og lage hette til jakka. Noen som har erfaring med stoffkvaliteten i disse?
  6. Etter en høst i Jagthund Gamsleiten bukse, er jeg definitivt klar for jakke i lignende stoff! Den ideelle jakke for meg hadde vært snitt ala Norrøna ArchWall fra slutten av 90-tallet (romslig og lun uten å være posete, passe lengde, glidelås under ermene og med god hette) i samme stoffkvalitet som Gamsleiten-buksa. Forsøkte den rimelige jakka fra Magasinet/Dovrefjell men den var kald i lett regn og vinden blåste rett gjennom. Så vadmel er ikke nødvendigvis vadmel... De fleste av jakkene som er lett tilgjengelig i norske nettbutikker er enten uten hette eller med "løs" hette festet i en høy krage og/eller ser ut til å ha en veldig romslig fasong. Ser det etterhvert blir flere leverandører av klær i vadmel/loden i Tysktalende land. Så: Er det noen som har erfaring med noen av disse: https://icefox.biz/collections/outdoor/products/lodenjacke-keiler https://www.petromax.de/en/px-produkte/petromax-deubelskerl-loden-jacket-for-men/
  7. Diavari V 3-9x42 på Montana M1999 (Winchester-klone) i .375H&H
  8. Er det noen som vet om butikker som har Barnes TSX 225grs i .358? Evt om noen her har en rest å selge.
  9. Fiklet også med å sette sammen strekklapper selv, men gadd ikke lenger. De ferdigproduserte sitter nå på en bedre "bærer" enn tidligere.
  10. Kjøpes direkte fra produsent. De er veldig behjelpelige på alle måter Like greit å kjøpe hele pakken samlet med ferdiglagede strekklapper. Det mest tuklete med denne er egentlig den lille koblingen mellom kabel til PressureTracen og den strekklappen. Men med tape rundt kabel og børse sitter den greit. Hadde først en PT1 med RS232-port og adapter til USB, og den kunne være tuklete å få til å kommunisere med PCen. Solgte den til en på Sluttstykke og byttet til PT1 med USB i 2006 eller deromkring og den fungerer fint fremdeles. Tilkobling mellom boks og PC er helt sikkert ikke et issue lenger uansett. Jeg har brukt den sammen med hylsehodemålinger for å finne maks i akkurat den rifla med de hylsene. Så var jeg sammenlignet trykket som ble målt da for raskere å lade meg oppover med andre kuler eller krutt. Har således ikke brukt de målte verdiene for annet enn referanse i forhold til. Ikke som absolutte tall. Det har fungert fint i hvertfall 15 år og det er ingen ting som har gått i lufta ennå.
  11. DN har en kåring av "ledestjerner under 30" og her er en som virkelig fortjener en stemme! https://www.dn.no/staticprojects/d2/ledestjerner/Ali-Zuhair-Abdullah/
  12. Lider valgets kvaler i forberedelsene til jakta og trenger litt drodlehjelp! Jakter elg med en kort Winchester 70 i .350 RemMag og på denne har jeg hatt følgende kikkerter de siste årene: Swaro 1,5-6x42, Zeiss (US) 3-9x36 og nå Swaro 2,5-10x42. Men hva skal jeg prøve nå? Likte svært godt størrelse og format på 3-9x36 og i lave Zee-ringer lå den i perfekt høyde over løpet, men den har (for) fint duplex-retikkel og ikke den beste optikken. Er rett og slett ikke så skarp som de vanlige europeerne. 1,5-6x42 skal jo være universalløsningen, men jeg liker å ha litt mer forstørrelse, samtidig som jeg synes minsteforstørrelse på 2,5-3 er uproblematisk for mitt bruk. Så da måtte jo løsningen være 2,5-10x42. Men nei. 42mm objektiv gjør at tyngdepunktet på rifla kommer høyere enn nødvendig og i praksis kunne minsteforstørrelsen like gjerne vært 3x på denne da 2,5x kun gjør at man ser mer av kikkertrøret, ikke terrenget. Oppsummert skulle vel dette gi et ideellt sikte i Swaro eller Diavari C 3-9x36 med lys og/eller tysk nummer 4. Men det finnes så vidt jeg vet ikke (?). Hittil har jeg tenkt på Leupold VXR 2-7x33 som en kandidat. Har aldri sett gjennom et slik og usikkerheten knytter seg til optikk og 33mm objektiv. Kan jeg like gjerne sette tilbake 3-9x36’en foruten retikkel-synligheten? Merker konservatismen blir sterkere med alderen og jeg synes alle disse 8x 34mm mellomrør-sakene er tøvete og de har jo alle objektivdiameter jeg ikke trenger eller ønsker til elgjakta. Nickel sine spesialmodeller er jo fine, men de er (for) kostbare. Kahles 2-7x36 ser jo perfekt ut foruten en diger okular-del, men nå er jo Kahles bare tacticool og digre greier... Har kjøpt en masse brukt optikk opp igjennom og gjør gjerne det igjen. Denne rifla brukes til postering og smygjakt på elg på dagtid. Hold 15-150 meter. Har andre kombinasjoner som dekker øvrige bruksområder. Hjelp!
  13. Kult! Dette er jo grunnlag for en egen tråd!
×
×
  • Create New...