Jump to content

cz27

Members
  • Posts

    123
  • Joined

  • Last visited

About cz27

  • Birthday March 28

cz27's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg foretrekker å avlive mine egne katter selv, i stedet for utsette dem for angst etc ved avliving hos veterinær. Katten i et passe bur, fem meters hold, hagle med middels grove hagl, to skudd. Lyset går med en gang. Jeg har også avlivet katt med dempet salongrifle. Katten i bås, kontaktskudd i hodet og flere kjappe i brystregion. De spreller og ville hoppet rundt hadde det ikke vært for buret. Hagle støyer, men jeg foretrekker det like vel.
  2. Enig med deg der. Men at man her har dreid bort navnet på originalkaliberet til hylsa (Slik Hesselholm gjorde) er det vel ikke tvil om. Ballonghodehylser er vel ikke dette.. At det ikke er Jarmankaliber er det vel heller ikke tvil om. Helt klart at jeg ikke hadde lest posten ordentlig. Kanskje det står noe hjelpsomt her? http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_rifle_cartridges#.30_caliber_-_.40_caliber
  3. Hässelholm laddtjenst lagde ferdige patroner for 12,17 x 44 (for norsk remington) av 348 winchesterhylser. De dreide vekk navnet på hylsehodet for at det ikke skulle bli forvirring. Dette ligner på en jarmanpatron laget på den samme måten. Hvilken hylse som er benyttet vet jeg ikke, for 348 hylsa er ca 3 mm for kort.
  4. Kanskje du kan finne noe her. http://www.cinedux.com/dong-ki-air-rifle.php
  5. cz27

    Gamle patroner

    1897, jeg ville kanskje vært litt forsiktig. Messingen kan bli sprø. 1997-- Jeg ville ikke tenkt meg om i det hele tatt. Jeg har med stor glede skutt ammo fra perioden 1940-1945..
  6. Det koster ikke noe å levere et lovlig uregistrert våpen til politiet for destruksjon. En kjenning leverte inn a) en registrert, stygg og uinteressant .22 rifle og b) en uregistrert, stygg og herpa Krag. Kragen ble sjekket mot våpenregistret, og den var ikke oppført som tidligere registrert. Det var ingen vanskelige spørsmål, og heller ikke noe snakk om represalier på grunn av den uregistrerte kragen.
  7. Hvis du skjelver når du skyter 9mm kan det være at du skvetter av smellet, og gruer deg til å skvette. Prøv med øreplugger i tillegg til øreklokker og se om det hjelper.
  8. Jeg leste et sted at en kule alltid skulle settes minst en kulediameter ned i hylsa for å få nok hold i kula. Jeg har alltid levd etter dette da jeg eksperimenterte med ukjente kuler. It works for me.
  9. Jeg avlivet tamrotter med slike .22 patroner for 5-6-år siden. Jeg presset pistolløpet mellom øra, og siktet rett ned. Jeg hadde en planke under, for å ikke skade bordet ved gjennomskyting. Gjennomskyting ble det. Svermen gikk 4-5- millimeter ned i planken, og rotta bare sprella litt. Dette var eley rottepatroner. Da vi testet patronene på pappskive senere, gikk mage av haglene ikke gjennom en lutgeværskive på 4-5 meter. Jeg tipper at de funker fint på naturlige avstander inne i et hønsehus, hvis du skyter rotter med et glattløpet 6mm salonggevær. (Hvis noen lurer på hvorfor jeg avlivet rotter på denne måten, så har du ikke barn. Avliving må da gjøres på mest mulig humane måte, med barnet tilstede. Da skjønner de at det var smertefritt for dyret)
  10. Det er bra noen kan prøve å få trykt inn i hodene til enkelte at en endring i våpenloven ikke vil ha noe innvirkning på kriminelle. De vil alltid finne omveier å gå for å skaffe seg våpen. " Rifletypen Breivik brukte, er tillatt å bruke til jakt og konkurranseskyting i Norge, men ikke i Sverige. " Javel.. I Sverige er det lov på jakt å bruke blypatroner, men ikke i Norge.. ER det virkelig slik at mini 14 er forbudt i Sverige? http://www.jaktojagare.se/ratt-godkanna-mini-14-for-jakt
  11. Den ligger i alle fall på nettsiden deres. http://imzcorp.com/en/company/125.html I gamle dager, da jeg kjøpte min var det Gresvig som solgte den. De hadde også verksted. Kanskje de har deler?
  12. Med bladfjærer ville jeg være litt mer forsiktig i alle fall. Jeg måtte skifte bladfjær i en cz27. Den ble lagt bort oppspent før sommerferien, og etter ferien var fjæra brukket i to. Jeg regner med at fjæra ikke hadde brukket hvis pistolen hadde blitt oppbevart nedspent.
  13. Hvis hun skal få masse selvtillit på banen bør du kjøpe en match-pistol til henne. En .32 long pistol som ikke folk bruker mer. http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=26136978 .22 settet er ypperlig. og skal det smelle mer, er .32 settet tingen. Like lett å skyte med som .22, men "mer". Ulempe--> ser ikke ut som en elegant pistol. PS: Jeg har ikke noe med selgeren å gjøre i det helle tatt.
×
×
  • Create New...