Jump to content

Jaktfalken

Members
  • Posts

    969
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Jaktfalken

  1. Bruker mine Crispi Hunter Goretex jevnlig fra August til April/Mai. Fyller pisslunka vann i de med litt grønnsåpe, og lar stå i 30 min 2 ganger i året. funker fint. Har mitt andre par nå 4 år gamle. Det første hadde jeg i 5 år, da røk Gore texen over rista. Det holder for meg. Fantastiske støvler. Kjøper igjen

  2. Når jeg er ute med min Beagle,som foretrekker hare, legger jeg i 28 grams US 5 i min Browning kal 20. Det er hagle som slår både hare,rev og rådyr ihjel effektivt. Til hare holder det lenge med 28 gram US 7 også :D

  3. Jeg har ikke kjøpt den...ennå.

    Har den med hjem på utlånserklæring for å sjekke den.

    Så må jeg vente på at politiet får innvilget søknaden min, regner med at den går fint igjennom.

    Har som sagt sjekket hele og den er nummerlik, om taska er tilhørende original aner jeg ikke.

    Verktøy for demontering er med.

     

     

    Sorry, måtte bare....

     

    2sannmw.jpg

     

    "Utlånserklæring" ????? På håndvåpen?????

  4. Plast er vel helt klart det beste,og mest praktiske.. Men gamlinger som meg, som kjøpte Nitedals Spesial i papp på slutten av 70 og inn i 80 tallet LIKER papphylsa :-)

  5. Ja, de er spanske. Var vanlige før,i ymse kvalitet. Men de siste årene har de vel et godt rykte som gode H&H kopier....så kalt spanish Best Guns.

  6. Jeg har bare prøvd S&B og Fiocchi, med 158 grn SP i min Ruger GP 100. Førstnevnte soter fælt,og holder ikke faktorkravet. Fiocchi er langt friskere, men synes begge gir grei presisjon...men jeg bare en novise i sporten. Skjøt litt for moro skyld på en BOJ ulvefigur jeg satte opp på 85 meter. Skjøt med støtte, og holdt meg greit innafor vital sone, med Fiocchi. Litt moro sånt da :twisted:

  7. Jeg er på ingen måte noen ekspert på temaet. Har hatt en Glock 17 gen 4 i et drøyt år.. skutt ca 3500 av nevnte ammo uten en eneste funksjonsvikt. Geco derimot... rett som det er. Hyggelig pris og med XXL i nærheten så kjøper jeg det. Også i . 38 Special og .357 mag. Syns presisjonen er grei...antageligvis bedre enn det jeg noen gang blir :lol: PANG,PANG !!

  8. Hvis det er om og gjøre å lempe ut 36 gram hagl, er vel kal.12 det beste. Sjøl har jeg skutt alt av haglvilt opp til fullpelsa rådyr med kal 20 ladd med 28 gram US5 , effekten er upåklagelig. Syns det er betenkelig og skyte på fugl når holdene er 40 ++...da begynner det å bli vanskelig og bedømme avstanden, så det fort kan smelle på 60-70 ++...og har man da fått den fuglen i bakken ved skjære flaksen med en eller annen "supermagnum" blir vel gjerne den patronen TOPP. Nei...hvis folk prøver å vise litt jegervett, og kan la fugl fly,om holdet føles langt, er nok 28-30 gram plenty. En annen ting er at tunge magnumpatroner i 20 ofte har en elendig utgangshastighet.

    Har vært på noen jakter i Storbrittania, der jeg har tillatt meg ganske så drøye hold på hare,rapphøns og fasan, da de er utrustet med gode hunder til å finne viltet. Har stort sett brukt patroner (i kal 12/65) med filtforladning og 30 gram hagl i engelsk nummer 6. Viste seg gang på gang at patronene drepte greit helt ut til gode 50 skritt (jeg er langbeint) .Jeg bruker gjerne halv choke i begge piper. Trikset var var bare å tørre og holde langt nok foran :lol: Så jeg mener normalpatroner holde i massevis til å drepe. Det er nok skyteferdighetene til Ola Dunk det står mest på...inkludert meg selv :)

  9. Spøk til side.. På fuglehaglene mine har jeg ikke remfester. Men jeg har en Browning 20 kaliber, jeg går med på harejakta. Fikk børsemaker til å lodde på en fot med bøyle. ble skikkelig. De universalringene til å skru på løpet , er stygt og ... tvilsomt kvalitetsmessig. Bøyle i forskjeftet et utenkelig ;-)

  10. Hva skal jeg da skryte av mine gamle favorittpatroner i kombi'n til rådyr,rev og hare... Winchester Green. 12/65 papphylse,filtforladning og 30 gram hagl US 5 i cylinderborra pipe. Ca 50 vilt av nevnte slag...de daua alle sammen :D

×
×
  • Create New...