Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/29/2019 in Posts

 1. 11 points
  I dag kom det jaggu en 3D-printer i posten. Hasta meg hjemover og begynte å montere så fort jeg hadde ledig tid. Monteringsanvisningen som fulgte med var helt grei så det gikk ganske fort å få satt sammen printeren. Så var det klart for å begynne med innstillinger og kanskje få printet noe. Etter noe testing og litt lesing så kom jeg frem til noe som funket greit. Hadde litt trøbbel i starten med at printet ikke ville sitte fast i plata, men jeg tror årsaken var at jeg brukte for tjukt papir da jeg justerte dyseavstand. Det går smått..... ....men det blir etterhvert. Første utkast av tårnet ble omsider ferdig. Det ble prøvemontert og funnet ikke i orden. "Skjørtekanten" var litt lang så det ble for stor friksjon mot o-ringen i bunn og dermed så gikk de to vortene rett av. Jeg gir meg selvsagt ikke så lett. Tilbake til tegnebrettet, helt ny modell med diverse justeringer, både her og der. Jeg hadde også bestilt noen skruer av ymse slag for å se om jeg fant noe som passet i midten av tårnet. Diameter hadde jeg ganske grei kontroll på, men stigning på disse småtassene er helt ukjent terreng for meg. Flaksen ville ha det til at jeg fant noe som passet. M2,5x0,45 tror jeg den heter. Resultatet etter justering av tegning og litt filing på skruen ble da ikke så aller verst. Finishen er ikke den helt store, men det driter jeg i så lenge det fungerer. Første test blir i morgen. Jeg har forøvrig ikke merka det ettersom det skal på ei børse som ikke har kommet enda. God helg!
 2. 7 points
  Litt usikker på om dere tåler flere revehistorier fra denne kanten. Bare å gi tommel ned om det blir for mye og for ofte. Jeg tåler det. Nuvel....jeg har nå vært ute på revejakt igjen jeg da. Har vært aldeles revetørke noen dager nå, etter forrige revefall, for vel ei uke siden. Ingen nye revespor observert....før i går. Revekløa som ble kurert etter forrige revefall, gikk i dvale i nedre hypofyselapp, men jeg si dere det ble fart i revekløa igjen, etter spor-observasjonene ja. Revekløa måtte kureres der og da. Pakka snippesken jeg og og ut på post godt utpå kvelds-slengen. Var helt dødt utpå jordet, så trua og motivasjonen dabbet av etter som timene kom og gikk. Men plutselig var det revetass på jordet gitt. i full gang med å skaffe seg musefrokost, nøyaktig på slaget 00.26 Den sikket og sakket seg fram og tilbake aaaakkurat utenfor skuddhold. Mitt maxhold om natta er 150 meter. Min treffprosent synker til under 50% på hold over 150 meter nattestid, men det er meg og min skyteform. Man vil jo helst treffe da og ikke bomme, eller det som værre er, skadeskyte. Skrekk og gru. Artig å observere revefanten forresten, der den snirklet seg fram og tilbake, litt nærmere posten, for hver snirkel. Brått var den innafor skuddhold. På 130 meters avstand, ble det besøk av VMAX i godt driv. Hadde forventet reaksjon....rett ned på stedet hvil.....og hvil iht spec, men neida. Istedet ble det rakettspurt bortetter jordet. 40 meter greide den å karre seg avgåre, før det ble stilt for godt. Helt utrolig med det klokketreffet der. Ingen problem å se at at denne reven hadde hilst grundig på VMAX, for å si det slik. Har nevnt det før, men det må være mye livsgnist i en rev. Slik ser den ut Fullvoksen, fullpelset og staselig hannrev, i sin beste alder. Som allerede nevnt, prima pels, så denne ble med hjem i påvente av videre prekivering. En av de flotteste hannrever jeg har knerta fram til dags dato, så denne burde man nesten fått stoppet ut og gitt hedersplass ett eller annet sted i huset, alternativt, på hytta. Ja det var det, for denne gang. Kommer tilbake med flere revehistorier, om dere orker.
 3. 5 points
  Takker og bukker. Tålmodighet på post har nok litt å gjøre med hvor godt man lykkes med revepelsinga. Denne sesongen har det gått veldig bra faktisk. Har lykkes hver eneste gang jeg har vært ute. Trua er viktig på revejakt (og all annen jakt) og holder motivasjonen og gløden oppe Forrige sesong derimot, gikk det tregere. Regnet ut at det gikk med ca 20 timer på post pr revefall. Ble 12 revepelser forrige sesong, så det ble noen timer på post, for å si det slik. Man får derimot god tid til å filosofere og løse verdensproblem/er når man sitter slik å glaner ut i vinternatta. Bedre enn alskens piller og besøk hos psykolog, for å få orden på knollen om man har slike utfordringer, er nå min mening. Når det er skrevet, der hvor jeg jakter rev, er det nok litt over normalen bra tilgang på revetass. Området jeg jakter i, er jaktområdet mitt. Jordet jeg jakter rev på, er et gigantisk muse-drivhus, ved at grunneier ikke slår jordet. Han kommer ikke til med redskapen, da det er for bratt terreng. Da jeg begynte leieforholdet, drodlet vi generelt om jakt og da kom det bla fram at han gikk på med ugrasmiddel, for å ta knekken på uønsket tilvekst og gjengroing av jordet. Jeg spurte forsiktig om han ikke kunne spare litt på ugrasmiddelet. Joda vi kunne nå prøve et par år. Alle rådyra jeg har slått av en prat med.....og alle revene jeg har pelsa, synes det har vært en utmerket løsning. Vår og sommer, da hopper og spretter det rådyr utpå der. Men i bukkejakta....neeei da er det sparsomt med bukk. Virker som de har lært seg jaktkalenderen. Nuvel....tilbake til revejakt. Når snøen kommer, for den kommer hvert år, legger den graset ned, slik at mus trives utmerket i sjiktet gras/bakke. Det formelig putrer med mus/smågnagere utpå jordet. Hver gang jeg er utom jaktområdet, havner det i tillegg noen never hundepellets utpå jordet. Dette har reven fått med seg. Virker som om mesteparten av revene som frekventerer området bare MÅ innom dette jordet for å få seg en matbit. Det er ofte ikke mye justering/vilstell-tiltak som skal til, for å øke avkastningen betraktelig, for å bruke en mer vitenskapelig terminologi. Grunneier synes også det er trivelig og titte på både rev og rådyr utpå jordet. Mao en vinn vinn situasjon for alle parter. Grunneier, leietaker og vilt😀
 4. 3 points
  Jeg samler fortsatt figurer som stilles sammen med tilhørende ammo i samlingen: Jeg har lettet litt på kontoen og fått tilsendt to nye håndmalte fra King & Country. Scenario Pacific. Uten tvil er figurene fra K & C og W.Britain og Thomas Gunn de beste. Jeg har i underkant ca.20 meter hyller i et låsbart opplyst skap hvor samlingen står sammen med diverse uniformsmerker og passende tilbehør. Tyske soldater sammen med 7,92x57 osv. Illustrativt og morsomt, litt fargerikt og ikke bare trøtte patroner. En trofe-samler fra US Marine Corps og en japansk infanterist: .30-06 Springfield patroner har jeg litt av fra forskjellige produsenter f.o.m. 1940 - t.o.m. 1945. Klips til Garand og litt annet div. En US Marine soldat med Garand passer fint til oppsettet med .30-06. Om den japanske soldaten har en Arisaka type 38 (6,5x50SR) eller en Arisaka Type 99 (7,7x58 japanes) er ikke godt å si, men den står sammen med begge patronene.
 5. 3 points
  Politiet har alle verktøy til å ta knivgutta, unntatt nok folk på gata. En sånn sperr av kvartalet og ranssk alle på Oslo øst kan fort gi resultater... Ikke bry deg om det, foreninger som ikke har det fnugg av peiling på noe som helst vil levere uttalelser (Stine Sofies stiftelse, røde kors, norsk folkehjelp, sos rasisme og mange andre).
 6. 3 points
  Det ble etter litt vurdering og kompromiss Swarovski 2,5-10x42, tror neppe jeg blir misfornøyd med valget og tror jeg får pengene igjen ved evt. salg, ga tilslutt 7000. Så var det montasjer da...
 7. 2 points
  Selvfølgelig, og her er noen av de som har mest beviskraft: Dette er en klassiker, og her er det flere fortellinger fra jaktopplevelser i de eleverte kretser. Også ballistikk er godt representert, ved egenopplevde turer på kanonkuler, og geværer som skyter rundt hjørner:: https://en.wikipedia.org/wiki/Baron_Munchausen I denne er det ikke så mye jakt og skyting, men mer om naturfag " - om tænnern hos mænneskan - ", men pga. den høye sannhetsgehalten i historiene har den også stor beviskraft: https://no.wikipedia.org/wiki/Vett_og_uvett Pga. den sentrale plasseringen i landet, og at språket er normalt for de av oss som kan si " - æ e gla ferr ætt æ itj har nå'n dialækt, æ sju", er denne god som generell dokumentasjon: https://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article606585.ece Siden vi er på rett sted i landet, må vi jo nevne denne: https://nn.wikipedia.org/wiki/Martin_Kvennavika Vi har allerede utdrag fra den på forumet, i dette innlegget lærte dere å slakte gris: https://www.kammeret.no/topic/7807-slakting-av-julegris/?do=findComment&comment=493934 Jeg har lovet å komme med flere sannferdige historier som har relevans her inne, blant annet "Da'n Skryt-Mekkel skaut merkøran i stan fer skivan på sjøttarfæst'n i Framverran", og "Hain Stor-Sivert å'n Petter-Lorns på bjønnjakt i Mosvikfjelle", får se hva det kan bli til.
 8. 2 points
  - og de av dere som ikke vil ha en K-J til 18 store, kan jo i stedet kjøpe "pent brukte" kina-kikkerter: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=140496335 "Pent brukt"? Det er vel ikke akkurat en presis beskrivelse, når siktet er i to deler (bilde 19 og 34)!
 9. 2 points
  Eg har ein cz455 og er meget fornøyd! litt tung på avtrekket men det er mulig å fikse! du finner ein cz455 for 5.000kr å ned, so har du litt ekstra til ein fin kikkert! og du kan kjøpe deg eit .22 løp for mengde trening om dette blir ønskelig. eg skyter med hornady v-max i 17 gr, både felt kråker å rev med denne. samler på klisterlappen på 100m. desse koster vell 2,99kr smellen hos jakt og friluft lykke til med valget😀
 10. 2 points
  Rikelig olje skal gå, men de greiene akselererer rust rimelig greit. Er det kobber/ mantelbelegg du har, så kan det sitte i rustgroper - men det er uansett mye enklere å fjerne slikt med kjemi enn å polere det bort med JB eller Gold Medallion - begge innebærer mye gnukking med pusselapper før du blir kvitt noe særlig kobber. Boretech Cu2+ er det mest effektive mantefjerningsmidlet uten ammoniakk som selges i dag - muligens etter Wipeout med akselerator, men det er håløst å få tak i. Å drive og polere ut kobber er uansett meningsløst, når en bare kan løse det opp. Jeg skyter mye - jeg sliter ut minst 1 1/2 løp i året, og jeg har pusset to rifler i dag. Jeg pusser ei rifle grundig omtrent en gang i uka. Jeg bruker igrunnen to måter. Hurtigmetoden: Bronsebørste med olje på 20-30ggr gjennom løpet, samme retning som kula. 1-3 lapper/propper med olje 1-2 med aceton for å få ut olja 2-3 med Cu2+ eller KG1 la stå i 10-15min 1 med Cu2+ eller KG1 la stå i 10-15min gjentar til lappene kommer ut hvite om jeg gidder, ellers ikke... De blir jo blå om det er kobber igjen, men det er gjerne blandet i med litt svart også. Så 2-3 med olje (Eds Red) og en tørr Lettvintmetoden: 2-3 lapper / propper med Cu2+ eller KG1 la stå 15-60 min 1 lapp med Cu2+ eller KG1 la stå halve dagen 1 lapp med Cu2+ eller KG1 la stå til kvelds 1 lapp med Cu2+ eller KG1 neste morra 1 lapp med Cu2+ eller KG1 rett før middag 1 lapp med Cu2+ eller KG1 før jeg legger meg 1 lapp med Cu2+ eller KG1 .... Så 2-3 med olje (Eds Red) og en tørr Etter en slik puss, og kanskje hver 500 eller 1000 skudd, eller om jeg syns "det er noe", så kjører jeg en gnukkerunde med JB, først og fremst i bakre del av løpet, noe ala det Mas-36 sier, men bar ejukker att og fram så fort og mye jeg gidder. Puss rent etter på med Eds Red. og tørre lapper. Kjører du en lapp til 1cm fra enden, eller holder en Q-tip inni munningen samtidig som du lyser inn med et skarpt lys vil du få et godt inntrykk av hvordan det ser ut. Kammerenden kan du se i med ei lupe mens du holder løpet mot ei lampe eller himmelen. K
 11. 2 points
  Hjertestans. Samme årsak som den elefanten som døde av en .22 Long Rifle.
 12. 1 point
  Har en gammel belgisk produsert Larsen i hjemmesnekret koffert. Den blir nok noe traust i forhold til slike engelske kunstverk.
 13. 1 point
  Grav ett hull til reven, hansker,søppelsekk,diesel og bensin, fyrstikker. Grav igjen når utbrendt.
 14. 1 point
 15. 1 point
  Her er Listen over REACH kompatibelt krutt.. alle krutttyper som står Y på er godkjent..alle som står N på er ikke lenger tilgjengelig i Europa.. nå kan det selvfølgelig ha skjedd endringer den senere tiden men dette er så vidt meg bekjent den siste listen.. Manufacturer Product name Exempt from REACH authorisation Notes Hodgdon HP-38 Y Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction) <0.1% Hodgdon H110 Y Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction) <0.1% Hodgdon H414 N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction) Hodgdon H380 N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction) Hodgdon Lil' Gun Y Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction) <0.1% Hodgdon Hybrid 100V Y Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction) <0.1% Hodgdon HS-6 Y Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction) <0.1% Hodgdon H335 N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction) Hodgdon BL-C(2) N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction) Hodgdon Titewad Y Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction) <0.1% Hodgdon Titegroup Y Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction) <0.1% Hodgdon Longshot Y Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction) <0.1% Hodgdon US869 Y Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction) <0.1% Hodgdon LEVEREVOLUTION Y Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction) <0.1% Hodgdon SUPERFORMANCE Y Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction) <0.1% Hodgdon CFE Pistol Y Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction) <0.1% Hodgdon CFE 223 Y Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction) <0.1% Hodgdon CFE BLK Y Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction) <0.1% Hodgdon H4227 N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) Hodgdon H4895 N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) Hodgdon H4198 N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) Hodgdon Varget N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) Hodgdon H4350 N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) Hodgdon H50BMG N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) Hodgdon H4831 N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) Hodgdon H4831SC N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) Hodgdon H1000 N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) Hodgdon Retumbo N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) Hodgdon H322 N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) Hodgdon Benchmark N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) Hodgdon Hi-Skor 700X Y Hodgdon Hi-Skor 800X Y Hodgdon Clays (AS-30N) Y Hodgdon International (AS-50N) Y Hodgdon Universal (AP-70N) Y Hodgdon Trailboss Y Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction) <0.1% Hodgdon Pyrodex P N/A Inconclusive (ingredients witheld as trade secret) Hodgdon Pyrodex RS N/A Inconclusive (ingredients witheld as trade secret) Hodgdon Pyrodex Select N/A Inconclusive (ingredients witheld as trade secret) Hodgdon Triple 7 N/A Inconclusive (ingredients witheld as trade secret) IMR Blue Y IMR Green Y IMR Red Y IMR UnEqual Y IMR IMR 3031 N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) IMR IMR 4007SSC N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) IMR IMR 4064 N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) IMR IMR 4198 N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) IMR IMR 4227 N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) IMR IMR 4320 N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) IMR IMR 4350 N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) IMR SR4756 Y IMR SR4759 Y IMR IMR 4831 N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) IMR IMR 4895 N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) IMR SR7625 Y IMR IMR 7828 N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) IMR PB Y IMR IMR 7828SSC N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) IMR IMR 4166 Y IMR IMR 4451 Y IMR IMR 4955 Y IMR IMR 7977 Y IMR IMR 8133 Y IMR IMR 8208 XBR N 2,4-dinitrotoluene (carcinogenic) Alliant Powder Bullseye Y Alliant Powder Power Pistol Y Alliant Powder BE-86 Y Alliant Powder E3 Y Alliant Powder Pro Reach Y Alliant Powder 20/28 Y Alliant Powder Steel Y Alliant Powder Unique Y Alliant Powder Sport Pistol Y Alliant Powder Promo Y Alliant Powder Extra-Lite Y Alliant Powder .410 Y Alliant Powder Herco Y Alliant Powder 2400 Y Alliant Powder Green Dot Y Alliant Powder Blue Dot Y Alliant Powder Red Dot Y Alliant Powder Clay Dot Y Alliant Powder American Select Y Alliant Powder Black MZ Y Alliant Powder Blue MZ Y Alliant Powder Power Pro series Y Alliant Powder AR Comp N Diisopentyl phthalate (toxic to reproduction) Alliant Powder Reloader series N Diisopentyl phthalate (toxic to reproduction) Ramshot Nitro 100 NF N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Ramshot Zip N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Accurate #2 N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Accurate #5 N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Ramshot Silhouette N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Ramshot True Blue N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Accurate TCM N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Accurate 4100 N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Ramshot Enforcer N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Accurate 11FS N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Ramshot X-Terminator N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Accurate 2230 N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Ramshot TAC N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Ramshot Hunter N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Ramshot Big Game N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Ramshot Magnum N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Accurate 2520 N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Ramshot Competition N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Accurate #7 N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Accurate #9 N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Accurate 1680 N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Accurate 5744 N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Accurate 2200 N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Accurate 2460 N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Accurate 2700 N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Accurate Magpro N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Accurate Solo 1000 N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Accurate LT-30 N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Accurate LT-32 N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Accurate 2015 N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Accurate 2495 N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Accurate 4064 N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Accurate 4350 N Dibutyl Phthalate (toxic to reproduction). Ramshot looking to change formula "within the next year or so". Ramshot Blackhorn 209 N/A Inconclusive (ingredients witheld as trade secret) Vihtavuori N100 series Y Vihtavuori N300 series Y Vihtavuori N500 series Y Reload Swiss RS12 Y Reload Swiss RS20 Y Reload Swiss RS24 Y Reload Swiss RS30 Y Reload Swiss RS36 Y Reload Swiss RS40 Y Reload Swiss RS50 Y Reload Swiss RS52 Y Reload Swiss RS60 Y Reload Swiss RS62 Y Reload Swiss RS70 Y Reload Swiss RS80 Y
 16. 1 point
  Har skutt mange tusen av den sorten men det er i mauser m67 og sauer 200 str. Kjempebra patron til feltskyting. Men den er nokk hardere ladet en jaktammunisjonen den gir tros alt 900 m/s i en 74 pipe som er gått 1000 skudd. Målte den faktisk til 915 m/s i en ny S&L 70 pipe.
 17. 1 point
  Kom nettopp hjem fra trening og jomfruturen med X5'en. Et veldig godt førsteinntrykk av den. Avtrekket kjentes bra ut og jeg hadde ingen problemer med siktet! Det merkes dog at det meste av treningen min har blitt gjort med 22, for jeg var ikke vant med hverken tyngden på våpenet eller rekylen, men det kommer seg nok med litt øvelse. Veldig fornøyd med den så langt.
 18. 1 point
  Det jeg har sett av NEG på hjort er altfor fort og for langt. Helt idiotisk å bruke NEG på hjort både mtp mulighetene for å få dyr men også ikke minst mtp stresset som hjorten utsettes for. At NEG på hjort ikke defineres som løs på drevet halsende hund er i beste fall ytterst teoretisk.
 19. 1 point
  Joda, det har de absolutt. Det jeg ikke liker er baskylen. J.A.
 20. 1 point
  @Bullmastiffen Jøss. 176 høy her og små hender. Kan bare glemme å holde komfortabelt i en GRS stokk. KKC og Boyds passer 10 ganger bedre. Vet ikke hva KKC leverer til men Boyds har vel til det meste Magpull på Rugern. KKC på Sauern. Boyds tommehull på Mausern. Bære lækkert dæ
 21. 1 point
  så,...hva kan man gjøre da?? det er mange arter på sjø og land som ikke lar seg stoppe. her hvor jeg bor så tok noen duster å slapp gjedde ut i flere vassdrag m ørret og røye. garn m.m skulle stoppe det🤣🤣🤣 sier bare glem det.. samme med oppdrettsfisk i elver/pukkel laks/minkoppdrett/atlanterhavs ørsters i sjøen /m.m.. man kan ikke stoppe tidevannet er et gammelt ordtak. kommer villsvin i store horder over grensen og sprer seg langs hele Norge så får man se på det som en ressurs- stoppe det er bare politisk svada som vanlig... kan vi snart gi FAEN i alt teoretiske?? la alle kompetente =jegerprøve beståtte , jakte villsvin og bruke det som en ressurs i stedet for å reise til naboen (svergie ) for samme jakta. småbruk gror i gjen p.g.a. ingen beitedyr. har selv en eiendom på 1100 mål m fiskevann , skog , og utmark. når sauedrift ble nedlagt så kom rådyr,hare , og orre bestanden opp i gjen. hvis villsvin skulle komme på min eiendom så ville jeg hilst dem velkommen.
 22. 1 point
  På apoteket får man kjøpt tørrmelk som er ment for folk som trenger å legge på seg. Denne kan man leve på alene eller blande med havregryn. Blander du i ei lita smoothie flaske med stor tut kan du gå med den innpå kroppen til gryna er oppbløtt.
 23. 1 point
  LED pærene koster mange ganger det den gamle glødelampen kostet, men de varer også mange ganger lengre. De blyfrie kulene fryktes å bli mange ganger dyrere enn bkykuler, men de varer ikke lenger. For sportsskyttere som idag lader med bly er det ingen trøst i å se til LED-pærene.
 24. 1 point
  Tror der var noe der omkring jeg betalte også for rundt to år siden. Det er første gangen siden jeg kjøpte jeg har sett/hørt om noen pris i nærheten. Så kan ikke skjønne annet enn at det er god pris👍
 25. 1 point
  hah! kan slå den. har ett RTX 2080 kort men da skjermen røyk kjøpte jeg en Acer 34p med 3440x1440 oppløsning så nå burde jeg hatt ett 2080 Ti. I tillegg kunne jeg hatt ny CPU, som da nok betyr 3900X eller 3950X pluss hk og ram! Dvs 12k + 5.5-9.5k + 3,5-5k + 3k. Tillegg nok en ny SSD til 2k.... Så konsoll er uten tvil mye billigere
 26. 1 point
  Det er ikke bra med for store okularer til noe som helst. Jeg har inntrykk av at det finnes brukere her inne som omtrent får angst om det er glippe mellom pipa og objektivet, de må bli helt satt ut av at det er okularet som begrenser hvor lavt man kan montere siktet.
 27. 1 point
  I følge nesten alt av rapporter som fins, så blir det ikke det så lenge vannet er noenlunde rent. Men der en har sur jord, sur nedbør, eller andre kjemiske forhold (annen forurensing, andre løste metaller i vannet osv) så kan tildels store mengder bly gå i løsning. Nest kule treffer forrige, og det er en "pulver-grøt" av bly og kobberfragmenter, hele og halve kuler, osv, inni vollen selv der en har gode voller. Mange steder skyter en rett på steinur, svaberg, evt med bildekk på for å holde på rikosjetter. Her pulveriseres kulene og fragmenter kan spres over et stort område. Likevel er det kanskje ikke et problem, dersom de ikke blir liggende i vann med "feil" pH eller innhold av ioner og andre løste forbindelser. Utvilsomt, men avhengig av hvor pulveriserte de er. Voller er jo som regel noenlunde tørre, mens hagl gjerne skytes ut over ei myr... K
 28. 1 point
  I 6.5x55 vil jeg definitivt heller ha valgt ei kule som garantert gir gjennomlufting, enn ei kule som står i fare for å stoppe i bogbeinet - om jeg måtte velge. Faktisk vil jeg dra det så langt som å si at jeg heller ville ha jakta elg med podium eller sellier&bellot trainer i 123gn, enn noe av det som serveres som "billigalternativ" i form av softpoint-kuler. Igjen - om jeg måtte velge. Valget mitt til jaktkule de siste åra i 8x57JS er Fox (homogen kobberkule), og Mega i 6.5x55 - men jeg ville mye heller ha brukt ei 120gn fox-kule, og tror definitivt den ville vært bedre egnet enn den tunge Mega-kula. Men jeg har testet homogenkule i mi 6.5-pipe, og den stabiliserte ikke. Ikke for det, jeg er knallfornøyd med Mega og ser sånn sett ingen god grunn til å skifte ut denne (men jeg har sluttet å bruke den på elg, ettersom jeg har bedre alternativer)
 29. 1 point
  Som jeg har vist over her, er bly fra (rifle-) jakt i naturen et "problem" som overhodet ikke eksisterer, annet enn i fantasien til folk som har lite å fordrive tida med. Bly fra hagl har jeg jo tidligere nevnt i tråden, den eneste vitenskapelige undersøkelsen av det i Norge viste ingen økning av blyinnhold i grunnen. Det er nok av andre problemer som åpenbart har større konsekvenser, for eksempel dette: https://www.dagbladet.no/nyheter/dod-hval-hadde-100-kilo-tung-ball-i-magen/71881600 Men nevner man det, kommer noen straks trekkende med "Whataboutism": https://en.wikipedia.org/wiki/Whataboutism I vår moderne verden er det nemlig strengt forbudt å se ting i sammenheng. Jeg kommer likevel til å fortsette å si at man bør rette innsatsen mot andre og større problemer enn noe som knapt er påvisbart. Og at det største problemet EU har påvist i denne saken, er at de har så mange byråkrater at noen sliter med å finne noe fornuftig å gjøre.
 30. 1 point
  Iht. NJFF så har vi de beste jegerene i Europa. Det må være dårlig stelt rundt om... K
 31. 1 point
  Prøv også å ta ut løpet, hold det vertikalt med munningen ned og slipp en patron ned i kammeret. Den skal falle helt inn med et karakteristisk "plopp" idet den bunner.
 32. 1 point
  For nyere kikkerter med mye zoom og dermed stor okkulardiameter blir dette ofte bestemmende for ringhøyden for Kimber 84M med 90 grader hevarmløft. Jeg har en Swaro Z6i 1,7-10x 42 i medium Talley Lightweight ringer, det går akkurat uten at hevarmen tar i. God klaring til pipen så kan også bruke disse for Swaro kikkert med 50 lysåpning og samme okkular (46 mm). Kunne ikke brukt lave ringer på Z6i eller Z8i kikkerter.
 33. 1 point
  Nettopp. Hodet i sanden kommer vi ingen vei med, vi må faktisk "følge med i tiden". Personlig håper jeg forbundene våre tar problemstillingen seriøst, og forsøker å gå i front for å finne løsninger som minimerer avrenning fra skytebaner.
 34. 1 point
  Min favoritt er denne https://www.skytterlinken.no/slipepasta-j-b-borebright. Jeg bruker også pussepropper tilpasset kaliber og tar hele løpet i en omgang, bytter propper til det ser noenlunde rent ut. Avslutter med bronsebørste og en oljet pusspropp for å få bort eventuelle pastarester nede i riflingen. Jeg skyter ikke så mye med mine tre våpen (to rifler og en drilling), men har gjort det til vane å ta en omgang med JB-pasta hvert år (etter trening og før jakta starter).
 35. 1 point
  Er det ikke det som blir feil når vi bruker "bly ammo" vekt i homogene kuler? Burde de ikke valgt noe rundt 150gr for å få høyere fart og kortere kule? Å klage på homogene kuler generelt blir vel som å klage på "bly ammo" etter at en altfor lett bly kule i høy fart knuser i elg bogen.
 36. 1 point
  Da er vi vel der at det beste er å reklamere etter forbrukerkjøpsloven å la butikken finne ut av det. Om du absolutt vil prøve selv, å dermed MULIGENS ødelegge muligheten for å nå frem iht forbrukerkjøpsloven, kjøp et komplett kvalitets fjærsett fra wolff eller ISMI og bytt rekylfjær og magasinfjær i første omgang.
 37. 1 point
  Disse montasjene skal du ha. Da får du passe høyde og ingen spenn eller merker i kikkerten. Høyden er akkurat passe for at kikkerten skal "gå klar" av en demper med 40-45mm diameter. Jeg bruker samme oppsettet selv med en 30mm rør/40mm objektiv kikkert på en sako 75 i 223. https://www.jaktogfriluft.no/optilock-ring-montasje-sako-30mm-29-4
 38. 1 point
  De 2 Schultz & Larsen Classic jeg har plukket fra hverandre og vært ute med løpet på, går rimelig midt i etter sammenseting når jeg bruker momentnøkkel til samme moment. Det samme gjør mine 2 Victory kasser. Min Sauer 202 prøveskaut jeg etter at jeg var ute med 223 pipa og fikk dreid den ned til 15 mm. Da måtte jeg selvfølgelig stille kikkerten en del klikk. Pipa endret seg ikke før den ble dreid ned, så det skal bli spennende å sjekke etter at diameter ble redusert. Om en kan stole helt på dette med egen rigg, får en sjekke med diverse demonteringer og monteringer. Om Blaser er helt dønn lik fra gang til gang med forskjellig moment er jeg ikke sikker på, for jeg har ikke erfaring. Jeg har lest begge deler her inne.
 39. 1 point
  Om du har tenkt å beholde børsa så gjør du jo det du vil med den for å bli fornøyd bruksverdi er mer verdt enn samlerverdi i mine øyne
 40. 1 point
  Jeg har en og det er et røverkjøp til den prisen til rett bruksområde. Jeg bruker den til toppjakt.
 41. 1 point
  Ladedata direkte fra Barnes, her finner du denne 350 grains Barnes TSX kula. Selvsagt bare med amerikanske krutt 😉 H4831SC er kanskje det kruttet som har likest brennhastighet som N-160, litt raskere enn MRP. Startladning på 96 grain... Jeg lader selv til 416 Rigby, og har erfart at ladedata fra Vihtavuori starter altfor lavt! Startladningen til 350 grain Swift A-Frame kula med 84,1 grain N-160 ga tendenser til "hang-fire" i rifla mi, store variasjoner i målt utgangshastighet, og elendig presisjon. Kun til info... det er selvsagt fristende å finne en komfortabel treningsammo til 416 Rigby, men en så redusert ladning med et så saktebrennede krutt som N-160 er ikke veien å gå!
 42. 1 point
  Nå synes jeg du er direkte ufin. Om noen her fornekter virkeligheten er det deg når du konsekvent ignorerer andres erfaringer.
 43. 1 point
  Jeg fører ikke statistikk, men vil nok tro at flere lovforslag har blitt endret/modifisert på bakgrunn av offentlige høringer enn etter diskusjoner på Kammeret. Men jeg sier ikke at det er feil å diskutere på Kammeret, jeg er jo selv med på det. Min kommentar var ment som en oppfordring til å også legge inn et innlegg i høringen, det er faktisk like enkelt som å skrive på Kammeret.
 44. 1 point
  For å illustrere foregående innlegg har jeg noen kuler. Her er et bilde av fire kuler skutt i samme våpen med omtrent samme kruttladning. De i midten er 250 gr Swift A-frame 338 kuler med anslagshastighet omkring 840 m/s. De to på sidene er Tonheim 215 gr monolittiske kuler med anslagshastighet rundt 850 på den til venstre og ca 930 på den til høyre. Swiftkulene har vært i bein og det har Tonheim kulen til høyre også (den ble skutt inn i en elgnakke rett forfra på 10 m avstand og endte i indrefileten). Restvekt på disse er langt over 90% (unntatt den til høyre) Det er ikke lett å se på bildet, men Swiftkulene har noe større frontareal. Tonheimkulen til venstre har eksepsjonelt god ekspansjon, den beste jeg noen gang har sett med monolittisk fra vilt. Det var et avlivingsskudd skrått bakfra som ikke var i bein. Med dette våpenet er det svært sjelden jeg finner kuler så mitt statistiske materiale er lite. En 250 gr Swift med Vo 800m/s lager gjennomtrekk i nesten 100% av skuddene. Med de monolittiske fikk jeg Vo på 970 før jeg reduserte kruttvekten og brukte bare 940-950 på jakt. De forsvinner også i terrenget. Dette illustrerer problemene med å vurdere kuler, dersom de fungerer optimalt ligger de i terrenget, dersom de svikter finner vi biter. Derfor er teoretiske modeller og statistikk et viktig verktøy. En historie om Ola Oppigarden som skjøt en elg med 6,5 monolittisk som datt dau i skuddet er uten verdi.
 45. 1 point
  Det er vel verdt å nevne sel også, i denne sammnehengen.
 46. 1 point
  Helt korrekt. Jeg lærte her om dagen at det er slik i Portugal. Ingen repetervåpen overhodet, kun enkeltskudds våpen for jegere og sportsskyttere. Det er ikke så utenkelig med "portugisiske tilstander" her i landet som enkelte overreguleringsnisser her i tråden ser ut til å tro.
 47. 1 point
  Må nesten legge ved et bilde fra dagens jakttur også da 😉
 48. 1 point
  Etter flere tråder om de nye "super-zoom-siktene", ville jeg bruke elgjakta i år til å legge spesielt merke til hvilken forstørrelse jeg brukte på kikkerten. Dessverre var laget såpass effektive, at jakta ble unnagjort på 2 dager (har "1/3" kalv/ungdyr igjen, riktignok). I de to dagene brukte jeg 308NM-mauseren, med Zeiss Classic 2,5-10X (i realiteten ca 2,7 X, under det blir det "dassrulleffekt"), retikkel 4 m/lysprikk (ikke brukt). Siktet ble stilt på ca. 2,8 første morgenen, og innstillingen ble ikke endret etterpå (jeg har selvfølgelig håndkikkerten (10x30 Zeiss) og avstandsmåleren (7x20 Leitz) til å observere med). Jeg endret heller ikke innstillingen, da jeg hadde en post der minste skyteavstand var 125 m (maks ca. 275 m?). Siste dagen kom 2 dyr til syne (såvidt) i skogen på ca. 175 m, jeg fulgte dem i siktet, til oksen ble skuddbar på ca 115 m, og fikk to Swift A-frame i bogen. At forstørrelsen var for liten, var en totalt fremmed tanke. Jeg kunne gjerne byttet litt forstørrelse, mot større synsfelt. Jeg har altså ikke fått noen argumenter for de nye "mega-zoomene". På elgjakt er 4X mer enn nok, hvis siktet har akseptabel optisk kvalitet. 1-6, 1-8, 1-10 (kommer sikkert 1-50 også, med tida!) gjør bare siktene større, tyngre, mer klupete, og, ikke minst, mye dyrere. Disse siktene er laget for å selges. Og det gjør de, i bøtter og spann, det er mange nok som kaster seg på "nyhets"-bølgen. Og godt er det, da blir det mange fine, lette, og fullt ut brukbare sikter å få kjøpt brukt, for de av oss som ikke "følger moten"! Kjøp deg et brukt 1-4, 1,25-5 eller 1,5-4,5 av noenlunde kvalitet, og kos deg med jakta!
 49. 1 point
  Det finnes flere leverandører av lyddempere som ikke forårsaker mirage, Peltor er en av dem.
 50. -1 points
  Tror du har vært uheldig med den kikkerten,har 2 stk leupold tom den eldste har ingen problemer med motlys.Når det er sagt så bryr jeg meg lite om å telle hår,ser jeg dyret er det greit for meg.
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00


×
×
 • Create New...