Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 07/15/2019 in all areas

 1. 9 points
  Da begynner endelig de utallige timene i kjelleren og gi frukter! Må si meg meget tilfreds så langt. Gjennstår bare å få på kolbekappe og prøve stokken i praktisk bruk nå. 3300 gram med kikkert og demper. Monterte kikkerten fra kombien 650 gram ca. Da swarowskien er i Østerike og får nye linser for øyeblikket. Kom over ett tilbud på timneyavtrekker jeg ikke kunne si nei til så da ble det handlet og montert det og... begynner og bli bra kruttpistol dette vertfall til mitt bruk. Blir spennende å se hvorda lakken og strukturen tåler hjortejakt i bratte vestlandslier til høsten... nå er den vertfall veldig ru og god.
 2. 5 points
  127 år gammel og like tight...
 3. 5 points
  Håpløst prosjekt, idioter er utrolig kreative og flinke...
 4. 4 points
  Jeg jakter hele høsten med en Boss & Co sidelever bygd i 1892, den er i perfekt stand og brukes i allslags vær. Den er så tight i mekanisme/låsing at den kunne vært 100 år yngre enn den faktisk er. jeg har i tillegg en Purdey til banebruk og fjellrypejakt, den har vært litt mer kranglete (single trigger som ikke likte bending av stokken). Begge representerer et håndverk jeg aldri har sett maken til, både gravyre og tilpasning stål/tre er av toppklasse. Jeg har også en Italiensk sideligger fra Angelo Zoli, bygd rundt 1985. Sammenligner jeg de tre virker sistnevnte grovere og mindre «livlig» i skauen enn de engelske, som begge har en balanse rimeligere sideliggere kan se langt etter. En kamerat jaktet noen år med en Merkel sideligger som var pent laget, solid og med mål omtrent som Zolien. Den var likevel tyngre og noe grovere i målene. Den vil utvilsomt være fullt funksjonsabel lenge etter at min gravstein er mosegrodd... Når det gjelder (øst-)tysk stål har jeg inntrykk av at det først var på 90-tallet (og muligens enda senere) at det ble benyttet stål som ga rustproblemer. Min Merkel drilling (90 Lux) fra 60-tallet er helt problemfri, og jeg har aldri vært plaget av rustdannelse selv om drillingen tidvis har gått for lut & kaldt vann. For de som vurderer engelsk sideligger anbefaler jeg et søk på Guntrader.co.uk, og kjøp fra en forhandler som tilbyr tilpasning! En tur over med Norwegian koster småpenger, og en natt (eller to) på en lokal pub er bonus.
 5. 4 points
  Skal dette bli noe av må skytingen følge samme opplegget so for de som deltar i DFS klassene. Samme skiver og skytetider. Vis ikke blir det håpløst å arrangere og ingen vil da sette opp slike klasser. Men det blir jo litt håpløst å tenke på at en skal skyte knestående og liggende med tofot på den samme skiva. Om folk er så inni helvete dårlige å skyte at de må ha tofot er kanskje golf et bedre alternativ.
 6. 4 points
  Vart pangstart for vår del. Starta fyst med at eg skaut en liten kvelp på eine åtet i 11tida. Klokka passerte 2 og ein rev var observert fleire gongar av kameratane mine uten at dei fekk skote. Etter kvart blei ein rev observert i noke bakkar på 300m hold. Eine kameraten sneik seg innpå og fekk tatt den. Samtidig vart det observert ein anna rev på det andre åtet (400m frå den reven som nettopp var skutt) . Denne blei lokka inn og skote på åtet.
 7. 4 points
  Joda, men ganske mange som hyler mot idioter som soler seg inne på skytefelt også
 8. 4 points
  For å sitere Douglas Adams : “A common mistake that people make when trying to design something completely foolproof, is to underestimate the ingenuity of complete fools.”
 9. 3 points
  Her var det mye rart... Ingen seriøse våpenprodusenter i høyere prisklasse vil benytte stål av lav kvalitet i sine piper. Min første hagle var en enkeltløpet Star Baikal, med beiset bjørkestokk, masse maskineringsmerker og forholdsvis dårlig tilpasning stål/stål og stål/tre. Etter etpar års bruk sprakk forgrepet på langs. Nettopp den manuelle tilpasningen av delene på en Best Gun gjør at den tåler ufattelig mange skudd, i tidligere tiders drivjakt på rype eller fasan var det ikke uvanlig at disse haglene gikk over 1000 skudd pr dag...hele høsten...år etter år. Enhver mekanisk gjenstand med noe slark vil fort bli mer slarkete, og det vil derfor være klart målbart hvor mange skudd en håndtilpasset hagle tåler kontra en som er produsert med rommere toleranser.
 10. 3 points
  Det er så mange her som snakker om fornyelse. Nå har jeg nettopp fulgt med ManU-Inter, Warholm og Ingebrigtsen i London og TdF. Fotballen har knapt endret seg på 100 år. Det er fortsatt stor interesse for å løpe raskest fra A til B selv om vi har både sykkel, MC og bil. Og en sykler fortsatt med menneskedrevet sykkel selv om EL-sykkelen er oppfunnet. La oss som like å skyte på runde skiver med diopter eller korn og skur få lov til det også i fortsettelsen. Vår fascinasjon ligger i poeng, sentrum og tiendeler - ikke i smell og rekyl. La oss fortsatt få holde våpenet selv uten alle slags støtter. Det er jo fritt fram for andre som vil ha det på en annen måte å finne andre organisasjoner enn DFS og NSF/ISSF, eller starte sine egne der en skyter akkurat som den gruppen ønsker. @BC.Airn Du nevner Norgesfelt. Det er en genial moro- og treningsøvelse. To personer kan kjøre et stevne, og skytterne kan skyte mye. Feltskyting på bane. De er viktige bl.a. fordi det er flott trening. De er ikke useriøse, men det er fortsatt i den virkelige feltløypa at mesterskap foregår. Vi har andre tilsvarende øvelser i pistol slik som hurtig mil/rev/SP/SR, sprintluft og NAIS. Artige øvelser, men ikke mesterskapsøvelser. Fine øvelser, men jeg håper at folk fortsatt vil skyte øvelser på nivået over som baneøvelser og feltstevner i fullskala.
 11. 3 points
  Nuvel, det må være lov å synes at noe er kjedelig. Jeg trenger litt action, og syns jaktfelt er som å se maling tørke - det er ikke det samme som å si at jakfeltskyttere er dumme, eller at DSSN- skyting er for tullinger som ikke gidder å sikte - som jeg stadig hører. Det er forresten rart at jeg er gubbe såsnart jeg produserer en lignende kommentar om jaktfelt, som du masseproduserer om DFS Mangelen på fornying er skyttersportenes største problem etter min mening. En ser det i NSF, i DFS, og i NJFF. IPSC er den eneste skytegrenen i Norge som fornyer seg i takt med resten av verden, teknologi og trender, og den eneste som vokser jevnt av de etablerte. Så har en de nye PRS/VRS som klokker dobling årlig til til tross for å ikke være godkjente, ikke ha baner, knapt klubber... Kikkertklassen er DFS sitt forsøk eller sjanse til å ta et skritt videre fra 1973, og jeg håper den blir brukt, og videreutviket. Noe jeg er overbevist om, dersom årets vedtak går igjennom. Selv skiforbundet har fornyet seg (når klassisk stil ble for «kjedelig» f.eks) så hvorfor ikke skytterene? K
 12. 3 points
  Joda tofot er sikkert bra. Vi bruker jo slike støtter når de minste skal lære seg og skyte. Da snakker vi om barn på 8-10 år.
 13. 3 points
  Tofot er en ypperlig ting. Samme er en sekk som støtte. Vent. Vi snakker ikke om jakt her. Vi snakker om konkkurranseskyting
 14. 3 points
  Oppdaga at ein bø som eg kan jakte på var nyslått. La kjapt ein solid plan med 2 haglepostar på kantane, og meg i midten med rifle. Vi satte oss til og vente, og vente. I heile 5min😂 so kom dinna tispa luntrande. Stoppa opp på 70m, Der eg allereie låg klar med 222en. Ei vmax kule blei sendt avgårde og gjennom mitt nyinnkjøpte kikkertsikte; (leupold vx-6 4-24x52) såg eg reven dette i smellen. Glade og fornøgde for vi heim for å sjekke åtet. Joda luringen gjekk der, men forsvann i lause lufta, og blei ikkje sett igjen.
 15. 3 points
  Har ikke den store tilliten til slike tester, jeg. Men det kommer helt sikkert brukbare og gode hagler fra både Tyrkia, Kina og Langvekkistan». Like sikkert som det kommer «mandagsvåpen» fra både Browning, Tikka og «hvdennåhet». Vil man ha enten sånn eller slik børse – kjøp davel. Men jeg slutter aldri å forundre meg over enkeltes menneskers iboende dumhet. De leser en test. Skal ha over/under. Må tåle stålhagl. Ejektor. Billig, men gjerne med litt kostbart utseende. Topp med (betalt?) testers ekspertuttalelse. Og så løper de og kjøper. Med respekt å melde: Dette er dumskap satt i system, etter min mening. Kanskje brukes børsa femten skudd i året. Beste praktiske "testen" får du nok ved å se hva gubber har brukt til jakt i mannsaldre: Sauer &Sohn mod 8. De går bare i stykker om du detter over dem i ei steinur. Man får dem for rundt tretusenkroner. Nærmest evigvarende mekanisme. Kjøp ei slik, dèt er rådet folk skulle fått. Og mens de bruker denne børsa, kan de skaffe seg erfaring, og seinere kjøpe ei børse de virkelig vet hva er for noe. Etter eget hode. Og imens de tenker, har de god råd å kjøpe dyre skudd også. Disse børsene tåler også noen serier på en leirduebane, men noen av o/u gutta med logovester på,seg, de kan nok kikke litt rart på deg. Som noen kloke hoder herinne også antyder, så er kanskje brukte Sauer&Sohn og Gebruder Merkel noen av de aller beste kjøp man kan gjøre. Som brukt. Om man skal kjøpe nytt, trår man sjelden feil ved å kjøpe fra anerkjent fabrikant. Ble off-topic, men kunne ikke dy meg, beklager. For slike råd skulle folk få. Helt gratis, ikke sponsa/betalt av noen.
 16. 3 points
  Alt fritt er ihvertfall en flott måte å ødelegge en sport på, det blir kun et pengekappløp.. En av grunnene til at DFS funker er nettopp standardiserte våpen med tilhørende grei pris. Om dere nå føler så sterkt for at 2-fot må være lov i denne klassen; kontakt ditt skytterlag (for med så sterke meninger er du såklart DFS-medlem?), Diskuter med de og de tar det med på skyttertinget om du har argumentert godt for deg.
 17. 3 points
  Det er sikkert en sak som er blåst ganske kraftig opp, men samtidig er det faktisk ganske viktig. Problemet er at vi begynner å få litt vel amerikanske tilstander på ting. Ser på ungdommene som klatret over et gjerde og inn i en togtunell med et svært trist utfall på saken. Gjerdet var for lavt og for dårlig merket er folkets dom. Det er forferdelig trist for familien, og jeg klarer ikke sette meg i deres ståsted, men her jeg står på utstiden av saken mener jeg at det ikke skulle være nødvendig med 5 meter høyt gjerde med varselsskilt hver 2. meter. Det var nok indikatorer på at det var et sted ungdommene ikke burde ferdes, og når du er 15 år er du faktisk oppegående nok til å (burde) skjønne det. I denne saken kan det se ut som at det faktisk er minimalt med oppmerkinger. Nå kjenner jeg ikke til området, men er det mulig for noen å vandre seg inn i sikkerhetssonen uten å ha sett et varselsskilt, så er det et problem. Høye gjerder er ikke nødvendig, men det bør være vanskelig å komme seg inn i feltet uten å se et skilt. Vi som skyttere vet hva det røde flagget som svaier i vinden betyr, men det er ikke sikkert at Ola og Kari Nordmann vet hva det betyr. Skytebanen lokalt ligger ved ved foten av et fjell som er et populært turområde. Det er én vei inn til området, du kan ikke unngå å se at det er en skytebane. Stiene er godt synlige og det skal godt gjøres at man går feil, men det er mulig. Det har hendt at folk vaser seg ned skauen og havner i sikkerhetssonen, og jeg mener at de burde i det minste møte på godt synlige skilt som indikerer at de går inn i et livsfarlig område. Vi trenger ikke 5 meter høye gjerder, men et par skilt for å sikre oss mot idioter kan være greit.
 18. 2 points
  Nei, det heter bøssing på norsk. Det engelske bushing er et låneord de har lånt fra oss. Bøsse er et eldgammelt norsk ord for rør, og en bøssing er et rørstykke.
 19. 2 points
  Bare synd vilt ikke er økologisk. "Produkter fra viltlevende arter fra jakt og fiske skal ikke anses for å høre inn under økologisk produksjon." - https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2017-03-18-355/KAPITTEL_1#KAPITTEL_1 Noe som igjen understreker hvor tåpelig økologisk-begrepet er.
 20. 2 points
  Her er årets verktøy for bruk på skogens konge: Winchester 70 7mm Remington Magnum. High Tech skjefte, blindmagasin, 61cm pipe, Atec H2. Nikon M-tac 3-12x42 mrad i Vector ringer, alu baser. Kjøpte Federal Power Shok 175gr fra Jaktdepotet for å få tomhylser. Disse viser seg å inneha en latterlig god presisjon når man tenker på at de koster 16,95kr/skudd. 3 skudd, 10mm @ 100m. Burde skutt 5 i samme serie, men det var mer fristende å se om man traff stålet litt lengre ute. Gikk godt det også. Har ikke bilde av samlinga så burde ikke skrevet noe om det, men skal se om jeg får tatt et til uka. Blir så jeg bruker denne ammunisjonen til elgjakta tror jeg også blir det 162gr ELD-X i 900 m/s etterhvert. Vekt på børsa er ca 4,3kg uten tofot. Balanserer veldig godt med demper, men den er alt for lang så det er bra med hurtigfeste når man skal gå gjennom skogen. Rekylen med demper var ikke noe spesielt å snakke om. Skal teste uten demper neste gang for å se hvor mye treffpunktet flytter seg. Spørs om man får litt mer tusk da.
 21. 2 points
 22. 2 points
  Det er vel faktisk i forskjellig årtusen!🤪
 23. 2 points
  Fant noen bilder fra ammo-testing med 10/22 Target på 50 meter innendørsbane. Bildene viser at det er stor forskjell på ammo. 10 skudds serier, bortsett fra seriene med Eley Force og Sport som er hhv 50 og 25 skudd, siden det er litt mer moro å skyte med ammo som treffer der man sikter, enn med "hagle-ammo". Har fulgt alle kunstens regler med 15-20 skudd mellom ammobytte osv. Med Eley Force skyter denne rifla ti-skudds 15mm samlinger på 50 meter. Har prøvd med Tenex. Det gir dårligere samlinger. 20-25mm. Skjønnerjegikkenoeav.... Hvis de skulle slutte å produsere Eley Force selger jeg saken. Ganske teit å ha en rifle som kun funker tilfredsstillende med én type ammo... 10/22'en som kun liker Eley Force. Vortex 3-12x42 kikkert:
 24. 2 points
  @hovdeknuten jeg skjønner at vi lever i forskjellig århundre 😉
 25. 2 points
  Slik er det også med håndarbeid. Man kan ikke lage noe bedre enn det hjernen får til og omsette i materialet man jobber med. I dag er det slik at om man kan forestille seg noe og omsette det til en tegning så er det nesten ubegrensede muligheter for å lage det med moderne CNC. Dagens maskiner har så mange akser å spille på at de får til ting jeg bare kan drømme om å gjøre med håndverktøy. Begrensningene ligger i fantasien og evnen til å bruke programvaren.
 26. 2 points
  Dette kan la seg løse relativt enkelt dersom du hele tiden bruker absolutt like utgaver av de tre - Bly, Hel, Var. Du skyter inn med H og kaller dette nullstilling. Så skifter du til B og noterer hvor mange knepp du må skru i høyde og side for på nytt å være midt i. Så skrur du tilbake til nullstilling og skyter med V. På nytt noterer du hvor mange knepp du må skru. Så tester du alle på nytt for å se om dette stemmer også ved neste skyting. Hvis det gjør det, har du nå løsningen. Det viktige er nå at du etter skyting alltid skrur tilbake til nullstilling og at du tar vare på notatene og har dem for hånden når du skal skyte.
 27. 2 points
  Hvordan skal for eksempel NJFF fornye jaktfelt da @M67? Disiplinen er vel egentlig trening med tanke på jakt, og da er vel både skivene, avstand og tid ikke så steike galt? Eller har jeg misforstått hele konseptet jaktfelt?
 28. 2 points
  Ikke gjør dette vanskeligere enn det trenger å være.. Du vil få variasjon uansett når du gjør det manuelt, det viktigste er å oppnå høy nok temperatur, samt at den ikke brer seg for langt ned. La flammen treffe bare selve halsen, treffer den skulderen brer temperaturen seg mye raskere nedover hylsa. 8-10 sek på 6,5mm hylser. 10-12 på .30 - .338 Du ser det på hylsa når den er ok, Det er ikke uvanlig at du må legge på ca 1 sekund mot slutten av f.eks en batch på 50stk pga lavere trykk i gassflaska, som fører til litt mindre flamme. Størst mulig gassflaske, og unngå å åpne ventilen 100% hjelper.
 29. 2 points
  Igår 30min etter at eg for kom Mikkel (samme plass som forrige) får sjå om eg ikkje får tatt den i nærmaste framtid😊 på dinna plassen blir eg nødt til å legge meg heilt opent pga vinden. Ellers blir eg sittende der reven kjem ut😊 forrige tispa kom frå eit ganske uventa hold, og eg blei sann delvis oppdaga. Heldigvis sto ho litt for lenge å vurderte saken😊 Grattis til alle andre som har felt rev😊
 30. 2 points
  Var en tur utom jaktområdet tidligere i dag i forbindelse med spaning i forkant av lokkejakt på rev, i kveld. Da kom jeg over dette fallgeviret av grom bukk. Ikke ofte å komme over noe slikt nei. Faktisk første gang for min del. Med litt govilje kan man si at det er et 4 taggers gevir, eller mer presist.....1/2parten av et gevir. Har lagt ved ei 6,5x55 patron slik at man får en formening om størrelses - forholdet, som ikke er all verden, men ta en titt på bunn - diameteren a gitt. Det er saker. Utskjelte 6,5x55 er etter min mening nær det perfekte kaliberet for bukkejakt. Bra balansert i forhold kaliber/kroppsvekt.....muuuligens ørlite overkill, men som nevnt....nær perfekt. Dette må være fallgeviret fra en returbukk....tror jeg. Hva mener dere? Det gledelige og kanskje mest overraskende er at man slettes ikke visste om denne bukken. Hadde vært gildt om man fikk lagt eieren av dette fallhornet i bakken etter hvert og kjøttlonsene i fryseboksen.
 31. 2 points
  JFF mangler både skytebaner og en model for å lære folk og skyte. Det er nok en god grunn til at det er flere jegere i DFS enn JFF. Hadde jegere hatt sterkt nok konkurranse ønske og evne til å organisere seg så hadde, i hvert fall her jeg bor, DFS antagelig for lenge siden blitt døpt om til JFF 😉. Det er en nokså stor overvekt av medlemer som tilhører jegergruppen i DFS. De medlemene som er rendyrka DFS forsvinner gradvis dessverre. Det virker som om de er god på rekruttering, men når barna blir eldre så faller de fleste av. Jeg tipper at det er enklere å holde på og ikke minst verve voksne folk som har agendaen jakt på lista. De har tross alt et formål med skytingen som ikke bare er drevet av resultatet på skiva. Finner man ikke en god mellomting mellom jakt og konkurranseskyting tror jeg DFS sakte men sikkert kommer til å dø ut.
 32. 2 points
  Det er nok som Vavlo skriver om låsingen av tårnet etter å ha flyttet dette til ønska avstand. Har selv en HT med ASV+ hvor jeg noen ganger må rikke litt på tårnet før det går ned i lås. Hvis streken/o-markeringen på ballistikkringen ikke stemmer med 0-markeringen/prikken nederst på tårnet så kan dette justeres ved å løsne den øverste sikringsringen på tårnet.
 33. 2 points
  Jeg har en idé. Vi kan finne opp et klesplagg som gjør at vi ikke klarer å bevege oss. Vent litt. Det finnes allerede, og brukes i 5 klasser. Vi kan stoppe med tofot fast montert på rifla fordi det er normalt å bruke. Ta en titt på hva folk skyter med på åpne treningsdager, så er det svært mange som skyter liggende med tofot fastmontert til riflen. Personlig erfaring med skyting med reim er at, jo, reim funker, og det er ganske behagelig å skyte med om man har rett og riktig tilpasset utstyr. Jeg synes også rekylopptaket blir mye bedre, og på en måte er det dermed faktisk lettere å skyte bra med reim enn tofot, iallefall med rifle som har lavt vekt. Men reimen må være heeelt riktig tilpasset. Den har en tendens til å skli ned, og så bør man jo helst ligge likt hver gang. Til det hjelper en skytterjakke som lukter godt. Videre bør reimen gjerne være så stram at hånda blir blå. En svett, tjukk spesial-skytehanske hjelper der. Uansett krever det en del tilvenning, og jeg har fått hjelp i skytterlaget med at to-tre karer gladelig hjelper med å stå over meg på trening og justerer for å få ting til å sitte helt perfekt. Deretter er det behagelig en stund, men så kommer krampen i overarmen. Da er det bare å klemme ut det skuddet selv om siktebildet egentlig ikke var så bra, for så å ta seg en pause. Mulig jeg gjør noe feil eller at det går an å bygge seg opp en toleranse, men jeg liker mye bedre å skyte liggende med en tofot som bærer vekten til rifla. På høyre siden står selvsagt en ung jente og trener stående med reim sånn for å begynne litt tidlig, og til venstre ligger en veteran og skyter innertreff på innertreff. I forhold til meg er jo de toppidrettsutøvere, og jeg mosjonist. De skyter kanskje stående, knestående og/eller sittende, men jeg gjør ting enkelt og nøyer meg med liggende. I Sverige skytes det jo med tofot på feltskytingen. I bladet Svensk Skyttesport nr. 2 2016 står det en interessant artikkel på side 45 til 48: https://issuu.com/svenskskyttesport/docs/2016_svensk_skyttesport_nr_2 Mange foretrekker å delta på den litt enklere kikarfälten, enkelte steder halvparten av skytterlaget. Som dere også kan lese synes noen det etterhvert blir for enkelt, og skyter med kikkert og reim av fri vilje, men dette er nok mer unntaket en regelen. Det er jo naturlig å begynne med det enkle, og deretter øke på etterhvert som man ønsker mer utfordringer. Noe av den morsomste skytingen jeg har gjort var forøvrig feltskyting med tofot på ulike avstander mellom 100-600.
 34. 2 points
  Har sett på howa 1500 i butikk. Er nok en traktor som virker bra. De får mye skryt,men jeg syns den ser litt klumpete og kjedelig ut.. mulig du må på bruktmarkedet for å få det du vil ha. howa 1500 med kikkert og demper får du for 12000,- på jaktdepotet. Det er jo en god start! Så kan du eventuelt oppgradere kikkert senere! småvilt er små mål, så du burde gå for en kikkert med litt forstørrelse og rundt 50 objektiv.
 35. 2 points
  En sikker sjåfør ser seg i bakspeilet; farer kommer ofte bakfra, usett.En sikker skytter ser seg rundt i samfunnet, ustabile personer lurer. Hensikten er å være budd på farer som dukker opp. Enten i form av en tulling i trafikken, eller ustabile personer som vil skyttersporten vondt. Derfor bør hverisær sjekke rutiner i eget skytterlag og klubb. Har vi rødt flagg, male over tønna som heises, fjerne busker og kratt som hindrer oversikt. Varsle i god tid før skyting starter, skjerpings. Norsk flagg er definitivt ikke nok for å markere at skyting pågår. Skytebaner ligger flere steder nært turområder, og slik har det vært i generasjoner. Folk tar hensyn. Men nye tider, mindre kunnskap. Flagging samstundes med stevne markerer kulturbæring, stolthet. For om ulykker inntreffer, så er helvete løs. Uansett om det er noen som i vanvare forviller seg inn på skytebanen, eller noen som med forsett vil lage bråk. Aksjonister finnes, dessverre overalt. Noen er villige til å gå ekstremt langt for å fremme sin sak, direkte skummelt. Dette er garantert en sak som vil ramme skyttersporten nådeløst, om noe skjer. Vi må sammen sørge for at skyting forblir en trygg aktivitet, det er vårt ansvar. Husk bakspeilet.
 36. 2 points
  Kan de ikkje skriva/ nevnt litt om kaliber, våpen, sikte og ammunisjon der da passa og flette da inn. Synes da er innteresangt.
 37. 2 points
  Hvor mye forventer dere egentlig å få for prisen av en dårlig vaskemaskin? Omhagla er oppbrukt etter 10000skudd har den kostet 1kr per smell. Du får til og med ca en kr per kg om du tar jobben med å lage skrot av den.
 38. 2 points
  Jeg heier på DFS! Eller Det frivillige Skyttervesen, som jeg liker å si. Fantastisk arbeide laga gjør for ungdommen! Kikkertklassen kommer nok den, som en slags "DFS-Open", og som en bonus til hovedaktiviteten. Blei i går purra opp på butikken (igjen) av en kamerat fra det lokale laget: "Skulle ikke du komme og prøve deg, tør du ikke, eller?" Klart jeg tør! Men om man blir bitt av basillen, så veit man fort hvor man ender...! Slik opplever jeg folk snakker om skytterlaget sitt, gammel som ung, og det er faktisk helt spesielt, unikt. Meget gode på rekruttering og involvering, håper bare debatten herinne styrker samholdet, og ikke splitter. Så samle alle gode krefter her nå: Innertier alle mann!
 39. 2 points
  Takk bubo, men du tar desverre feil, den er IKKE lik min revolver, det er den SAMME revolveren ! Og til Mr Hanssen; Jeg legger ved et bilde som viser at denne revolver aldri har vært pinfire selv om tønna ser sånn ut. Tennstiften hviler i dette spor når hammeren er helt nede. Tønna kan bare dreies når den er i halvspenn.
 40. 2 points
  Jeger hadde en test av hagler under 15.000. Den testen ble vunnet av tyrkiske Khan K-500 LUX 12-76 til 9900 kroner.
 41. 2 points
 42. 2 points
 43. 2 points
  Dagens Næringsliv forsvarer i dag på lederplass regulert "trofejakt", grundig og underbygd med henvisninger til FN-organisasjoner og WWF. Lederen er et svar på professor Ragnhild Sollunds kritikk av XXL-sjefen (og alle andre som jakter..). Den kritikken har det jeg har sett ikke inneholdt noe som helst referanser til annet enn professorene egne meninger og følelser. Professoren er kriminolog og forsker på aupairer og integrasjon og mangfold. Tro om hun gikk til media eller media til henne? Hennes påstander er rimelig drøye (feks lovlig regulert jakt fører til økt illegal jakt, jakt bidrar ikke økonomisk til vern av truede dyrearter).
 44. 2 points
  Helt vill ide, bestil fra norsk importør..
 45. 1 point
  En hagle med bevegelige deler vil jo ikke kunne sammenlignes med en «knekkbar» hagle. En sliten s/s eller o/u vil med tiden slites både i låsen (f.eks. Fjærbrekkasje) og i sammenføyning løp/baskyle. I tillegg vil nok dårlig tilpasning i «the knuckle», ståldelen bakerst på fortre, bidra til utvikling av slark pga manglende støtte av løp. Hagla vil da etterhvert bli det britene kaller «off face», bakenden av løpene er ikke helt tette mot baskylen. Normalt kan dette rettes ved å tilføre mer gods til den låsereglen som hektes på bolten når løp og baskyle settes sammen. Et gammelt tjuvtriks er å slå mer gods fremover (i retning munningen) på skråfasen der løpene går i inngrep med låseluggene for dermed å gjøre denne trangere, rett fremgangsmåte er å sveise på mer gods som deretter files til for hånd. CNC kan selvfølgelig frese til stål med meget fine toleranser, men jeg slutter aldri å bli imponert over hva en dyktig våpensmed kan få til med svertelampe og et batteri av filer. De engelske haglene er jeg har håndtert har en smått imponerende tilpasning mellom delene i kassa (type sidelås mot baskyle eller knuckle/baskyle), og dette er gjort for hånd!
 46. 1 point
  Det varier veldig. Det finnes baneinstrukser som sier at max kaliber er 7,62mm (en bane midt i hjorteriket...) og det finnes instrukser som sier opp til 12,7mm. Og instrukser som spesifikkt sier at 12,7x99 er lov. Så glir jeg OT, det fornuftige ville være å sette en maksimal energi grense som var det maksimalt godkjente for erverv. Legger en denne litt høyere enn 460Weatherby dekker en alt av sivile patroner og tilfredsstiller byråkratiet behov for å hindre folk i å handle 50bmg.
 47. 1 point
  @Mas-36 Kvalitet varer, skjønner du! Om du er på tyrkerpris - 7000 - så har du mye å velge i 😊 Ta en telefon til noen av våpensjappene, og snakk med dem. De har myyye som de ikke legger på finn.no - tro meg. Har du innvilga tillatelse i handa, så kan du gjøre en god handel. Bare et velment råd...
 48. 1 point
  Her er ett godt kjøp https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=151977382 Mangler bare en god kikkert.
 49. 1 point
  Da er den lovet vekk til en ung student
 50. 1 point
  reinspikka kos.
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
 • Create New...