Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09/19/2018 in all areas

 1. 8 points
  Emnet over her står fortsatt å venter på å bli ferdig. Jeg svinger både til høyre og venstre, så jeg blir ikke ferdig med noe egentlig. Men innimellom får jeg spørsmål om å fikse/ lage til andre...og jeg har lett for å si ja selv om jeg angrer hver eneste gang. Denne gangen fikk jeg ei maltraktert hagle/ kombi... Litt var borte, resterende hadde en god del sprekker. Ønsket var at den skulle fungere, så nettskjæring blir ikke gjort her. Jobben var ganske enkel og rett frem. Frese frisk flate, lim inn en bit valnøtt, finn frem spikkekniv og pussepapir:) Lar bildene tale for seg selv.
 2. 8 points
  Poenget er at det er slutt med at man skal dokumentere behov på jaktvåpen, en saksbehandler som ikke har fått med seg at det er innført jaktvåpengarderobe har ingenting i stillingen å gjøre og å sy puter under armene til disse gavner ingen i lengden.
 3. 8 points
  Dette er en gummiring som kan kjøpes som halvfabrikata på Rimi/Rema/Kiwi etc. Kan kjøpes i forskjellige farger.......
 4. 7 points
  Det der er ikke jegere eller fangstmenn, det der er kriminelle. En narkosmugler er ikke apoteker.
 5. 6 points
  I den tyske delstaten Sachsen fikk en person laget en nesten sensasjonell filmopptak hvor en ulv møter på en keiler. Hvem som stikker … ? https://www.jagderleben.de/news/wolf-trifft-keiler
 6. 6 points
  Kan dere ikke diskutere dette på et forum for spiseforstyrrelser eller et annet sted hvor det hører hjemme... K
 7. 6 points
  Hvordan kan du i fullt alvor mene at det ikke er en belastning for miljøet? Selv det å fyre i peisen er en belastning for miljøet. Ideelt sett burde vi alle hatt spontette hus med varmepumper drevet av strøm fra atomkraftverk. Likevel sitter vi alle og bålfyrer med fuktig furu og kjører diesel. Det er ganske klart at du har bestemt deg for at å ikke spise kjøtt er skikkelig teit, men det skal godt gjøres å argumentere mot det faktum at fôr til dyr bruker helt vanvittige mengder dyrket mark, vann, og ressurser som kunne vært brukt på andre ting (altså mat som går direkte til fatet, og ikke gjennom ku/sau/kylling først). Over 70% av soyabønner dyrka i USA går til dyr, og FN har følgende å si om påstanden din: Storfe står for 65% av 14,5% av menneskeforårsaket drivhusgassutslipp, da altså 9,425%! Hvis du med "vegetar-/veganprodukter" mener soja går allerede 75+% av verdens soya til dyrefôr. Soya som dyrkes for og markedsføres til vegetarianere dyrkes i størst grad i bl.a. USA. Det du sikter til, soya som dyrkes der hvor gamle regnskoger kuttes ned i Brasil, selges til dyrefôrproduksjon (og et og annet lite vegetarianermatmerke). Størsteparten av soya som brukes i dyrefôr her til lands kommer nettopp fra Brasil, et land hvis produksjonsmåte ikke representerer europeisk og nordamerikansk dyrking som i mye større grad er bærekraftig. Videnskap.dk, det danske svaret på forskning.no, viser her at oksekjøtt er 8 ganger verre enn laks og kylling. Du kan altså spise kylling/laks hver dag i ei uke og fortsatt ikke være i nærheten av å ha belasta miljøet like mye som én middag med oksekjøtt vil. Fra samme side: Basert på denne studien av Verghese, Crossin og Clunes. Kikerter, som er en basismatvare for veggiser, er forøvrig dyrket ute, og ikke i drivhus eller i våtmark (som ris).
 8. 6 points
  Jeg la nylig ut en søkbar database som inneholder informasjon om 97 % av alle 4 linjers kammerladningskarabiner som ble produsert for det norske artilleriet og kavaleriet – altså av modellene 1862/66 og 1865. Ved å søke opp en karabin vil du få informasjon om: Produksjonssted Produksjonsår Navnet på besiktningsoffiseren som godkjente den Når den ble mottatt ved Hovedarsenalet Når den ble utlevert og til hvilken avdeling Hvor godt den skjøt under innskytingen Søk etter din karabin her: https://svartkrutt.net/karabin
 9. 6 points
  Sist jeg regnet på hva jeg betalte pr kg for rype når jeg jakter den selv kom jeg frem til at det var rundt 12000kr. Regnestykket var basert på at jeg tok fri fra jobb uten lønn, jaktet i en uke og skjøt alle rypene jeg så (altså 2 stk). Rypene ligger fortsatt i fryseren, hadde noen hatt lyst på de så skulle de fått de gratis.
 10. 4 points
  Her er du nok på alvorlig villspor. De uskyldige kvigene er bundet fast og blir voldtatt av en overgriper med lange gummihansker, det kan da umulig lastes kvigene, og de må fremdeles betraktes som uskyldsrene.😓
 11. 4 points
  Sveitsisk Schmidt K1911 i kaliber 7,5x55 GP11. Disse er ganske sjeldne her til lands og i så fin tilstand er den ettertraktet som samlerobjekt. Den må ikke under NOEN omstendigheter plomberes eller bygges om!
 12. 4 points
  Slik er det å bo i «verdens rikeste land». 🙄 . Bare av ren nyskjerrighet: Hvis du kjøper en bruktbil, som ved forevisning har totalt nedslitte dekk. Men når du henter den, ser du at selger har spandert helt nye dekk - Blir du da skuffet over at du ikke fikk prøvekjørt den på glatt vei, med nedslitte, morkne og sporløse «sliks»?
 13. 4 points
  I tillegg til å ha skrevet en rekke artikler i mediene, står også Kalchenko bak nettsiden "optimaltkosthold.no". I hennes artikler og på nettsiden drives det utstrakt reklame for å gå over til plantebasert kosthold. Å anbefale folk å spise mer plantebasert mat ser jeg ikke noe problemer i, men jeg mener det er problematisk at hun fremstår som særdeles unyansert, der hun nærmest illustrerer at det er "enten-eller" når det gjelder kostholdsvalg, og konstant snakker nedlatende om animalske matvarer. Tanken bak å reklamere for mer vegetarkost er vel forsåvidt god, men hennes totale mangel til å innse at slettes ikke alle (heller de færreste) er interessert i å gå over til et fullstendig vegetar eller vegansk spisemønster gjør at jeg synes skrivingen hennes er uinteressant og til dels noe "ekstremistisk" oh nærmest skremselspropaganda mot animalsk kost. Gjennom denne skrivingen er det lett for leseren å få inntrykk av at det er umulig å være sunn hvis man spiser animalsk kost, noe som selvfølgelig er langt fra sannheten. I stedet for en slik ekstrem holdning som at alle animalske matvarer gir deg kreft, gjør deg feit, er dårlig for hjertet o.l, mener jeg heller at disse skribentene bør gi råd og retningslinjer angående matvalg, for eksempel i form av hvilke typer animalske matvarer som er å anbefale kontra andre typer animalske matvarer (for eksempel magre kjøttprodukter vs fete kjøttprodukter, eller ubehandlede kjøttprodukter vs saltede/prosesserte matvarer, forskjellige melketyper og lignende. Nettopp av den grunn at de færreste ønsker å gi totalt slipp på animalske matvarer. Jeg oppfatter at mange av de som forfekter plantebasert kosthold lar seg påvirke av deres etiske ståsted, noe som er særdeles problematisk ettersom ernæring er et vitenskapelig felt. Det etiske ved animalsk kosthold er en annen diskusjon. Også bør det vel legges til at leger (Kalchenko er lege) slettes ikke bør uttale seg vitenskapelig rundt ernæring. Legeutdanningen er ingen ernæringsutdannelse, og at leger gjerne har status som eksperter innen kosthold og ernæring er noe som egentlig bør opp til diskusjon.
 14. 4 points
  Eller bare kjøpe den hos Norrøna til 1200 kr.
 15. 4 points
  Både du og faren din har rett - men blander epler og pærer! Fram til 1975 skjøt DFS på 1-meters skive på 100 meter. Altså samme skiva som brukes på 200 meter i dag, bare at den var svart fra 8-er og inn, dvs. sikteblinken var 30 cm i diameter. Når vi skjøt "elgprøve" på den, var kravet, som faren din sier, 48 poeng på 6 skudd, dvs. 6 8-ere var nok. Fra 1976 gikk DFS over til den nåværende skiva på 100 meter, 60 cm 10-delt skive. Dvs, ikke den "nåværende" elektroniske, men "tvillingskive", 2 skiver på samme 1-meters-papp. 60-cm-skiva var den største man fikk plass til på en skivepapp, rammene var jo tilpasset den tidligere nevnte 1-meters-skiva. Når man (dvs. daværende direktorat for vilt og fisk) skulle fastsette krav, så man på hva som krevdes for å få "godkjent" på den gamle skiva. Det kunne jo være 6 8-ere, dvs. 6 skudd som var 15 cm fra sentrum. På den nye skiva var (og er) 6-er-ringen 15 cm fra sentrum, og da satte man kravet til 6 6-ere, dvs. 36 poeng på 6 skudd. Hvis man skjøt sånn noenlunde, men nappet et skudd ut i 2-eren, kunne man likevel oppnå 36 poeng. Ja, en del av oss satte vår skytter-ære i å avlegge prøven med bare 4 skudd! Det var jo ingen heksekunst (8-9-9-x, og prøven er i boks!). I mitt skytterlag delte vi jegerne inn i "4-skudds-skyttere", "5-skudds-skyttere", og nederst på rangsstigen sto "6-skudds-skytterne", de som skjøt alle 6 skudda på prøven! Noen år senere kom "reinen", og der ble det krav om 5 treff på 5 skudd, og mesteparten av moroa var borte!
 16. 3 points
  Risikoen er kanskje mindre,men jeg skjønner ikke poenget med å ta den? Først og fremst siden bly er tungt og styrken til aluminium ved 350-400°C (som er driftstemp ved blysmelting om en skal ha noe fart på det.) er avhengig av legeringstype, noe de færreste har kontroll over. Men har du høy effekt under smelting (noe man gjerne har) raser temperaturen fort opp om du ikke "kjøler" med usmeltet bly, og splash... Jern / stål er problemfritt, og like billig, i korthet finnes ingen argumenter for å bruke aluminium. Selvsagt "går det an", det går an å kjøre bil uten bremser også, om man er forsiktig nok K
 17. 3 points
  Det er riktig. Men fordøyelsessystemet vårt har ikke oppdaget at vi ikke lever under samme forhold, det er fremdeles tilpasset en sammensatt og variert diett og ikke bare vegetabilsk føde.
 18. 3 points
  Leverte søknaden på tirsdag, fikk igjen søknaden ferdig behandlet i dag 2 dager senere.. Våpenkontoret på Kolvereid leverer
 19. 3 points
  Jeg har skutt en del dyr der hjertet har blitt borte eller totalt sprengt. Likevel har dyret løpt i flere sekunder, mer enn 5. Kansje har dyrene relativt sett mindre oksygeforbruk i hjernen enn mennesker, eller at det har vært oksygen nok i de motoriske delene av ryggmargen. Jeg har sett dyr løpe rett inn i hindringer som om de ikke så dem i slike situasjoner. Jeg har opplevd og hørt/lest om dyr som har løpt flere hundre meter etter slike skudd. Derfor er jeg svært skeptisk til å bruke fluktstrekning som mål på skadeskyting. Det er for mange ukvantifiserte variable som påvirker flukstrekning selv med samme treffpunkt på samme type dyr. En av dem er om lungene er fulle eller tomme, puster dyret inn eller puster det ut i det skuddet treffer? Hvor i hjerteslagssekvensen er dyret i det skuddet treffer? Dette er forhold som kan påvirke fluktstrekning og fluktrespons. Som jeg har skrevet tidligere har jeg ikke tiltro til den grafen som oppsummerer resultatene, når naturlige variasjoner i fluktstrekning som jegerne opplever er større enn det tallet rapporten kommer frem til som fluktstrekning er det noe som ikke henger sammen.
 20. 3 points
  Riktig nok en "meningsartikkel" dette: Nina Johansen, master i samfunnsernæring Tanja Kalchenko, lege Helsepersonell for plantebasert kosthold B12 finnes ikke i store nok mengder i noen vegansk mat - å tro annet er ren visvas og drømming. Vitamin D og jod må en også skaffe seg. Det finnes mange - jeg kjenner flere av dem - veganere/vegetarianere som lider av temmelig alvorlig jernmangel. Du skal spise MYE korn og røde bønner for å få i deg nok jern dersom du allerede har lite jern i blodet, og går over til vegetar/vegansk mat.
 21. 3 points
  Har akkurat kjøpt den selv for 1200kr etter tips her på forumet 😀
 22. 3 points
  Jeg hadde nok fått problemer med jobb i diplomatiet, og ønsker heller ikke en slik jobb. Derfor tillater jeg meg å kalle denne rapporten for teoretisk pisspreik. Når fluktstrekning for human felling er langt mindre enn variasjoner i fluktstrekning med perfekt treff i hjerte eller "manifolden" av blodårer ved hjertet er det teorien som er feil, ikke virkeligheten. Jeg bruker enten 340 Wby eller 9,3 på jakt, og har nesten hvert eneste år opplevd dyr som har rust ut mer enn det dobbelte av fluktstrekning for human felling med perfekt treff i henhold til denne rapporten. Senest i går hadde jeg en piggbukk (hjort) på 60 kg som jeg fant 100 m fra skuddsted med en vei av blodspor frem til fallsted, og to lunger med et 338 hull i senter. Skadeskyting? Forrige uke skjøt jeg en liten hjortebukk noe ovenfra, to knuste lunger og et hjerte som var kløvd i to. Fluktstrekning 50 m +. Ingen av disse dyrene var støkt, men i rolig gange. Min erfaring er at de færreste dyr har fluktstrekning innenfor det denne rapporten krever for human felling, og at det vitenskapelige grunnlaget for rapporten åpenbart er mangelfullt.
 23. 2 points
  Mjooo - "darwinistisk seleksjon" kan ikke redde oss fra det som måtte ramme oss, etter at våre barn har blitt i stand til å ta seg av egne unger. Vi besteforeldre er evolusjonistisk sett totalt uvesentlige (men ikke når det skal være nye sykler, moteklær eller dataspill!). Typisk for "naturnære" samfunn er at gjennomsnittsalderen er ca. 20 år, medregnet alle barna som dør i fødselen, eller i de nærmeste månedene etterpå. Medianalderen blant de som overlever til de blir ett år, er ca. 35 år. Likevel er det noen individer som blir 80 - 90 år, ikke uten grunn at man hadde respekt for "de eldre", de bidro nok med mer enn å spille bingo og reise til Costa del Frp. Som jeg har skrevet flere ganger før, vi er egentlig fruktspisere. I "Folkeopplysnings"-programmet om kjøttspising, ble det vist en figur som viste det verste vi kunne gjøre for helsa. På topp, foran røyking, alkohol, inaktivitet, fedme, fett, rødt kjøtt og annen styggedom, tronet - at man ikke spiste nøtter!!!!! Den norske ernæringseksperten parerte med at skulle man spise nok nøtter, som inneholder mye fett, i tillegg til annen mat, ville man bli ekstremt overvektig. Likevel, de eneste matsortene jeg har lest om (og jeg har lest mye om ernæring!) som omtrent bare har positive virkninger, er nøtter og løk. Som jeg likevel ikke spiser spesielt mye av - liv og lære!
 24. 2 points
  Kjøpte ny reim fra Niggeloh her om dagen. Da fulgte det med to ringer av neopren-aktig materiale som fjerner all lyd.
 25. 2 points
  Ideen har jo noe for seg. Men jeg lurer veldig på hvor de har fått konstanten "maksimal fluktstrekning" fra. Jeg har da gjort opp dyr (flere) som har løpt mye lenger enn det som her er maksimal fluktstrekning - og funnet perfekte jegerprøvebok-huller gjennom lungene. En annen ting er dyr som blir liggende på stedet. Er de aldri skadeskutt? Dyr kan gå ned og bli nede i "knall og fall", men være i live i mange minutter. Er de ikke skadeskutt? Og hvorfor er det humant at en elg bruker 10-15s på å dø, mens et rådyr må dø innen et par sekunder for at det skal være humant? K
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00

Announcements

×