Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/10/2018 in all areas

 1. 10 points
  Noen ganger opplever jeg ting som kan framstå som hverdagslige hendelse , men likevel får meg til å stoppe opp og tenke : Hvorfor ? I går var en slik gang. Kona og jeg med ett annet vennepar ruslet litt rundt i byen vår på dagtid , og så skjedde det at damene ville rusle litt på egenhånd, mens vi karer gjorde det samme. Med en avtale om å møtes om en stund. En svært hverdagslig situasjon. Men så etter en stund plukket kameraten telefonen opp av lomma og fortalte at kona hans lette etter oss. Hun hadde aktiverte en slags ” finder ” på mannens telefon som kunne fortelle henne hvor vi var. Og ganske riktig. Der kom damene ledet til oss ved hjelp av ett signal fra telefonen til min kamerat. Jeg grublet litt over dette resten av dagen. Og konklusjonen ? Jeg liker ikke dette. Ikke det at kona vet hvor jeg er , men teknologien vi omgir oss med som egentlig er overvåkningsutstyr. Hvis politikerne våre hadde foreslått at vi alle skulle bære en slags chip som kunne fortelle vår regjering til enhver tid hvor vi er og har vært , og hvis de skulle ønske det , gi dem muligheten til å logge seg inn for å høre hva vi snakker om , så hadde vi reagert ned sinne. Men så kommer Apple ( og andre ) og viser oss sine skinnende apparater som gjør akkurat det , og vi hungrer etter dem. ”Please , la oss få kjøpe dem ! Dere kommer med nye og dyrere versjoner hvert år som dere vil vi skal kjøpe ? Hvor vidunderlig ! Jeg komme til å stille meg i køen for å få kjøpe dem så fort og ofte som mulig !” Bedriften jeg arbeider for er ett slags sikkerhet selskap. Noe av det vi gjør er salg av sikkerhetsutstyr. Blant annet brannvarsling systemer. Enkle røykvarslere har vært på markedet i flere 10 år nå og disse har også utviklet seg. De siste og mest selgende hos oss kommer med en “Hub” som ekstrautstyr. Den fungerer som et slags trådløst modem som kobler røykvarslerne til internett. Og så laster vi ned en app , slik at varslerne sender alarmen til telefonen vår. Man kan se spesifikt hvilket detektor som er trigget hvis man skulle være på ferie og få en alarm. Det virkelig flotte er at dette systemet nå kommer med en bevegelses sensor som kan kobles til dette systemet. Dermed blir det også en innbruddsalarm. Bevegelses sensoren kommer med en mikrofon som man kan aktivere ved hjelp av appen kan for å lytte , skulle man ønske det. Og den virkelig gode nyheten fra vår leverandør er at det er planlagt å utstyre både røykvarslere og bevegelses sensorene med kameraer i tillegg til mikrofonen , slik at man kan både se og høre hva som står på. At alt dette produseres i Kina burde ikke bekymre noen. Våre leverandører forsikrer oss om at de har de strengeste spesifikasjonen og har fullstendig tillit til produsentene. Hvor betryggende. Og kundene vår ? De elsker dette , og er villig til å betale det som trengs for å få lov å kjøpe dette og montere det i stua. Georg Orwell kunne ikke fantasert om dette en gang…
 2. 8 points
  Jeg synes det norske samfunnet har endret seg veldig de siste 35 år...til det verre.. Kanskje spesielt når det gjelder holdninger til våpen og skyting...og jakt.. Skjönt jaktmessig så er det faktisk veldig positivt at mange jenter er blitt jegere, tror dette slår positivt ut for jegerstanden.. Men ellers da...folk ringer onkel blå bare de ser noe som likner et våpen....også utenfor de större byene...folk er jo faen meg helt nevrotiske..!! Og ingen kan jo snart avfyre en jaktrifle uten pysetut....og for all del ikke over .30 kaliber....og Marinen da...kan ikke navigere i smul sjö og god sikt med allverdens elektronikk og radarer, fregatt til 3,78 milliarder sunket...! Hva kan egentlig disse besetningene yte i en skarp situasjon når dette kunne skje...20% av Fregattvåpenet...GONE. I 1982 var jeg i besetningen på KNM Oslo, vi gikk over Atlanteren i oktober til Norfolk, Chesapeake Bay....kom fram vha. sekstant og astronavigasjon ( langt utenfor Decca - linjene). Vi bunkra på Azorene (Sao Miguel) og gikk over, 3 dögn med full storm, overbygget sprakk tverrskips, måtte ligge å sveise i 3 dögn i New York, aktre dieselgenerator full av sjövann...rekkestötter og redningsflåter var flådd av...med vi kom da fram..såvidt, fikk MGO med höyt vanninnhold av portugiserne..:) Oslo klassen var faktisk raskere enn de nye fregattene også....og vi avfyrte skarpe Terne raketter mot det vi trodde var en russisk ubåt det året.. Unge lesere får google Decca....og KNM Oslo.. Pröv og åpne et helgebilag fra riksavisene, f.eks. D2 fra Dagens Näringsliv.....artikler så feminine at det er helt tragisk, har gitt dem helt opp....😝 Påstand: - VI ER I FERD MED Å BLI EN NASJON AV KJERRINGER OG KNEHÖNER..
 3. 7 points
  Har dette egentlig noen betydning? Jeg har/har hatt piper fra Sauer, Våpensmia, Blaser og muligens andre. Alle fordøyer fabrikkammunisjon og alle har fungert med hjemmeladd ammunisjon som er tilpasset løpet, uansett hvilke løp hylsene har blitt skutt med. Jeg har ladd disse med diesett fra Lyman, Forster, Redding RCBS og muligens også andre, ingen problemer. Plugg and play som det heter på nynorsk. Bruk energien på skyting, ikke på flisespikkeri.
 4. 6 points
  @BearBeer. Der demonstrer du utmerket hvorfor vi er et så lett bytte for forvaltningen (byråkratiet) og anti-våpen grupperinger. Når mange av oss synes det er helt greit å bli holdt i øra eller bli pådytta restriksjoner og begrensninger uten rasjonell begrunnelse blir det i alle fall ikke lettere å være våpeneier fremover.
 5. 6 points
  Det er flott å høre bjellesauen i skauen, må nesten se etter hvor den er hen. Det er fint å se en fuglehund i fullt sprang på fjellet under kontroll av sin eier. Vi må holde på de gode opplevelser. Men unntak finnes, som de alltid vil gjøre. De må prøves i retten, og forhåpentligvis være preventive og hindre nye hendelser. Men de vil nok komme, og da er Tabloidpressen kjapt på plass igjen. De vinkler sin oppfatning på en måte som gjør at de får lesere. Mange lesere. Sannheter har mange måter å presenteres på, og helheten forsvinner gjerne. I dette tilfellet hauses fort et konfliktnivå opp, og situasjonen eskalerer. Massemedia ønsker oppmerksomhet, gjerne konflikter. En bjønn ble skutt for ei tid tilbake her i nærheten. Jegeren ble frikjent etter mange tunge runder i rettsapparatet. Helikopter fra Akersgata landa på gården, de hadde avtalt intervju, med disse «folkene på landet som skyter bjørn». Intervju starta, men da bondekona fra beste vest i Oslo forklarte situasjon med å leve tett på rovdyr– på rent hovedstadsbokmål må vite – ble de noe stille. Helikopteret dro, ingen reportasje kom. Hun var klok, og argumenterte saklig. Hvorfor ville de ikke trykke de argumentene? Var de ikke interesserte i en klok kvinnes ord? Var det ikke slikt leserne deres ville ha? Hun fortalte historien selv til meg, når jeg kjøpte en revolver av den sindige gubben. Hvorfor denne historien? Jo, vi må alle være saklige, og bidra til at slike situasjoner roes ned, og ikke eskalerer. Tar tid, javel. Men husk at både sauebønder, jegere og hundefolk faktisk er tradisjonsbærere av en kulturarv. Og i storparten av tiden i et godt fellesskap, uten de store konflikter. Vi er derfor mange som har stor forståelse for dyreeieres bruk av nødvergeparagrafen, det være seg mot rovdyr eller annet for å beskytte sitt. Slik må det nesten være. Mange har faktisk brukt generasjoner på å skape et levebrød for seg og sine på landet; akkurat dèt er noe hver og èn bør fundere nøye over. Men om man ønsker å få korrekt oppfatning av hendelser er hverken massemedia eller Facebook sikre kilder, snarere tvert imot. Tenk igjennom historien over èn gang til. Bruk heller rettsapparatet, og de muligheter som ligger der. Jegeren/sauebonden over ble frikjent. Det er en dom som står, og kan henvises til seinere. Flere dommer bør komme. Vi må ikke la unntakene styre våre liv. Ellers kommer man jo langt med god, gammaldags folkeskikk, men detta er nå bare synspunkter fra en halvgammal gubbe ute på landet.
 6. 5 points
  Forvaltninga (Troms politidistrikt) har valgt å bruke avsnittet som sier "Våpenkort kan tilbakekalles også hvis innehaver ikke lenger har behov for eller annen rimelig grunn til å ha skytevåpen" i Våpenlovens § 10, for hva det er verdt. Ikke fordi evt manglende eller liten bruk av noen av disse våpna som er ervervet på lovlig grunnlag representerer et problem, Iaf ikke et dokumentert problem så langt det er mulig å se, men fordi de kan. Loven sier altså ikke at de skal, men kan. At man velger å bruke loven til å hesje med lovlydige våpeneiere på dette viset, viser at det er krefter I forvaltninga som har en agenda, og det er etter min mening ikke spesielt tillitsskapende eller konstruktivt. Javisst kan man få vekk noen våpen fra et og annet våpenskap, men hva klarte man å oppnå, bortsett fra det? Hva blir neste "satsningsområde". Jaktvåpen?
 7. 5 points
  Dere hadde stål skrog ja! Selv husker jeg når skipet var av tre og mannskapet av stål, din forbanna gummi matros! 😂
 8. 4 points
  Det mente sikkert forrige generasjon også. Og generasjonen før det.
 9. 4 points
  Problemet er jo at de ulike forbund stort sett bare gråter for sin syke mor..NJFF er et sörgelig eksempel men de er slett ikke alene..
 10. 4 points
  Du tilbringer tid på total war-forumet skjønner jeg? http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?359335-HK-416-Vs-AG3-(HK-G3A5-aka-the-Norwegian-Hand-Cannon) Husk kildehenvisning
 11. 4 points
  Jeg tror heller at manglende politisk gjennomslagskraft skyldes manglende forståelse for hvordan en går frem for å få gjennomslag i politikken. Politikk er et håndverk som også må læres. Snakk med erfarne fagforeningsfolk, folk som er vant til å føre forhandlinger. Snakk med de riktige politikere om strategi og legg en plan for hvordan en skal nå frem. En slik plan må basere seg på en prioritering av saker som det både er viktig å få gjennom, men også mulig å få gjennom. Et massivt rop om "Vi vil ha mer av alt og ingen begrensninger på noe" har ingen mulighet for å vinne frem.
 12. 3 points
  Etter 2-3 tiår i sus og dus uten noen særlige tanker om framtida er Norge på vei tilbake til det vi var før oljen; leverandør av arbeidskraft, enkle industriproduker og råvarer. Blir gøy når de med mastergrad i tegning, kos og farge oppdagerat krukka er tom.. At marinens offiserer på 80tallet ikke forsto følgene av kjøre på i dårlig vær viser vel bare at lite har forandret seg hos den gjengen.....
 13. 3 points
  Det er vel generasjonen som var i militæret på starten av 80-tallet som oppfostret disse knehønene
 14. 3 points
  Da kan jeg endelig melde meg inn i bøyleklubben 😘😁 ei Winchester 94ae i 356 Winchester ☺ har foreløpig bare skutt to skudd med den og det føltes veldig bra. Hadde ladet opp 2 skudd med 220 speer før jeg dro på posten å henta den😂 jeg tar veldig gjerne imot ladedata hvis det er noen som har. Har akkurat bestilt meg skinner diopter og frontsikte. Etter å ha lest gjennom denne tråden og googlet litt bestemte jeg meg for at det var det beste alternativet. Vi har en okse igjen på kvota, så jeg har et lite håp om å få felling med den i år😁 Skruen til frontsikte er borte. Er det noen som vet hvilken gjenge det er?
 15. 3 points
  Det er bare tull. Alle kan lage seg SKAN kammer og er veldig mange sauer stasjoner som har brotsjet opp blaser SE med SKAN brotsj.
 16. 3 points
  Jeg mistet gleden med støkkjakta for en del år siden, og sverget at jeg skulle begynne å jakte skogsfugl igjen først når jeg kjøpte hund. Bikkja har nå blitt to år og knakk koden i starten av jakta. Vi har fått fjorten skogsfugl i tillegg til seks ryper og et par harer i høst. Niogtyve turer så langt, og fangst på femten av dem. Veldig bra med fugl i terrenget, og veldig bra med brunfugl. Derfor ingen dårlig samvittighet for å skyte noen for en ung hund, som jeg mener har godt av å erfare felling denne sesongen. Fikk min første tiur for noen uker siden, og en fin gammeltiur i går. 3-12 fuglearbeid hver tur, men selv om bikkja har knekt koden, er det et stykke igjen for en fersk eier. Men det kommer seg...
 17. 3 points
  Tror du burde lese deg litt opp på ballistikk.
 18. 3 points
  Min 602 i .375H&H, stokken er signert Vaagsland. Denne har felt vilt fra springbok/impala via elg og elefant..
 19. 3 points
  Da ble det en tur i grålysningen på meg og Big Bore'en. En del ferske spor etter rådyr og elg var det, men vi så ingen. Kanskje de så, eller hørte, oss da. Noe frost på bakken enkelte steder, så det var ikke lett å gå stille. Men det var uansett en flott morgen i skogen. Den observante leser vil kunne legge merke til installert optisk så vel som sonisk ekstrautstyr, noe som er høvelig for en distingvert herre med gråstenk .
 20. 2 points
  Forbudet mot foring, utsetting av saltsteiner etc. er å forhindre smitting av dyrene seg imellom. Nå foregår det annen aktivitet i skogen også, her fra min hogst siste vinter. Da bli vel et slikt forbud ganske illussorisk. Forøvrig er vel granbar siste valg på menyen, men det var det eneste tilbudet i vinter.
 21. 2 points
  @pondoro Dels enig og dels uenig. Helt enig med deg i det med hysteriet om å ringe politiet om en ser noe som kan ligne på et våpen. Det har blitt helt vanvittig. Lokalt var det en HV-soldat som satt i full uniform med sekk og AG på stasjonen for å dra på rep. Noen ringte politiet som rykket ut bevæpnet. Uenig med deg om det med lyddemper. Det er et teknisk fremskritt som jeg benytter meg av på samme måte som jeg på jakt har forlatt skur og korn og bruker kikkert. Det har ingenting med pysethet å gjøre.
 22. 2 points
  Det viktigste argumentet mot er nok at det er en stor kostnad for alle skytterene å konvertere til 556. Og man er redd for at mange skal slutte når de ikke har råd eller gidder å bytte kaliber (antagelsen er at 556 vil være overlegent på 200m) Det er enda verre på felt, for det vil være en fordel å ha 6.5 på felt, så da må alle med ambisjoner ha ei rifle i hvert kaliber. Samtidig er en ikke 100% overbevist om at det vil være en signifikant prisforskjell - mye tyder på at komponentprisen (som ubestridelig er mindre) ikke er viktig nok til å gi vesentlig billigere patroner. Samtidig er det en rekke direkte gale argumenter, som at 223 er mindre presist, at det er vanskeligere å lade, at det er farligere å lade, at det ikke har ballistikk til å skyte 200m, osv. Mye gammelmannsrør som ikke holder stikk, men som overbeviser en og annen samlagsformann. Men vedtaket i Skyttertinget var med overveldende flertall, og jeg kan ikke se at vi er tjent med å krangle mer om det. Man kunne sikkert diskutert at det er billigere med en mindre ball i fotball, og at den kunne sparkes fortere, men ballen er nå engang slik den er. Selv tror jeg det er lite å hente på å bytte kaliber, og jeg kan ike se at DFS som organisasjon er tjent med kaoset som vil følge i noen år etter et bytte.Jeg tror det vil bli byttet, men ikke ennå - og det vil bli enklere med tiden også. En har jo også det av i faktisk konkurrerer med grovkaliber, og det er det vi må lære oss. Endrer man til 223, hvorfor ikke bare rett til 22LR? Eller laser DFS skyter grovkaliber - punktum, og 556 er og blir "mouse-gun". K
 23. 2 points
  A-frame er en utmerket kule som sjelden svikter, litt hard så avstander over 200 m kan det bli manglende ekspansjon. På årets jakt ble det nødvendig å skyte en hjort rett forfra, kulen startet som 250 gr, gjennfunnet 246.5 gr. Diameter ca 17 mm, det er bestått.
 24. 2 points
  Problemet er vel helst at man aldri kommer til å få gjennomslag for noen lettelser i lovverket når majoriteten av våpeneierene faller inn under denne gruppen: Fudd Slang term for a "casual" gun owner; eg; a person who typically only owns guns for hunting or shotgun sports and does not truly believe in the true premise of the second amendment. These people also generally treat owners/users of so called "non sporting" firearms like handguns or semiautomatic rifles with unwarranted scorn or contempt. Sakset fra Urban Dictionary 😀
 25. 2 points
  Her er et morsomt bilde fra starten av 80-tallet. I et hull i dengang ISU-terminlista var det et stort NJFF-stevne på Elverum. Da bestemte vi oss for å ekspressinnmelde et par ekstra skyttere i BÆRUM(!)JFF. Ingen i NJFFs jaktskyttermiljø hadde hørt om noen av oss. Alle skjøt med 1900 Sportere i 222 og jeg med 223. Vi tok mesteparten av premiebordet og reglementet ble endret raskt etterpå. Vet ikke hva som var værst, bli slått av noen ukjente fra Bærum eller at 6,5'en ble utklasset til formålet.. ( to av oss kom fra Groruddalen) Underegnede i hvit t-skjorte og filmstjerna med solbriller burde være kjent blandt benkeskytterne
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00

Announcements

×