Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 05/20/2020 in all areas

 1. 9 points
  Siden råstøpet ble noe mere massivt enn planlagt måtte jeg maskinere ned godstykkelsen på profilen. Jeg bruker spesielle kompositt freser til dette. Her har jeg også starta på hullet som bolthåndtaket skal passe inn i når kolben er foldet sammen. På dette stadiet hadde jeg slengt delen på vekta og dokumentert med et bilde. Fortsatt er det mye mere vekt enn nødvendig. Tykkelsen på midtpartiet får jeg ikke gjort noe med. Eneste måten er å lage en ny del. Her ser man dimensjonene sammenlignet mot MDT sin del som nesten ser litt puslete ut ved siden av. Under veis i slike prosjekter må man gjøre en mockup nå og da for å se om alt går sammen slik man hadde tenkt. Jeg fant fort ut at hullet måtte utvides. Stokken får påskrudd kinstøtte av typen «gul larve», og kolbekappa blir en fra Beretta. Hele prosjektet startet pga. en spesiell hengsel fra MDT. Den hengselen har fått gjennomgå både det ene og andre, og lakken begynte å se nokså trasig ut. Dessuten passer fargen dårlig inn sammen med resten av det som skal ned i stokken. Jeg pilla fra hverandre hengselen og fikk samtidig stilt nysgjerrigheten på hvordan den var laget i detaljer. Delene fikk en tur i sandblåseren. Og etter en runde med lakk var det på tide å legge puslespill. Det gikk pussig nok sammen denne gangen også🤭 Fortsettelse følger..
 2. 8 points
  Hvorvidt en skytter deltar i ingen eller ett stevne i året har vel null og niks og si for skytingens omdømme blant tilfeldige folk på gata, det som har noe å si er at veldig mange driver med skyting uten at det er noen større problemer med det. Så lenge skyttere oppfører seg, så kan det vel være så mange det bare vil. Det er kun myndighetene som henger seg opp i at for få våpeneiere konkurrerer. Jo fler som driver med skyting jo bedre er det, uansett om de konkurrerer eller ikke. For meg er det helt utenkelig å skyte uten å konkurrere, men hva andre driver med får være opp til enhver.
 3. 7 points
  Hei, det er et lite antall av varehusene i Norge, Sverige og Finland som er eller blir bygget om til å ikke ha våpenvegg. Av disse vil noen også ikke ha ammunisjon. Det vil fremdeles være over 75 varehus i våre markeder som kommer til å fortsette å selge våpen; det er også ca 8-10 varehus i hvert land som er plukker ut til å få ett ekstra utvidet sortiment som også vil være tilgjengelig via XXL.no og vår Finn.no profil. Nedsalget som var her i februar var av våpen som hadde en gjennomsnitts alder på over 4 år; nye varer trengte den plassen disse holdt. - bransje tilknyttet: innkjøp XXL
 4. 7 points
  Nå kan jeg bare snakke for meg sjøl, og at X-esse er brukt til å vinne mye rart kan ikke stikkes under stol, men jeg klarer knapt å treffe en sovepose fra innsiden med den. Og grunnen er ganske enkelt at grep og grepsvinkel er noe av det mest ukomfortable og tullete jeg har vært borti, ikke klarer jeg å holde den skikkelig og ikke klarer jeg å trekke av skikkelig. Det som er "best egnet" for de fleste er altså totalt uegnet for meg. Og akkurat den biten har jeg ikke tenkt å diskutere med noen, ikke her og ikke på kammeret og ikke med POD. Er det lovlig er det lovlig og ingen må finne seg i noe annet.
 5. 6 points
  Den er gull til sine ting, men veldig langt fra allround. Og dustete bortimot å bruke til trening når man har 22LR fra før... Jeg siterer trådstarter - det heter forresten "investere", det der ser ut til å være en utbredt misforståelse. Til å komplettere en 308 Win og en 22LR er det veldig lett å tenke 223 Rem. Den kan "alt", og det er overlapp i rådyr og sånt mellom de to. Kanskje ei lett "bærbar" 308, og ei mer "varmint"-aktig 223? Det var iallefall sånn vi tenkte før langholds/PRS/chassi-crazen kom over oss. 6mmBR er også et fint mellomkaliber, med veldig hyggelige ytelser ballistisk. Den overgår både 223 og 308 til litt lengre hold. Litt mere "oomph" enn 223, og LANGT igjen til 308. Langt pipeliv, og topp fabrikkammo - alt man kan ønske seg egentlig. Selv har jeg en 6XC, og den er topp, men den er faktisk litt "overkill" i 6mm, en BR er nok "bedre" til mye. Før i verden ville folk gått for 243Win, og det er aktuelt enda, det fins mange fine brukte rifler i det, men de nye er nok mer XC og BR - Eller 6.5 Creedmoor. Men da er jo 6.5x55 straks mer "fornuftig" Et annet spørsmål er om du trenger ei ny rifle? Hvis du ikke vet kaliberet (på 17 vs 308 omtrent) , så vet du tydeligvis ikke hva rifla skal brukes til. Hva med å bruke pengene på 5000 22LR patroner, og 1000 308 patroner, og gjøre en skikkelig innsats for å bli bedre til å skyte. Det er faktisk (etter min mening) mye mer tilfredsstillende. Og om man står litt på, så blir man bedre. Forbausende mye ofte, spesielt om man trener på de tingene man ikke kan. K
 6. 6 points
  Slutt å tull!! Har hatt hjemmekontor i godt over to måneder nå, NOE MÅ SKJE! Lynsing er en finfin liten aktivitet for å sprite opp hverdagen.
 7. 6 points
  Hvis du leser de foregående postene, så ser du at dette handler om at POD/NSF gjør subjektive vurderinger på hva som er egnet i en klasse, og ikke på bakgrunn av hva som er tillatt i henhold til regelverket. For min egen del ville jeg aldri giddet kjøpe en matchpistol, da jeg ikke liker å skyte med de, og en mer "normal" 22lr er bedre treningsverktøy til de andre klassene jeg skyter. Jeg er ikke ute etter å hevde meg i konkurranse, men stiller for moro skyld. Men hvis POD bestemmer seg for at finfelt kun skal skytes med rørtang og vedkubbegrep er det slutt på det. Med den utviklingen man kanskje ser nå kan det bli slutt på kjøp av våpen til hobby/ lavterskel konkurransebruk, hvis POD skal vurdere hva de vil godkjenne i de andre klassene også. Om regelverket endres i grovfelt til å gjenspeile kun bruk matchvåpen har jeg ikke noe problem med, men her er det noen som går langt utenfor deres jurisdiksjon og ansvarsområde, og gjør subjektive vurderinger på hva man skal eie og ikke, DET er en problematisk utvikling. Skal de også få bestemme hva som er egnet til jakt kanskje? Remington 700 i 30-06, med blindmagasin, siden noen mener er best egnet etter deres mening?
 8. 5 points
  Jeg har ingen tro på at omdømme til pistolskyttere påvirkes noe av at man deltar på et stevne i året, eller ikke. For meg er det bare EN ting som gjelder, få folk inn på banen og la dem prøve å skyte. Alle synes det er moro, ingen treffer noe særlig, og de aller fleste er positive til skytesporten når de går derifra - enten de melder seg inn i klubben eller ikke. Oppfordrer alle tillitsvalgte i klubbene rundt omkring å arrangere åpne dager hvor naboene til skytebanene kan komme inn på gratis skyting med ulike våpen, og ei pølse eller vaffel i hånden! Hvert oppmøte er EN stemme i vår favør når diskusjonen om nedleggelse eller restriksjoner kommer... Lag gjerne "leke-konkurranser" tilpasset barn og unge, og inviter skigruppa, fotball-laget, bygdeungdomslaget osv på teambuilding - kanskje får man rekruttert noen nye medlemmer også?
 9. 5 points
  Hvorfor skal folk ha hobbyer når man kun trenger mat, søvn og luft?
 10. 5 points
  Ja, alt tyder på at NSF har bidratt til/utarbeidet store deler av ordlyden i våpenkompendiet. Og dermed bifaller omstridte praksis. Ikke rart at denne situasjonen da har «vært kjent for NSF en stund». Når man er medtekstforfatter, så bør man vedkjenne seg sitt verk... NSF må for ei stund glemme den handfull skyttere som skyter/tenker skyting 24/7. Likeså den handfull som trener 100% mot det mål å ta OL-medaljer. Majoriteten av medlemmene er skyttere som har skyting som hobby, lidenskap- som «krydder» til en god tilværelse. Husk dèt i stedet. Debatten har fått gått et års tid, uten at NSF har vedkjent seg sin åpenbare rolle og innblanding. Trofaste medlemmer, skyttere har problem med å skaffe seg våpen til sin aktivitet. Alt mens man skylder på POD (som høyst sannsynlig har lyttet til råd fra NSF). Her på bygda har vi helt egne uttrykk for slik adferd.
 11. 5 points
  Blåser nytt liv i tråden med denne ny innkjøpte bergjegeren 👌 Ble lei nymotens fjas å ble sugen på noe skikkelige greier igjen! Denne er lavt nummerert og produsert i 1940,så mulig den har vært med på kamper her i landet. Kan bare spekulere. Iallefall er den i god stand! Pipa er praktisk talt som ny innvendig, ellers har rifla en herlig patina som ikke skal gjøres noe med. Sluttstykke gangen på Brno kassene er helt strålende og mating går som en drøm. Testa litt idag, ca, 60 m knestående på jordet i restene av årets harde vinter. Skyter høyt denne også, siste skuddet sikta jeg rett under sirkelen. Får jeg trena nok med denna i vår/sommer skal denna være med meg på reinsjakt i år😎die sett og kuler er kjøpt så jakta på god ladningen er igang!
 12. 5 points
  Da har jeg fått testet 8x57 løpet og gliser ennå. Det gikk faktisk like bra som 6,5 løpet. 20mm samlinger 5 skudd med noe hjemme ladet 185 gr blyspiss og samme samling og treffpunkt med ferdigrulla 180gr Lapula Naturalis. Må vel kjøpe meg noen match kuler bare for og se hvordan det fungerer. Treffpunktet med 8mm løpet var 9 cm under treffpunktet med med 6,5 løpet sideveis var det ingen forskjell. Moro dette.
 13. 5 points
  NSF begynner å herme de dårlige delene av DFS mtp utstyrsjag (ja, at du må ha ei børse til 15-16000, Kondomdress og annet utstyr som nok koster en arm og et ben, er utstyrsjag) i snart alle klasser. For å hevde deg i spesialpistol må du nå kjøpe en liten plastpistol til nesten 13000 og nå får du ikke en gang lov til å kjøpe en billig 22 til fin, fordi den ikke er "matchpistol nok". Vi har utrolig nok kommet så langt at den billigste klassen å starte i og kanskje få litt poeng i, er militær 🙄 En brukt CZ eller 1911 i 9mm får man for 5-10000 og en 22 type matchpistol ligger fra rett under 10 lapper brukt. Jeg er riktignok en av de med konkurranse våpen til ganske mange lapper, men jeg blir i skikkelig "rante"-humør når dette også skal gjøres om til en elitesport.
 14. 4 points
  Jeg er jo en av de som har kjøpt denne leken i bøtteplast 😉 Jeg har dessverre ikke rukket å teste den noe særlig ennå. Jeg kan komme tilbake til erfaringer når jeg har gjort det, selv om jeg må tilkjennegi at jeg ikke har forutsetninger for å vurdere som en toppklasseskytter. Jeg vet heller ikke hvordan jeg skal kunne mene noe om evt behov for bedding. Når det gjelder tonen i tråden for øvrig og de meningene som fremkommer, så har jeg stor respekt for f.eks. M67 sine meninger, de er som regel solid begrunnet og følger en nådeløs logikk, selv om språket kan være fargerikt (kreftsvulst, plastleke, bøtteplast). Den som leser dette og har stilt seg lagelig til for hogg ved å kjøpe et muligens middelmådig produkt kan jo nesten begynne å lure på egne mentale evner... spesielt når man også har kjøpt en Optika, ref annen tråd 🤭 Men så er det kanskje også slik at M67 og flere andre her inne har et langt høyere forbruk, og dermed også høyere budsjett for, og høyere krav til perfeksjon til, skyterelatert utstyr og forbruksmateriell. For andre som ønsker å skyte med litt lavere målsetting og budsjett så kan det være godt nok med noe som ikke treffer kravene til de mest aktive. Og så kan det hende man går på en blemme med noe, potensielt med dette skjeftet, men det må tiden få vise. Mitt alternativ til Bifrost er originalskjeftet, og det får jeg ikke til å funke godt med kikkert, eller noe vesentlig dyrere. Og da skal jeg kanskje heller prioritere de ofte nevnte x tusen skuddene for å trene mer i stedet? Uansett er jeg takknemlig for den innsikten kunnskapen som deles av dere, det er nyttig og til tider ganske underholdende 🙂
 15. 4 points
  Jeg kjenner vedkommende som var på jobb i våpenavdelingen på XXL. Han var tross alt bare 200m fra "ground zero" og var overhodet ikke i tvil om at det var noe seriøst alvorlig på gang. Først et kjempesmell så varene ramlet ut av hyllene. Knuste glassruter over alt, "atomsopp" retning regjeringskvartalet, alarmer som ulte over alt, ambulanser, skadde mennesker, panikk, etc. Så kom det mange soldater i gatene. Han var ikke i tvil. Han hadde hjulpet soldatene med å lade opp magasiner hvis de hadde kommet innom.
 16. 4 points
  La oss se på mulige scenarier her. Brevik blir i byen og går rundt og skyter folk. XXL nekter å gi ut ammo, og / eller HV løper og gjemmer seg fordi de ikke har ammo, og heller ikke godkjenning til å hente den på XXL. Noen av HV folkene har egen ammo, til DSSN-bruk, men den er jo heller ikke godkjent... Etter 15 timer kommer Politiet med hver sin P30 og to magasiner, som de umiddelbart tømmer i husveggene bak terroristen... (og i et par av dem selv i det de skal ta ladegrep ) Eller soldatene henter 223-ammo fra en velvillig XXL-ansatt, som skjønner at livet er viktigere enn jobben, og skyter terroristen akkurat der de vil, siden de har rifler med sikter på? K
 17. 4 points
  nhd har litt rett enten en liker det eller ikke, et TV2 lørdagsinnslag om tusenvis av skyttere som har fått kjøpt denne svært kraftige pistolen for å skyte konkurranser har aldri deltatt i en konkurranse. Fyll på med opprørt politikonstabel, ivrig ungdomspolitiker og gjerne en bekymret kvinne fra noe slags do-good organisasjon. Ja, så har alle pistolskyttere et problem..
 18. 4 points
  For min egen del gjør det lite at en klasse begrenser våpen hvis det er hensikten at kun visse våpen skal brukes, bare se på Production divisjonen i IPSC så kan man se hvordan det fungerer helt fint. Men det er et stort problem hvis det er noen i NSF som tror det er en god ide å kun satse på de mest aktive og begrense mulighetene for rekreasjonsskytterne. Enda verre hvis de faktisk tror at rekreasjonsskytterne vil fortsette i like stor grad hvis de blir påtvunget spesialvåpen og krav til stevneaktivitet. Det er tross alt rekreasjonsskytterne som har antallet, og det er derfor også der inntektskilden er. Uten dette forsvinner midlene til å satse på de proffe også. Skyte seg selv i foten...bite hånden som mater en osv osv...
 19. 4 points
  Til alle dere som synest det er en god idé av de diverse forbund å hjelpe POD med å lage et våpenkompendium, for det har de både NSF,DSSN og flere. Hvordan synes dere det fungerer nå da? Den nye våpenforskriften da, fornøyd med den? Ingen innstramminger eller større makt til byråkratstanden. Nyttige idioter er en frase jeg fra tid til annen tenker på. Det finnes et ordtak som sier: Skal du spise suppe med djevelen så må du ha lang skje. Dette er spesielt sant når det gjelder POD. Skytterstanden har kun seg selv å takke🤮
 20. 4 points
 21. 4 points
  Har hatt flaks med trekningen i år. Simle og kalv i Lordalen, og simle og kalv på Dalsida Vest(Lesja kort). Og med 4 uker fri fra 25.aug vet jeg hva jeg kommer til å gjøre på da :)
 22. 3 points
  4 av mine 6 våpen er ervervet nettopp av denne grunn. 😬 Kan vi ikke kalle det "Sveits-tilstander"?
 23. 3 points
  Jeg synes jeg ser diskusjonen på Midtskogen i april 1940: "hvem skal betale ammunisjonen" K
 24. 3 points
  dette er noe jeg har tenkt en del på mens jeg har holdt på med høringssvaret. Forslaget som ligger på bordet er bra. Mye av det er veldig bra. Og når man pirker i egentlig ganske mye av det som er foreslått, føler man at man kanskje kan oppfattes som misfornøyd og useriøs, men samtidig er det som Skog nevner - denne sjansen vi har. Forslaget er bra, men det er ikke fritt for noen logiske brister og (mulige) misforståelser som det må være rom for å ta opp. Det er kanskje en risiko med å ta opp spørsmål som dette, som kan oppfattes useriøst, men da har vi kommet dit at oppfattelse er viktigere enn innhold. Det jo absolutt ikke useriøst å bekymre seg for dette. Jeg vil heller si det er egoistisk, og på grensen til useriøst, å ikke bry seg om forutsetningene til framtidige skyttere i frykt for at vi ødelegger for oss selv. Jeg utelukker ikke at du har rett, men det er fryktelig trist hvis det er sånn. For ordens skyld, jeg skjønner at du er realist, jeg skjønner også hvilken i hvilken retning samfunnet beveger seg, og at disse paragrafene med stor sannsynlighet forblir uendret. Men om ikke organisasjoner som skal jobbe for Jegere og skytteres vilkår kan stille spørsmål rundt bestemmelser som kan få betydning for idrett og hobby til en anselig del av befolkningen på sikt, da ser jeg nesten ikke poenget med en høringsprosess.
 25. 3 points
  Jeg mener vi bør foreslå å fjerne kravet om at et nytt forbund må være tilknyttet en internasjonal organisasjon og ha 10 lokallag før det kan startes. Blir komplett umulig å få etablert et kanonskyteforbund, quick draw forbund, 3 gun forbund, 2 gun forbund, Kongsberg Colt historisk skyteforbund osv osv osv Forbund starter vanligvis med 1 lag, for så å vokse i popularitet. 10 lokallag før man kan starte forbund vil i praksis bety at det ikke kan etableres nye forbund. Et krav om at det først må finnes en internasjonal organisasjon vil forhindre at Norge kan utvikle en ny skytesport som deretter kan bli internasjonalt anerkjent. Skiskyting er et eksempel på en ny skytesport utviklet i Norge, som senere fikk internasjonal utbredelse. Med det lovforslaget som ligger på bordet nå vil skiskyting ikke blitt utviklet i Norge. Norsk militærhistorisk skyteforbund ser heller aldri dagens lys om man først må ha en internasjonal organisasjon på plass. En triviell ting som økonomisk underslag kan få et forbund til å gå konkurs, og med denne loven på plass blir det umulig å få re-etablert skytegrenene i ettertid i et nystartet forbund (om man leser bibelen som fanden - og det kan det jo tenkes av POD vil gjøre...) Jeg mener også vi bør foreslå å fjerne avsnittet om godkjenning av skyteprogram med 1/2 auto rifler/hagler for nye forbund. Det begrenser utviklingen av nye skyteprogram, og gir eksisterende forbund monopol.
 26. 3 points
  Å forvente at skyting - som alle andre idrettar - må vere ein breddeidrett for å overleve er ikkje å "gi billige argumenter". Tvert om, det normaliserer det å eige eit skytevåpen.
 27. 3 points
  Greia er jo at folk hevder seg og vinner stevner med noe som er i følge noen i NSF og POD uegna drittvåpen som ikke er konkurransedyktige.
 28. 3 points
  Det blir hele tiden vist til " at om man skal hevde seg, MÅ man ha anatomisk grep" osv... Og det skrives mye her i tråden om at folk ikke vil hevde seg men , kun være rekreasjonsskyttere som kanskje av og til deltar på et stevne... Men, ingen har snakket om den store rosa elefanten i rommet: at enkelte av aktive skyttere IKKE vil kunne hevde seg innen denne sporten uansett om de har svindyre våpen med anatomiske grep og ditten og datten. Så hvorfor kan vi ikke bare få fortsette å ha Feltskytinga som en lavterskelidrett for folk som "bare syns at det er morsomt å reise på stevne og konkurrere på sine egne premisser, med våpen av egen preferanse? Den elitetenkningen som har fått bre om seg i hele idretts-Norge, har nå også fått fotfeste i NSF og kommer snart til å underminere all breddeidrett om man ikke snart setter fingeren i jorda -og tenker over hvor dette vil ende, om man skremmer vekk alle "støttemedlemmer" , "hobby -og rekreasjonskyttere" og "mosjonister"! Det har i alle år vært plass til både slike , til "ordinære konkurranseskyttere" og "eliteskyttere"... så hvorfor i allverden finner plutselig "noen" nå ut at dette ikke lenger går an...?? Beste skytter vinner jo, uansett. Jeg har selv en High Standard Citation... og jeg merker ikke noe til om jeg skyter hverken bedre enn dårligere om jeg monterer på det svindyre franskproduserte anatomiske skjeftet, som jeg til og med har tilpasset min hånd... - men , det kan vel kaaanskje ha å gjøre med at iflg Våpenkompendiet har våpenet mitt feil sort grepsvinkel, -les; 1911 grep (?).... eller.... -er jeg simpelthen ikke god nok og har de nødvendige fysiske forutsetninger til å hevde meg i toppskiktet... hmmm..!?😑 Når det gjelder grovfelt; la nå folk fortsatt få skyte med billige "drittvåpen" med "feil" rekyl og "feil" kaliber om de vil det... så kan de som ikke liker slike, stå der og poffe med sine " slapp-ladda" 32 S&W . 😫 (satirevarsel-siste avsn.)
 29. 3 points
  Jeg skjønner bare ikke hva han har å gjøre med corona, verdens undergang og avlyste jaktturer. Men det er vel godt å ha noen å hate.
 30. 3 points
  Så du sier direkte at oss "rekreasjonsskytter" ikke har livets rett? At vi ikke er like seriøse som Konkurranseskytter fordi vi ikke skyter stevner, men heller foretrekker å stikke på skytebanen for rekreasjon, snakke tull og ikke stresse rundt? Noe av det jeg liker med NSF er mangfoldet av mennesker og bredden av utstyret som kan benyttes. Ønsker ikke at NSF blir som DFS hvor det nesten kun går i Sauer 200 STR i kaliber 6,5x55, skinndress fra Dagfinrud (Brumunddal) og skytebriller fra Skytterlinken. Jeg sier ikke at det er noe feil med DFS, de er tross alt veldig viktig for skytesporten, men jeg ønsker ikke NSF blir pistolversjonen av DFS.
 31. 3 points
  Jeg fikk simle på Snøhetta Vest, og vil nok jakte i samme områder som deg Jegerak. Men har ikke 4 uker fri dessverre.
 32. 3 points
  Trist at de store kjedene kutter ut våpensalg. Det siste vi trenger er at den vanlige mann i gata aldri ser våpen utenom på film og voldelige dataspill. Det e ikke bra for normaliseringen av våpen i samfunnet, det bidrar desverre til at befolkningen forøvrig blir totalt skjermet fra hva våpen er og at det finnes normale, ansvarlige våpeneiere.
 33. 3 points
  Det hele begynner med at jeg slenger MDT kolben på vekta. Selv om jeg har kuttet, hulet ut og fjernet unødig vekt så veier faen meg dingsen 650g. Det er litt mye med tanke på at forskjeftet ligger på halve vekta. Jeg finner frem penn og papir og vips så har jeg en arbeidstegning. Jeg har tidligere lovet meg selv å ikke lage støpeformer i gjennomsiktig materiale, men denne gangen er det faktisk et poeng. Inn i fresen med det, og så blir det spooningtime🥴 En støvsugerpose senere... og det begynner å ligne på tegningen. Her er støpeformene ferdig Planen er å lage bakstokken som en H-bjelke. Siden jeg har et kjernemateriale (Lantor Soric) kan jeg lage en slik form og fortsatt få til å kjøre en vakuuminfusjon. Jeg klipper til kjernematerialet slik at det passer mellom formene. Så klipper jeg også til karbonduken som skal brukes. Nå legger jeg lagvis duk og kjerne inn mellom formene, og bretter duken ut og rundt kanten på formene. Da ser det hele slik ut. Så legger jeg karbonbånd rundt det hele til ønsket tykkelse. Resten er som vanlig peel ply.. .,og infusjonsnett (den grønne vebben) som sikrer at epoxyen flyter gjennom. Delen går inn i en vakuumpose og jeg kjører inn epoxy under vakuum på vanlig måte. Poenget med gjennomsiktig form er å se hva som skjer i midten. Dette prosjektet er veldig på eksperiment stadiet og jeg var veldig spent på om dette kom til å fungere som planlagt. Jeg ble mild sagt overrasket da jeg på første forsøk endte opp med topp resultat. Dimensjoneringen var av type bombesikker og litt til. Jeg trodde duken var tynnere enn det den var. Her blir det litt maskinarbeid for å fjerne unødvendig gods. Fortsettelse følger...
 34. 2 points
  Er i dialog med selgeren om denne
 35. 2 points
  Denne er jo også på "rundt" 25.000...
 36. 2 points
  Husk at magasinene er forskjellig for 308 og 9,3x62 i forhold til 30-06, 6,5x55, 8x57 etc som har samme magasin
 37. 2 points
  Kriterier? Spøker du? Som utskremt HV-soldat "rekvirerer" man selvfølgelig det man trenger, med makt hvis nødvendig, i en slik situasjon uten å spørre noen. Som vanlig (!) drar jeg diskusjonen litt ut på viddene - men: Under den store NATO-øvelsen i 1979 var Zanzibarland HV utskremt i rollen som Forsvarets mer eller mindre anonyme "FI". På slutten av øvelsen skulle "Nato" vinne, og det skulle gjennomføres en stor landgang (a la Normandie) på stranda ved Tøtdal (der det er spikertelt-campingplass nå, for lokalkjente). Til denne seansen var det snekret opp ei diger "ærestribune", der general Kong Olav hadde hedersplassen, sammen med Forsvarsminister, Forsvarssjef, ambassadører fra Nato-land, og et solid knippe generaler. 1 km fra Tøtdal går Fv 766 forbi et bratt berg, like i sjøkanten. Det er, i praksis, eneste vei innover til Sjøåsen, og videre til Namsos og Steinkjer. Min skytterkamerat Bjørn var "pi-sjef" i HV-13101. Han brukte sin lokalkunnskap: På Sjøåsen hadde Vegvesenet et dynamittlager, med flere tonn dynamitt. Gårdbrukerne der omkring hadde traktorer, med solide vogner. Han "rekvirerte" hele greia, og beskrev, i detalj, hvordan han sprengte vekk 70 meter av veien, der berget gikk rett i sjøen. Stridsdommerne måtte bare godta dette. Nærmeste skip med elementer til så lang bru befant seg langt ute i Norskehavet. Så kom landgangen, men etter kort tid var stranda, og gårdene, på Tøtdal fylt opp av soldater og materiell, som ikke kom seg videre, og ute i fjorden lå mengder av skip med mer soldater og utstyr. Kong Olav og resten av notablitetene kunne bare bivåne at hele den spektakulære operasjonen gikk rett i dass. Det tok 12 timer før man fikk montert bro over "den utsprengte" veistubben.
 38. 2 points
  Noen ganger må man være realistisk. Det må også tenkes på at hvis svar på høringen inneholder masse radikale punkter så er sjansene for alt ignoreres stor - derfor man burde tenke litt på realitier før man sender inn masse, for å være ærlig, pisspreik blant alt det veldig bra som er kommet frem her. Kjenn dine kamper, og ikke brukt krefter på å sloss mot vindmøller - du vil bli tatt for en idiot.
 39. 2 points
  @FredrikW. Du kan jo gjøre som oss: Approbere de stevnene dere arrangerer selv. Jeg tror at ca 90% av den stevneaktiviteten mitt lags skyttere har i approberte stevner, er i stevner vi arrangerer selv. Og storparten av stevnene er av enkleste sort: NAIS på bane og Norgesfelt. Det er kjempepopulært blant de som like å skyte, men som ikke drar på eksterne stevner. ................ Nå har en i årevis her på Kammeret skrevet om "myndighetene " som vil ta fra oss våpen. I så fall må det skje vha Stortinget. Da er det det ikke skytesportens omdømme blant "folk flest" som er viktig, men hvordan en møter våpenmotstanderne på Stortinget. Det er en god politisk øvelse å tenke seg at en er motpartens advokat og prøve å ramme oss mest mulig. Neste steg er å finne mottrekk/motargumenter mot dette.
 40. 2 points
  Jeg er helt enig i at konkurranser er viktig. Det er bl.a. derfor jeg frivillig har arrangert månedlige klubbkonkurranser i egen klubb de 6-7 siste årene. Men jeg tror det er feil av NSF å fokusere for mye på approberte stevner. Klubbstevner bør holde lenge som aktivitetskrav, hvis ikke risikerer man å miste medlemmer. Det å reise til et ukjent sted for å konkurrere mot ukjente folk er et (for) stort steg for mange av dem som regelmessig skyter klubbstevner. Og for folk flest, og dermed skytesportens omdømme, tror jeg det spiller null rolle om man konkurrerer i klubbstevner eller approberte stevner. Det viktigste for omdømmet er hva slemmo skriver over, så å skremme bort nye skyttere med krav om approberte stevner mener jeg er feil taktikk:
 41. 2 points
  Nå er jo denne skruen skrådd bakover orginalt i denne kassa. Jeg har ingen tro på at dette adapteret skrudd fast med locktite skal ha noen innvirkning. Men det hadde vært greit med noen tilbakemeldinger med erfaringer fra dem som faktisk har denne stokken. Synsing blir liksom ikke det samme.
 42. 2 points
  Litt løst tilskrudd er uproblematisk sikkerhetsmessig. Husk på at en høyreriflet pipe vil stramme seg selv på grunn av torsjonskrefter når kulen får rotasjon. Pipen vil derfor ikke skru seg ut, men strammes til. Dersom det er flere tidels millimeter utskrudd er det en liten fare for hylsesprekk, men så mye skrudd ut er vel bare teoretisk mulig.
 43. 2 points
  Her må NSF rett og slett bare rydde opp! Be om et møte med forvaltningsseksjonen i POD. Skriv om kompendiet.
 44. 2 points
  Litt av en sport jeg startet i…. jeg trodde faktisk ikke at dette skulle være så til de grader spesielt! At det skulle være så ulike intensjoner om klasse, kaliber, utforming på håndvåpen osv. innad i skyttermiljøet fremstår som ganske absurd. Vi har alle en intensjon og interesse for skyting som aktivitet. Om man da velger et våpen, som muligens kan skape utfordringer med tanke på topplassering i et stevne burde da være opp til den enkelte. Er man fornøyd med middelmådig resultat med uegnet våpen, men likevel fornøyd med egen prestasjon burde vel dette holde innad i skyttermiljøet og utad til resten av samfunnet. Når man bruker litt tid på dette forumet oppdager man relativt raskt at utstyrsjaget er her, som i mange andre idretter. Dette er i og for seg hverken utypisk eller motstridene til mange andre idretter. Likevel mener nå jeg at dette må bli opp til den enkelte. Det som skjer nå er jo at en stakkar, som ønsker å stille opp i eksempelvis grovfelt, må kjøpe noe man ikke liker og i tillegg egentlig ikke har økonomi til. Vel så registrerer man i annen gren og vips så har man det man vil ha. Samfunnsnytten av dette må være liten om ikke ubetydelig. Det ville vært flott om skytternes organ hadde tatt dette opp slik at man fritt kunne velge innenfor de rammer som gjelder for de ulike øvelsene.
 45. 2 points
  Hvorfor skal folk ha pistol til grovfelt hvis det ikke er for å delta i klassen grovfelt på stevner?
 46. 2 points
  Du vet at slike tanker kan oppstå hos enkelte uten at det har rot i virkeligheten? NSF er opptatt både av topp og bredde blant de som er aktive skyttere enten de skal til OL eller er C-skytter i et lokalt feltstevne. Men det er klart uttalt at NSF ønsker at folk skal være aktive sportsskyttere. Terskelen for det er å ha minst en start i et approbert stevne i løpet av et kalenderår. Det holder med Norgesfelt eller NAIS. Dessverre er det kun 10% av medlemmene som oppfyller det. Det er negativt for skyttersportens omdømme. NSF ønsker ikke å bli oppfattet som en våpeneierorganisasjon, men som en organisasjon for sportsskyttere på alle nivå. Fint om du også kan bidra til at flere i din klubb og krets kan oppfylle dette enkle målet.
 47. 2 points
  Jo det er der, men det skal du tolke som et prisforslag, videre i teksten er det skrevet pris etter avtale.
 48. 2 points
  Testa ut ladninger med VV N150 og Norma Bondstrike ikveld. Lada i stige fra 38 til 41,5 gr med 0,5 stigning. Alle ga brukbar samling for jakt. Beste resultat var 40 og 41 gr ladninger som med 3 og 5 skuddsserier ga henholdsvis 13,7mm og 8,7mm samlinger. C.O.L satte eg til 2845 som er maks for magasinet i Sauer 101 og gir en friflukt på min. ca 0,060. Kommer til å lade noen serier til med 40 og 41 gr for å teste fra kaldt løp. Mulig også eg kan gå ned litt på C.O.L for å være sikker på ladingen fra magasinet, men knasa fort i kruttet også då.
 49. 2 points
  Hvis det er greit med 5'ere så har PVAS ryddesalg. https://www.pvas.no/rydde-salg/ammunisjon/eley-grand-prix-12/65-32gr.-5
 50. 2 points
  Det er ikke eneste måten å eie pistol, men det er eneste måten å eie "rørtangpistol". Ca alt annet kan en vel ha i DSSN, NMF, SWS, NSU, WTF... det er iallefall flere forbund enn NSF som driver pistolskyting - men det er ingen som driver med så kjedelig pistolskyting som NSF K
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×
×
 • Create New...