Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09/14/2019 in all areas

 1. 6 points
  Ja, det finnes et overveldende vitenskapelig materiale som beviser at når det gjelder overtro om jakt og viltforvaltning, er antall variable tilnærmet uendelig. Og, i tillegg, det er et nesten like stort materiale som viser at når det gjelder å pålegge jegere unødvendige plikter og begrensninger, er spinnvill fantasi aldri noen mangelfaktor!
 2. 5 points
  @hovdeknuten, om det så var snakk om bankran eller å vokte slavearbeidere tror jeg du ville ha anbefalt å bruke en Browning. 🤣
 3. 5 points
  Vet du idet heletatt om han har søkt /skal søke ...? Ren risikosport å gi etter for slike krav. Kanskje ender du opp med å ha utlånt et våpen til en person som enten ikke har søkt om eller ikke får våpenløyve... ( Blir sikkert ikke særlig "morsomt" å måtte oppsøke politiet for å få hjelp til å "innkreve våpenet" igjen, om slikt skulle være tilfellet.)
 4. 5 points
  Hei, Dyr nr. to skutt i Grimsdalen. Simle på 1 1/2 år.
 5. 4 points
  Snøhetta øst, 15 kg slaktevekt. Hørte dog snakk om lave vekter på kalv i år.
 6. 3 points
  Kjøpte en ny leica 2400r.
 7. 3 points
  Fikk lyst til å teste disse, bare nysgjerrighet: Denne har allerde eksistert i noen få år i USA, her i landet har jeg ikke sett den særlig omtalt. Markedet for denne sikter seg inn på CAS western/skyttere. Kort forklart så er dette en .45acp. med rim. Den skal også lades som .45 acp. Hylsene kan sizes i .45 Colt Size-die, videre går det bra å bruke .45acp. dier som #for å utvide hylsemunningen, # settedien for kule og krymp. En må ha hylseholder som passer til .45 Colt selvfølgelig. Grunnen til at jeg velger å size i .45 Colt die er at hylsen da passer bedre, .45acp er litt slankere. Vi har har jo .45 Auto Rim fra før: Uten å ta opp den gamle historien med .45 auto-revolver med klips. .45 auto patron (for revolver) har en hylse med tykk rim/rand som bygger opp like mye som .45acp. med klips. Legger man en .45 auto rim hylse i tønnen for en revolver som ikke er beregnet for dette, da vil du ikke få lukket tønnen eller få den til å gå rundt. Rimmen blir for tykk. Jeg kommer til å legge ut resultaten fra kronografen når jeg får testskutt: Jeg kommer til å skyte samme ladninger i .45acp. med Colt 1911 og Ruger Vaquero. De kulene jeg har for hånden er fra 180 grain t.o.m. 250 grain. Kuler over 230 grain kommer jeg ikke til å skyte i .45acp. 1911 pistolen. I hovedsak er jeg interessert i å bruke .452" diameter kuler i Ruger .45 Colt. Krutt jeg har for hånden er: N-320, N-340, Hodgdon Longshot. Morsomt å lese dersom andre her inne har erfaring med denne "nykommeren". For min del blir dette som å skyte eikenøtter i en salongrifle for .22LR. Min Ruger Vaquero er jo tross alt en .45 Colt, jeg trives best med det. Jeg har aldri prøvd Schofield i denne revolveren. .45 Special Cowboy har samme hylselengde som .45 acp. Jeg kommer til å teste med disse fem kulene, kulen er i midten er en 230 grain Hornady HAP diameter .451". Egentlig ikke en revolverkule. De andre er .452" .45acp i klips for revolver, .45 Auto har tykk rim slik at en kan lade revolveren uten klips. Spesielt å legge merke til at .45 Spl.Cow. har nærmest samme hylselengde som den gamle .455 Colt, den gikk ut for mange år siden.
 8. 3 points
  Har du sett @M67 sin 200 STR i Vision chassis? Den ser ganske bøs ut samtidig som den kommer i det eneste fornuftige kaliberet til ditt bruk. Når du i tillegg får kjøpt piper på REMA 1000 til ca 4000kr så kommer du ikke utenom. Gjør deg selv den tjenesten at du ikke går i runke-fella ved å kjøpe noe "kult" til 70 tusen som bare blir stående fordi den er i feil kaliber eller noe. Hvis du finner ut at dette ikke var noe for deg så får du igjen stort sett alle pengene dine for en standard 200 STR og taper bare litt på det du evt. har kostet på.
 9. 2 points
  Bare så det er nevnt. Warne leverer QD-ringer som passer rett på sporet i kassa på T3en. Kan vel knapt bli enklere. Kanskje heller ikke bedre.
 10. 2 points
 11. 2 points
 12. 2 points
  Denne diskusjonen kommer til å pågå til evig tid, det er jeg helt sikker på. Mitt spørsmål er hvorfor ønsker man å bruke slik ammo til jakt? Da bruker du noe som er laget for formålet.
 13. 2 points
  Var noen runder i Sølvverket forrige uke.Ikke mye fugl,men noen kyllinger fikk vi da snust opp.Før det var jeg ei uke i Jämtland rundt Gällö,det var semre saker,faktisk bedre i Sølvverket.Nå er vi på vei til Røros for å prøve oss litt der.Det går mye i trening av unghund nå på oss,så hard core jakt kommer i andre rekke.Bra med kantarell på Østlandet da🤤
 14. 2 points
  Hva skal man gjøre med det da? Gjøre det ulovlig å brenne kirker med bly på taket? Et engangstilfelle kontra noe som skjer hvert år..
 15. 2 points
  Ja, og her er du faktisk inne på noe vesentlig. Skyting blir mer og mer morro jo bedre man treffer, har seg gjerne slik. Men for å bli bedre, må man øve, øve og øve. Og øve litt til. Jevnt. Synd at ikke flere benytter .22 - det være seg pistol eller rifle. Mange kjøper "no` grovt" fordi det er tøft, men revolver`n blir liggende. For dyr å skyte med, og da blir det også vanskelig å treffe no`særlig. Tror nok flere hadde blitt gode skyttere om de hadde bedre innsikt før førsteanskaffelsen. Match luftpistoler er kanskje dyre i innkjøp, ti-tolvtusen, men omtrent gratis å bruke. Gode brukte .22 matchpistoler fem-titusen, billig ammo. Kostnaden er anskaffelsen, og at selve våpenet kan oppfattes kostbart, se dèt kan jeg forstå. Men bedre å kjøpe èn skikkelig, enn tre middelmådige. Handler om prioritering, dette. Men billig om man ser på andre idrettsaktiviteter. Og mye mer moro! Jeg har også vanskelig å forstå, for rimeligere hobby finnes vel knapt. Problemet er vel å få nybegynneren (og andre) til å forstå at det er lurt å starte med en .22 eller luftpistol. Jeg vil faktisk påstå at selve bruken er tilnærmet gratis.
 16. 2 points
  Underholdende diskusjon, men ganske meningsløs og stadig mer off-topic. Og påstå at en øvelse er vanskeligere eller har høyere status fordi det er en OL-øvelse er jo totalt meningsløst. Hva gutteklubben IOC regner for OL-verdige øvelser sier lite om vanskelighetsgrad. At noen land omtrent har fabrikker som skal produsere medaljekandidater i OL-øvelser vil i noen grad påvirke det internasjonale nivået i disse øvelsene, men det er uansett ikke den modellen vi benytter for å utvikle idrettstalent i Norge, så da er det kanskje ikke så rart at nivået i noen øvelser virker uoppnåelig. Forøvrig trur jeg Skjøttarstuggun er inne på noe, uten å helt treffe spikeren helt på hodet. Problemet som jeg ser det, er ikke at mange skyttere skyter mange øvelser i samme- eller fordelt over flere forbund. Om NSF-klubben min bare skjøt OL-program hadde jeg kanskje aldri begynt, interessen for fripistol og luftpistol er noe som kom etterhvert. Problemet i noen av de klubbene jeg er- og har vært medlem er rett og slett at det ikke er noe kultur for å skape vinnere eller satse på sportslig utvikling. Det er rene rekreasjon- og mosjonsskyteklubber, der man i verste fall kan bli uglesett hvis man har "vinnerskalle-egenskaper" da dette kan bli misforstått som egoisme og "sjølgodhet". Folk liker det de liker. Noen har vinnerskalle og selvdisiplin til å tenke resultat i alt de gjør, men ikke alle er eller kan bli Ole Einar Bjørndalen. Jeg liker også å vinne, men interessen min er mer kompleks. Jeg liker variasjonen innenfor skytesporten og de ulike momentene du må mestre i ulike øvelser. Og jeg liker også det våpentekniske og det historiske aspektet rundt utviklingen av mekanismer, kuler og krutt. Hadde jeg hatt mer tid og penger osv. hadde jeg skut enda flere øvelser i enda flere forbund. Så lenge skytebanen kan være en arena for alle og at alle bidrar til godt miljø, god rekruttering og muligheter for alle til å utvikle seg, uansett ambisjonsnivå, så kanskje vi klarer å rekruttere flere skyttere med de egenskapene som skal til for å bli god. Da er det viktig at klubber og klubbledelse som følger opp og tar vare på talentene.
 17. 1 point
  Flott post, nydelige bilder @Vaquero!
 18. 1 point
  Det var mye fine bilder! Sånt inspirerer! Jeg har skutt en del .44 Russian i en 1956-modell Ruger Blackhawk Flattop i .44 Magnum. 6,5" løp. Lyman 429421 med 3,5 grains N320 bak, og COL på 35,3 mm. Dette gir også kula et bra hopp frem til bommene, men dette var i alle fall ikke noe problem i forhold til presisjonen. For den var topp! Kronograferte ikke, så jeg aner ikke noe om fart, men tabellen tilsier rundt 650 fps. Rekyl omtrent fraværende, og det sier nærmest bare POFF! i stedet for BANG! MEN: Etter 500 skudd med .44 Russian i en .44 Magnum sylinder er det et h*lvete å få kamrene rene nok til at en magnum-patron kamrer uten motstand. Må sette bronsebørsten i drillen, og kjøre på lav fart...
 19. 1 point
  Jeg har lite erfaring med kåljakt(Har dog vært på kålslang), men du mener de er hardskutte altså
 20. 1 point
  I mine to 1:12 .223rem har fusion 62grs fungert ypperlig. Lange 69grs matchkuler er det bare å glemme. 1:12 riflestigning er utmerket, du kan benytte en rekke godt egnede rådyrkuler og får litt bedre odds for god presisjon med 55 grs bulkammo. Krappere stigning er for de som skal skyte tunge, lange matchkuler- for spesielt interesserte, med andre ord.
 21. 1 point
  @vwhotrod lurte egentlig bare på om du var inne på sunndals sida Syntes huske det var der du hadde kort - var deg jeg snakka med på tur inn veslsvartdalen.
 22. 1 point
  Den "QR"-en jeg har (på en M/98) er ei skinne, fastmontert i framre og bakre låskassebro, som "tappene" på ringene settes ned i, og låses. Dette har en (mulig?) fordel på en M/98, ved at det stiver (?) av låskassen. Ulempen er at det dekker over utkasteråpninga, så det blir mer omstendelig å fylle magasinet.
 23. 1 point
  @ahumbo mange takk for utfyllende svar! tester ut QR, som eg alt har handla. så prøver eg QRW med picatinny på neste rifle til jul👍
 24. 1 point
  Godt fornøyd med Leupold QR. Har erfart alt fra null til 2 cm treffpunktendringer på 100 meter.
 25. 1 point
  Jeg har Peltor Protac Shooter, de har litt av samme problemet. Det er litt lite plass til øret inni klokkene. Jeg har sett denne, men har aldri prøvd dem: http://www.hellbergsafety.com/electronic-earmuffs/headband-active/ Det kan se ut som det er bedre plass inni klokka. Men jeg vet ikke mer. Det er bra dempings-data oppgitt på dem. https://www.computersalg.no/i/5650695/hellberg-secure-2h-active-horevaern?sq=hellberg
 26. 1 point
 27. 1 point
  1/0 er det vel nært ennå ja. Men gruppen du beskriver er helt klart i ferd med å vannes ut. Det er nå et synlig overlapp mellom de jeg møter på DFS-stevner, treninger, og på PRS-stevner. Aldersspennet er fra tenåringer til pensjonister. Jeg tror dette kommer til å vokse, men jeg tror ikke det vil stjele folk fra noe, heller inspirere flere til å delta over det hele. K
 28. 1 point
  Stemmer, direkte avtrekk men var tilbud på alle avtrekk da jeg kjøpte så betalte 1700kr
 29. 1 point
  Har aldri prøvd selv, men fikk endel bilder i hodet av en bellyboat opp ned med at par svømmeføtter viftende i lufta nå... Kanskje lurt å øve endel på å bruke haglekolben til en eskimorulle... 😂
 30. 1 point
  Ble et par orrfugl . Ble mye bom. Så faktisk litt fugl men ingen kull værken orrfugl eller storfugl. Zorro fant mange fugl å hadde mange fine stander. Burde hatt minst 7 til i sekken. Hadde på trangeste chok å de trykka veldig. Må få bytta til helga. Gjøvdal. Åmli. Aust Agder. Jakta fra 400moh til 870moh. Så en rype ble bom.
 31. 1 point
  Eller kjøper dette på xxl https://www.xxl.no/hunter-miniheadset-os-multi-svart-vinrod/p/1135670_1_style Koble til slyngen til mikrofondelen, og så går resten av seg selv. Da slipper du å snakke inn i radioen.
 32. 1 point
  Fint at du ble fornøyd! Det ble et riktig funksjonelt og bra jaktvåpen. Kledd for enhver anledning! Bikkja så også ut som en trivelig jaktkompis. Lykke til med jakta!
 33. 1 point
  1. Hvis du ikke vil lade, så er det (og 6.5CM) de eneste realistiske valgene - Og så kommer at det ikke fins egentlig langholdsammo i salg i 308 til mindre enn 20-30,- per skudd. Da får du ammo som bare er 20-30% bak 6.5x55 i ytelse. Går du for 308-ammo til <10,- så vil du få ammo som har 50% mer vindavdrift, eller mer, enn 6.5x55, i tillegg til en vesentlig krummere kulebane. Presisjonen kan være bra, men det skjærer seg "der ute et sted"... 6.5x55 ammo som er så bra som de fleste kan lade selv, og svært nær ca alt i ytelser i vinden får du for 9,-. Norma DL Felt. 2. kurant patron eller kul rifle - skal du skyte eller kose deg med å se på rifla? Kjøp en SRS i 338 og gi faen i å skyte, den er jo !"#"£@ kul Om du ikke kan overleve med ei så usexy eller utaktisk rifle som de en får i 6.5x55 (det er nokså vanlig, så ikke gråt) så anbefaler jeg 6.5 Creedmoor, det er en MYE bedre langholdspatron enn 308 - og realistisk sett så koster ammoen det samme, 17-18 kroner smellen - det dobbelte av 6.5x55 forresten - og mer enn jeg kan lade 338LM for. egentlig ikke, det fins jo manual action standard/open? Lengst mulig. Til langholdsskyting er det kort fortalt bedre jo lengre. Jeg bruker nesten utelukkende 74cm piper i Sauerene, men har noen som er 70, TRGen er 66 og hva de andre riflene er husker jeg ikke, det skal jo flyttes også - men de riflene som er dedikert til LH - 70-75cm. + lyddemper. Idar har vel noe av det største utvalget som er av kurant ammo, og til 6-700m har han noen 308-patroner som vil fungere veldig bra. K
 34. 1 point
  Kjenner ikke våpnet, men antar dette er en kombi. Helt vanlig at en får treffpunktforskjell fra første skudd, til andre og mer til tredje. Synes det var ganske stor endring, fra første til andre, hvis holdet var på 100m. Min Brno 502.2 krabber opp ca 3, 5 cm, kl. 11 - halv 12, på andre skudd og omtrent det dobbelte på tredje. Men, det er jo et annet våpen. Får ikke ladet vekk dette. Forlegg siktepunktet, så bør ikke dette være noe problem på rimelige hold.
 35. 1 point
  Mens dere diskuterte hvilke stållegeringer som egner seg best til kniver, har seriøse forskere undersøkt et annet "materiale" til kniver: https://www.nrk.no/urix/forskningsrapport_-_-kniver-lagd-av-avforing-virker-ikke-1.14704365 Jaggu bra vi har forskning (og hvis noen av dere hevder at disse personene kunne gjort bedre nytte for seg med å produsere mat på et norsk småbruk, er det selvfølgelig en helt irrelevant diskusjon - ?!?).
 36. 1 point
  Du kobler pluggen (telefonjack'en) på teleslynga i selve mikrofonen (inngang ved siden av ledningen).
 37. 1 point
  Artig er det. Sverige, Västergötland, var stedet denne gangen. Neste tur blir vel i romjula og januars/februar, når ting har dabbet av her hjemme.
 38. 1 point
  Finnes veldig få(ingen) som bruker pardini GT9 til IPSC/dynamisk utover godkjenningskurs så markedet er nok ikke så stort for insert, med det sagt så lager de noen "overisized" så du kan ish file til sjæl.
 39. 1 point
  Kjøpte meg en b&t tiger 22lr demper, fikk xxl til å gjenge pipa og lage adapter. (Det ble litt større diameter på adapteren, enn jeg ønsket.) Men det funker utmerket, bortsett litt bakblås da. Dette gjelder en sp01 med kadett 2 kit, i stål.
 40. 1 point
  Du må lese fra start, men er enig med deg på en måte, en kommer ikke så langt med 200 000. Men dersom bare utgiftene er lave nok så kommer en langt med 200 000, er bare vi som er allfor godt vant. Når jeg tenker på hvordan folk hadde det før, hvor liten inntekt de klarte seg med og at de kunne leve av de små gardsbrukene heima så slår det meg, at vi er rene luksusdyrene i dag, de fleste av oss. Når det er sagt, kanskje tråden tok litt av. Det er jo min feil. Sitter og skriver her i regnværet uten noe bedre og ta meg til, det er jo ikke så mye penger. Noen som nevnte at jeg bør gjøre noe gøy. Tenkte kanskje og ta meg en tur til lappmarkene i nord Sverige om noen år på vinters tid, tid er på en måte større dilemma enn penger i så måte. Må få tak i pulk, ski og telt med vedovn, eller kanskje helst bo i ei enkel hytte/gamme. Time will show.
 41. 1 point
  Det tryggeste og det som gir mest avkastning både på kort og lang sikt er Sakos råd. Man kan leie ut via utleiemegler, og slippe all administrasjon av utleieenhetene. Men hvor lønnsomt det er varierer jo ifht hvor det er.. En annen mulighet er å rett og slett å flippe eiendom, dvs kjøpe, pusse opp og selge igjen og samtidig sørge for å ha bodd der ett år eller mer, og du har skattefritt tjent en god slump. Om det er ett hett nok marked og ett godt prospekt kan det fint lønne seg å betale andre for oppussingen. Det krever dog noe kompetanse å velge ut rett objekt, men det er ikke veldig avansert mener jeg 🙂 For meg fremstår det som betydelig mindre avansert enn å sette seg inn i aksjeandel, og med betydelig høyere avkastning og sikkerhet.
 42. 1 point
  Gjør noe gøy Livet er for kort etc...... Er i samme situasjon selv, med grei formue og en del penger på konto`n. Jeg er av den uppfattningen at man skal gjøre noe bra for andre, hvis man har det bra selv. Jeg kjøpte en elektrisk bil til nabo jenta som er 3 år forrige uke som kostet en del 1000,- lapper. Målet med dette innlegger er ikke respons "så flink/snill" du er, men et lite tankekors for oss som er privilegerte. Mvh Jonas Lunde
 43. 1 point
  Ja for det er vel sånn at alle turgåerne i skiløypa holder nivået på toppene nede. For å ikke nevne alle de useriøse drittungene som spiller "fotball" på løkka 🙄
 44. 1 point
  Bikkja kom hjem igjen i går, er fortsatt slapp og har ikke så stor matlyst. Rapporten fra Veterinærhøyskolen sier at det sannsynligvis har vært samme sykdommen som hittil har tatt livet av 26 hunder. Som Chiefen skriver over her, de fleste hundene som har hatt dette har overlevd. Tenker at pressedekningen siste uken har gitt mye raskere veterinærbehandling. Uansett en veldig ubehagelig opplevelse som heldigvis ser ut til å gå bra for vår del.
 45. 1 point
  Vanskelig å si så mye uten å vite mer, men fjærstål er gjerne lavlegerte stål med moderate mengder karbon, typisk rundt 0,5-0,6%, og gjerne legert med silisium eller krom. Det moderate karboninnholdet gir en brukbar hardhet samtidig som god seighet, så denne stålgruppen er godt egna til større kniver som skal brukes hardt. I USA er 5160 (kromlegert fjærstål) mye brukt i kniv og her i Europa blir 55Si7 (silisiumlegert fjærstål) brukt bl.a. av Original Eickhorn. Mikkelsen har godt rykte så burde ikke være noe problem å bruke den så lenge det er fornuftig bruk og du beskytter mot rust.
 46. 1 point
  Her er mitt bidrag i å friskemelde villreinen på hardangervidda. Håper ikkje dette er bortkasta og får store konesekvenser for stamma. Reiste inn på torsdag morgen frå sør, såg meget bra med dyr på nordsida av Kvenna rundt Sandvatn/Hansbu men dei for vestover likt som flokker forrige helg og i uka. Fant denne grasbukken i eget terreng og den var meire enn stor nok🙈 Fantastisk vær og campa ute heile helga, minnerikt!
 47. 1 point
  Militærfeltskytterne kan grovt sett deles i tre: 1. 1911/2011-skytterne. Det sier seg selv hva de skyter med. 2. Ikke-1911-skytterne. De skyter med matchpistoler i hovedsak fra SigSauer eller Pardini. 3. Tjenestepistolskytterne med Glock, H&K og CZ. Disse har et handicap. De aller beste hevder seg tross dette. De andre er med fordi de liker best å skyte med disse pistolene. SS vet at det finnes både 1911 og tjenestepistoler fra SigSauer, med grovinndelingen står jeg for.
 48. 1 point
 49. 1 point
  Nope, her blir det seilduksanorak, knikers, strikkelue, armbind med norske farger, tømmerkoie på fjellet og illegal radio (FM!!).
 50. -1 points
  Din mer eller mindre direkte antydning om at noen av oss ikke er i stand til å dra til en skrue, forklarer ikke hvordan 2 ledd kan være "enklere" og mer "robust" enn et.
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
 • Create New...