Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 03/16/2019 in all areas

 1. 18 points
  Som den lykkelige eier av en '94 Winchester i kaliber 356 Win har jeg kjent litt på spenningen med å lete etter hylser, og å konvertere andre hylser til 356. Å omforme 444 Marlin og 7x57R til 356 Win er relativt trivielt med rett utstyr, men disse patronene er i seg selv sjelden vare, og hylsene er dyre i innkjøp. Det er derimot ikke 308 Win, som kravepatronene 307 Win og 356 Win var basert på. Dimensjonene er så å si like, bortsett fra at de sistnevnte ikke har krave selvfølgelig. Å omforme 308 Win til 356 Win er enkelt, men de mater ikke fra magasinet, headspace'er på skulderen i stedet for kraven, og er dermed ubruktbare til dette formål. Jeg har derfor lekt litt med tanken på å lage krave på 308 Win hylser, og for en stund tilbake fant jeg ut at noen allerede med suksess har prøvd dette. Det stod en artikkel i Gun&Ammo 09/1969, her gjenfortalt på websiden til Dave Cushman: Swaging Rims On To Normally Un-rimmed Cartridge Cases I helgen tok jeg meg litt fortjent hobby-rom-tid, og laget det nødvendige verktøyet. Laget også en enkel hylseholder, og klargjorde et knippe 308 Win hylser. Neste steg var å dreie ned noe av kraven på disse, dreie ringer som skal falses på, og gløde disse. Ringene settes på den neddreide kraven, hylsa settes i verktøyet, og gis et par skikkelige rapp med en tung hammer. Deretter dreies den uferdige kragen ned til korrekt dimensjon. Her er noen bilder av prosessen. Jeg er godt fornøyd med resultatet. Mesteparten av jobben er å lage verktøyet. De falsede hylsene bør ikke være svekket, siden selve hylsebasen ikke er redusert. Kun den opprinnelige kraven er litt neddreid, men en ny og større er falset på. Jeg har ikke skutt med dem enda, men tror ikke det skal være noe problem. 308 Win opererer med et trykk på 62000 PSI mot 52000 PSI for 356 Win, så det er litt å gå på der. Hylsevolumet er så å si likt sammenlignet med originale 356 Win hylser jeg har. Verkøyet: Hylseholder: Dreie ringer: Ringer: Dreie ned kraven: Sette ringer på hylse: Sette i verktøy: Gi den et par skikkelige rapp: Før og etter: Ferdige hylser: Før og etter:
 2. 17 points
 3. 15 points
  Se på klippet med denne politiadvokaten en gang til. Arket med informasjon som ikke passer han - det skyver han fra seg som det var giftig. Det vil han ikke ha noe med å gjøre. Så søker hånda hans automatisk opp til munnen når han begynner å snakke, før han får festet masken og slår pratemaskina på. Vi som har barn i barnehage og småskolealder i hus vet hva dette er. En usannhet skal serveres. Når det gjelder dette med overvåkning sammenlignet med for eksempel lasermålinger og promillekontroller ser jeg klare forskjeller. Gjennom kontroll langs veiene søker man å avdekke om bilførere oppfyller aktsomhets og edruelighetskrav under utførelse av en aktivitet som har tildels betydelig skadepotensiale for andre mennesker. Det er helt greit. Det er en del av kontrakten mellom oss bilførere og de som har gitt oss tillatelse til det. Å montere skjulte overvåkningskamera i skogen, foreta målrettede og avanserte etterforskningsskritt mot individer, uten skjellig grunn til mistanke for straffbar handling - det er et helt annet dyr. Når politiet tillater seg å bruke slike metoder undergraver de ganske fundamentale prinsipper for personvern og rettssikkerhet.
 4. 8 points
  https://www.adressa.no/meninger/kronikker/2019/03/19/Trenger-vi-yrkespolitikere-18681871.ece
 5. 8 points
  Kl 0500 en morgen i forrige uke våknet jeg av meg selv og tok som vanlig en liten sveip over åtet. Ferske spor og faktisk to rever rundt åtet på en gang. Tok den ene mens den andre hadde seg en runde i skogen og var ute av syne. Var nå helt sikker på at smellen hadde skremt vannet av den andre og at den sannsynligvis ikke kom igjen. Men ble nå sittende og spane likevel. 1 time og et kvarter etterpå kom rev nr to forsiktig i skogkanten. Fikk satt en hulspiss i den og. Samme dag sitter jeg ute og saumfarer fjellsidene med kikkerten. Hører såvidt at det piper i en varsler innenfra..? Nå? Gløtter forsiktig rundt hushjørnet og jammen er rev nr 3 der. Dette er fortsatt mens det er godt lys. Nå ble det morro med ingenting klart og smyging inn i eget hus. Klarer omsider å få dama til å sitte stille(!) og få lirket pipa ut glugga i stua. Hulspiss i lufta og lufta ut av reven. 3 stk på 12 timer har ikke skjedd meg før! Noen netter senere i uken gikk varsleren av 0125. Rett opp men ingenting å se. Ble sittende og se en stund og plutselig kommer det en luring innpå igjen. God spenning og sesongens nr 10 i bakken. 2 tisper og 2 hanner denne uka. Meget fornøyd med 100gr Sierra Varminter på reven. Akkurat den effekten jeg er ute etter. Rett ned uten spørsmål. Desverre kan det se det ut til at den siste hadde antydninger til skabb. Om det stemmer er det den første her på mange mange år.
 6. 7 points
  Etter en runde med testing av forskjellige laminater har jeg bestemt meg for å prøve kombinasjonen to lag med 200 gsm (0,4mm) karbonfiber lagt med 45 grader på hverandre på hver side av 2 mm Lantor Soric kjerne. Her er formen på forhånd behandlet med slippmiddel og jeg har lagt ned de to første lagene med 200 gsm karbonfiber som har 45 graders vridning på hverandre for å øke stivheten i alle retninger. Jeg bruker en kompositt spray (klister) for å få lagene til å ligge fast på hverandre. Lantor Soric duken er klippet til slik at jeg får en kjerne der hvor jeg ikke skal kutte i stokken etter montering. Close up! Det betyr at jeg "fyller/bygger opp" områder som ikke har Lantor Soric kjernen med flere lag karbonduk for å få ca. samme tykkelse. Så legger jeg ned de to siste lagene med karbonduk, igjen med 45 graders fiberretning i forhold til hverandre. For å få en ferdig flate til å lime mot bruker jeg en duk kalt peel ply. Så lager jeg en pose/vakuumbag for å legge det hele inni. Riktige materialer til dette er alfa omega for ikke å plages. Forma med karbonduk legges inn i posen sammen med et infusjonsnett og kontakter for å montere innløp og utløpsslange i. Også suger man vakuum på hele greia, og håper at alt er tett. Hvis posen ikke holder vakuum er det ingen vits å fortsette. Det resulterer bare i en mislykket del. Når man er sikker på at posen er tett er det på tide å suge inn epoxy. Her er den ferdig blandet og på forhånd vakuumert for å få ut luftbobler som oppstår under blanding. Så åpner man krana og epoxyen suges inn i (og gjennom) delen. Her er epoxyen ca. halveis. Etter herding er det bare å plukke fra hverandre alt som ikke tilhører selve skalllet. Og få av peel ply'en er ofte litt av en utfordring og krever mange dråper med svette og mye bannskap. Etter noen runder med repetisjon har man opptil flere eksemplarer av forskjellige skall. De to som er "ultralett" ligger i midten og har et annet mønster i vevet enn de andre.
 7. 6 points
  Jeg har noen venner som er veganere, og noen litt flere som er vegetarianere. Han ene kompisen min sluttet selv å møte opp på sånn veganer-nettverk, for de ble for dømmende og "vi vet vi har rett, alle andre tar feil". Greia er at en ser ikke de som er veganere og vegetarianer som ikke pusher det. Litt som jeg sa da jeg kjørte Harley, du ser den ene Harleyen som sliter med å starte, ikke de femti andre som bare suser forbi. Noen jeg har møtt har vært positive til jakt, for da lever dyret som det skal og så, bang, er det over. Noen er skeptiske til det industrialiserte landbruket (ofte etter å ha sett dokumentarer fra andre land som driver annerledes enn oss), men jeg kan forstå det. Jeg liker ikke den lange reisen veldig mange dyr i Norge har til slakteriet. Jeg liker heller ikke at besetninger øker i størrelse. Sentralisering er ikke bra for dyrevelferd. Få dyra ut på utmarksbeite mener nå jeg, og strup ned på importen av soya fra sør-amerika, for den industrien der er virkelig ødeleggende for de som bor der. Hvor mange kvadratkilometer bruker vi i andre land mon tru? Det er ikke noe galt i å spise kjøttfrie retter. Vi skal ikke mange tiårene bakover før det var veldig uvanlig med kjøtt til middag hver dag. Men jeg forstår heller ikke den der med å lage vegetarianer/veganer-retter som skal ligne på kjøtt. Da liker jeg denne boka. Her er fokuset på å lage gode retter på gode råvarer (fyren som har skrevet boka er også kjøtteter, men opptatt av at vi bruker hele dyret). Fru Stordalen kan ta seg en bolle.
 8. 5 points
  Det er ikke straffbart å være dum, ei heller klokt å gjøre alt som er lov. Men det er ganske vanlig at man ikke tror på riktig alt man leser i aviser, ser på TV eller blir linket til på nettsider.Fordi «nyheter» mange ganger vinkles for å få lesere, få klikk. Eller kanskje enda verre: viktige momenter utelates. Og kanskje verst: Noen har skjult agenda. Hvor var kildekritikken før Trond Giskes «danse-video» ble sluppet? Fikk konsekvenser den «sistedansen». Hvor er media nå? Dumskapen lever i beste velgående. @fleskebacon har bidratt med refleksjoner som har løftet kvaliteten i tråden. Momenter som kan forklare, utdype, koble noen tanketråder i lesernes hoder. Løfta blikket, og faktisk gått langt i å se saken flersidig. Man kan få kunnskap uten å rope høyt og være uenig eller enig. Bare fyll på med kunnskap, les, tenk, bidra. Jeg føler viktig informasjon mangler i dette medieoppslaget. Men å forsøke å «oute» enkeltes yrkesbakgrunn synes jeg er fullstendig smakløst, her fra anonymt hold. Måtte bare si det. Kammeret har mange lærerike og kunnskapsrike tråder. Håper @fleskebaconfortsetter å bidra 💪
 9. 5 points
  "Sa(i)ko" prosjektet har ligget på is en liten stund, siden jeg har prioritert å gjøre ferdig en "Ugly stock" til en kompis, som for så vidt også nesten kan betegnes for en slags lettvekter. STR front stokk på rett under 500g er ikke spesielt tungt for klassen. Jeg ble også superfornøyd med lakken som er inspirert av Gunwerks. "Kamo/mønster" er påført med svamp også er det klarlakk på toppen https://youtu.be/ucGPVcslzcI?t=120 Manners gjør kanskje akkurat det samme på sine karbonstokker? Her er et bilde av lakken i bedre lys; Men tilbake til det egentlige lettvektsprosjektet. Selve låsekassedelen til Sakoen begynner å ta en eller annen form. Her er det i prinsipp lim på biter av kompositt i hytt og pine slik at det til slutt kanskje får en form? Med låsekassa og avtrekk ser det hele da slik ut foreløpig; ..... Så da må jeg vel finne på en slags avtrekkerbøyle og pakke det hele pent inn i noe karbon?
 10. 5 points
  Alltid dumt å gjøre ting i affekt. Lover bør desuten ta utgangspunkt i hva som er normaltilstanden for det området det ønskes å regulere. Jeg er glad for at Norge ikke gikk på akkord med den vanlige lovprosessen (høringsuttalelser osv) etter 22.juli.
 11. 5 points
  Endelig uttelling. Har foret hele høsten og vinteren uten noe særlig napp. Natt til lørdag kl 0400 falt en fin hannrev. Og det aller beste, nye spor på åta i natt. Blir kanskje en tur i bua i natt igjen.
 12. 5 points
  K J Æ R E S T R E I K E N D E K L I M A U N G E R ! Om mamma og pappa og kanskje t.o.m enkelte lærere er misfornøyd med at dere skulker skolen. Bare fortell dem: - Fra og med nå trenger du ikke at noen kjører deg hit og dit, til og fra; treninger, skole, venner. Du skal nemlig bruke sykkelen eller gå på beina, uansett vær. I verste/beste fall tar du kollektiv transport. -Ukepengene kan de bare la synke til et minimum. Hvem vil vel drive å konsumere hele tiden? -Junk food, brus og godterier skal byttes ut med springvann og brokolli. Kjøtt er en saga blott. -Innkjøp av klær, sminke, smykker og annet juggel skal kuttes ut. Vi skal ha byttedag på skolen når garderoben skal byttes ut..superklimasmart! -Sydenturen til Granca eller Thailand kuttes ut, heller ingen bilferie til Italia... fra nå blir det togferie, telttur i hagen til mormor eller helst blir vi hjemme. -Mobiler skal ikke lenger byttes hvert år, den skal ihvertfall beholdes 3-4, kanskje 5 år før en ny kjøpes. - Halvtimes dusjer hver dag/morgen er en saga blott! Nå blir det kun en gang eller to pr uke og kanskje etter trening/gym, men Max 5 minutter. Dette er hva vi ønsker framover. Streiken er bare starten på en fullstendig livsstils makeover. Så er det bare å gjennomføre da.... kjære klimastreikende barn
 13. 4 points
  Byttet inn Hubertusen i noe som skulle være mer spennende.. gikk 14 dager, så savnet jeg kippen. Druknet savnet i andre våpenkjøp.. rett over jul.. sprakk jeg.. I går dukket den opp. I dag var vi på banen.. Slengeren er min feil.. Ammo noe S&B som fulgte med. 5 skudd`s serie. Kaliber som før.. 6,5 X 57R
 14. 4 points
  Er ikke lenger fersk men startet med dynamisk i 2016 og husker en del enda. Noen snublesteiener i dynamisk: Finn matcher på : https://shootnscoreit.com Se også på Facebook grupper som IPSC Matcher i Norge (søk på IPSC). Her kommer det ofte informasjon om matcher som ikke er lagt ut enda. Hva BETYR alle disse rare bokstavene på denne nettsiden? PM? U?A?P?S?X? Level 1? 2? 3? Svar: Hold musen over bokstaven på listene. Level 1 er klubbstevne, level 2 åpne for andre klubber, level 3 er international. Angående level 1 kan man ofte spørre om å få være med og få ja. Alle matcher er alltid fulle! Legg inn på venteliste og betal for match uansett. Det er så mange som faller fra de siste dagene før match at det ofte er god sjanse å komme inn. Om du ikke har kommet inn kvelden før kan du ta en sjanse og møte opp. Spør om det er en squad som mangler en. Det er det nesten alltid. Og om du er påmeldt og vet du ikke kan komme, meld deg av så fort du kan. Er du tidlig nok kan du få refundert det du betalte. Prematch (PM) teller for resultatlister og matchpoeng. Dette fikk jeg først høre etter at jegt hadde meldt meg på, betalt og skutt en match som vanlig utøver. Matchen ble holdt av klubben jeg skjøt i. Om din klubb holder match, bli med å hjelpe til. Masse tips å få og du blir bedre kjent med de andre. Om du jobber på en stage kan du også observere hvordan andre gjør ting. Det er LETT å bli disket! Du VIL bli disket før eller senere! Dette er IKKE verdens undergang (bare veldig surt der og da). Det er MYE venting: Kjøp en sammenleggbar stol eller krakk som enkelt kan bæres med. Knærne dine vil takke deg. Apropos bære: skaff en ryggsekk til å bære ting med. En bag blir fort tung å slepe på. Du har våpen, ammo, magasiner, verktøy, mat og drikke (nevnte jeg venting?), myggspray, solkrem, etc, etc.
 15. 4 points
  Vil bare gi fleskebacon creds for svarene han gir her i tråden. Det er klasseforskjell i forhold til enkelte andre innlegg her.
 16. 4 points
  Skulle tro jeg har skrevet artikkel i søvne under pseudonym, for er jaggu meg lenge siden "som jeg skulle sagt det sjøl" har passet bedre.
 17. 4 points
  Da var det en til fra W.Britain, en tysk Fallschirmjaeger med Panzerfaust: Soldaten er ellers bevæpnet med en MP38, Schmeisser. I belte har han også en P`08 Luger. Begge disse våpnene er som de fleste vet i kaliber 9mm. Parabellum. Jeg har valgt å ta frem de gamle stålhylse-patronene som har dukket opp hos mange fra ulike hold, mange av oss som har kommet over disse i dag velger å ikke skyte med dem. I 1942 hvor disse er produsert var disse patronene de vanligste de tyske soldatene fikk utlevert, som med 7,92x57 var det mange ulike produsenter for 9mm. Ulike legeringer i kuler og hylser. Ved å se på årstallet på hylsen kan en nærmest følge råvaretilgangen til den tyske industrien. Soldaten har ikke tidsfestet årstall eller hvilken front/scenario. Nå de siste 14 dagene har jeg svidd av kr.2.600,- på fem soldater. Jeg har to godbiter til på vei fra USA, dette blir en US Marins Sniper og en Vietnamesisk Sniper. De var de siste in stock. Jeg kjøpte de siste før det ble for sent , scenario Vietnam 1968. Jeg legger dem ut når de kommer, de har også en høy prisklasse.
 18. 4 points
  Kva med og heller halde liv i forumet her? 🤷‍♂️
 19. 4 points
  Da gikk Mauseren til Kvernhuselva etter litt PM-utveksling.
 20. 4 points
  Jeg har ingen problemer med å tro at loven gir adgang til å kaste bort skattepenger på å overvåke et reveåte fordi det kanskje er en gris som ligger der. Jeg nekter plent å tro at det er tilfelle i denne saken, fordi det har skjedd der det har skjedd, fordi de navngitte politifolkene er de de er, og fordi de ikke klarer å kommentere saken på en troverdig måte. "Politiet" er ikke en gruppe med idioter, ei heller en gruppe med rettskafne helgener. De er et tverrsnitt av befolkningen på godt og vondt, og da får man blemmer som dette. At de ikke innrømmer sine feil er noe andre i politiet også har gjort seg bemerket for, og det var like kleint å se voksne folk oppføre seg slik da som det er nå.
 21. 4 points
  Hver gang De argumenterer for og lettere få tilgang til og bruke overvåkning så er argumentet at det er kun tiltenkt de farligste i samfunet og vanelige folk overhodet ikke har noe og frykte. skal en tro på denne politiadvokaten så er og hive en griselabb ut som åte nokk til og utløse overvåkning av deg. Tilliten øker ikke akkurat ved at han står og juger. Og bruker griseslakt som argumentasjon for dette. Sier vel alt når halve skrivet som ble vist på Tv2 var sladdet. Og hvis det var mistanke om ulovelig jakt så hadde det vært interesant og vist hvor gode holdepunkter de har i forkant for og utløse en slik aksjon.
 22. 4 points
  Kassa er merket og registrert, stokken er ferdig å det gjenstår no bare lakking av løp og eloksering av aluminium😁 Merker Aannerud
 23. 3 points
  Og jeg som lot en bukk gå i fjor høst fordi jeg ikke klarte å se hornene hans tydelig mot bakgrunnen i grålysningen; ville jo ikke skyte ei geit under bukkejakta, pinglete som jeg var. En annen løp i vei, og neigu om jeg klarte å dra av et skudd eller to da heller. Jeg er åpenbart for lite 'trigger-happy' sammenlignet med andre tøffinger ser jeg 😉. Må innrømme at jeg blir litt skeptisk hvis slike typer går løse i terrenget. Er ikke så redd for egen del, men jeg har hatt med sønnen min på jakt. Kjenner på litt uro når jeg leser slikt.
 24. 3 points
  Fem+++? Ser overhodet ingen grunn til at han skal få utøve jakt eller eie våpen igjen i det hele tatt. Bare uten skyteepisoden er det bevisste lovbrudd nok til en kraftig smekk.
 25. 3 points
  Det er litt nyansert. Heller mot at det er mest positivt med DNT, men det er også områder med veldig høy trafikk og påfølgende slitasje på naturen. Man kan ikke bare se seg blind på det negative -eller positive. Aldri helt forstått viktigheten av løyper å gå etter, men det ser ut til å bli stadig mer viktig. Jeg har ei hytte på fjellet. De siste årene har ildsjeler (ikke DNT) kjørt skispor med scooter over hele området, fra fjelltopp til fjelltopp. De fleste som har labbet litt rundt over tregrensa vet at der er det nesten aldri behov for løyper, selv med tynne løypeski synker man ikke nedi snøen. Så smått komisk også, ettersom løypespor gjerne fokker igjen i løpet av noen timer og blir det minst egnede stedet å gå. Nærliggende å tro at en fullmakt for løypekjøring er hovedmålet for en del, hekte på en sporsetter som knapt synker nedi og kjøre seg en tur. I fjor sommer laget en ildsjel fine treskilt og laget sti rundt ett fjellvann. Veldig forseggjort og sikkert godt ment. Hvert enkelt skilt tok nok en evighet å lage.. Men det er rundt ett vann, ca 7km å gå rundt.. En mer innlysende runde å gå kan jeg knapt tenke meg. Se mot høyre - følg vannkanten. Eventuelt venstre dersom man går motsatt vei, burde være overkommelig for de fleste. Ligger nok i en del at man må ha en løype å gå etter for å komme seg ut. Positivt for de som trenger det, men ikke utelukkende positivt for de som liker urørt natur. Greit å være litt skeptisk til hva alle ildsjelene foretar seg, fremfor å ukritisk hylle dem for innsatsen.
 26. 3 points
  Heier på DNT 👍 Det finnes faktisk større problem i verden enn at unge og gamle finner veien ut i naturen. Ærlig snakka. At noen røde merker betyr at du er på rett veg og mot tak over hodet er helsemedisin på "blåresept". DNTs innsats har ført mange ut i naturen. Folk som ellers hadde sittet i godstolen. Jeg er imponert over innsatsen DNT som organisasjon legger ned Fortjener ROS 👍
 27. 3 points
  TS har blitt 21 år siden han startet tråden.
 28. 3 points
  Får ikke sett det pga. betalingsmur. Og altså, jeg mener ikke at det aldri skjer overtramp, for det skjer. Men det som kommer fram i avisene er ofte bare den ene sida av saken. En video der foranledningen til hendelsen er klippet bort, et utsagn eller en påstand som ikke kan etterprøves eller motsies osv. Så det er derfor grunn til å være skeptisk til det meste som står i avisa, ettersom de ofte ikke tegner et helt troverdig bilde av den hele og fulle sannheten. @B686SP Det sprøytet du kommer med er så usaklig at jeg ikke en gang gidder å kommentere det. Hvis du har så liten tiltro til politiet at du tror at folk prøver å lure deg når du blir forklart at også politiet er pålagt å slette opptak, så tror jeg kanskje at problemet egentlig ligger hos deg og din totale mangel på tillit til det offentlige. Og så kan vi jo analysere hvorfor det har blitt slik, men da takker jeg for meg.
 29. 3 points
  Her er Hans Larsen tennstempelrifle i 10,15x61R Jarmann og Husqvarna Modell 33 i 5,6x35R Vierling.
 30. 3 points
  Sladdet kjennelse om overvåkning av en død gris? Meh, lukter råttent av hele suppa, og det er ikke den døde grisen sin skyld. Håpen denne saken blir prøvd for retten, da det ikke har en dritt med svinet på skogen å gjøre. Men utfallet får vel ikke konsekvenser uansett, da loven ikke er lik for alle.
 31. 3 points
  Etter å ha lest på kammeret i mange år, lurer jeg ofte på om bilentusiaster har det på samme måte. De ønsker seg en Volvo XC60, kjøper en Golf og en Corolla og bygger dem om.
 32. 3 points
  I dag leverte nissen en pakke i postkassa til en liten gutt , ( i en voksen skrott.) Det er helt klart en forskjell når man går skikkelig opp i pris, i dag fikk jeg to nye soldater fra W.Britain. Denne soldaten kommer inn i hyllen for 7,92x57 samlingen. Soldaten i dette tilfellet er en tysk Volksgrenadier i hvit parkas som kneler med sin K-98 Mauser. Jeg har valgt frem en 7,92x57 fra 1940, patronen er produsert av "Metallwerk Wandhofen GmbH, Schwerte /Ruhr; Westfalen." Patronen med sin spesielle gylne overflate har sikkert mange her sett flyte rundt i landet vårt (de dukker stadig opp fra kjeller og loft). Hylsen hugger skikkelig tak i magneten. Etterhvert ble det også rene godt synlige stålhylser, sorte eller mørke grå, lakkerte. Kobber/messing ble en edel råvare som måtte erstattes der det gikk. Det er sikkert flere her inne på Kammeret som kan mye om 7,92x57, det er et samlerfelt for noen som går skikkelig i dybden. Jeg for min del har byttet bort og gitt bort mange esker og patroner av dette slaget, jeg må begrense meg på noe. Denne soldaten er flott forseggjort, den er ikke utgitt med et årstall eller hvilken front. Volksgrenadier med Mauser K-98.
 33. 3 points
  @fleskebacon har nå bra mange ganger hittil i tråden vært vel så nærme å gå imot egen etat som klokt er, så jeg vil på ingen måte si at han forsvarer praksisen, selv om han forklarer den. Og når jeg klarer å se forbi min egen moralske indignasjon så er det litt interessant å få høre hvor langt politiet kan gå i å fotfølge og overvåke en og enda ha retten på sin side.
 34. 3 points
  Fikk en Merkel i .470NE her forleden. Stor glede!
 35. 3 points
  Værsågod. Men husk alle sammen at det ikke var jeg som startet med å gi bort børser. Ikke denne gangen, det var @Jonas.L. Og folk har gitt bort børser på kammeret før det også.
 36. 3 points
  Jøss, det var jammen en bastant påstand. Jeg vil bare si at jeg har større tro på John Christian Eldens tolkning av loven- enn din. Og sitat: I forarbeidene til straffeloven av 2005, er det vist til at bestemmelsen skal tolkes etter tidligere rettspraksis. Og tidligere rettspraksis bør jo være rimelig grei å tolke i denne saken. Som andre i denne tråden har prøvd å fortelle deg så er det faktisk forskjell på et offentlig sted og et sted med allmenn rett til ferdsel. Bare for å nevne det, som grunneier har jeg gitt en del tillatelser til bla offentlig ferdsel på min egen eiendom i forbindelse med turistløyper og andre offentlige arrangementer. Min egen utmark kan ikke regnes som "offentlig"- uten min godkjennelse. Uorganisert ferdsel er selvfølgelig tillatt. For å sitere: En må "skille snørr og barter"
 37. 3 points
  Fortsatt litt tidlig for beverjakt de fleste steder vil jeg anta. Mye snø og is samt at mørket kommer litt for tidlig. Har etter mange år med beverjakt lagt meg opp en teori om at beveren er relativt tro mot tider fremfor mørket/dagslys. Mener med det at beveren i større grad enn annet vilt kommer frem til de samme tidene uavhengig av kalenderen. I elva der jeg jakter mest er det veldig mye bever, men for å se mange samtidig må man være der om sommeren. Fra rundt kl 20.00 - 20.30 er det bever overalt. Det er bever å se tidligere på kvelden hele året, men aldri mange samtidig. Nok om det, den beste tiden for beverjakt er i slutten av april når flere bevere er aktive mens det fortsatt er skytelys. Har vært ute og observert etter spor noen ganger i år, og i går tok jeg med rifla for første gang. Heldigvis mulig å gå oppå snøen, tungt å tråkke gjennom på vei til post. Satt meg på et sted med endel spor og frem med kikkerten. Det blir fort litt avstander og tilnærmet umulig å se dem med blotte øyet etterhvert som dagslyset svinner. Etter 20 min med observasjon satt det plutselig en bever og gnagde i området jeg antok den ville komme opp. Hadde ikke sett den på forhånd slik beverjakta ofte er. Raskt ned på magen og finne den i trådkorset, de siger ofte raskt tilbake i vannet når de nettopp har kommet ut for kvelden. Kontrollert avtrekk og beveren sank sammen og startet å plaske med halen, dette er vanligvis et sikkert tegn på at kula satt der den skulle. Nytt ladegrep og hadde den i siktet i tilfelle den skulle gli ut i vannet, men etter noen sekunder var det stille og beveren lå på bredden. Avstand rundt 140 meter, V-Max 110 grain. Hunnbever 17-18 kg.
 38. 3 points
  Økokrim/politiet og statsadvokatenes oppførsel innenfor ulvesona minner mer og mer om Stasi oppførsel i gamle Øst-Tyskland. Her er det helt tydelig at fanatismen har tatt overhånd i statsapparatet- og det en veldig farlig utvikling. Det som er like ille er at mange tydeligvis synes dette er "helt greit" Hva blir det neste?
 39. 3 points
  Da kan jeg jo like godt spørre direkte - synes du ressursbruken til politiet i denne saken er det man normalt sett skal kunne forvente med tanke på det lovbruddet de påstår å ha hatt til hensikt å avdekke?
 40. 2 points
  Er det noen som kan bevise at den ikke gjorde det? Tru kan man gjøre i kjerka.
 41. 2 points
  Ideelt sett ville vi kopiert Sveits, men siden det ville fjernet en del makt fra politikerne kan vi se langt etter en slik løsning.
 42. 2 points
  Litt interessant hvordan 2 poliser reagerte på å bli filmet av et dashkamera i Bergen for et par år siden... Når en (grise)kjører på Fjøsangerveien bør en jo ikke bli overrasket over at en blir filmet? Visstnok ikke greit, faktisk så ugreit at føreren av bil med kamera endte på legevakta. Saken ble såklart ekspresshenlagt på vanlig måte.
 43. 2 points
  Gikk fra CZ til Anschutz i fjor, angrer ikke et sekund. Har du litt tålmodighet er det ofte en del skiskytterrifler som blir solgt på vårparten. Kjøpte min for 2000 med tre magasin. Std har åpne sikter, og svineryggstokk. American har ikke åpne sikter, ofte gjenget, og med rett stokk (best til kikkertsikte) Varmin har rett stokk og tykt løp som gjør den mer stabil (ville valgt denne selv).
 44. 2 points
  - kan du tenne på bilen din, skylde på andre, og få statsministeren til å hjelpe deg med å sutre!
 45. 2 points
  Nja.. Det har vel blitt foretatt mange overgrep innenfor rammen av lovverket. Mye har vært grunnet ett dårlig lovverk som ikke har gitt nok beskyttelse til de svake i samfunnet. Mye har blitt bedre med årene, men muligheten er fortsatt der. Det vi snakker om i denne saken er kanskje ikke ett overgrep sånn sett, men det er ikke så uproblematisk som du framstiller det. Har man først vært i politiets søkelys for noe, så kan mistanken fra sambygdinger bli hengende for alltid. Så lenge politiets virkemiddel ikke står i stil til alvorligheten av lovbruddet det er mistanke om, så vil det ikke være greit å bli utsatt for slike ting. Den innsatsen som er satt inn her, overgår jo det vi ser i svært mange alvorlige saker, f.eks der det er mistanke om vold eller overgrep. En renvasking er ikke alltid det samme som at livet fortsetter som før. Vi har ett lovverk som gir politiet stort handlingsrom og overlater mye til politiets vurdering, da må de også vise seg den tilliten verdig. Jeg tror fortsatt du har rett ifht. det juridiske, men at politiets virkemiddel er lovlig betyr ikke alltid at det er det riktige å gjøre.
 46. 2 points
  Da er i såfall refleksen ganske treig er i norge. England og australia gjorde forøvrig det samme. Det kan vel ikke sies at det har hatt noen stor effekt på våpenkriminalitet. Men politikerne får nok noen billige poeng for å være "handlekraftige". de må jo tross alt gjøre noe for å evt ha sjangs neste valg 🙄
 47. 2 points
  686 ferdig til ny sesong denne gleder jeg meg til
 48. 2 points
  Det er da ingen ved sine fulle fem som tror at denne overvåkningen ble satt i gang fordi noen mistenkte at det ble brukt gris som åte...
 49. 2 points
  Er vel akkurat på grunn av saker som dette datatilsynet er meget kritiske til og gi politiet mer tilgang til overvåkning. om brudd på matloven har strafferamme på intntil 2 år så hadde ikke små mengder med ulovelig griseslakt gitt to år i fengsel men heller et forelegg.
 50. 2 points
  Jeg vil vel si meg enig i at det lukter, men det er likevel forskjell på teorier og fakta. Selv om dere skulle ha rett i at forklaringen er en løgn betyr det ikke at dere har rett i hva den virkelige grunnen var. For alt vi ved kan den være langt mer røten enn våre villeste spekulasjoner (eller helt uskyldig selv om det er mindre sannsynlig). @Jibrag: Mja. Jeg er nokså skeptisk til en del av politiets prioriteringer, spesielt når det gjelder "offerløse lovbrudd". Men det vil nesten alltid være andre, mer alvorlige saker de kunne ha prioritert høyere. Å sette enkeltsaker opp mot hverandre slik er sjelden produktivt, om dette er første sak på dette siden 90-tallet vil jeg ikke ha noe problem med det.
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00

Announcements×
×
 • Create New...