Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 05/01/2020 in all areas

 1. 14 points
  Jeg risikerer vel å bli kastrert av de anglofile for å bruke en slik betegnelse på to amerikanske jaktrifler. Vel amerikansk og amerikansk, den ene er uten tvil renraset Yankee fra New Haven Connecticut, mens den andre egentlig er portugiser med et ganske så uoversiktlig opphav. Det gjelder 2 stk Winchester M70 Featherweight. Den ene er som sagt en Yankee fra Winchester sin gamle fabrikk i New Haven som ble lagt ned i 2006, ganske utslitt og umoderne ifølge ryktene. Den andre er produsert hos FN-Herstal Group sin fabrikk i Viana i Portugal, selv om det står stemplet Made in USA på pipa, med adresse BACO (Browning Arms Company) Morgan Utah. Winchester er en del av Herstal Group noe også Browning er. Derfor Browning sin adresse i Utah på pipa. I tillegg er det Olin Corp som eier rettigheten til Winchester navnet, men Herstal / FN / Browning har lisens på det. Ikke helt enkelt å fastslå opphavet til den siste, men slik har jeg forstått at det er det i grove trekk. Enkelte påstår forresten av delene til en del de nye M70 er laget på FN sin fabrikk i South Carolina og skipet til Portugal for sammensetning. Dermed kan de stå inne for Made in USA. Den første har jeg hatt noen år, både i originalkamring i 30-06, men etter hvert fikk den en L.Walter pipe i 338-06 A-Square. Den nye, er i 30-06. Jeg har alltid hatt en svakhet for disse Featherweight modellene, så da jeg kom over den siste "New in box", ble det handel. Etter min mening har FW- modellen fått med seg litt av den klassiske engelske Highland Stalker, slankt fortre, og tynn pipeprofil. Så kan en vel si at type nettskjæring og schnabelavsluttning på forskjeftet er en smule vulgært sammenlignet med de klassiske britiske stalkers. Men slik er den, og jeg syns de er en ganske så fin modellvariant av M70 rifla. Mauserutdrager, den berømte m70 sikringa, og et helt ok avtrekk, samt presisjon mer enn god nok til jaktbruk, gjør dette til bra jaktvåpen etter min mening. Magasin, tilbringer og underbeslag er i stål på den eldste, på den nye er magasin og underbeslag i stål mens tilbringer og avtrekkerbøyle er i en lettmetalllegering. Jeg har verken demper eller tofot på disse riflene, og har ingen planer om det heller. Dette er våpen beregnet for bevegelig jakt, enkelt og greit med minst mulig ekstra stesj. Der hvor jeg jakter blir skuddsjansene stort sett innafor 200 meter, det er en god del gåing, pluss postering, og da fungerer disse to mer enn godt nok slik de er til mitt bruk.
 2. 13 points
  Da var den ferdig gitt. Må si jeg er strålende fornøyd!
 3. 12 points
  Da har jeg byttet rifledrilling. Jeg fikk en skade på den gamle (den jeg startet tråden med). Brukte Biltema fuktsluker i våpenskapet. Den gir fra seg hyperkorrosiv væske etter en stund. Skade i munningen. Solgte den med info om skaden. og kjøpte ny Merkel 691ls (s for lange sideplater) fra Tyskland. 8x57irs Og 20-76. Det har vært en laaaaang ventetid... men i dag kom den! Skal ha på en Leica Fortis på denne. Det ble Rett ut på et jorde med en pappkasse og noe ammo. Bildet er av de to første skuddene. 100 meters hold, åpne sikter. Winchester fabrikkammo med Nosler Partition 200 grains kule.
 4. 12 points
  Syntes hanekippen fortjente sin egen koffert, hagla fikk dermed ny og forrige gikk i arv. Alt av ullfilt og delevegger ble røsket ut og kledd på nytt. Nå mangler kun å lage etpar lokk...
 5. 10 points
  Det hele begynner med at jeg slenger MDT kolben på vekta. Selv om jeg har kuttet, hulet ut og fjernet unødig vekt så veier faen meg dingsen 650g. Det er litt mye med tanke på at forskjeftet ligger på halve vekta. Jeg finner frem penn og papir og vips så har jeg en arbeidstegning. Jeg har tidligere lovet meg selv å ikke lage støpeformer i gjennomsiktig materiale, men denne gangen er det faktisk et poeng. Inn i fresen med det, og så blir det spooningtime🥴 En støvsugerpose senere... og det begynner å ligne på tegningen. Her er støpeformene ferdig Planen er å lage bakstokken som en H-bjelke. Siden jeg har et kjernemateriale (Lantor Soric) kan jeg lage en slik form og fortsatt få til å kjøre en vakuuminfusjon. Jeg klipper til kjernematerialet slik at det passer mellom formene. Så klipper jeg også til karbonduken som skal brukes. Nå legger jeg lagvis duk og kjerne inn mellom formene, og bretter duken ut og rundt kanten på formene. Da ser det hele slik ut. Så legger jeg karbonbånd rundt det hele til ønsket tykkelse. Resten er som vanlig peel ply.. .,og infusjonsnett (den grønne vebben) som sikrer at epoxyen flyter gjennom. Delen går inn i en vakuumpose og jeg kjører inn epoxy under vakuum på vanlig måte. Poenget med gjennomsiktig form er å se hva som skjer i midten. Dette prosjektet er veldig på eksperiment stadiet og jeg var veldig spent på om dette kom til å fungere som planlagt. Jeg ble mild sagt overrasket da jeg på første forsøk endte opp med topp resultat. Dimensjoneringen var av type bombesikker og litt til. Jeg trodde duken var tynnere enn det den var. Her blir det litt maskinarbeid for å fjerne unødvendig gods. Fortsettelse følger...
 6. 9 points
  Siden råstøpet ble noe mere massivt enn planlagt måtte jeg maskinere ned godstykkelsen på profilen. Jeg bruker spesielle kompositt freser til dette. Her har jeg også starta på hullet som bolthåndtaket skal passe inn i når kolben er foldet sammen. På dette stadiet hadde jeg slengt delen på vekta og dokumentert med et bilde. Fortsatt er det mye mere vekt enn nødvendig. Tykkelsen på midtpartiet får jeg ikke gjort noe med. Eneste måten er å lage en ny del. Her ser man dimensjonene sammenlignet mot MDT sin del som nesten ser litt puslete ut ved siden av. Under veis i slike prosjekter må man gjøre en mockup nå og da for å se om alt går sammen slik man hadde tenkt. Jeg fant fort ut at hullet måtte utvides. Stokken får påskrudd kinstøtte av typen «gul larve», og kolbekappa blir en fra Beretta. Hele prosjektet startet pga. en spesiell hengsel fra MDT. Den hengselen har fått gjennomgå både det ene og andre, og lakken begynte å se nokså trasig ut. Dessuten passer fargen dårlig inn sammen med resten av det som skal ned i stokken. Jeg pilla fra hverandre hengselen og fikk samtidig stilt nysgjerrigheten på hvordan den var laget i detaljer. Delene fikk en tur i sandblåseren. Og etter en runde med lakk var det på tide å legge puslespill. Det gikk pussig nok sammen denne gangen også🤭 Fortsettelse følger..
 7. 8 points
  Misforstå meg rett, jeg sier ikke at de ikke har masseskytinger eller andre tragiske hendelser i andre land, men det er såpass store forskjeller mellom USA og Norge at det kan være andre land det er mer naturlig å sammenligne oss med. Det er dessverre en del tilfeller der folk misbruker sine våpen, og mange av de er umulig å forutse. Idioten på Utøye fulgte våpenloven, inntil han ikke gjorde det. Taperen i moskeen i Bærum stjal farens våpen. Ingen av de ville blitt hindret av strengere lovverk. I England var det en fyr som kjørte rundt og skjøt en haug med folk, drepte 12 og skadet 11, bevæpnet med en dobbeltløpet hagle og en CZ 452 i .22LR, til tross for våpenlover som vel er så nær forbud som man kan komme. Spørsmålet er om endringene i loven faktisk vil gjøre samfunnet sikrere, siden det er en del av formålsparagrafen. Jeg er ikke så sikker på det. Jeg spør, som jeg har gjort før; Hvorfor er det slik at i straffeloven sier man det er bedre at ti skyldige går fri enn at én uskyldig går i fengsel, mens det i politikken er greit at hundrevis straffes og tusenvis får det vanskeligere, fordi én har misbrukt tilliten som er vist?
 8. 8 points
  Hvorvidt en skytter deltar i ingen eller ett stevne i året har vel null og niks og si for skytingens omdømme blant tilfeldige folk på gata, det som har noe å si er at veldig mange driver med skyting uten at det er noen større problemer med det. Så lenge skyttere oppfører seg, så kan det vel være så mange det bare vil. Det er kun myndighetene som henger seg opp i at for få våpeneiere konkurrerer. Jo fler som driver med skyting jo bedre er det, uansett om de konkurrerer eller ikke. For meg er det helt utenkelig å skyte uten å konkurrere, men hva andre driver med får være opp til enhver.
 9. 8 points
  Hei, det er et lite antall av varehusene i Norge, Sverige og Finland som er eller blir bygget om til å ikke ha våpenvegg. Av disse vil noen også ikke ha ammunisjon. Det vil fremdeles være over 75 varehus i våre markeder som kommer til å fortsette å selge våpen; det er også ca 8-10 varehus i hvert land som er plukker ut til å få ett ekstra utvidet sortiment som også vil være tilgjengelig via XXL.no og vår Finn.no profil. Nedsalget som var her i februar var av våpen som hadde en gjennomsnitts alder på over 4 år; nye varer trengte den plassen disse holdt. - bransje tilknyttet: innkjøp XXL
 10. 8 points
  Der satt'n, bokstavelig og billedlig.
 11. 8 points
  Det er en sånn nødpakke med fett som kalles bilring, og den har man med hele tiden😉
 12. 8 points
  Var dette bedre?
 13. 7 points
  Nå kan jeg bare snakke for meg sjøl, og at X-esse er brukt til å vinne mye rart kan ikke stikkes under stol, men jeg klarer knapt å treffe en sovepose fra innsiden med den. Og grunnen er ganske enkelt at grep og grepsvinkel er noe av det mest ukomfortable og tullete jeg har vært borti, ikke klarer jeg å holde den skikkelig og ikke klarer jeg å trekke av skikkelig. Det som er "best egnet" for de fleste er altså totalt uegnet for meg. Og akkurat den biten har jeg ikke tenkt å diskutere med noen, ikke her og ikke på kammeret og ikke med POD. Er det lovlig er det lovlig og ingen må finne seg i noe annet.
 14. 7 points
  Spørsmålet er om det er en liten råtten kjerne innen NSF som ønsker KUN at folk skal skyte med rørtang, og aller helst 22lr. Samme gruppe mennesker som er mest sannsynlig kommer til å ta livet av skytesporten, lenge før noen aktivister og våpenhatere gjør det.
 15. 7 points
  Tja, mulig det er slik i mange familier, men tenk litt over at ikke alle 16 åringer har rike foreldre- eller foreldre som har interesse for jakt, skyting og våpen. Når en i tillegg skal argumentere over for mor og far om å kjøpe våpen, våpenskap, osv, trekker ikke prisen på søknaden i riktig retning. For oss som er godt oppe i årene med godt betalte jobber har slikt ingen betydning, men for en fattig student som må snu på krona kan inngangsbiletten bli vel høy. Men om en selv ikke har opplevd å ha dårlig råd forstår en vel neppe problemet.
 16. 7 points
  Var en tur innom Biltema og fant et par verktøyholdere som ble skrudd fast i en 2x4, Ble overraskende stabilt til å koste 20 kroner paret...🤑
 17. 7 points
  I svarte den holdninga der er jeg så forbanna flau og lei av, at jeg snart eksploderer! Den er heldigvis nesten ikke tilstedeværende i mitt nåværende skytterlag, selv om det er en del veteraner som tror "noen" rydder opp kaffekopper og tørker av bord etter dem Men den vises rundt om - og den er åpenbart en av de store grunnene til at det få kvinner i f.eks. NSF-pistol. Gubber fra tiden da "kvinnene stelte hjemme", som tror at det er sånn ennå, og at alt skal være som det var i 1973... Gå og vask munnen din - med såpe. K
 18. 6 points
  Har nå fått bekreftet at det jobbes med omformulering av kompendiet for å forhindre videre misforståelse, så om ikke alt for lenge kan vi forhåpentligvis gå tilbake til normal praksis med å kjøpe 9mm til grov og 45 til mil.
 19. 6 points
  Den er gull til sine ting, men veldig langt fra allround. Og dustete bortimot å bruke til trening når man har 22LR fra før... Jeg siterer trådstarter - det heter forresten "investere", det der ser ut til å være en utbredt misforståelse. Til å komplettere en 308 Win og en 22LR er det veldig lett å tenke 223 Rem. Den kan "alt", og det er overlapp i rådyr og sånt mellom de to. Kanskje ei lett "bærbar" 308, og ei mer "varmint"-aktig 223? Det var iallefall sånn vi tenkte før langholds/PRS/chassi-crazen kom over oss. 6mmBR er også et fint mellomkaliber, med veldig hyggelige ytelser ballistisk. Den overgår både 223 og 308 til litt lengre hold. Litt mere "oomph" enn 223, og LANGT igjen til 308. Langt pipeliv, og topp fabrikkammo - alt man kan ønske seg egentlig. Selv har jeg en 6XC, og den er topp, men den er faktisk litt "overkill" i 6mm, en BR er nok "bedre" til mye. Før i verden ville folk gått for 243Win, og det er aktuelt enda, det fins mange fine brukte rifler i det, men de nye er nok mer XC og BR - Eller 6.5 Creedmoor. Men da er jo 6.5x55 straks mer "fornuftig" Et annet spørsmål er om du trenger ei ny rifle? Hvis du ikke vet kaliberet (på 17 vs 308 omtrent) , så vet du tydeligvis ikke hva rifla skal brukes til. Hva med å bruke pengene på 5000 22LR patroner, og 1000 308 patroner, og gjøre en skikkelig innsats for å bli bedre til å skyte. Det er faktisk (etter min mening) mye mer tilfredsstillende. Og om man står litt på, så blir man bedre. Forbausende mye ofte, spesielt om man trener på de tingene man ikke kan. K
 20. 6 points
  Slutt å tull!! Har hatt hjemmekontor i godt over to måneder nå, NOE MÅ SKJE! Lynsing er en finfin liten aktivitet for å sprite opp hverdagen.
 21. 6 points
  Hvis du leser de foregående postene, så ser du at dette handler om at POD/NSF gjør subjektive vurderinger på hva som er egnet i en klasse, og ikke på bakgrunn av hva som er tillatt i henhold til regelverket. For min egen del ville jeg aldri giddet kjøpe en matchpistol, da jeg ikke liker å skyte med de, og en mer "normal" 22lr er bedre treningsverktøy til de andre klassene jeg skyter. Jeg er ikke ute etter å hevde meg i konkurranse, men stiller for moro skyld. Men hvis POD bestemmer seg for at finfelt kun skal skytes med rørtang og vedkubbegrep er det slutt på det. Med den utviklingen man kanskje ser nå kan det bli slutt på kjøp av våpen til hobby/ lavterskel konkurransebruk, hvis POD skal vurdere hva de vil godkjenne i de andre klassene også. Om regelverket endres i grovfelt til å gjenspeile kun bruk matchvåpen har jeg ikke noe problem med, men her er det noen som går langt utenfor deres jurisdiksjon og ansvarsområde, og gjør subjektive vurderinger på hva man skal eie og ikke, DET er en problematisk utvikling. Skal de også få bestemme hva som er egnet til jakt kanskje? Remington 700 i 30-06, med blindmagasin, siden noen mener er best egnet etter deres mening?
 22. 6 points
  Harrington & Richardson, 44 magnum. Det som er gøy er at jeg nå har systembørse. Ene baskylen skal bort, så tante blå blir happy igjen, så må pipene få våpenkort. Edit: Etter test og tankevirksomhet har jeg kommet fram til at rødpunkt blir i overkant enkelt for mine slitne øyne. Derfor gravde jeg fram Bushnellen, noen hønnstygge Weaver-ringer, og skrudde i vei. Får det faen ikke til å samle. Magtech og S&B sprer 20 cm. Skal forsøke med annet skjefte, mistenker at avtrekk og rekylopptak er labert pga engelsk stokk.
 23. 6 points
 24. 6 points
  Men håper uansett at det legges til rette for at vi kan trene noen kvelder ut over sommeren selv om vi ikke skal skyte opp?. Det er ikke alle som kan rigge seg til i egen utmark og skyte i vei. De aller fleste vil jeg tro er avhengig av å få trene på skytebane, og det å få trent litt, verifisert ammo og sikte er vel kanskje viktigere enn å putte de fem skudda i sirkelen på simla?
 25. 6 points
  Overasket på en positiv måte med løsningen. Kunne ikke blitt gjort mye enklere en dette.
 26. 5 points
  Logikk i prosjekt tråd? Buuuu...Pffffft.... 😉
 27. 5 points
  Når det gjelder skyting i kvist husker jeg Ross Seyfried hadde en ganske god test i Guns & Ammo for et par "mannsaldre" siden. Han satte opp en skjerm med kvist i forskjellig størrelse med pappskive/blink bak, og skjøt med forskjellige rifler/ kaliber og avstander, alt mens han reparerte kvistskjermen slik at forholdene ble mest mulig like. Jeg husker ikke helt resultatet, men mulig et par av elefantriflene hans besto prøven. Resten av vanlige jaktkaliber gikk i hytt og pine, selv om noen traff blink. Konklusjonen var (mener jeg å huske) at kaliber egnet for skyting i kvist med hensikt å treffe noe bak med en viss presisjon og regularitet, ikke eksisterte. Når det gjelder patroner/kaliber med god effekt, knall og fall av påskutt vilt, er det vel skrevet vegger opp og vegger ned om dette, og de fleste har vel sin teori om dette og gjerne sin favoritt. Min svært begrensede erfaring bestående av et par hengerlass med hjort, en del rådyr, en del elg av forskjellig størrelse, pluss noe afrikansk vilt fra duiker til kudu/ zebra, som har gitt meg noen indikasjoner, men heller ikke mer enn det. Som nevnt over er 35 Whelen den som har gitt mest knall og fall, deretter kommer 375 H&H / 375 Ruger, og så resten ( 270 Win, 308 Win, 30-06 Sprg, 338-06) stort sett i dødt løp for å si det sånn. Treffpunkt tror jeg, betyr mer, og treff i skulder (opp og fram som @Jegermeistern sier) gir vanligvis kjappere fall enn skudd bak bogen. Klapper forhjulstrekket sammen samtidig med at blodårene på toppen av hjertet rives sund, samt gjennomskyting av toppen av lungene og hull på utgangssida, resulterer det som oftest i at dyret blir på skuddplassen, pluss minus noen få meter. Jeg er ikke noen tilhenger av tesen om at "energien skal bli i dyret" og at gjennomskyting er bortkastet da "energien" dermed går til spille i myra..... Men igjen....etter hvert finner vel de fleste av oss en kombinasjon av rifle, kaliber, kule og hastighet som passer til den jakta vi driver, og som vi føler oss bekvemme med og har tiltro til. (og rekyl bryr jeg meg ikke å messe noe om i denne omgangen )
 28. 5 points
  Jeg har ingen tro på at omdømme til pistolskyttere påvirkes noe av at man deltar på et stevne i året, eller ikke. For meg er det bare EN ting som gjelder, få folk inn på banen og la dem prøve å skyte. Alle synes det er moro, ingen treffer noe særlig, og de aller fleste er positive til skytesporten når de går derifra - enten de melder seg inn i klubben eller ikke. Oppfordrer alle tillitsvalgte i klubbene rundt omkring å arrangere åpne dager hvor naboene til skytebanene kan komme inn på gratis skyting med ulike våpen, og ei pølse eller vaffel i hånden! Hvert oppmøte er EN stemme i vår favør når diskusjonen om nedleggelse eller restriksjoner kommer... Lag gjerne "leke-konkurranser" tilpasset barn og unge, og inviter skigruppa, fotball-laget, bygdeungdomslaget osv på teambuilding - kanskje får man rekruttert noen nye medlemmer også?
 29. 5 points
  Hvorfor skal folk ha hobbyer når man kun trenger mat, søvn og luft?
 30. 5 points
  Ja, alt tyder på at NSF har bidratt til/utarbeidet store deler av ordlyden i våpenkompendiet. Og dermed bifaller omstridte praksis. Ikke rart at denne situasjonen da har «vært kjent for NSF en stund». Når man er medtekstforfatter, så bør man vedkjenne seg sitt verk... NSF må for ei stund glemme den handfull skyttere som skyter/tenker skyting 24/7. Likeså den handfull som trener 100% mot det mål å ta OL-medaljer. Majoriteten av medlemmene er skyttere som har skyting som hobby, lidenskap- som «krydder» til en god tilværelse. Husk dèt i stedet. Debatten har fått gått et års tid, uten at NSF har vedkjent seg sin åpenbare rolle og innblanding. Trofaste medlemmer, skyttere har problem med å skaffe seg våpen til sin aktivitet. Alt mens man skylder på POD (som høyst sannsynlig har lyttet til råd fra NSF). Her på bygda har vi helt egne uttrykk for slik adferd.
 31. 5 points
  Blåser nytt liv i tråden med denne ny innkjøpte bergjegeren 👌 Ble lei nymotens fjas å ble sugen på noe skikkelige greier igjen! Denne er lavt nummerert og produsert i 1940,så mulig den har vært med på kamper her i landet. Kan bare spekulere. Iallefall er den i god stand! Pipa er praktisk talt som ny innvendig, ellers har rifla en herlig patina som ikke skal gjøres noe med. Sluttstykke gangen på Brno kassene er helt strålende og mating går som en drøm. Testa litt idag, ca, 60 m knestående på jordet i restene av årets harde vinter. Skyter høyt denne også, siste skuddet sikta jeg rett under sirkelen. Får jeg trena nok med denna i vår/sommer skal denna være med meg på reinsjakt i år😎die sett og kuler er kjøpt så jakta på god ladningen er igang!
 32. 5 points
  Da har jeg fått testet 8x57 løpet og gliser ennå. Det gikk faktisk like bra som 6,5 løpet. 20mm samlinger 5 skudd med noe hjemme ladet 185 gr blyspiss og samme samling og treffpunkt med ferdigrulla 180gr Lapula Naturalis. Må vel kjøpe meg noen match kuler bare for og se hvordan det fungerer. Treffpunktet med 8mm løpet var 9 cm under treffpunktet med med 6,5 løpet sideveis var det ingen forskjell. Moro dette.
 33. 5 points
  NSF begynner å herme de dårlige delene av DFS mtp utstyrsjag (ja, at du må ha ei børse til 15-16000, Kondomdress og annet utstyr som nok koster en arm og et ben, er utstyrsjag) i snart alle klasser. For å hevde deg i spesialpistol må du nå kjøpe en liten plastpistol til nesten 13000 og nå får du ikke en gang lov til å kjøpe en billig 22 til fin, fordi den ikke er "matchpistol nok". Vi har utrolig nok kommet så langt at den billigste klassen å starte i og kanskje få litt poeng i, er militær 🙄 En brukt CZ eller 1911 i 9mm får man for 5-10000 og en 22 type matchpistol ligger fra rett under 10 lapper brukt. Jeg er riktignok en av de med konkurranse våpen til ganske mange lapper, men jeg blir i skikkelig "rante"-humør når dette også skal gjøres om til en elitesport.
 34. 5 points
  Klage til POD er innsendt, så da får vi bare se hva de sier.
 35. 5 points
  Neste punkt. Lage kolbeforhøyer. Disse kan jo kjøpes inn til en ikke altfor dyr penge, men nå var man jo i DIY modus og tenkte å prøve. Modellen var en slik Kydex sak som man kan kjøpe men tanken var å lage noe selv som kunne settes på uten å borre opp kolben. Alternativet blir en slik neopren sokk som skal trees på med skumgummi plater inni. Uansett, here goes... Ingredienser: - en gammel plastbøtte hvor jeg brukte en multisag for å sage ut en plastfirkant etter en papirmal jeg laget grovt. - skumgummi e.l. Jeg brukte noe rørisolasjon fra Biltema jeg hadde liggende, kuttet opp i passe lengder. - hurtigtørkende sterkt lim (brukte noe skolim jeg hadde liggende, til å lime såler o.l.) - en remse med borrelås fra Jula til kr. 34,50. Ferdig med lim under. - komfyren oppvarmet til 180 grader med rist og bakepapir - hansker - kald klut Metode: Laget en grov papirmal med et trapes som jeg la på skjeftet for å se hvor jeg ville ha kinnstøtten og ca hvor lang og høy den skulle være. Tegnet inn denne på en skive som jeg saget ut fra en sprekt plastbøtte. Saget så ut en trapes fra bøtta, som jo alt er bøyd litt. Rundet hjørnene. Gikk over kantene med sandpapir. La denne i komfyren noen minutter. Fulgte nøye med. Så at det begynte å bli mykt. Tok den ut, med hansker og bøyde til over kolben raskt. (Kan evt beskytte denne med noe. Jeg gjorde ikke det og gikk bra). Tok den av og bøyde de nedre kantene mot hverandre med papir imellom så den skulle bli smalere enn kolben. Varmet opp en gang til og gjentok til jeg var noenlunde fornøyd. Sjekket så hvor høy jeg ville ha den omtrent. Skar opp noe rørisolasjon i passe lengder og bredder og limte dette opp i forhøyeren så den skulle ligge stabilt an mot kolben. Se bilder... Klistret inn borrelås ("hann siden") på innsiden, i en og en halv bredde (4 cm) for å ha litt justeringsmulighet. La denne nedpå kolben og merket inn med maskeringstape hvor jeg ville ha "hunn-siden" av borrelåsen på skjeftet. Klippet til og festet disse. Satt så på forhøyeren og testet. Tok ut en bit av rørisolasjonen og kuttet denne til halv bredde da den ble litt høy først. Passet så perfekt ved testing. For komfort surret jeg rundt en sånn selvheftende tape som tilfeldigvis var i camo. Litt harry på en salong men var det jeg hadde liggende. Vipps var det noenlunde akseptabel kinnkontakt på skjeftet ift optikken. Ingen revolusjon og får se hvor lenge den holder, men det kostet meg minimalt med cash, var moro å lage til og har ikke gjort noe som ikke kan taes av uten skader. Ikke er jeg spesielt handy heller...... Så.....dett var dett. Bare tenkte å inspirere. Hvis det alt ligger noe lignende et annet sted så beklager jeg, men følte jeg også måtte bidra litt på dette flotte forumet. Aner ikke om det er lagt inn på rett måte eller rett sted heller. Feel free til å kommentere og kopiere.... Rørisolasjonen. Kan jo bruke liggeunderlag eller noe lignende. God dag videre folks.
 36. 5 points
  Elgpizza 13 lørdager på rad tærer på familiesamholdet ja.......
 37. 5 points
  Sånn ser den ut i brun ihvertfall.
 38. 5 points
  Folk klager over lang behandlingstid, men å kaste bort tiden deres med slikt tull, det skal de 🙄
 39. 5 points
  Ja. Også fått svar, hvor de har vært i dialog med POD, og POD skal se nærmere på saken. Ryddig svar.
 40. 5 points
  Denne tråden ble jo helt fantastisk! Takk alle sammen!
 41. 5 points
  Det jeg fikk ut av det var at noen ikke helt har forståelse for hva han snakker om. For skjenkestedene gjelder det såpass strenge regler at det for de aller fleste betyr at de må fortsette å holde stengt, og det finnes også et kontrollerende organ som håndhever reglene med et stykk solid ris bak speilet. Dette betyr at tusenvis av lavtlønnede arbeidstakere står uten jobb, og en veldig usikker fremtid i møte. Stakkars skytterlagene oppi dette her; Får skyte uten å knøvle vafler og drikke kaffe. Å tro at noe sånt ville blitt effektivt håndhevd i tjukkeste bakevjen, spesielt gitt diskusjonene som holdes ved liv på diverse DFS facebooksider, er mildt sagt ønsketenkning. At man i tillegg fordummer seg selv med håpløse sleivspark annenhvert innlegg mot byfolk, ungdommen nå til dags, folk med alle tennene i behold, kvinner og utlendinger gjør ikke saken noe bedre.
 42. 5 points
  På en annen side har nok M67 rett. Enkelte naturvernere tåler ikke mye før de trekkes opp Beklager OT, men den lå der og lokket...
 43. 4 points
  La oss se på mulige scenarier her. Brevik blir i byen og går rundt og skyter folk. XXL nekter å gi ut ammo, og / eller HV løper og gjemmer seg fordi de ikke har ammo, og heller ikke godkjenning til å hente den på XXL. Noen av HV folkene har egen ammo, til DSSN-bruk, men den er jo heller ikke godkjent... Etter 15 timer kommer Politiet med hver sin P30 og to magasiner, som de umiddelbart tømmer i husveggene bak terroristen... (og i et par av dem selv i det de skal ta ladegrep ) Eller soldatene henter 223-ammo fra en velvillig XXL-ansatt, som skjønner at livet er viktigere enn jobben, og skyter terroristen akkurat der de vil, siden de har rifler med sikter på? K
 44. 4 points
  For min egen del gjør det lite at en klasse begrenser våpen hvis det er hensikten at kun visse våpen skal brukes, bare se på Production divisjonen i IPSC så kan man se hvordan det fungerer helt fint. Men det er et stort problem hvis det er noen i NSF som tror det er en god ide å kun satse på de mest aktive og begrense mulighetene for rekreasjonsskytterne. Enda verre hvis de faktisk tror at rekreasjonsskytterne vil fortsette i like stor grad hvis de blir påtvunget spesialvåpen og krav til stevneaktivitet. Det er tross alt rekreasjonsskytterne som har antallet, og det er derfor også der inntektskilden er. Uten dette forsvinner midlene til å satse på de proffe også. Skyte seg selv i foten...bite hånden som mater en osv osv...
 45. 4 points
  Til alle dere som synest det er en god idé av de diverse forbund å hjelpe POD med å lage et våpenkompendium, for det har de både NSF,DSSN og flere. Hvordan synes dere det fungerer nå da? Den nye våpenforskriften da, fornøyd med den? Ingen innstramminger eller større makt til byråkratstanden. Nyttige idioter er en frase jeg fra tid til annen tenker på. Det finnes et ordtak som sier: Skal du spise suppe med djevelen så må du ha lang skje. Dette er spesielt sant når det gjelder POD. Skytterstanden har kun seg selv å takke🤮
 46. 4 points
 47. 4 points
  Mens jeg prøver å bruke Leatherman uten å skjære meg, så sitter det slike folk der ute, spredd utover med guds egen saltbøsse, slik at vi andre ser litt tafatte ut.
 48. 4 points
  Kommer om noen dager. Merkel 961lS i 8x57IRS / 20-76.
 49. 4 points
  Endelig etter 17 års søking fikk jeg napp på første loddet, lesja . 😍
 50. 4 points
  Prøv å varme selve demperen med varmluft-pistol, og spraye minus 50 på skruen, kanskje det kan få den til å løsne. Men jeg vet ikke hvordan dette kan påvirke radiumet på forsiktet. Vanlige gjenger, ja. Har noen gamle bilder fra første gang jeg åpnet min. Har et prosjekt med å innstallere nye gummibafler for å erstatte de gamle utslitte. Den jeg har åpnet, er den jeg skyter med. Den andre er finere, og skytes ikke med. Den er ganske treffsikker, traff en halvfigur på første forsøk på 100m. Måtte sikte ca en halvfigur over.
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×
×
 • Create New...