Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 12/29/2019 in all areas

 1. 11 points
  En av pilarene for drift av Bisley skytebane utenfor London, Mark Bradley, døde i 2019. Asken hans ble spredd på Century Range på Bisley. Praksisen kan sikkert diskuteres men jeg synes dette er å gå ut med stil:
 2. 9 points
  Sånn kan man ende opp:-) Rem Seven i 7mm-08. Bell& Carlson stokk, Leupold 2-7x33 i Talley lettvektsmontasjer. Pipa er gjenget, men har ikke bestemt meg for om jeg skal bruke demper på den. Som den er avbildet veier børsa 3050g.
 3. 5 points
  Velkommen til forumet, @bjarneo! Vær bare klar over dette: Jo enklere spørsmål du stiller, jo mer kompliserte svar får du! Og jo lenger ut på viddene roter "svarerne" seg: Helt normale svar på "kammeret", altså!!! Det er mange veteranskyttere som bruker "utlagt" sikte. Men de har skutt etpar mannsaldere "rechts", før svikt i synet på høyre-øyet tvang dem til å sikte med venstre øye, mens skytestilling, ladegrep etc. var innøvd i "rett" skytestilling (gjelder kanskje også "links"-skyttere, som må sikte med høyre øye, sjøl om jeg aldri har sett det). Det går greit, unntatt på grovfelt, som @IvarU skriver. Men for deg, som "relativt fersk" skytter, er links-skyting løsningen. Både utvalg og priser på links-våpen er heldigvis blitt ganske brukbart (på brukt-markedet går links-våpen til lavere priser enn tilsvarende "rett"-våpen). Når det gjelder skyteopplæring etc, skrev @M67 alt som er verdt å nevne på dette stadiet, 11 innlegg lenger oppe (før han og andre rotet seg ut på vidotta!!!).
 4. 4 points
  Tok en kjapp test av 4,5-27x50 MRAD1 i går og her er mine betraktninger: Ringen som omslutter senter forstyrrer noe og fremstår fullstendig unødvendig (skal tro om den er tilpasset en gammel tysk stålhjelm?), men etter å ha sikta litt på noen tretopper så ser jeg at fokuset vil ligge innenfor denne ringen og den vil trolig ikke hemme meg i praktisk bruk. Klikk er distinkte og presise. Tårnet må løftes for å vris og vil da altså være låst når det er trykket ned. En trenger ikke å holde tårnet oppe når man skal justere. Optisk kvalitet er imponerende opp til ca 20-22x. Etter dette blir den noe trang og mørk, men det er helt som forventet. (Høy zoom selger vel godt, men en Optika 5 4-20x50 som er lys og klar hele veien hadde vel ikke gitt Meopta noe dårligere rykte tror jeg.) Den er enkel å justere skarp og alle justeringer er presise uten å bli for trege. Lyset fungerer godt selv om det er noe strølys på høy styrke hvis man ikke er nøye med øyeplassering, men dette er pirk. Hvis jeg skulle gjort justeringer på den så ville jeg slanket justeringsringen for forstørrelse, senket høydetårnet og helst hatt vanlig MRAD. Jeg ser frem til å teste litt mer og da spesielt i motlys. Uansett, med en prislapp under 10k så bidrar Meopta til å fremstille Vortex Viper PST II som overpriset.
 5. 3 points
  Oi, var det ironi? Beklager, det forsto jeg ikke. Det har jo også vært forslag om å føre på serienr på våpen som mangler dette, så jeg trodde du mente det seriøst. Igjen, beklager, min feil. Enig i at retten, advokater, journalister og jurister generellt har liten forståelse for våpen, og at slike saker som ikke skader noen eller noe, og ikke har negativ påvirking på andre, straffes ganske hardt i forhold til saker med vold og gjengkriminalitet.
 6. 3 points
  Dette er i alle fall et bra alternativ. Eldre modell på kikkertsikte, men blant de beste i dårlig lys. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=156872865
 7. 3 points
  Vi fortsetter litt til med farlig vilt for de som gidder😊 Skarpe blikk her inne, lett for meg som holder fasiten i hånden.
 8. 2 points
  Jeg fikk endelig tak i den danske 9x23 for Bergmann mod.1910/21. Patronen er den samme som 9mm.Largo (spansk), Spania hadde også denne Bergmann-pistolen. Danmark introduserte denne pistolen for hæren i 1911. Pistolen ble produsert i Belgia frem til 1914 hvor Danmark mottok 4.800 pistoler. I 1922 ble pistolen produsert i København frem til 1935. Antallet danske produserte Bergmann Bayard pistoler ble hele 2.200 eksemplarer. Pistolen var standard i den danske hæren frem til 1946 hvor den ble erstattet av Browning High Power i 9x19mm. Min patron er bunnstemplet HA (Ammunitionsarsenalet) 38. Jeg tar med noen andre klassiske 9mm. fra samme epoken for sammenligning. Ellers har jeg også en dansk eske med 9x19 Parabellum fra 60-årene. Hylsene i esken har bunnstempel 63 mens esken er stemplet i 1964. Det ser ut til at jeg er i gang med å samle en del danske patroner, det begynner å bli litt forskjellig.
 9. 2 points
  Takker for hyggelig feedback og gode råd😁 Ja, CeraKote er nok tingen, men det bør vel sprayes på for at det skal bli bra. Da må oppdraget i såfall settes bort. Jeg gjør mye rart i stua med både båndsag og fresing, men spraylakkering tror jeg ikke jeg tar hjemme... Bor på 54 kvm. Har testet på banen igjen i dag. Skjøt en del skudd med hardt ladde 155gr og det var ikke tegn til endring i presisjonen. Med andre ord, det ser ut som om stokken har tilstrekkelig styrke, men på neste prosjekt skal den lille usikkerheten elimineres. Nå har jeg mattet ned og hatt på et tynt strøk med epoxy, pakket inn med peel ply og vakumert. Merker fort om det blir gnagsår på kjakan. I såfall forsøker jeg å pusse forsiktig der den ligger an mot kinnet. Denne stokken med lettere pipe blir jo ikke det jeg vil drive mengdetrening med... Det blir for villreinjakt og eventuelt på smyg etter hjort i bratta på vestlandet. Leger ut bilder av resultatet i morgen.
 10. 2 points
  I den følgende operasjonen ble det dårlig med bilder da det ble ganske hektisk. Epoxyen blir ikke lett å jobbe med om det går for lang tid… (Det er altsåher det er greit å være to) Nå skal de ni delene (fem Divinycell biter og fire karbonpaneler) settes sammen til en enhet. Oppdelingen av lamineringen er ikke basert på annet enn magefølelsen og det er sikkert mange varianter som kan funke. Her er det lett og stivt som er målet. Før man blander epoxy er det viktig å være helt klar med underlag bestående av gladpack (for å kunne gjenbruke vakuumposen dersom den er kappet lang nok). Oppå den legges tørkepapir for å suge opp overflødig epoxy, oppå der legges et lag peel ply, tilvarende gjøres klart for å legge oppå. Gjør klar en vakuumpose som er en del lengre enn akkurat så er gjenbruk mulig. Bruk engangshansker, her blir det fort litt søl. For å gjøre det mulig å håndtere dette brukte jeg tape som hengsel på 20mm sidene som skal lamineres med karbonremse horisontalt. Smør epoxy i snittflaten, legg karbonpanelet inni og lukkt hengselet, (kan være litt vrient å få panelet til å ligge riktig). Legg siden på det klargjorte underlaget og smør epoxy på siden. La så på karbon panel med kolbeprofil og smør epoxy, (ikke bruk mer epoxy enn nødvendig) alt blir presset sammen og overflødig epoxy er bare ekstra arbeid. Nå er det 10mm Divinycell som skal oppå før den siste siden lamineres og legges oppå et karbonpanel. Bruk elektrotape for å holde det hele sammen mens det legges i vakuumposen. Dette ble sikkert litt vanskelig å se for seg. Det neste bildet viser hvordan det skal bli til slutt, kanskje det gjør det litt enklere å forstå. Eellers er det bare å spørre!
 11. 2 points
  Geværpiper er jo altfor dyrt, jernstang med høl. Produsentene flår jegere og skyttere. Tenk litt på det neste gang du betaler 5-6000 for en "service" på bilen som tar lærlingen på Toywagen 40minutter...
 12. 2 points
  I dag har jeg sendt bestilling på nye aktive ørepropper fra leverandøren HearSafe. Dette er et "inne i øret"-hørselsvern som kan programmeres etter individuelt hørselstap, og som via en teleslynge kommuniserer trådløst med jaktradio. Slyngen kobles til radio/mikrofon via en standard 3,5 mm jack. Pga. mitt hørselstap er det modellen CENS digital DX5 som leveres (i hard acryl), mens Proflex-typen leveres i silikon. Apparatene produseres i England og det er ca. 5 ukers leveringstid. For å bestille apparatene må en audiograf ta avstøpning av øregangen og det ytre øret, og for at apparatene skal kunne programmeres må egne audiogram oversendes. Digital DX5-modellen benytter batteristørrelse 312 som varer en drøy uke. Jeg har 15 års erfaring med SoundScope fra Starkey, men disse apparatene er nå i ferd med å gi opp. Jeg vil poste mine erfaringer med de nye CENS-apparatene ut over ettervinteren/våren. Prisen pr. par er kr 8590.
 13. 2 points
 14. 2 points
  180 gn federal Fusion med passende dose N150 ser ut til å kunne bli fin medisin til høstens jakt. Svart’n er 5 cm i diameter.
 15. 2 points
  For mange herrens år siden ble jeg stoppet av en ivrig politimann. Jeg kjørte min noget bulkete (fra offroadkjøring) Subaru 1600, en ganske liten bil, og på slep hadde jeg en L13 Blanik på tilhenger. Interesserte kan google Blaniken. Den så nok litt stor ut bak ministasjonsvogna... Det første han a var: "Det hær kain umulig vær lov". Han forlangte to vognkort, og et førerkort og begynte å finlese. Så begynte han å gå rundt og lete etter noe annet ulovlig - og det hele gikk vel over i "teknisk kontroll" - til slutt måtte han - synlig skuffet - levere tilbake papirene og ønske meg god tur videre. Dette er en slik sak. Vi reagerer tvert, "kan umulig være lov"... Men hvor er det forbudet i såfall hjemlet? Ingenting monteres på våpenet. Ja det ser dumt ut, og det det er ulovlig i konkurransereglementet i alle grener unntatt DSSN, hvor det stort sett bare vil være i veien uansett. Og pistoler er bare tillatt brukt til trening og konkurranse i Norge, så den greia blir å regne som "meningsløs" (rifla er jo dessuten oppfunnet, og lovlig..) - men ikke ulovlig. K
 16. 2 points
  Tusen takk for hjelp, dere hadde helt rett.. det var svikt i presse/ laddebenk som gjorde at hylsene ikke vart nok presset. Nå fikk jeg fikset opp i dette og alt funker knall :=)
 17. 2 points
  Hva er egentlig problemet? At noen få idioter bryter loven eller at man straffer lovlydige borgere for ting de ikke har gjort?
 18. 2 points
  ISSF/NSF spesifikke luftvåpen er ca null relevant ift jakttrening. FWB er også på grensen, da avtrekket er latterlig mye lettere enn på 99% av jaktvåpen. HW97 er trolig noe av det bedre til ren jakttrening uten å bruke enorme summer på dette. Det er en balansegang, og denne ligner en jaktrifle og har såpass presisjon at det gir treningsverdi, i motsetning til kinajallagevær. Å anbefale rene luft konkurransevåpen til jegertrening er som å anbefale en benkeskytterrifle til jakt...lite i kontakt med virkeligheten. Eneste problemet ift innendørs bruk er at det er ganske kraftig og bråker en del mer enn feks FWB.
 19. 2 points
  Jeg har også et walther lgr som jeg skyter med. På 10 meter er det ikke mulig å skille mellom presisjon på hw97en og denne LGR. Det er lettere å skyte gode samlinger med lgr, men det har med konstruksjon og gjøre. Presisjonen er topp på begge våpen. Derfor: avtrekket på lgr er et svært bra matchavtrekk, men kan ikke sammenlignes med avtrekket på et jaktvåpen. Rekordavtrekket til Weihrauch kan sammenlignes med jaktvåpenavtrekk. Det er tyngre, men allikevel noe av det beste man får mtp luftgevær. Rekylen i hw97 er klart kraftigere enn på et matchvåpen pga fjæra, men det er svært god trening i å skyte bra med dette geværet. Det setter krav til skytter. Gjør skytter jobben med avtrekk og hold, treffer man hver gang.
 20. 1 point
  Bredde, dybde og antall rifler betyr ikke noe for presisjonen så lenge arealet av løpet er tilpasset kulen. Om det blir for trangt må metall flyttes i lengderetningen når kulen entrer løpet, det gir fort skjevheter og dårlig presisjon. Er kulen for liten til å fylle arealet vil gass lekke forbi kulen og gi øket slitasje i løpet og gas cutting på kulen, også dårlig presisjon. 130 gr Norma diamond line er en god kule, men dyr. Sierra match king eller Nosler custom competition er ofte billigere, og gir oftest meget god presisjon. Det er mitt valg som treningskule.
 21. 1 point
  Jeg har disponert alle typer AG-3 bajonetter alt fra bladmerkede til tyske nyproduserte og ingen av disse er etter min oppfattning nedre egnet som brukskniv, kontra HK&416 sin bajonett. Om noe så skal jeg inrømme at stålet er bedre i de gamle AG bajonettene med M3 og US carabin klingene. H&K 416 bajonettene har greit nok stål og en mye bedre utforming av klingene om de skal benyttes som kniv.
 22. 1 point
  Navnet trekker litt ned for en samler, men du får nok mellom 1500-2000 viss du er heldig. Ikke veldig stort marked i Norge. Jeg solgte to LMF'er og fikk 2200 for den ene og 2500 for den med sagtenner. Begge mint.
 23. 1 point
  Nei.. det har jeg ikke gjort, med mine Norma hylser.. for meg så er 8x57 et reint jaktkaliber og jeg bruker kun norma hylser som er sortert på vekt og plassert i bokser/Zipp poser slik at vekten ikke avviker med mere men 1-2 grs mellom hylsene pr 50 stk.. Er ikke vits i gjøre ting mere komplisert enn nødvendig.. har hylsen plass til volumet med krutt som er tenkt brukt så fungerer det..en må uansett skyte en stige med de komponentene en har tenkt å bruke.. kule..krutt..tennhette..hylse osv.. og da har en de data en trenger for en sikker ladning..
 24. 1 point
  Nosler måler hylsekapasitet på en noe uvanlig måte, ved at de oppgir vannvekta (volumet) med aktuell kule satt til oppgitt COAL, så det er ikke så rart at dette ikke stemmer om en måler dette på vanlig måte. Nå skal det likevel sies at de har brukt Federalhylser til sine data og de er gjerne tunge ift feks Norma. (Feks på .300 Win Mag hylser skiller det over 30 gr på hylsevekta). I tillegg er kanerne gjerne svært konservative på ladedata til patroner som ofte kamres i gamle europeiske (surplus) våpen. Har titta i loggen og finner at hylsevekt og volum på Norma og Sako (Normaprodusert?) hylser er hhv ca 177 gr og 62,3 gr vann, iflg mine målinger. Kan nok variere litt mellom produksjonsloter. Fø har vi en samletråd for 8x57IS, det kan være verdt å ta en titt i. Edit; ser Kjella var før meg.
 25. 1 point
  Helt normal kulebane for den utgangshastigheten du kan forvente med din pipelengde. Jeg har kronografert 765 m/s i 53 cm pipe, Norma oppgir 830 m/s i 74 cm pipe for GT. Med 60 cm pipe kunne du forventet 30-40 m/s høyere utgangshastighet, uten at det ville betydd all verden for kulebanen.
 26. 1 point
  På det siste bildet over ser man tydelig ulempen med på bruke kjernemateriale med forskjellig hardhet. Jeg blandet epoxy med mye microlight og fylte hele veien utvendig. Dette var ganske lett å slipe til:
 27. 1 point
  Vel, med tidligere bakgrunn som noen ganger pålagt instruktør i HV, er det mindre ildavbrudd med 200 gjennomsnittlige AG3 skyttere enn med 20 gjennomsnittlige KV59 skyttere hvis alle har lært basis ildhåndgrep.. Bare synd AG'en ikke er lovlig på jakt Så mye for Mauser.. og jeg er egenlig Mauserfan..
 28. 1 point
  Av alle dårlige løsninger, er utlagt sikte den dårligste. Det fører til at siktelinje og kulebanen krysser hverandre sideveis. Ved skyting på varierende avstander må du derfor korrigere på sideskruen for å få riktig treffpunkt. Gjør som M67 sier, lær deg å skyte venstrehendt.
 29. 1 point
  justerte gass på en sånn for et par mnd siden. har glemt det allerede
 30. 1 point
  Du har vel avsettning for revehaler i det minste, markedet har vel økt med 2 ekstra årsklasser siden mopedbiler har slått an i Notodden.
 31. 1 point
  @sunnmøringen fikk desverre ikke tatt bilde av problemet før sluttstykket ble sendt til børsemakern, da jeg ikke fikk orden på det selv. Skal se om jeg får forklart det med et bilde av et annet sluttstykke. Takker for tipps, har kjennskap til dette med tørrpussing når det e kaldt så tror ikke det kommer av for mye olje/fett.
 32. 1 point
  Firing pin protrusion gauge. Brukes til å tolke korrekt lengde på tennstempel.
 33. 1 point
  Har ei slik skinne fra langhold for salg med 30moa!
 34. 1 point
  Legger du den ut for 24 havner den fort i dagens annonse på finn.no tråden.
 35. 1 point
  Kan ikke se at det står noe om demper - og "sjutvapendeklaration" kreves fortsatt...
 36. 1 point
  De arbeiderne på KV som pleide å ha med skikkelig lange baguetter til lunsj må antas å være hovedmistenkte. 😁
 37. 1 point
  Flere bilder 1 pipe i kaliber 30-06 AI, 1 pipe i 338-06 AI og 1 pipe i 6,5x55 AI. Pipene byttes med løpspresse og låskassenøkkel, ikke med moffesystem.
 38. 1 point
  Til info: Zeiss Victory HT går ikke ut av produksjon. Dette er en av Zeiss bestselgere og har vært på toppen av optikktronen fra det ble lansert i starten av det siste tiåret. (2012)
 39. 1 point
  Jeg ville nå sagt at av funksjon følger form, og utsende er nå bare resultatet 😏
 40. 1 point
  Bruk vanlig honning fra boks eller glass. Tre nylonstrømpa ikke type netting over hånda og ta en "neve" honning. Vreng deretter strømpa av hånda, stram denne slik at det blir en tennisballish med honning og knyt. Resten av strømpa kan du bruke til å knyte fast honningballen din. Avhengig av hvor myk honningen er og temperatur blir det litt klin, men ikke mer enn at jeg synes det går helt greit.
 41. 1 point
  Jeg må bare beklage at du ikke klarer følge flere tankerekker. Og det var ca alt som var mulig å forstå av det du skrev... Når saksbehandler rutinemessig sender ut brev om at saksbehandlingstiden er xx uker er det nokså åpenbart at det ikke er iht hva lovgiver mener.
 42. 1 point
  910-patronen gir i virkeligheten ca 900 i et 74cm løp, så i et på 50 vil den gi ca 24x5= 120m/s mindre, altså mer som 780m/s. En demper som bygger 130mm bakover vil forresten kanskje ikke gå på, siden det jo gjerne er en stokk på rifla som går 30-35cm framover? 780 - eller noe mellom 750 og 800m/s vil være akkurat like presist som før, men "flate kule banne" tror jeg du kan se langt etter. Ikke at jeg tror det betyr så mye, for du må uansett skru, og om du skrur 30 eller 35 klikk betyr fint lite - selv om det er en grunn til at langholdsfolket liker fart... Sjekk om du har plass til demperen uten at den tar i stokken, og kapp av hjertens lyst - piper er det flere av vi verden, de lages hele tida - og et alternativ er kanskje å ha 2, ei kort lett og ei lang tung? K
 43. 1 point
  Som nevnt, koking av frosk er en virkelig ting...
 44. 1 point
  Joda, men om mannen skal skyte 250 skudd i året, så kan han jo fint hoppe over ammo som kan gå, eller ofte går - og prøve ammo som (nesten) alltid går. GGG 168gr (SMK) Norma Diamond Line 168gr (SMK) PMC Match 168gr (SMK) Lapua Scenar 155gr Federal Premium 175gr RWS Target Elite Plus 168gr Dette er eksempler på ammo som nesten alltid går bra, i nesten alle rifler. Når du finner noe som går, så kjøper du 1000 patroner. Så slipper du å "finne opp kruttet" på nytt når de ikke har og sånt. Så styrer du unna alt som heter "Trainer", "Jaktmatch", alt som heter FMJ, alt 147gr, og alt 150gr - da er du unna det meste av militærammo, og bulk-drit til folk som bare skal smelle for å få godkjent. K
 45. 1 point
  Landrø har en CZ TS i 40 til 6k. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=160630811
 46. 1 point
  Merkelige greier. Var i Oslo for mange år sia, og kjøpte noen fine kniver. Mannen bak disken pakka inn disse, surra med papir og masse teip. Kvitteringa teipa han fast uttapå, streka under klokkeslettet for kjøp. Han råda meg å gå rett til hotellet, og legge fra meg knivene. Korteste vei burde jeg benytte, for om jeg ble stoppa, kunne jeg havne i trøbbel. Samme situasjon for noen tid tilbake også. For litt sia opplevde jeg det samme når jeg kjøpte noen hylstre og magasiner fra en seriøs forhandler. Pakka de godt inn, med beskjed om rett til hotellet og legge de fra meg. Har faktisk ikke tenkte over disse hendelsene før i den siste tid.Jeg har ikke noe aktverdig formål for å vandre rundt med kniv natterstider i byen, sånn generelt. Men så har jeg heller ingen tilbøyeligheter til å bedrive slåssing, ei heller å lage bråk. Men når jeg er på hytta, på fjellet eller bedriver slike friluftsaktiviteter, da hører en god kniv med. Blir litt naken uten. Føler absolutt det er et aktverdig formål. All den tid vårt lovverk, våre styringssignaler synes å komme fra folk som stort sett kjenner til samfunnsforhold sett med Osloøyne, så blir det fort helt feil. Oppslag i VG fra Oslos gjengmiljø fremmer ikke akkurat objektivitet. I stedt kan det synes som slike oppslag «trigger» politikere og andre til å tvinge fram noen symbolsaker, som på kort sikt kan vinne enkle sjelers tillit. Men ikke over tid. Det kan virke som panisk aktivitet trumfer kvalitetsbeslutninger. Panisk aktivitet som rammer uskyldige og får store konsekvenser, mens de man egentlig ønsker å ramme, faktisk går fri. Går litt på menigmanns rettsoppfatning. Men joda, ser at sjekk av alle personer i ei gate i et bestemt tidsrom får fjernet noen kniver, og bøtelagt noen. Men man tar noen symptomer, ikke årsaken. Når medlemmer av kriminelle gjenger i de store byene bærer kniv , machete, slåsshansker, balltre: Hvorfor ikke spisse innsatsen mot disse gjengmedlemmene? De gamle lensmenn på bøgda hadde klok og praktisk tilnærming til ulike problemer. Det tror jeg også de aller fleste polititjenestemenn har. Og de ser nok også at det er en viss forskjell på by og land. Storbyproblemer bør løses på sitt vis. Kraftigere lut må til, slik at folk kan føle seg trygge. Både innbyggere og politifolk. Merkelig at dette er så vanskelig...
 47. 1 point
  Jeg søkte om vekslesett i 22lr til min 9x19 pistol i fjor sommer. Fikk beskjed per epost om at søknaden ikke ville bli innvilget siden jeg allerede hadde en pistol i 22lr. Tok flere måneder, og to klager til politimesteren, før jeg i det hele tatt fikk oversendt vedtaket fra Politi øst. Deretter klagde jeg på vedtaket. Og så klagde jeg på lang saksbehandlingstid, og så klagde jeg på lang saksbehandlingstid på min klage på lang saksbehandlingstid. Og så klage jeg til POD siden Politi øst hverken behandlet min klage eller besvarte mine klager på lang saksbehandlingstid, men da svarte POD raskt at korrekt klageinstans ikke var POD, men - en liten fanfare her takk - Politi øst... Så klager jeg på nytt til Politi øst og ber dem påføre sine kommentarer og videresende klagen til POD. Og så klager jeg på lang saksbehandlingstid siden de ikke videresender klagen til POD. Og så kommer kompendiet, og jeg henviser til dette og ber om ny vurdering (i kompendiet står det eksplisitt at vekslesett i 22lr ikke er underlagt aktivitetskrav (ref aktivitetskrav til reservevåpen) - men søknadspliktig på lik linje med våpendeler til jaktvåpen). Får som vanlig ikke svar, og sender purring direkte til saksbehandler i Politi øst, med link til kompendiet og uttrekk av teksten hvor vekslesett er beskrevet. Ingen svar å få. Nå har de gått ett år og jeg gir snart opp, men på vegne av alle andre som plages med Politi og POD så skal jeg holde ut et år til Jeg er nå overbevist at private selskaper bør overta oppgaven med å utstede pass og administrere våpensøknader/våpenregister. Dette er administrative oppgaver som er for vanskelige for politiet - de bør heller gå ut og sjekke bilbeltebruken eller korrekt bruk av redningsvester i fritidsbåter under 8 meter, minst 500 meter fra land, i fart og ikke under hardtop eller under aktivitet regulert av Norges Idrettsforbund med dertil egnede sikkerhetsreglement... Fange kriminelle ser ut til å være helt i ytterkanten av både kompetanse og interesseområde for etaten - og dette har du vært med å stemme frem?
 48. 1 point
  Takk alle sammen. erikraude: værsågod, her i slire:
 49. 1 point
  Da er riggen utvidet Var på posten i dag og hentet et 50cm løp i 9,3x62 med A-Tec Maxim demper. På lørdag plukket jeg opp en Zeiss Compact Point og die-sett. Slik ser herligheten ut med nyervervelsene:
 50. 1 point
  Jeg oppfatter dette som en forholdsvis stiv pris. Men nå er jeg vant til "grunneierpris" på hjorteviltjakta da... 45 kr/kg på elgen, betaler kun det vi skyter, dvs vi har muligheten til å finansiere det meste av kostnaden gjennom salg av kjøtt. noen som har det
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00
×
×
 • Create New...