Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/11/2020 in all areas

 1. Tja. Jeg har chrony. Den funker fint som snus. Sliter med målinger når det er dårlig lys. Men jeg skyter sjelden i dårlig lys. Så det er vel kanskje 1 gang i året jeg plages med det
  3 points
 2. Det er omtrent ett år siden eg kjøpte den styggaste hagla eg fant på Finn.no ei Remington 870. Løpet var malt to gongar. Først sølvgrå, så svart og skjeftet har nok aldri fått noko form for stelleg kjøpte nytt skjefte på tilbud hos Browning, og brukte Aceton till og fjerne malinga med. Var ikkje så lett å få vekk alt, men det meste slapp taket. så brukte eg Superblu kaldblånering kjøpt på Ebay å blånerte både løp, låsen mekanisma og magasinet. så pussa eg ned treskjefte og de venter no på oljesyntetskjeftet passar meg særs dårligt ved montering så gamleskjeftet skall brukast istadenfor.
  2 points
 3. Hvis det er en problemstilling, så kjører du på for fine veier og har ikke bruk for slik type bil 😂
  2 points
 4. Pulver, eller større biter. Det er vel fremdeles i fast form, og dermed uopløselig i vann fordi blyoksid dannes rimelig raskt på overflaten.
  2 points
 5. 2 points
 6. Nå er det jo ingen hemmelighet at DFS ikke vil ha noe med annen skyting å gjøre. At de MÅ gjennomføre jegerskyting er kun noe de gjør fordi det står i boka at de må det. Hadde de sluppet hadde de jublet over å slippe jegere på banen også. Det hadde vært så moro å kunne legge ut referat fra årsmøte i laget våres over gamle inngrodde holdninger til alt annet enn Sauer 200 med diopter og gummidrakter. Men så holder også DFS å dø ut i laget.....
  2 points
 7. Man finner lett høyhastighetsvideo som viser dette. Kula fortsetter akselerasjonen noen mm etter at den har passert munningen. En god brems vil redusere denne effekten, og en vil få marginalt (0.5-2m/s mener jeg å ha sett målt, av "amatører") redusert hastighet. Mange av bremsene vi ser arresterer ikke gassene før denne effekten forlengst er over, og du her ingen effekt på hastighet - og selvsagt mindre effekt på rekyl... Lyddempere har ofte motsatt effekt, man måler en marginal økning i hastighet, men her er det så mange design at jeg har liten tro på generalisering.
  2 points
 8. Synes du skal holde deg til grunntanken og vær litt nøye med å velge riktig stokk, sikte, ringer og demper. 200 gram her og der har en tendens til å addere seg sammen. Fort gjort å ende opp med en kompakt, men ikke spesielt lett rifle. En brukt, lett Leupold og Freyr sin demper på 149 gram synes jeg høres fornuftig ut. Talley har vel montasjer som er lette. En stokk på 6-700 gram så er du i mål.
  2 points
 9. Nei, for så fort fremdriften forsvinner så vil også hastigheten reduseres over tid og ikke øke. Dette er Newtons lov 101.
  2 points
 10. Unimog er tingen for deg
  1 point
 11. Ser spennende ut... Skal du ha Aimpoint Micro H2 - 2 moa ? Eventuelt i hva slags montasje ? Hvilket fabrikat av Die set ? Hva slags ammunisjon er 9.3 settet skutt inn med fra fabrikk ?
  1 point
 12. De finnes i skreddersøm https://helinox.eu/products/ball-feet-55mm?variant=31658910515278 Tennisballer er sikkert mye billigere Om det er like effektivt som ground-sheet, tviler jeg på...
  1 point
 13. Nei, men jeg tenker mer på om det er "baneeieren" som setter premissene for hva som er tillat på en bane.
  1 point
 14. Jeg skjønner ikke at DFS skal være i en posisjon hvor de kan forby noe som helst. En avleggs og raskt utdøende organisasjon som aldri hadde overlevd om det ikke hadde vært for jegere som avla skytterprøve. Oppfordrer alle jegere til å engasjere seg i skytterlaget og kaste sittende styre i sitt lokale skytterlag og slik at de kan komme seg over i NJFF hvor de vil slippe følelsen av å være et annenrangs medlem som aller nådigst får lov til å benytte seg av en skytebane som normalt uansett ikke brukes.
  1 point
 15. 5år til. Så det er tid nokk til andre løsninger/baner
  1 point
 16. For oss som fikk lov å henge litt stål opp på DFS banen er det kjedelig ja. Dfs her skyter til 200, og av og til til 350m på feltstevner. Derifra og ut har vi fått hengt ut stål, men det er over nå. Nesten så en skulle tro det handlet om å bli kvitt oss langholdskyttere, og i vårt tilfelle klarte de det.
  1 point
 17. Jeg har en god venn som fyller rundt år, og jeg vil pusse opp hagla hans som presang. Han jakter mest sjøfugl, og kan ikke ta vare på våpen, tydeligvis. Stokken er sprekt. Tangen presser mot skjeftet, og har fungert som en kile. Han har fikset det med tape... En bit på hælen er slått av. Løpet er mest rødt av rust. jeg har en plan for stokken. Men hva gjør man med et sånt løp? Det er jo ikke verdt prisen for en blånering. Duracoat? Eller?
  1 point
 18. Tja.. Jeg leverer til en kompis som jobber på et mekanisk verksted, så ikke så mye hjelp å få av meg der.
  1 point
 19. Tja. Jeg har en som er 20 år gammel. Den er helt uten kulehull. Men jeg har en til som har blitt skutt.
  1 point
 20. Har jeg sett den der før mon tro...? Hva slags kamera er det, og er du fornøyd med det?
  1 point
 21. Sandblås og legg på cerakote. Så er den klar for nye eventyr i saltvann.
  1 point
 22. Hehe..ja jeg så den der...villedende markedsføring. Kanskje sende en mail til de og gjøre de oppmerksom på dette? Tror ikke denne blir noen storselger med den prisen der...kan jo like gjerne kjøpe en Blaser da, om man har lyst til å kaste store bunker med tusenlapper ut vinduet..😁
  1 point
 23. Helinox Chair One fungerte alt i alt meget bra. Jeg er en litt over middels tung kar på 194cm. Hatt den med ut på de siste par hjortejakt-helgene, på lengre posting med mye klær, posteringsduk og noe kamuflasje Positive ting: - En sitter komfortabelt tilbakelent. Beste post-stol jeg har funnet så langt. Ingen problemer med lår eller halebein som sovner etter 3-4 timer. Godt steg opp fra walkstool og 3-fot varianter. - Meget lav sittegrop gjør anlegg på knær til en innertier. - Brukbar vekt og størrelse på pakkpose. Under 1kg og går fint i sidelomma på sekken. -
  1 point
 24. Nå har ikke jeg selv jaktet med 300 WM, men har sett og opplevd min gode kompis sin 300 H&H Mag gjennom mange år på elg i Nordland. Disse to er såpass tilnærmet like i hastighet med 200 grs kule at erfaringene fra 300 H&H kan være beskrivende også for 300 WM. Igjen vil jeg trekke fram Woodleigh som en ypperlig storviltkule. Og det titalls elger jeg har sett skutt med 300 H&H / 200 grs Woodleigh PP, og vært med å slakte, tilsier at dette er en ypperlig kule i den aktuelle hastigheten. Tydelige skuddtegn, korte fluktstrekninger, stort sett gjennomskyting, selv i bog, lite
  1 point
 25. Rem 700 adl i 308w med 40 cm pipe og svemko magnum meget hendig i skogen, dempern skal byttes ut med en svemko nano neste år og en 1-4 kikkert av noe slag
  1 point
 26. Har de siste vekene fått nokre spørsmål om mitt oppsett av syningfella. Nokre av dei som henvende seg har aldri fangsta med syning, og mista litt trua på felletypen. Mi erfaring er at den er veldig effektiv om den vert plassert korrekt og mest naturleg. Rotvelt og vindfall er gull. Bruker ein tørrkvist for å få fella til å stå mest mogleg horisontalt. Slik at tjuktflytande åte ikkje renn ut like lett. Til slutt pleier eg å dekke den med moseflak frå steinheller og gamle stubbar i terrenget rundt fella. Syningfella Ghilliestyle😁
  1 point
 27. Har ikke fått testet disse så mye i praksis, men meget jevne/fine (litt trange) treffbilder på 35m i 1/2 choke med Beretta. Skulle tro en meget god patron for de litt lange hold for sjøfugl og fjellrypejegeren.
  1 point
 28. 1 point
 29. Ja, man blir i grunnen lei av alt annet. K
  1 point
 30. Puss av våpen er jo halve moroa med å ha våpen! gjemme seg i kjelleren med våpenet, finne frem pusselapper og Ballistol og forfriskninger etter eget ønske.
  1 point
 31. Ble en piggokse på meg og Adolf idag. Hva i alle dager skal en med sauer? 😉
  1 point
 32. Har sjekket det og er 100% sikker på at DFS ikke en gang hadde kommet så langt at de hadde fått lov til å prøve dette i retten. Nok en ovenfra og ned skremselstaktikk fra en akterutseilt organisasjon.
  0 points
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00


×
×
 • Create New...