Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/10/2020 in all areas

 1. Då er ein liten videosnutt komt til verda. Den er på Youtube . Her skytes det med to Optimadempere. Begge har to dempermoduler. Og den siste har bremsemodulen i tillegg.
  4 points
 2. Er nok en Beretta Utralight du egentlig vil ha - kjøp den med 71cm løpslengde. Når dagene - og armer - blir lange er 4 hg lettere våpen guld.
  3 points
 3. Kan oppdatere denne! Etter at ungeflokken økte betraktelig så har jeg vært som en flyktning i eget land. Før hadde jeg rundt 40 kvm til rådighet som verksted, laderom og bod. Nå er laderommet bod, verkstedet er kjellerstue og boden er laderom. Nå har jeg kastet, solgt og gitt bort i haugevis og endelig får jeg plass til det meste på mine 1,5x2 meter😅
  3 points
 4. Poenget mitt (vårt?) er vel at dess nærmere senter av pipa kikkerten er, jo bedre. For min del. Andre må gjerne ha 10 cm mellom senter løp og senter optikk, men jeg kommer til å syns de er rare Ole
  2 points
 5. Dette begynner å ligne på facebook, ts spør om en ting, nesten alle svarer ting som overhodet ikke har noe med spørsmålet å gjøre.
  2 points
 6. Hva med en kipp? Min er kort og lett, 2.9kg med kikkert og demper. Bærer den i hånden hele dagen i bratte lier når jeg går med bandhund.
  2 points
 7. Jeg har ladet i 40 år nå og lader opp mot 10.000 6,5x55 skudd i året. Noe jeg ikke driver med lengre er halspressing. Alt blir helpresset slik at jeg er siker på at skuddene kan brukes i hvilket som helst våpen i aktuelt kaliber.
  2 points
 8. Det er flere måter. Kammeret trenger ikke å være rundt, og om hylsa utvider seg til et ovalt kammer, kan den kile seg når den entrer rotert i forhold til forrige gang. Dette er tilfellet på en del rifler, og det kan være så ille at man ikke kan halspresse i det hele tatt. Sluttstykkbunnen kan være skjev, med samme resultat som over. Når du skyter, så utvider hylsa seg til den fyller kammeret, og kammeret flekser så littegrann, avhengig av trykk. Men det flekser alltid litt. Hylsa blir altså større enn kammeret, men en del av deformasjonen er elastisk, og hylsa blir mindre enn kammeret etterpå. Det samme skjer i lengderetning, mellom skulder og bunn, og her flekser det mer. Enkelte rifler er, igjen, vanskelige å halspresse for, fordi det er mye fleks, og kanskje også assymetrisk. Men alle rifler flekser, stål er et elastisk materiale, og lader du hardt nok, så vil hylsene over tid utvide seg til de ikke kamrer, eller kamrer tregt - en bulk, skitt, eller andre uregelmessigheter kan da vippe den over til "kamrer ikke" Men den langt vanligste årsaken til det du beskriver er hylser fra andre våpen, folk som skal skyte andres halspressede ammo, eller fått med seg hylser, som sagt over. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har slått opp mitt eget sluttstykke pga enten "blindpassasjerer", eller egen sløvhet, mangel på å holde hylser til ulke piper fra hverandre, osv. - eller hvor mange ganger jeg har sett "du kan låne ammo av meg" - etterfulgt av "det sitter fast". Bare et par ggr har jeg sett folk måtte slå ut patronen, som oftest kommer den med banking på sluttstykkehåndtaket - jeg har selvsagt sett flere knekke sluttstykkehåndtaket i denne prosessen - og en gang så jeg en patron gå av da de skulle banke den ut... pussestokken fant vi 100m utpå et jorde... Og stikkflammene stod langt ut av låskassa. Men hylsa satt faen meg i etter det også... K
  2 points
 9. Formiddagsøkt med tre jegere og dachs i dag. Gikk en runde i høyden først for å se etter spor, det hadde snødd på morgenen så det var lite å se de stedene vi gikk. Så da bar det tilbake til den mer bygdenære delen av terrenget. Dachsen søkte bra men fant ikke noe så det var nok tomt der, dyrene (som er igjen etter at gaupa var innom) tar et par dager på hvert sted virker det som. Vi to uten hund flyttet oss til neste terrengavsnitt, en liten ås på 1000x400 meter. Prøvde en post jeg ikke har brukt før, plantefelt der trærne har blitt for store til at det er noe særlig å se. Nå har det blitt «høst nok» til at det faktisk var mulig å se en del. Tok en liten runde på vei inn, ville se etter spor i snøen og tenkte at om jeg skulle komme nær noen rådyr ville det bare bli lettere for hunden å finne spor. Gikk litt rundt i postområdet før jeg fant et greit sted å stå, egentlig burde kombien vært med men den nye har jeg ikke fått skutt inn enda. Hadde bare sett hare- og revespor på vei inn så hadde vel mest troen på at en av dem skulle dukke opp. Etter at hunden hadde holdt på lenge ett sted «litt i feil retning» hørte jeg plutselig «los» på radioen. Kikket på Wehunt og jaggu gikk det ikke rett mot meg, et par hundre meter unna. Litt på skrå så det ut som, jeg stirret i den retningen etter hare mellom småtrærne men plutselig var det geit+2 rett foran meg iblant små grantrær, sikkert på 30 meter. Dyra sto mot meg og delvis bak hverandre, jeg fikk ikke skuddmulighet før de brakk av mot venstre. Det skal jo ikke skje men nå er det andre gang at dyra har kommet over sporet mitt på vei til post så det blir å ta meg sammen fremover. Hadde kanskje ikke helt troen på rådyr og hadde lyst til å prøve en ny post, det valget viste seg jo greit.. De siste par årene har det smelt hver gang det har vært dyr innom mine poster men de siste to gangene har jeg blitt oppdaget. Uansett, de tok en ny runde i skogen foran meg, tilsynelatende rett på hundefører men ute av syne for han på 50 meter, de er vanskelige å se uten snø og med vinterpels og vått løv på bakken. Etter noen minutter snudde losen igjen og kom tilbake mot meg og jaggu kom de ikke forbi på 20 meters hold delvis bak noen trær. Men i full fart og videre ut av terrenget. Det turet noen runder rett utenfor terrenget og/eller så ble det byttet spor, det så litt mistenksomt ut spesielt når han kom tilbake uten dyr uten å være på baksporet sitt. Trodde et par ganger at det skulle komme tilbake men det gjorde det altså ikke. Skuffende, men det er i hvert fall dyr igjen i skogen! Får håpe at disse, som basert på hvor losen gikk neppe har fast adresse hos meg, ikke ble alt for skremt av en times los og kommer tilbake igjen før jul. Pløyde jorder og hugget skog er ikke den beste markedsføringen men noen grønne gresstrå histen og pisten var det jo der bikkja fant sporet først. Beklager denne veggen av tekst som endte i ingenting, måtte skrive det av terapeutiske årsaker
  2 points
 10. Tja. Jeg har chrony. Den funker fint som snus. Sliter med målinger når det er dårlig lys. Men jeg skyter sjelden i dårlig lys. Så det er vel kanskje 1 gang i året jeg plages med det
  1 point
 11. Pusser aldri uten engangshansker, mye der som ikke er godt å få på henda...
  1 point
 12. Typisk off topic men: Kikket på Wildcat Composics sider. De har faktisk skjefte til Steyr mod M. Pga konstruksjon med låsklakker bak er avstanden fra avtrekker til støtbunn kortere på denne enn samme mål på Remington mod 7. Med Steyr mod M kan man altså få 6 skudd 9,3x62 i ei rifle som er kortere enn Rem7 når riflene har samme løpslengde.. Anskaffer man en brukt Steyr M med helstokk/51cm pipe får man en meget kompakt sak med Wildcat skjefte.
  1 point
 13. Helt seriøst spørsmål: finnes det noen fordel med å montere høyt?
  1 point
 14. Har de siste vekene fått nokre spørsmål om mitt oppsett av syningfella. Nokre av dei som henvende seg har aldri fangsta med syning, og mista litt trua på felletypen. Mi erfaring er at den er veldig effektiv om den vert plassert korrekt og mest naturleg. Rotvelt og vindfall er gull. Bruker ein tørrkvist for å få fella til å stå mest mogleg horisontalt. Slik at tjuktflytande åte ikkje renn ut like lett. Til slutt pleier eg å dekke den med moseflak frå steinheller og gamle stubbar i terrenget rundt fella. Syningfella Ghilliestyle😁 Lykke til.
  1 point
 15. Spørsmålet er om du skal ha sekk også. Hvis ikke, skinne på sida og skiskytterreim. Hvis du skal ha sekk, Eberlestock eller Vorn eller no'. Uansett tåler du mer vekt bare du har et godt bæresystem.
  1 point
 16. Ja det er ikke bare bare å være så forbanna fruktbar......😇 men det går fint å ha et lite laderom, under forutsetning at alt «kjekt å ha» fjernes... har / er der litt selv. men det sitter veldig langt inne å ta noe vekk..
  1 point
 17. Det er sikker like mange fremgangsmåter for ladding som det er folk som lader. Og hvilken metode som er mest hensiktsmessig kommer jo an på hva man lader og ikke minst hvor mye en lader. Jeg har holt på med ladding i snart 40 år og lader 6-10.000 skudd i året hovedsakelig 6,5x55 men også 30 06 og 8x57IS. Jeg helpresser alt da vi er tre stykker i familien som skyter så jeg klarer ikke å holde noen form for oversikt over hylsene og har jo også opplevd at halspressede hylser ikke kamrer etter løpsbytte. Bruker Norma hylser til baneskyting og RA/Lapula til felt. Metoden jeg bruker er som følger: 1 kontrollerer alle hylsene for sprekker i hals, fabrikat, og lengde, De som er over 55,2mm lange eller har sprekker i hals blir kastet. Da er de omladet ca 12 ganger. Hylser med sprekk i hals er uhyre sjeldent jeg finner, av de jeg har kontrollert i år fant jeg 4 stk. 2 Kjører så hylsene i tørtrommler med nøteskall eller lignende og en teskje polich i 2t 250 stk i slengen. Dette for å få vekk lit dritt som jeg ikke vil ha i diene og ikke minst for å få halsene innvendig såpass glatte at de går lett over ekspanderen uten at jeg trenger å smøre halsene innvendig. 3 Smører hylsene. Hiver 60-70 stykk i en 2l isboks sprayer på litt hylsesmørning og rister rundt før jeg hiver dem i hylsemateren på pressa. Den lar jeg stå og gå med blokkert utløp. Gjentar dette til jeg har fått alle 250 hylsene oppi materen. Lar den stå å surre i 10 min for å få fordelt hylsefettet skikkelig før jeg begynner å presse og ta ur tennhetter. Dette går fort på 650 pressa 250 hylser ekspederer en fint på 15-20 min. 4 Vasking. Hylsefettet må vekk. Jeg vasker den i en våttromler med så varmt vann jeg kan få og et toppet skjeblad med oppvaskmaskinpulver 20-30 min tromling ingen stålpinner. Skyller de i varmt vann. Vil jeg ha de skinnende blanke kan jeg kjøre de i 5 min med en teskje sitronsyre til slutt. Tørkes på et handkjed på baderoms gulvet som er varmt i 24t. Har jeg det travelt går de i stekeovnen på 200°C varmluft i 15-20 min. 5 ladding. De rene hylsene hives i hylsemateren og topplata på pressa byttes til en med krutmål og isetterdie. Så er det bare å dra i handtaket samtidig som en setter i kuler og en lader fint 250 stk på 20-25 min. 6 Etterkontroll. (kjerringarbeide) Skuddene ristes for å kontrollere kruttet, visuell kontroll av skuddet samt kjenne etter at tennhetten er skikkelig satt i. Så er det bare å skyte.
  1 point
 18. Lette stokker: High Tech (Rafdal selger. Må sprøytes med strukturguffe og males) McMillan Hunter's Edge (Hansen selger. Div finisher av div vekt) Brown Precision Kevlar Pound'r er lettere. (Du må sannsynligvis skaffe selv fra USA. Som High Tech, må behandles og males) Manners MCS-UC er nede i ca 500 gram og kanskje den letteste når den er "finished". (Ser det er noen på Finn som skaffer dem på bestilling: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=131011307) Rem: Jeg har vurdert å få montert flush-fit remfester på venstresiden av stokken, og så lage meg en AG3-type rem. Hvis du ikke har vært borti disse i Forsvaret er de ganske geniale, det er en løkke rundt overkroppen som glir gjennom den bakre rembøylen. Du kan legge rifla inntil overkroppen på skrå med pipa opp og så slippe den, og så henger den der. Skal du skyte er det bare å løfte den opp igjen.
  1 point
 19. Tre Remington 700. Øverst med Hitech, mellom med Mcmillan, og nederst med KKC. Alle blir brukt med demper. Skytemessig er den korteste hakket mer krevende enn de andre, men med stor demper er balansen ikke verst.
  1 point
 20. Enig, eneste fornuftige forslag utenom det TS opprinnelig spør om her er en T3 light, Mauser er tungt ræl, og kipp er dyre og pene våpen ikke i nærheten egnet til ordentlig juling ift en rifle med syntetstokk. Har du ekstra sluttstykke? Og er hensikten å bruke den som en systemrifle med 223 og 308? Hvis system kan man nesten kjøpe en brukt rifle, nappe av pipe og sluttstykke, og bruke det i den du har. Kassen kan leveres inn til børsis evt. Matchløp blir kanskje litt råflott og tungt med mindre du skal dreie det ned. Aimpoint burde vurderes absolutt pga vekten, men jeg liker muligheten til å skru opp litt, da er VXR "1"-4 et veldig godt alternativ, evt picatinny og begge alternativene. Når det kommer til stokk er det mye å velge mellom, HS Precision stokken fra R700 LTR/Police er bombesikker og god, ofte veldig billig brukt også. Ellers får man lettere alternativer som Hightech/LAW eller Wildcat composites som virkelig drar ned vekten, og opp prisen
  1 point
 21. Spurte ikke ts egentlig etter mulig skjefte, samt kikkert🤔 Rifle hadde han jo...
  1 point
 22. Det er vel ikke noen ammonyhet.. jeg har kjøpt inn 500 melior 12/70 36 gr hos jaktdepotet . Knall god kvantumsrabatt og dei patronene er gode i mp27, Toz 34, mp18 enkel , og kombien. hvis du får greie bilder i børsa di så er det vanskelig å få noe bedre kost/nytte ammo.
  1 point
 23. Syns bare ikke demper passer på den, har elektroniske øreplugger så det går greit, men syns det er greit å jakte uten og.
  1 point
 24. 1 point
 25. Viss Max hold er 100 m kan du vel bruka ei mauser med opne sikter. Dei er jo konstruert for østfronten og bør vel tåla at ein ramlar.
  1 point
 26. @hewi Når jeg tar bort en dempermodul og erstatter den med rekylbremsen oppleves støynivået noe høyere pga trykket går til sidene. Det er helt naturlig. Nå bruker jeg stort sett Optima45 uten den midterste modulen til vanlig. Så derfor blir det mindre forskjell for meg og til mitt bruk. Skal, når jeg får tid og dagslys, prøve oppsettet med ekstra modul for å se om forskjellen blir enda mindre. Altså 2 midtmoduler +bremsemodulen. Det blir spennende.
  1 point
 27. Hightech stokk, leupold vx2 2-7x33 og freyr devik 149 demper så er du i mål. Hadde mest sannsynlig beholt tyggegummistokken om den er grei ergonomisk, bare sørg for at den ikke tar borti løpet selv med press på stokken.
  1 point
 28. Stikk innom (evt. på nett) en butikk som selger kunstmaling. Der får du småflasker som rekker til flere liter linolje.
  1 point
 29. Fjerner "gammel" olje/fett, tørker, rengjør og smører alle pistolene 1 gang i uken. Det tar ikke lang tid, kosejobb, og herlig å vite at alt er nysmurt og klart for stevne/trening Løpspuss med børste sjelden, men drar gjennom ett par pusselapper med litt godstoff på om de har gått endel skudd. Ufattelig mye skitt som samler seg, særlig på 22lr, voksrester. Ser også de som på stevner og treninger står og dynker pistolen i våpenspray for å få det til å fungere, og de som gjerne skyter til det ikke fungerer før de gjør noe vedlikehold. Uansett, hver sin smak når det kommer til våpenvedlikehold. Skulle likt å sett at prisene på bruktmarkedet gjenspeiler hvordan våpenet er stelt og behandlet.
  1 point
 30. Går rett inn på menyen på maemo, det der. Ikke rart du får fangst.
  1 point
 31. Aldri vært borti ødelagt stoff eller glidelås på noen futturaler, det er jo kort fortalt ingen belastning på det, om man har belastning, er det pelicase som gjelder.
  1 point
 32. Puss av våpen er jo halve moroa med å ha våpen! gjemme seg i kjelleren med våpenet, finne frem pusselapper og Ballistol og forfriskninger etter eget ønske.
  1 point
 33. Valgte 308 win og Weatherby vanguard s2. La pengene i en Zeiss V6 , 2,5-15 x 56. Fikk fellingstillatelse på Havert og så kom koronan. Men er veldig fornøyd med rifle/kikkert. Samlingene på bane er bedre enn det jeg klarer !!! 😄
  1 point
 34. Dette er de eneste riflepatronene jeg bruker krymp på. Er det nødvendig, vet ikke? 570 grain kule.
  1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×
×
 • Create New...