Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/16/2020 in all areas

 1. En kan tippe alt en vil... Interessant at helt klare lovbrudd bagatelliseres, kronargumentet vårt er jo at norske våpeneiere er så lovlydige og skikkelige..
  3 points
 2. Så jada så neida så... Noen ganger stopper jeg ikke når jeg har begynt.
  2 points
 3. Sikter blir aldri ultralette om man skal ha høy forstørrelse. Jeg mener 6x som maks forstørrelse er nok til all storviltjakt inkludert reinsjakt.
  2 points
 4. Sitter vel med et inntrykk om at her på forumet er folk uskyldige når det kommer til våpenkriminalitet uansett hva som blir bevist. Men saken er at slik kriminalitet er svært uheldig for de av oss som vil drive med våpen og skyting på lovlig vis.
  2 points
 5. Det er det politiets etterforskning skal finne ut. Før det er gjort, gjør vi best i å la være å tippe verken den ene eller andre.
  2 points
 6. @Polardegohar et "taktisk" et i 10x42. Bra vekt og helt ok glass. Skal være testet ganske bra, og kjent for å tåle en trøkk over there, men setter generelt lite lit til tester der borte. Men hadde vært interessant å teste lettvekteren deres.
  2 points
 7. Akkurat det er det jo mulig å komme rundt. Nå ser jeg forresten at de har den inne igjen, så da må jeg få ta tilbake det jeg skrev i går. Men både den og Leupold VX3i 2,5-8x36 er jo så tunge at de ikke egentlig hører hjemme i denne tråden. Jeg ser noen skriver at de må ha stor forstørrelse på renjakt, men jeg er uenig. Har i mange år hatt en 3-7 som har stått på 7 hele tiden, men i år måtte jeg sette på en reservekikkert med fast 2,5 og det gikk bra det også. Det var en flokk jeg var ca 300m fra og da ble den for liten, men da var det nok like bra jeg ikke kunn
  2 points
 8. Dette russiske "missilet" er nok mest sansynlig tømt for sprengstoff, evt et dummymissil, men for en fantastisk mulighet for å få litt oppmerksomhet i pressen. Verden er nok et mye tryggere sted nå, som nok en samler sitter i saksa.
  2 points
 9. Tror at det finnes en Nikon monarch 12x42 på ca 600 g.
  1 point
 10. Haenel fåes primert ikkje i links, men for ca 3000kr bygger stokkmakeren på fabrikken stokken om til links. Har akkurat bestilt meg en Jaeger 9 med links stokk.
  1 point
 11. Nei. Ikke etter min mening. Denne diskusjonen er oppe støtt og stadig. Langholdsgutta insisterer på FFP/MIL, mens vi som ønsker å kunne utnytte noen jaktsituasjoner på 100m +++ er godt fornøyd med å måle avstanden, skru til korrekt m på rattet og konsentrere seg om vind. Det som er ubestridelig er at enkelte FFP sikter bortimot er ubrukelige på laveste forstørrelse. Trist når du skal inn i tettere skog for eksempel.
  1 point
 12. Kjekt å sprenge det da, så kan jo ingen bevise at det var en dummy... K
  1 point
 13. Går jo fint det, særlig dersom du ikke har noe sterkt forhold til mil klikk fra før. Åpne tårn merket med avstand funker fint for jakt.
  1 point
 14. Nå tenkte jeg mer på langholdsskyting, men uansett, prøv med en lysprikk og du vil savne det etterpå. Jo, moa er alltid et handicap. Spesielt til LH-skyting. Da kan du relatere antall cm til antall klikk uten høyere matematikk. Til jakt er det vel bare "nice" med mil-klikk. Men er man vant til mil-klikk, så er det vanskelig med ett sikte der en plutselig skal forholde seg til 1/4 moa. Det er en fordel å holde seg til sikter med samme enhet, og som skrus samme vei. Ellers skrur du plutselig ned når du skal opp, og på jakt er det ugreit. Ikke spør hvordan jeg vet...
  1 point
 15. Har aldri savna lys, ikke på måneskinnsjakt/kveldsjakt engang. Har inntrykk av at må jeg ha lys for å skyte så klarer jeg uansett ikke å identifisere dyre sikkert. Så da får jeg ikke skutt uansett. Nå har jeg vel å merke aldri hatt en kikkert med lys, så det kan være jeg tar feil. Men har ikke savna det. Nei, det vil egentlig ikke det on du teiper tårnene.
  1 point
 16. Nå er det dessverre bevisst at det blant "godkjente samlere" åpenbart finnes et miljø med aksept for handle med illegale våpen og tyvegods. Skuffende og veldig ødeleggende for alle, enten du er jeger, skytter eller samler
  1 point
 17. Biltema sine. 250 kr. Har fungert greit til båtbruk, fisketurer og all jakt nå i høst. Kjøpte dem i vår, kommer tilbake med raport om hvor lenge de varer, men det virker ikke som om de der rådyre som nevnes oppi tråden er av bedre kvalitet. Jeg forteller i tråden her når de er utslitt Aldri vært vasket, annet enn en tur gjennom en søledam for å skylle av dem den verste gjørma før jeg sette rmeg i bilen, og har stått ute på trappa i hele sommer. Kastes vel i et gjørne i kjellern når snøen kommer. https://www.biltema.no/bygg/arbeidsklar/stovler/gummistovler-herre-og-dame-2000040407
  1 point
 18. Og det gjøres, etter min mening, best med høy forstørrelse. Skøyt seinest i høst rein med 18x. Jeg synes høy forstørrelse gir ett mye bedre "overblikk" over en villreinflokk. Men det kommer selvfølgelig an på avstanden. Har vell aldri vært under 10x etter at jeg byttet sikte. De første årene på villreinjakt brukte jeg en 1,5-6x42. Det å skyte dyret, selv på temmelig langt hold, er ganske uproblematisk med 6x. Men det å ha kontroll på vinkelen på dyret, tagger og hva som evt er bak synes jeg er mye bedre med høy forstørrelse. Det kommer også an på hvordan/hvor man jakter. Sitter man på "trekk"
  1 point
 19. Jag fick hem en 1/2 Ligtning twelve -65:a igår 😎
  1 point
 20. Denne vil jeg høre mer om når du har tid og anledning.
  1 point
 21. Er vel flere modeller som er ganske symmetriske. Haenel Jaeger 9, k95 med rett stokk mener jeg er rimelig symmetrisk bortsett fra kinnstøtte på "feil" side. Så om du kan leve med moturs operasjon på topplever skulle du ha litt å velge i.
  1 point
 22. Ad minimumsforstørrelse i kikkertsikte - det er vel *ingen* som jakter rein uten en håndkikkert i tillegg (og 8x virker omtrent som minimum bransjestandard blant reinsjegere er min erfaring...) Håndkikkerten erstatter etter min mening mye av behovet for høy forstørrelse på reinsjakt.
  1 point
 23. Til jakt, spesielt på lange turer utenfor allfarvei, foretrekker jeg hengslet underbeslag i magasinet eller fast "ADL" magasin. Jeg har forsøplet naturen med 3 ladde magasiner.. (Tikka) Etter jeg mistet det siste brukte jeg gaffatape for å sikre magasinet på en Sako 75 som kan lades fra topp Altså ble denne konvertert til "ADL". Hvis man skal spare gram er det jo bare tull å dra med seg flere magasiner.
  1 point
 24. @Sakoen75 Trenings- og plinkeladningen min med 220 grs Gameking går med 870-875 m/s. 65 cm pipe.
  1 point
 25. Jeg tror knapt jeg har flyttet forstørrelsen fra 6x i fjellet. Skulle derfor nevne FX II 6x36, men den er også ute av produksjon. Synd med denne strømlinjeformingen og ensrettingen. Helt uavhengig av hva man mener om optikken, hadde Leupold de letteste siktene - og de som kunne monteres aller lavest.
  1 point
 26. Hos meg stemmer knepptabellen for 220 grs Sierra Gameking i den ene med 130 grs DL i den andre. 😉 Det kan du ha helt rett i. For å strekke det videre kan man kanskje si at fordi 6,5x55 har så lette kuler må de ha mye fart for å holde kravet til anslagsenergi - og i sin tur krever det mer av kula.
  1 point
 27. Var den formuleringen som ble litt rar imo, da de bør kunne slå opp om han eier noe og da vil man vel også få en oversikt over om det gjelder mer enn 6 jaktvåpen og noen pistoler, for så å gå igjennom. Er jo spent på om missilet var noe mer enn ufarlig øvelsesgreie og hva disse eksplosivene var for noe.
  1 point
 28. 8x68S med 200gr Nosler Partition Og 6.5x55 med 140gr Nosler Partition følger hverandre ganske likt.
  1 point
 29. Det er vel moa-klikkene som er verst. Helt til man skal konkurrere. Da blir det andre også riktig ille. K
  1 point
 30. Hei @AnJo! Har hatt denne kikkerten i et par år, med ASV. Den sitter stort sett på en Sauer 101 i .308 med 43cm pipe. Har brukt den på elgjakt, hjortejakt, reinsjakt og rådyrjakt. Men aller mest på rypejakt og en del trening på bane på 100-300 meter. Jeg har også vært på prs-kurs og stevne med den. Til all jakt har jeg likt den veldig godt! Veldig imponert over optikken, selv ved siden av min March 3-24x42. Klikkene er bra, tracker riktig og det er mange klikk. jeg liker også utvendig vindtårn, da jeg bytter en del mellom ammunisjon så jeg legger inn nullpunkt i
  1 point
 31. Har en Hansen 704IPR, tykk flutet krieger pipe i 6,5-284. Stokk er mcmillan ADJ A3-5 Edgetech. Bixnandy trykkpunktavtrekk. Det er vel egentlig ikke så mye å skrive, den er PRESIS og gir skikkelig godfølelse. Skal bygge meg ett våpen dedikert til fjellrypejakt nå, det blir i ett eller annet 22 kaliber, mest sannsynlig .223. Totalvekt under 3kg og med meget god presisjon. Noen som vet om Hansen har freset ut kasser i titan?
  1 point
 32. Helt normalt Nok til at hylsa går i kammer og at det ikke er motstand når bolten lukkes. I mine rifler vil det si helpressedia i kontakt med hylseholder, sånn omtrent. (1/4 omdreidning opp fra fullkontakt) Du må bare prøve deg fram med din die/rifle. Ved necsizing er det lurt å ha minimum kaliberhold i halsen. I 6,5x55 vil dette si 6,7-ish mm.
  1 point
 33. Du vil normalt ikke ha problemer med å kamre ei brukt hylse i samme kammer som du har avfyrt skuddet fra. Er ikke ofte jeg helpresser men hadde jeg vært deg så hadde jeg begynt forsiktig og gradvis justert dia slik at du etterhvert nesten presser hele halsen slik du beskriver. Mange vil vel si at en sjal justere dia slik at en setter skulderen litt tilbake men jeg ser ikke poenget med dette.
  1 point
 34. Har ikke erfaring med Stiller, men fikk lever en Hansen 702 med 10 moa picatinny i 308 med en McMillan Game warden i 2019. Veldig godt fornøyd med allt. Har laget en ny lettvektsstokk og fått en ny pipe i 308 med kort løp og tynnere profil til reinsjakta. Den går som en stråle. Bytter mellom pipene ved hjelp av løpstvinge og sluttstykkenøkkel levert av Hansen. Det at det er norsk er bra, men bare når det er veldig bra saker i tillegg. Blir glad når jeg kikker på gjengebeskytterene til begge pipene. De er i praksis ikke synlige før men løsner på dem. Kanskje ikke det er helt avgjørende, m
  1 point
 35. Det har nesten bare med kulevalget å gjøre, og litt fart naturligvis... Med 338LM kan du lade til den farten du ønsker, med den kulen du ønsker, og skyte på den avstand du ønsker. Med A-frame får du inngang på 1cm og utgang på 2cm og slush i mellom hullene.
  1 point
 36. Har akkurat håndtert en Sako S20 Precision i 308 hos Intersport Bogstadveien i Oslo. Dette er rifla i annonsen på finn. Den var rett og slett veldig fin. Eneste ulempen var at skjeftematerialet var glatt. Jeg hadde satt på griptape. Precision skjeftet var slankere enn jeg trodde så det er ingen grunn til å gå for jaktskjeftet med "ubrukelig" moteriktig tommelhull og smalt forskjefte. Med en Ase Utra SL5I på tuppen av 50cm løpet er balansen veldig god for de fleste. Sluttstykket hadde vandring tilpasset kort 308 i den lange kassa. Flott! Magasinet virket
  1 point
 37. Er det bortkasta å bli bedre til å skyte? K
  1 point
 38. +1 til den. Bare jeg som har koden, så dersom bussen kjører over meg må de frem med skjærebrenner. Prøvde å ha diverse alkohol i et låst vinskap i kjelleren, men gikk ikke lenge før jeg oppdaget at beholdningen minket. Tenåringsguttene fant fort ut hvordan dirke opp det....
  1 point
 39. Nøkkel til våpenskapet mitt er på mitt daglige nøkkelknippe. Og som oftest er det i lomma mi som akkurat nå. Men nå som alle guttene mine er voksne og har flyttet ut , er jeg nok litt mer avslappet med å kunne la nøklene ligge på ett bord i ett annet rom , mens jeg spiser eller ser på TV. Men de årene jeg hadde 3 tenåringsgutter boende hjemme lå nøklene enten alltid i lommen min, eller på en " lur plass" der guttene mine ikke kunne finne dem. Jeg har vært gutt selv , så jeg vet at " gutter er gutter " og slett ikke å stole på.
  1 point
 40. Her er foresten et Bilde av Rifla også. Det står en Svemko Rekyldemper på der. Måtte jo prøve en slik siden jeg har Svemko demper. Men det er en 10cm lavere treffpungt med demperen enn med denne rekyldemperen. Med Vertebrae rekyldemper er treffpungt i forhold til lyd demperen 5-6cm høyere. Denne demper også rekyl bedre. Så ved mengdeskyting blir denne brukt. Forskjellen med lyd demper og null tilbehør i enden av løpet er 15-20cm høyde forskjell på 100m. Dette er hovedgrunnen til jeg bruker Rekyldemper. Slippe å skru så mye opp og ned. Får ikke målt forskjell i hastighet med demper eller reky
  1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×
×
 • Create New...