Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/27/2020 in all areas

 1. 3 points
  Havesygen kicket inn igjen og det ble et akutt behov for en Engelsk Best Boxlock... John Dalziel Dougall hadde verksted og butikk i både Glasgow og London, og er nok best kjent for sine Lock Fast hammerguns. Denne er bygd omkring 1900 og har 30" løp reproofed i 12/70 (opprinnelig 12/65). Per Arne skal få gå over og evnt bytte ut skjøtebiten i tre med en Old English. Så gjenstår venting på papirarbeidet...
 2. 2 points
  Var innom den lokale jaktbutikken i dag og fikk kjenne på Mauser M18, M12 og Tikka T3x Klarte ikke å kjenne noe nevneverdig forskjeller på dem, men jeg syntes boltmekanismen føltes bedre ut på Mauser'en. Den var noe tyngre også, men han som jobba der sa at det er veldig liten forskjell og det jeg følte var mest sannsynlig pga det store sikte som var montert på. Fikk også forklart at en av fordelene med M12 til Mauser er at det er mye lettere å gjøre tilpasninger og endringer på den. Men når den tid kommer at jeg ønsker det, så vil jeg mest sannsynlig ha et våpen nr 2 fremfor å gjøre endringer og da er det lite poeng å betale mer for de ekstra tingene som kommer med M12 versjonen. De ga meg følgende tilbud: Mauser M18 308 Win m/gjenger - 8.337,47,- Warne Basesett Remington/M18/101 Sort - 373,59 Warne Mazima Ring Weaver/Picatinny Fast 30mm - 703,- Våpenfutteral - 261,28,- TetraGun Pussesett Kal. 30/7,62mm Rifle - 328,66 Zeiss Conquest V6 2-12x50 Belyst Retikkel 60 - 14.490,- Totalt: 24.990,- Jeg syntes det hørtes fornuftig ut. Løp og kjøp?
 3. 2 points
  Eller litt ut av boksen.. Denne hadde kostet ca 70000.- om den hadde vært produsert idag: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=174138323
 4. 1 point
  Myndighetene kan da ikke være så urimelige at de krever to plasser for et matching pair? Nydelig hagle, gratulerer!
 5. 1 point
  Dette var ikke ment som en diskusjon om hvordan vulkan fungerer og ikke.
 6. 1 point
  Og sliding toplever... 😊😊😊
 7. 1 point
  Ja, er virkelig noe og ha. Med hagleløpet koblet på så er det en lett og hendig børse. Har hatt opptil flere opp igjennom åra, .222, 223, 44mag og nå .357 mag. Denne skal beholdes. 🤣 Skal teste litt forskjellig ammo og hjemmeladninger, får eg brukbar presisjon så skal den utstyres med teleskopdemper og en Zeiss eg har liggende.
 8. 1 point
  Du må prøve å spore opp den andre.
 9. 1 point
  Landets ettersøksjegere må nå bygge store troférom 😉
 10. 1 point
  Jeg risikerer vel å bli kastrert av de anglofile for å bruke en slik betegnelse på to amerikanske jaktrifler. Vel amerikansk og amerikansk, den ene er uten tvil renraset Yankee fra New Haven Connecticut, mens den andre egentlig er portugiser med et ganske så uoversiktlig opphav. Det gjelder 2 stk Winchester M70 Featherweight. Den ene er som sagt en Yankee fra Winchester sin gamle fabrikk i New Haven som ble lagt ned i 2006, ganske utslitt og umoderne ifølge ryktene. Den andre er produsert hos FN-Herstal Group sin fabrikk i Viana i Portugal, selv om det står stemplet Made in USA på pipa, med adresse BACO (Browning Arms Company) Morgan Utah. Winchester er en del av Herstal Group noe også Browning er. Derfor Browning sin adresse i Utah på pipa. I tillegg er det Olin Corp som eier rettigheten til Winchester navnet, men Herstal / FN / Browning har lisens på det. Ikke helt enkelt å fastslå opphavet til den siste, men slik har jeg forstått at det er det i grove trekk. Enkelte påstår forresten av delene til en del de nye M70 er laget på FN sin fabrikk i South Carolina og skipet til Portugal for sammensetning. Dermed kan de stå inne for Made in USA. Den første har jeg hatt noen år, både i originalkamring i 30-06, men etter hvert fikk den en L.Walter pipe i 338-06 A-Square. Den nye, er i 30-06. Jeg har alltid hatt en svakhet for disse Featherweight modellene, så da jeg kom over den siste "New in box", ble det handel. Etter min mening har FW- modellen fått med seg litt av den klassiske engelske Highland Stalker, slankt fortre, og tynn pipeprofil. Så kan en vel si at type nettskjæring og schnabelavsluttning på forskjeftet er en smule vulgært sammenlignet med de klassiske britiske stalkers. Men slik er den, og jeg syns de er en ganske så fin modellvariant av M70 rifla. Mauserutdrager, den berømte m70 sikringa, og et helt ok avtrekk, samt presisjon mer enn god nok til jaktbruk, gjør dette til bra jaktvåpen etter min mening. Magasin, tilbringer og underbeslag er i stål på den eldste, på den nye er magasin og underbeslag i stål mens tilbringer og avtrekkerbøyle er i en lettmetalllegering. Jeg har verken demper eller tofot på disse riflene, og har ingen planer om det heller. Dette er våpen beregnet for bevegelig jakt, enkelt og greit med minst mulig ekstra stesj. Der hvor jeg jakter blir skuddsjansene stort sett innafor 200 meter, det er en god del gåing, pluss postering, og da fungerer disse to mer enn godt nok slik de er til mitt bruk.
 11. 1 point
  Har tilsvarende på veggen her, en brukbar elgokse. Påskutt med to bom og ett lavt i småtarmene av en postskytter. Ettersøkshunden de hadde kontrakt med klarte ikke å skille ut sporet fra mye annen elg i området, men løshunden min fant elgen og stilte den opp. Kanskje et av de bedre jaktminnene jeg har, i første rekke på grunn av hunden og den jobben den gjorde. Noen vil vel sikkert tolke det dit at jeg ikke unnet skytteren trofeet, men for meg føltes det mer riktig at den ble med hunden hjem, enn en postskytter som egentlig hadde gjort det meste feil og hadde flaks i det at han ikke ble (i allefall moralsk) ansvarlig for at en elg ble gående og surne bort i flere dager. Hva som var tilfelle i den saken som nevnes i denne tråden, har jeg egentlig ikke gjort meg opp noen større mening om, men jeg synes det høres litt snodig ut at han som gikk inn og avliva dyret mener dette er et trofe han kan ha glede av. Og så kan man jo også spørre seg om hvorfor ikke jaktleder kan skjære gjennom og avgjøre. Hadde det vært en slik smålig krangel i mitt jaktlag tror jeg at jeg hadde kjørt på Skarnsundbrua og dumpa hjortehodet ned på 400m.
 12. 1 point
  Jepp. Instagram er tydeligvis en sikker snarvei dit!
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×
×
 • Create New...