Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/14/2020 in all areas

 1. Jeg synes Kripos sitt svar var logisk og gjennomtenkt. Kort oppsummert: Kripos: Vi må begrense farlig funksjonalitet for å ivareta samfunnssikkerheten. PST: Jeg føler noe rart. Forby tilfeldige ting! Kanskje en indikasjon på en organisatorisk forskjell mellom Kripos og PST?
  3 points
 2. Veldig tidlig å dra igang en tråd omhandlende bukkejakta 2020 allerede nå, men jeg er stadig ute i busken for å sjekke opp hvordan det står til med rådyrbestanden, spesielt etter vinteren. En dag for ikke lenge siden, som det heter, fikk man seg en skikkelig overraskelse gitt. Om dere har tid og gidder, så kan dere følge med ut i skauen, på bukkespaning og sporing, ved å trykke på linken under. https://youtu.be/5T38q1w6Acc Det er lov å kommentere evt gi tommel opp/ned. Jeg tåler det.
  1 point
 3. Har endelig fått min første rifle i 22 hornet. Nydelig stokk på den. Flere her inne som har ruger 77/22 hornet? Har laget en liten YouTube video. Er på .22 hornet på Facebook så derfor engelsk tekst. Må få gjort noe med avtrekkeren, den er for dårlig så har bestilt Timney sear and spring sett. Rifla skal også beddes. Her er filmen: Har også bestilt bolt shims til den. Og Svemko Hunter lyddemper. For de som har interesse i denne rifla selv så legger jeg ved noen videoer for hvordan forbedre den. Bolt shims video her:
  1 point
 4. Test av lindu RF1500 8x42: Har fått testet denne noe mot en vortex Fury og når en ser på prisen på lindu RF1500 til 5990 kr mot Vortex fury til over 15000kr så får du her en kikkert med avstandsmåler som dekker dei fleste behov til den menige jeger. Den har nøyakte mål. Ble målt gode 1600m med den. Skarphet på dagtid er på høyde med vortex fury. Har fått testet den litt i skumring og ser meget godt i den. Så denne fra kikkertsalg.no kan anbefales vil komme tilbake senere med mer
  1 point
 5. Mitt spørsmål er jo: Hvem i politiet hadde fyren lagt seg ut mot?
  1 point
 6. Det er jo brudd på Kardemommeloven, og det er sjelden greit. Om man holder myndighetene utenfor, og lar nettopp Kardemommeloven regulere hvor og når man kan skyte, så er man vel nokså innafor. Om det nå skulle være ulovlig, så er det i allefall ikke noe offer, eller noen fornærmet. K
  1 point
 7. Avhenger av kulenes/boksens størrelse etc. Kanskje en teskje pr hundre kuler, omtrentlig. Når du starter med en ny, ubrukt boks trenger du liksom litt ekstra. Endel pulver fester seg til lokk og vegger. Derfra er det bare å tilsette små mengder ved behov. Bildet under: her ville jeg tilsatt 1/8 ts før jeg satte igang.
  1 point
 8. Ja ok. Ser det er litt forskjell. Følger han her på Instagram, han får S&B i 22 hornet til å gå veldig bra i sin Blaser k95.
  1 point
 9. https://www.staypro.no/el-belysning/belysning/barbar-belysning-/hodelykter/led-lenser-h7r2-hodelykt?channable=e43506.UEYxNTYwOA&VAT=1&gclid=CjwKCAjwlZf3BRABEiwA8Q0qq_DlYhRkaChx2yDHi9zrXqZ8IbIWIrI15NeA91lhXmTKFERf5jgzYxoCZ-8QAvD_BwE Led lenser er bra brukt en eldre modell mye ute i regn og snø, sier ifra en stund før batteriet blir tomt og, slipper att det plutselig blir mørkt uten forvarsel
  1 point
 10. En kompis kjøpte en eldre Brno i 22 Hornet i vinter. ZKW tror jeg den heter. Den går veldig bra, men bare med RWS helmantel. Både fabrikk og hjemmerulla. S&B var et blindspor, men han har ikke testa Sierra. Han hadde planer om å teste med 50 gr Sako FMJ og N120, men jeg vet ikke om han gjorde det.
  1 point
 11. En gang (for sånn ca 50 år siden) Hadde jeg med meg en canadisk 22LR hjem. Den ble registrert med bemerkning "uten serienummer". En bekjent hadde kjøpt samme type, men den fikk slått inn serienummer da han skulle regeistrere den!
  1 point
 12. Mnja, Trump kjører "confound and confuse" om våpen - han har gjentatte ganger sagt at han er for "stricter gun laws". Så sier han det motsatte til neste forsamling, siden det er det de vil høre. Ikke lett å vite hva han egentlig mener. Såvidt jeg kan forstå så hater han alle, uansett... Stikk i strid med hva alle tror, så skjerpet ikke Obama-administrasjonen våpenlovene nevneverdig, og han ble kritisert for det, fra de som vil ha innskjerpelser. Det eksisterer bilder av Obama med hagle, og iht ham selv da, så er han ivrig lerdueskytter - selv om de fleste nok tror det var et valg
  1 point
 13. Kjøpte noen esker S&B som jeg gleder meg til å prøve med ferdigladd og RWS ammo jeg har kjøpt. Men for en «søt» liten eske 🥰😆 20 skudd i håndflata. Nederste bilde har jeg lagt en 243 WIN patron oppå, den dekke jo neste hele eska på langs.
  1 point
 14. Hvis du kapper 27 mm for å komme inn på tilstrekkelig tykt gods til å gjenge for demper skulle pipelengden bli drøyt 46 cm, tilstrekkelig for jakt over grensen. Jeg tror heller ikke presisjonen blir dårligere, snarere tvert om. Ikke utenkelig at du med bruk av demper også får mer sammenfallende treffpunkt med ulik ammunisjon. Hastighetstapet blir beskjedent, i verste fall ca. 13 m/s. Edit: jeg er i utgangspunktet ikke begeistret for så korte piper, men skal TS ha demper på sitt våpen bør det være innafor å ofre snaut 3 cm.
  1 point
 15. Ingen grunn til å tro at presisjonen blir dårligere. Forholdet presisjon/løpslengde er jo litt uforutsigbart, mtp løpssvingninger og slikt. Men hovedtrenden er jo at et løp blir stivere jo kortere det blir. Jeg ville kappet litt, og fått mer kurant gjengesnitt for demperen. De 27mm du fjerner, koster deg kanskje.... 6m/s.
  1 point
 16. Hjelper jo lite hvilket kaliber der et og om det er helautomatisk eller ikke. Det jeg har sett og prøvd av luftvåpen fra Hatsan har hatt så dårlig presisjon at det var helt meningsløst å skyte med.
  1 point
 17. @komando ild, takk for et fint innlegg. Den kikkerten skal jeg titte litt på.
  1 point
 18. ... og i tillegg til ikke være optimalt, gørr kjedelig. Joda, jeg har det også Av og til er det greit å gå ut i garasjen og hente batteridrillen, og bitsettet. Verktøy, trenger det stadig vekk. .. men lidenskapen, pasjonen, drømmene strekker seg laaangt ut over jakt sesongen her hjemme. Derfor er jeg avhengig av å ha den valnøtten j(eg har råd til) til å gni inn med olje, polere, beundre... Et lite glass til vederkvegelse.. Jaktvåpen er en pågående prosess (les lidenskap). Klarer ikke lage noe liste, den forandres stadig, og det gjør ingenting Trenger he
  1 point
 19. Takker og bukker for at du synes det😀 Selv synes jeg gaupeopptaket kunne vært mye bedre, men man ser jo at det er ei gaupe der. Bommet litt med kameraplasseringen der ja. Når det gjelder viltkamera, så bruker jeg disse. Bushnell Trophy Cam Aggressor No Glow Viltkameraet på bildet over er 1te generasjon, så det er mulig at siste generasjon Trophy Cam er et hakk hvassere mht videokvalitet, da jeg ikke er helt fornøyd med videokvaliteten dette/disse kameraene leverer, men igjen, mine kameraer er 1te generasjons kameraer OG som allerede nevnt, at den nyeste versjon
  1 point
 20. @Hufsa det skulle jeg tenkt på før jeg slo de fra meg 🙄
  0 points
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×
×
 • Create New...