Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/17/2020 in all areas

 1. 2 points
  Lov og forskrift burde være så tydelig at det ikke var behov for "fornuft"....
 2. 2 points
  Låskassa er sterk nok, det er ikke noe problem. Kammerlengde må du ikke overstige selvsagt! Så da gjenstår kun løp. Og det er der choke osv kommer inn i bildet. Det er i choken på slutten av pipa harde haglmaterialer kan skape elendighet...
 3. 1 point
  Enstasjons-presse er forholdsvis rimelig og en trygg start. Om poenget er å spare penger og å lade små partier om gangen er dette en fin inngang. En ting som er kjekt å ha i tillegg til en god vekt er et bra skyvelære. Her kan du godt legge i litt penger da et pent behandlet skyvelære i god kvalitet kan vare livet ut. En annen ting for pistol/revolver er en kammersjekk (case gauge) for relevant kaliber. En ferdig patron skal gli lett ut og inn av en slik og når du holder den opp mot lyset skal du kunne se at tennhetta ikke stikker opp. Kjøp i rustfritt stål slik at om de blir utsatt for fuktighet kan du bare tørke av de.
 4. 1 point
  Vi har vært innom temaet lading av Selleri & Gulrot-hylser, og Partisan-hylser, i riflekalibre som 6,5 x 55. Min erfaring med disse hylsene til rifle er at tennhette-hullet er boret/dreid/formet slik at det ikke er noen avrunding av kanten. Annenhver hette havarerer derfor, før de entrer hullet. Hvis man brotsjer av kanten på tennhettehullet litt med hylsehals-brotsjen, blir ikke S&B-hylsene særlig annerledes enn hylser fra andre fabrikanter..
 5. 1 point
  Winchesterhetter fungerer også utmerket i S&B hylser
 6. 1 point
  Da er vel ikke S&B noe å satse på. Hva med kvaliteten på Starline hylser som Brownells selger? Prisen er jo noe høy da.
 7. 1 point
  Jeg lader noen av disse, men det er ikke favoritten. Det er noe med hettebrønnen.
 8. 1 point
  Sinoxid er vel en typisk tennhettesats. Den inneholder 38% blystyfnat, 2% tetrazen, 39% bariumnitrat, 5% blydioksyd, 11% kalsiumslicid og 5% svovelantimon. Satsvekten er 30-40 mg for riflehetter, mest i magnumhetter. Energiberegningen til M67 er nok i riktig område og er god nok "better to be approximately right than exactly wrong". Det er så lite energi at det ikke har noen praktisk betydning. (Om man ikke vil spikke fliser da)
 9. 1 point
  Takk for mange gode tips😊
 10. 1 point
  Der har det sneket seg inn en liten trykkleif ja... Jeg mente selvfølgelig at: Skyter jeg MED Beskyttelse så merker JEG liten forskjell på 46/66... Uten klokker, er det vont, eller vondere uansett...
 11. 1 point
  Joda, funker fint i min det. Vedlagt er 4x5 skudd, skutt liggende med reim på 120 meter idag. Tror de måler fra ca 16 - 25mm. Liggende med tofot og bakstøtte klarer jeg rundt 10-12mm på 100 metern. 29gr n140 og 108gr scenar.
 12. 1 point
  Jeg har ikke prøvd andre merker så jeg kan ikke sammenligne , men på enstasjonspressen er det ihvertfall ikke kronglete. Ut med en die, inn med en annen, still om kruttmålet og still om vekten. Som med så mye annet går det raskere når man har gjort det noen ganger, men kronglete er det uansett ikke. Den andre pressen min er Lee Breech Lock Pro som er en progressiv presse. Der bruker jeg et kruttmål med fast innstilte innsatser som det bare er å bytte ut. Skifte av dies og hylseplate er enkelt nok. Det eneste jeg fiklet med i begynnelsen var hylsemateren når jeg byttet mellom lange og korte hylser. Denne pressen har forøvrig en veldig grei mulighet til å legge i hylser uten hylsemater. Det gjør det mulig å kjøre igjennom en og en patron slik man gjør med en turret. Å begynne å lade progressivt fra starten av, ville ikke vært noe for meg, men noen gjør det også. Enstasjonspressen er som sagt ennå i bruk, om ikke til pistolammo.
 13. 1 point
  Er det ikke bare å innføre en standplass med svak hånd igjen så er problem solved i felt? Exit anatomisk skjefte. Ellers, hva med 1911 i 38spc?
 14. 1 point
  I hvert fall én enkelt grunn grunn til dette: NSF sentralt støtter denne linjen. Åpenbart sentrale tillitsvalgte likeså. «NSF er en organisasjon for aktive sportsskyttere – med dedikerte våpen til bruk.» Pardini HP .22/32 og Smith & Wesson 686 i .357mag, Hammerli Excesse.... Kommer vel snart ei liste med hvilke våpen som tillates, slik at man skal "konkurrere på lik linje". Flere herinne som har sentrale verv i NSF – hvor er deres synspunkt? Taust, stille fra de fleste. Er vel fornøyde, kanskje for opptatte med å maile og hviske i ørene oppover i systemet, stramme inn. Åpenbart hva NSF sentralt mener - ellers hadde de respondert annerledes. Eller...? En merkelig konsekvens nå: Blir man nektet å stille til start med 9mm? Situasjonen er helt absurd. Innen gitte rammer skal skytter selv velge egnet våpen og kaliber. Ingen andre. Regelverket er ganske tydelig, og 9mm er en allsidig patron kamra i mange meget gode våpen. Uheldig situasjon, men viser en underlig retning... Kan synes som NSF svikter sine medlemmer, og dét kan (les: bør) oppleves alvorlig.
 15. 1 point
  Mine 2cent: Kjøp deg ei turret presse, og ta ut index pinnen. Full oversikt, mulighet for auto index senere når du er trygg. dier stilles inn én gang, og står der for fremtiden. Bytte kaliber ved å bytte turret. Min første var en turret... Har progressiv nå... Men turret står enda på benken... Og blir nok aldri solgt. Lee classic turret, kommer i to høyder... En er dedikert pistol patroner pga mindre slaglengde... Jeg kjøpte den lange... Og andre ikke... Lader 38spl/357mag ene timen, og 6,5x55 i den neste... Tar meg ca 2min å skifte mellom de.
 16. 1 point
  Lee sin kruttverket er veldig følsom, de som vil teste kan kuppe seg en 1"1 cm bit avispapir og teste. Lee-vekta gir utslag, de fleste andre gjør det ikke.. Men den er fikklete å bruke, spesielt det å låse innstillingen. Hvilken som helst balansevekt fra en av produsentene av ladeutsyr er fullgod. Du kjøper nok kruttmål etter kort tid😎
 17. 1 point
  Pris er en ting, miljøet en slik vekt må stå i for å klare å holde presisjonen er langt unna hva vi har i furtebua. Skal det ha mening å snakke om 100-dels grain må det være under kontrollert temperatur, luftfuktighet, vibrasjoner osv. Fort å gjort å glemme noe vesentlig, 1 grain er ca 1/15-dels gram... Nøyaktighet utover 1/10 grain er heller ikke nødvendig på noe vis, ammunisjonen blir ikke bedre.
 18. 1 point
  Eller fy-tingen med pipa ned .Ta tak i pipa og løft bittelitt .Bedre å bære .
 19. 1 point
  Spørsmålet er om det er en liten råtten kjerne innen NSF som ønsker KUN at folk skal skyte med rørtang, og aller helst 22lr. Samme gruppe mennesker som er mest sannsynlig kommer til å ta livet av skytesporten, lenge før noen aktivister og våpenhatere gjør det.
 20. 1 point
  Har skutt en del ryper med 223 fabrikk fmj ammo. Aldri noe ødeleggelser av mat.
 21. 1 point
  Ungdom under atten år burde kanskje få innvilget tillatelser uten gebyr. Når så unge jegere har en så sunn interesse, burde de belønnes. At de er kulturbærere i ung alder bør være positivt. Kanskje verdt å tenke igjennom at ikke alle er like bemidlede, heller.
 22. 1 point
  Takk takk, da er jo grs ca dobbelt så tung...
 23. 1 point
  Fikk lufta ut til 570m i dag. Måtte vente til de andre gav seg før jeg kom meg inn på 570m, for det var litt vind, ikke mye, men nok. Og det skjer INGEN TING når 77gr kula treffer en 30x30, 10mm gong det ute. Mens det regnet så det drev inn på gongene kunne jeg se vannet "ryke" av dem, men etter at det gav seg litt, ikke enkelt, så lyden var eneste tilbakemelding. Vi skjøt litt "PRS" med den, og den er fin å skyte med, men det er ikke noe chassis... Og jeg merket fort "Vision-skadene" jeg har fått. Holde oppå pipa (som er et deksel på Vision) hardt som faen, eller kjøre rifla framover inn i barrikaden, da mater ikke AICS-magasiner - og det visste jeg etter å ha sett det ørten ganger på PRS-stevner - så mye klabb. Unger som synes 6.5 og 308 blir litt mye, liker 223. K
 24. 1 point
  Jepp, "seriøse skyttere" er en av de største truslene for skytesporten her i landet, fordi de ofte bidrar til å kvele blivende skyttere eller trivelige miljøer.
 25. 1 point
  Energiinnholdet i eksplosiver brukt i håndvåpenammunisjon blir lett et teoretisk begrep uten reell betydning for ytelse og funksjon. Er det totalenergi som når du brenner kruttet i ovnen du er på jakt etter, eller er det energien du får når det brukes i et våpen, de to verdiene er ikke det samme. Oppgitte verdier er pluss minus 4000 J/g for de vanligste kruttypene. I tillegg vil du få en annen energi enn disse to om du tester kruttet i en "closed bomb", noe som er en vanlig måte å teste krutt på. Jeg mener Vihtavuori oppgir teoretiske verdier for sine krutt. Se på hjemmesidene. For tennhetter mener jeg de kraftigste inneholder ca 38 mg tennsats, haglehetter 50% mer. Men jeg kan huske feil. Federal 215 er regnet som den kraftigste, men praktisk effekt for å tenne krutt er avhengig av at tennhetten produserer glødende partikler som blåses inn i kruttladningen og tenner kruttpartiklene. Det finnes mange sammenligninger mellom hetter, og de er ikke alltid samsvarende. Magnum rifle er de kraftigste, deretter vanlig rifle, så magnum pistol og vanlig pistol som er vel omtrent som small rifle. Dersom du vil ha eksakte data med samme beregningsgrunnlag må du finne datablad på kruttet med innholdsfortegnelse, og beregne energiinnholdet med et egnet program som går ut i fra dannelsesentalpi for hver av ingrediensene. Det mest vanlige beregningsprogrammet for slikt heter "Cheetah", jeg vet ikke om det er tilgjengelig uten lisens. Men uansett får du bare teoretiske verdier. Litt tillegg: Jeg glemte å skrive at energien som frigis i et våpen er avhengig av hvilke trykk kruttet brenner under i denne patronen.
 26. 1 point
  Er litt i tankeboksen da våpenskapet begynner å fylle seg opp i forskjellige kalibre og bruksområdet om behovet for en presse med tanke på å holde prisene på patronene nede. Kaliberne jeg skyter med er 30-06 ( jakt), .223 HA bushmaster (konkurranse) .45 acp(konk) og 9mm(konk). Har i tillegg hagle kal 12 men regner ikke med folk presser dette selv. Hva kan jeg regne med å presse disse overnevte patronene til i forhold til kjøpspris i butikk?
 27. 1 point
  Jeg sendte en forespørsel om denne kniven til Helle. Vedlegger svaret her for de som er interessert: Hei Temagami vil komme i salg i Norge i løpet av våren/forsommeren, men vi har ikke eksakt tidspunkt. Den er laget med to forskjellige ståltyper: 3-lags laminert rustfritt stål og 3-lags carbonstål. Vi har ennå ikke fastsatt den norske prisen. Med vennlig hilsen AS Helle Fabrikker 6982 HOLMEDAL
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×
×
 • Create New...