Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/21/2020 in all areas

 1. 5 points
  Velkommen til forumet, @bjarneo! Vær bare klar over dette: Jo enklere spørsmål du stiller, jo mer kompliserte svar får du! Og jo lenger ut på viddene roter "svarerne" seg: Helt normale svar på "kammeret", altså!!! Det er mange veteranskyttere som bruker "utlagt" sikte. Men de har skutt etpar mannsaldere "rechts", før svikt i synet på høyre-øyet tvang dem til å sikte med venstre øye, mens skytestilling, ladegrep etc. var innøvd i "rett" skytestilling (gjelder kanskje også "links"-skyttere, som må sikte med høyre øye, sjøl om jeg aldri har sett det). Det går greit, unntatt på grovfelt, som @IvarU skriver. Men for deg, som "relativt fersk" skytter, er links-skyting løsningen. Både utvalg og priser på links-våpen er heldigvis blitt ganske brukbart (på brukt-markedet går links-våpen til lavere priser enn tilsvarende "rett"-våpen). Når det gjelder skyteopplæring etc, skrev @M67 alt som er verdt å nevne på dette stadiet, 11 innlegg lenger oppe (før han og andre rotet seg ut på vidotta!!!).
 2. 4 points
  Det vises ikke å bildene, men det er altså peel ply utenpå duken. Dette gir en ru overflate som gir god heft til neste lag. Prosessen over ble gjentatt med karbonduken, også den ble tatt i to omganger.
 3. 3 points
  @Skaubjønn her er et sluttstykke jeg har som fungere, for å forsøke å forklare. Blå pil er i åpen posisjon, gul er i låst. Det som skjedde var at den ene "klakken" ble stående i åpen posisjon som bilde med blå pil, den andre "klakken" ble stående i låst posisjon som bilde med gul pil. Disse skal i utgangspunktet bevege seg parallelt med hverandre. Når de ikke gjør det får man ikke kammret skudd pga klakken stopper mot beslaget i stokken. Håper det ble en forståelig forklaring. Har ikke hørt noe fra børsemaker enda, så venter på tilbakemelding fra han. Takker for de som har vist interesse for saken. Ellers hær så va d jævli my vas om my ainna rart som itj har nå me innlægget å gjørra, som vi si i Trøndelag
 4. 3 points
  At to politiske partier som begge akkurat når eller befinner seg under sperregrensa, kan skape så mye politiske problemer er ikke en fordel for demokratiet. Dette må ses på som et alvorlig problem for demokratiet enn å kunne ses på som en fordel for demokratiet.
 5. 3 points
  @pondoro og @Nyati jeg vet ikke hvorfor mange har et slikt brennende behov for å slenge dritt om andres våpenvalg..skyldes det misunnelse eller trangsynthet? Eller er det en dårlig skjult hersketeknikk, eller kanskje mangel på oppragelse.. hvem vet? (når en ikke har noe konstruktivt å komme med så er det i mange tilfeller lurt å sette seg selv i tastatur karantene) Blaser R8 er et gjennomprøvd våpensystem som det er svært lite problemer med..de få tilfelleneav problemer jeg har vært borte i, kan som oftest skrives på kontoen for brukerfeil.. uten at det Nødvendigvis er gjeldende i dette tilfellet.. feil oppstår på de fleste våpensystem .. God helg..og kjekt å se at moderatorene er på ballen og maner til skikkelige svar👌🏼
 6. 3 points
  Et miniparti med flere statsråder enn velgere som holder 5 millioner som gisler. Helt vilt.
 7. 2 points
  @jkb tipper 0-15-50 er den generelle huskeregelen på kulebane, innskutt på 100m=0, 200m= -15cm, 300m= -50cm
 8. 2 points
  Hva er problemet? Helt normalt kulefall det der. Du skyter 130gr DL i ca 800m/s? K
 9. 2 points
 10. 2 points
  Her var det mye o.t med Afrika, synsing og sterke meninger i alle retninger. Men hva skjer med det sluttstykket? Vil gjerne se bilder.
 11. 2 points
  Årets oppsett for en helgetur i Reinsjakta 2020, Begynner å komme seg! Utstyret holder nok til en uke, men da må det med mere mat..
 12. 2 points
  Uten å ha sjekket skyteloggen mine pr løp..så har jeg slitt ut noen løp av de gjennom mitt eierskap av Blaser R8.. vil tippe uten å ta i for hardt at jeg har skutt mellom 20-25 000 skudd ut av mine 3 R8 stokker.. skuddene er fordelt på 9 kaliber...6.5x55 løpet har blitt skiftet 3 ganger..7x64 og 308w løpet har blitt skiftet 1 gang.. uten en eneste funksjoneringsfeil som skyldes riflen.. eneste gangen jeg har slitt med kamring er med noen 8x57is hylser fra Geco som var svært tykke i godset..og hadde blandet seg med Norma hylser etter en hylsevask.. jeg har hatt mine timer på jakt.. mest i vått mildt vestlands terreng..men R8 har også vært med på skutertur i 30 minus hengen på skulderen.. jeg har aldri opplevd at den ikke har fungert .. Når det kommer til at en må pusse ofte for at den skal fungere..så har jeg skutt ofte 2-500 skudd uten å pusse i det hele tatt.. karbonoppbygging i løpet med dertil høyere trykk og dårlig presisjon kommer før funksjonsfeil.. jeg gjorde løpet til en kompis reint..riflen (R8) hadde mistet presisjonen.. jeg spurte hvor mange skudd den hadde gått uten puss..svaret var ca 1500 skudd uten en dråpe olje eller sett en fille eller børste..(etter en grundige puss så var pipen ren..og samlet igjen..sluttstykket og mekanismen på den børsa tror jeg aldri har sett olje..uten at jeg vet det med 100% sikkerhet..
 13. 1 point
  Tenkte å lage en liten tråd om tilblivelse av lettvektstokk. Utgangspunktet er en Rem 700 (Hansen) i 308 med McMillan stokk på 3,3kg uten kikkert og demper (52cm pipe). Da våpen garderoben er full og jeg "trenger" ei lett rifle til den dagen jeg får villreinkort et sted med dyr. Ideen er å lage en lett stokk, og få på ei kort tynn pipe. Stokken baseres på sandwitch prinsippet. Kjerne av Divinycell med kevlar/karbonduk. Laminering ved hjelp av vakuumpakker. Kevler innerst for styrke mot støt / slag og karbon ytterst for stivhet. Prosjektet har nå kommet så langt at jeg har testskutt i LeadSled for å sjekke at ikke noe ryker med en gang. Hvordan det er etter hundre og etter tusen skudd, det vites ikke, men LeadSleden gir mindre etter enn skuldra mi og det er ingen tegn til svakhet. La det være sagt med en gang. Med mindre man finner en smartere metode enn jeg har brukt så er ikke dette gjort over natten. Årsaken er at det blir mange operasjoner og lang herdetid på epoxyen. Samtidig har det vært gøy og lærerikt og det blir fler prosjekter. Jeg har begrenset erfaring med denne type arbeid. Har jobbet litt med polyester og glassfiber på båt for lenge siden. Gjore et pilotprosjekt med å lage en lettvekts stangtube i karbon ved hjelp av vakuumpakker. Her er kortversjonen av materiallista: - Divinycell, 60 kg/m3 20mm - Bonocell 40 kg/m3 10mm (anbefaler å bruke Divinycell 60 på alt da det er fastere). - West System epoxy, (Biltema sin gjør sikkert samme nytte). - West System 410 Microlight (fyllstoff til der det ikke trengs max styrke). - West System 403 Microfiber (fyllstoff som er sterkere, men tyngre og hardere å slipe). - Sort fargemiddel til epoxy. - Vakuumposer på rull. En lang pose er nok om man unngår søl med epoxy. - Elektronisk vekt til oppmåling av epoxy da det er vanskelig å måle små mengder nøyaktig med f,eks doeringssenheten til West System. - Kevlar/Karbon duk fra West system. (Viktig med en god saks man kan slipe). - Karbonduk fra Biltema (Billig, men relativt stiv og vanskelig å forme der det er krappe kurver. (Har bare sammenliknet med kevlar/karbonduken). - Peel ply (duk som gjør det lettere (mulig) å få ting fra hverandre. At det er mange West System koponenter har med tilgjengelighet å gjøre. Bilder og kommentarer følger.
 14. 1 point
  Godt valg. Finnes også 123gr scenar 920 ms i fabrikk. Hipp som happ ballistisk ut til 600m, velg det som går best.
 15. 1 point
  så på min rifle så er type 130 til 140 kanon? ja alstå heller en pressis Rifle
 16. 1 point
  Presisjon slår flat kulebane hver gang. Og stort «bedre» kulebane - sett både fall og vind - enn DL/GT er svært vanskelig å få til. K
 17. 1 point
  Jada, for hjemmelading Lapua Mega 155 grs (med BC som en potet). Lite å hente på langhold med den kula. Gjør som @jkb sier, prøv å karre deg opp mot 800 m/s med hjemmeladet DL eller GT, skyt og vær glad!
 18. 1 point
  Takk for bilder og info Djupsnøjægern. Forstår at dette er jævlig irriterende. Jeg forstår egentlig ikke hvordan det er mulig. Har aldri hørt om dette tidligere. Setter pris på om du oppdaterer tråden når du hører fra børsemaker.
 19. 1 point
  Helt normal kulebane for den utgangshastigheten du kan forvente med din pipelengde. Jeg har kronografert 765 m/s i 53 cm pipe, Norma oppgir 830 m/s i 74 cm pipe for GT. Med 60 cm pipe kunne du forventet 30-40 m/s høyere utgangshastighet, uten at det ville betydd all verden for kulebanen.
 20. 1 point
  Ferdigrulla Diamond Line? Prøv disse.. https://www.norma.as/norma-precision/816530/norma-diamond-line-felt-6-5-130gr--8-4g-patroner Ole
 21. 1 point
  Fjern heller sperregrensene og reduser antall folkevalgte stortingspolitikere til 100. 1 % stemme på landsbasis gir 1 plass på tinget. Slutt med regionale utjevningsmandat. Når hele prosentpoeng er telt opp og mandatene fordelt, så kan partiene slåss om de siste brøkene. Enten blir det noen og nitti stortingsrepresentantene, eller så blir de enige (foran direktesendt kamera) hvordan fordelingen av promillene skal være slik at de kommer opp i 100 Du får ikke MER demokrati med færre partier representert på Stortinget...
 22. 1 point
  Jeg er ikke ute for å kverulere! Jeg påpeker bare at dette ser ut til å være en framifrå kikkert! Det eneste som får meg fra å knuse sparegrisen med en gang, er at en tilsvarende kikkert i f.eks. 2,5 - 15 kan være vel så godt egnet til mitt "kombi"-bruk, bl.a. pga. større synsfelt, og at den kanskje vil bli litt lettere. Hvis det kommer noe slikt, er fristelsen STOOOOOR - !!!!!
 23. 1 point
  Eg vant ein slik skytestokk for eit par år sia, eg husker ikkje navnet på den i farta, men kan sjekke det ut. Men eg vart mildt sagt forbausa over kor godt eg skaut med den! Den har blitt fast inventar på smygjakt etter hjort for min del. Den tjener som skytestokk, støtte til kikkert og som spaserstokk (nei, eg er ikkje so gammal 😁) Det einaste eg har å utsette på den eg har, er at det er felt med polstring som ein skal halde i når ein går, og for mitt vedkommande kunne den polstringa vore litt lenger oppe på stokken. Men det som er vesentlig er at ein trener med den! Både på skytebana, men kanskje like viktig at du trener på å "slå den ut" når du er i utmark og får montert børsa i stokken. Trener ein på det, slik at det blir ein ryggmargsrefleks, får du "slått ut" stokken og montert rifla i den svært raskt og lydlaust.
 24. 1 point
  Da var søknaden godkjent, fikk den i posten 14 januar, så 3 mnd behandlingstid 😤. Fikk beskjed fra våpenkontoret, at det var en fordel om vi som søker på nye våpen klager på lang behandlingstid, så kanskje de fikk flere folk på jobben.
 25. 1 point
  https://jaktogfritid.no/produkt/viper-flex-elite-skytestokk/?gclid=EAIaIQobChMIhImJzL6U5wIVQaQYCh02UwH0EAQYASABEgL1qfD_BwE Viper Flex er den eneste jeg har prøvd, så jeg har ingenting å sammenligne med, Men jeg ble imponert over hvor godt man kan skyte, K
 26. 1 point
  Jeg bruker den minste Lava vakuumpakkeren og det ser ut som om det er en grei combo. Hva angår styrken rundt rekylklakken, så kan det hende at dette et et svakt punkt. Jeg er imidlertid ikke redd for å bruke den slik den er nå. Det har vær såpass artig å fikle med dette at jeg trolig kommer til å lage flere stokker. Da vil jeg legge inn noe mer forsterkning rundt rekylklakken. På denne stokken vil jeg nøye meg med å holde øye med dette området. Jeg antar at endring i presisjonen vil være en god indikator på at noe er i ferd med å løsne. Vurderer også å bruke denne stokken til å teste hva dette egentlig tåler, men det blir ikke før jeg har laget en til. Det er et par andre ting jeg vil forbedre...
 27. 1 point
  Takk for tips, etter litt pruting kjøpte eg denne med montasje. Eit sikte med 50mm objektiv opplever eg som betydelig smidigare på ei allround-børse. Her får eg eit smidigare sikte en min gamle victory 3-12×56, eg får gode skummringsegenskaper og asv - som eg er blitt veldig glad i. Takk for hjelpa 😊
 28. 1 point
  Takker for kommentarer. Ja, det er sikkert mange måter å sette sammen dette på. Det er kun to lag med duk pluss de platene som ligger inni. Disse skal i min teori overføre kraft fra kasse til bakstokk. Samtidig er bedding gjort etter at duken ble bøyd oppi uthuling til låskasse. Er ikke redd for å få det i trynet. Etter testing i lead sled er jeg sikker på at det begynner å skrangle / sprekke først. Tror ikke det skjer. Slik det er nå kjennes den stivere enn McMillen stokken. I pistolgrepet er det skjøt med overlapp spå der er det i praksis tre til fire lag. Understreker at jeg ikke har gjennoført noe som kam minne on vitenskapelige tester eller beregninger. Kun skutt fra LeadSled og slått på et 1 cm langt snitt med hammer, resulatet etter fire rapp med 16oz hammer ser du under. Der er det tydelig at det svakeste leddet er kjernen i midten. Resten er fremdeles stivt. Har veid den, men husker ikke om jeg la på alt, men jeg mener å huske at det stoppet rett under 0,5 inkludert kolbekappe, magasin med fjær og en tung avtrekkerbøyle. Tar jeg feil så er det 50 gram opp. Skal sjekke når jeg er hjemme fra jobb til fredag.
 29. 1 point
  Lurer du på hva jakt i Afrika egentlig går ut på, så kanskje du finner noen svar i mine notater: https://1drv.ms/w/s!ArH9EQsfwqSXl6pvNY1inJBo6KNSAg
 30. 1 point
  Årsaken til å la det herde før det smøres epoxy utenpå duken er at vakumeringen har en tendens til å suge rynker i duken. Dette var viktigste lærdom fra pilotprosjektet. I vakuumeringen er det en fordel å være to. Jeg hadde ikke tid til å vente, med det resultat at jeg måtte vakumere fem ganger før alt lå slik det skulle. Prosessen over ble gjentatt for bakre del, men denne gangen med skjøt på undersiden. Jeg slurvet litt med skjøtene, men det ble ikke så verst til slutt. Oppdaget i siste liten at jeg hadde glemt å forsterke rundt utspringen for hevearmen.
 31. 1 point
  Plutselig var det å tide å legge på kvlar duk. Jeg spekulerte lenge på hvordan jeg skulle få det til å bli slik at det ikke ble for manfge stygge skjøter. Når Sako lager stokk til Carbonlight så bruker de en karbon strømpe som tres utenpå, dermed blir det ganske lekkert... I mangel på avanserte produsjonsmetoder bestemte jeg meg for å bruke to deler og å ta det i to omganger. Skjøt med noe overlapp i pistolgrepet vil vel også gi litt ekstra styrke til et anntatt svakt punkt. Jeg brukte fargemiddel i epoxyen for å unngå blindspots. Smurte inn og lot det herde til det var klebrig nok til å holde litt igjen da jeg tok på med engangshansker. La på duk og lot det herde til det var ca 80% herdet før jeg smurte inn med epoxy, la på peel ply, tørkepepir og gladpack før det ble stappet i vakuumpose.
 32. 1 point
 33. 1 point
  På det siste bildet over ser man tydelig ulempen med på bruke kjernemateriale med forskjellig hardhet. Jeg blandet epoxy med mye microlight og fylte hele veien utvendig. Dette var ganske lett å slipe til:
 34. 1 point
  Finner ikke ut hvordan plassere bilder innimellom teksten... Magasin brønnen ble støpt og alurør/pillarer ytteligere støpt inn før jeg begynte å å forme stokken slik jeg ville ha den. Ideen er at de gjennomgående karbon panelene i midten skal overføre krefter og stive av i samme retning som rekylen virker.
 35. 1 point
  Selve vakumeringen er enkel men det er greit å være to slik at en kan passe på at det ikke forskyver seg. Jeg måtte åpne og rette opp flere ganger. Når det er vakumert bør man sjekke mot et plant underlag og eventuelt låse med tvinger slik atdet får herde helt rett i alle plan.
 36. 1 point
  I den følgende operasjonen ble det dårlig med bilder da det ble ganske hektisk. Epoxyen blir ikke lett å jobbe med om det går for lang tid… (Det er altsåher det er greit å være to) Nå skal de ni delene (fem Divinycell biter og fire karbonpaneler) settes sammen til en enhet. Oppdelingen av lamineringen er ikke basert på annet enn magefølelsen og det er sikkert mange varianter som kan funke. Her er det lett og stivt som er målet. Før man blander epoxy er det viktig å være helt klar med underlag bestående av gladpack (for å kunne gjenbruke vakuumposen dersom den er kappet lang nok). Oppå den legges tørkepapir for å suge opp overflødig epoxy, oppå der legges et lag peel ply, tilvarende gjøres klart for å legge oppå. Gjør klar en vakuumpose som er en del lengre enn akkurat så er gjenbruk mulig. Bruk engangshansker, her blir det fort litt søl. For å gjøre det mulig å håndtere dette brukte jeg tape som hengsel på 20mm sidene som skal lamineres med karbonremse horisontalt. Smør epoxy i snittflaten, legg karbonpanelet inni og lukkt hengselet, (kan være litt vrient å få panelet til å ligge riktig). Legg siden på det klargjorte underlaget og smør epoxy på siden. La så på karbon panel med kolbeprofil og smør epoxy, (ikke bruk mer epoxy enn nødvendig) alt blir presset sammen og overflødig epoxy er bare ekstra arbeid. Nå er det 10mm Divinycell som skal oppå før den siste siden lamineres og legges oppå et karbonpanel. Bruk elektrotape for å holde det hele sammen mens det legges i vakuumposen. Dette ble sikkert litt vanskelig å se for seg. Det neste bildet viser hvordan det skal bli til slutt, kanskje det gjør det litt enklere å forstå. Eellers er det bare å spørre!
 37. 1 point
  Startet med å skjære ut tre stykk ønsket form, med ganske godt mål, 2x20 mm og 1x10mm (10mm skal i midten). De to 20mm delene ble splittet horisontalt i hele stokkens lengde for å få ekstra stivhet og feste i mot ytterskallet. Klippet til to 20mm strimler karbonfiber og to profiler tilsvarende formen på kjernematerialet. Det som kommer nå kan det være lurt å være to om.
 38. 1 point
  Vel, med tidligere bakgrunn som noen ganger pålagt instruktør i HV, er det mindre ildavbrudd med 200 gjennomsnittlige AG3 skyttere enn med 20 gjennomsnittlige KV59 skyttere hvis alle har lært basis ildhåndgrep.. Bare synd AG'en ikke er lovlig på jakt Så mye for Mauser.. og jeg er egenlig Mauserfan..
 39. 1 point
  Litt ekstra opphoring idag 💥
 40. 1 point
  Jeg hadde ei hagle på 3.7 kg som jeg brukte på rype samt skogsfugl som føltes lett å lugge rundt på tur. God å skyte med var den også. Jeg gikk også en helg med ei pumpehagle som veide 2.9 kg, men den var grusom å bære rundt, fortung som den var, vinglete og ikke minst vond å skyte med. Nå er nok den Benellien langt bedre balansert enn pumpa. Men rekyl er aldri bra, uansett hvor gøy det kan være. Men at den kan være komfortabel å skyte med litt lettere rypeladninger tror jeg. Men ankepunktet er vel nettopp rekyl, og for noen designet på den Benellien. Samtidig tror jeg annenhåndsverdien er litt svak. Om du skulle angre deg. Det finnes tryggere kjøp der ute. Men har man lyst har man lov:) Forresten enig ang søylen, kjøpte ei ny sjøhagle der, og de forer meg på kvalitets ammo til gode priser
 41. 1 point
  Morfin giver hukommelsestab! Den er udviklet som slagtepatron ud fra devisen om hvad man havde for hånden. Min Far kom i slagetrlære i 1954 og han fik ganske kort tid efter det en ordentlig "røvfuld" da han skød en gris med en tyrepatron. Da det (projektilet) var holdt op med at suse rundt i slagteriet fik han på munden så han ikke spiste i 8 dage!! Slagtesvenden var ur-arrig over uheldet (og glad for at han ikke blev ramt). Svenske Metallverken lavede patroner i 9x17R med zink projektil og disse med ganske hård ladning. Danske modtstansmænd ladede Svenske SM slagtepatroner i (stjålne) Danske M1880, M1882, M1885 og M19891 Revolvere og meget ofte var resultatet en kammersprængning.
 42. 1 point
  Jada, men nå spør TS om råd til et genuint problem, så da svarer vi skikkelig. Ole
 43. 1 point
  Er prosjektet dødt? Er det ingen som har ferdigstilt knivene? Jeg vet at ting tar tid, men det hadde vært fint å se hva andre har fått til med disse bladene. Jeg kjøpte to blad og har nettop gjort ferdig nr to. Jeg liker å finne materialer til skaft som har tilknytning til min jakt, en form for trofe. Til første kammerkniven brukte jeg elggevir i skaftet. Det ble elgtema også på neste. Jeg tok med et leggbein fra en elgokse og noen klauver fra elgjakten. Leggbeinet fikk jeg kokt og det ble fint skaftmateriale. Klauen ble for bløt, og jeg fant en bite av bøffelhorn som jeg brukte som holk. For mange år siden tok jeg med en bit jerntre fra Afrika, det ble en fin tradisjonell tollekniv, mørkt men vanskelig å se tegningene i skaftet. Treet er så tungt at de søkker i vann. Bildene får fortelle resten!
 44. 1 point
  https://www.clasohlson.com/no/Ledvance-LinearLED-300-LED-belysning-med-sensor-/p/36-7350 slike funker strålende som belysning i safe. Festes med medfølgende magnet. Går på batterier (inkludert) så ingen behov for å borre opp skapet for å få ut ledninger. Slår seg av automagisk etter 20 sekunder uten bevegelse, så batteriene holder ganske lenge.
 45. 1 point
  Våpensmia sin 20moa stålskinne skrus også fast fremme på kassa, funker fint den. Trodde Vision sin skinne også gjorde det, men ikke sikker. En fordel med Vision sin aluminiumsskinne er at er lengre enn de andre jeg har sett, ca 2cm lengre i fremkant dersom man har problemer med å få kikkerten langt nok frem
 46. 1 point
  Har fått ferdig noen kniver etter nyttår: Banksianøtt og stab. bjørkerot Blad av Asbj.Solheim Black Ash og bronse Blad av Asbj.Solheim Stabilisert bjørkerot og stab. maiskolbe Blad av Asbj. Solheim Bjørkekote og trekjuke Blad av Steen Nielsen Box-elder og moskus-pannebein Blad av Asbj. Solheim Desert Ironwood og stab. mamutt-tann Blad av Styrefors Valbjørk og trekjuke Blad av Steen Nilsen Desert Ironwood og Banksianøtt Blad av Asbj.Solheim
 47. 1 point
  Noen kniver har fått slire i løpet av sommeren: Stabilisert surnet valbjørk og mamutt Furukåte og elghorn Stabilisert bjørk og mamutt Stabilisert bjørk
 48. 1 point
  Regnværet forsetter, så da blir det mer slirer: Farget og oljet valbjørk/hvaltann/never Blad fra Steen Nielsen Ganske lik en over her, men denne har litt mørkere skaft og slire Black Ash og mamutt Blad fra Asbj. Solheim Stabilisert bjørkeknute og mamutt' Blad fra Br. Nylund Coolabahtre og mamutt Blad fra Steen Nielsen
 49. 1 point
  Takk alle sammen. erikraude: værsågod, her i slire:
 50. 1 point
  Har vært mye dårlig vær i det siste så noen kniver har fått slire. Skaft: Osage Orange og maiskolbe Blad: Steen Nielsen Skaft: Oljet valbjørk/hvaltann/never Blad: Steen Nielsen Skaft: Desert Ironwood og mamutt Blad: M.Styrefors
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×
×
 • Create New...