Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/17/2020 in all areas

 1. 5 points
  @pondoro og @Nyati jeg vet ikke hvorfor mange har et slikt brennende behov for å slenge dritt om andres våpenvalg..skyldes det misunnelse eller trangsynthet? Eller er det en dårlig skjult hersketeknikk, eller kanskje mangel på oppragelse.. hvem vet? (når en ikke har noe konstruktivt å komme med så er det i mange tilfeller lurt å sette seg selv i tastatur karantene) Blaser R8 er et gjennomprøvd våpensystem som det er svært lite problemer med..de få tilfelleneav problemer jeg har vært borte i, kan som oftest skrives på kontoen for brukerfeil.. uten at det Nødvendigvis er gjeldende i dette tilfellet.. feil oppstår på de fleste våpensystem .. God helg..og kjekt å se at moderatorene er på ballen og maner til skikkelige svar👌🏼
 2. 4 points
  @pondoro hadde du svart som du gjorde nå..hadde du ikke fått noe kritikk fra meg.. jeg respekterer at andre har et annet syn, samt oppfatning til hvilke våpensystemer som de foretrekker.. og hadde den tilleggs informasjonen og begrunnelsen som du kom med i ditt siste innlegg så hadde jeg ikke reagert.. men når du formulerte deg slik du gjorde..ja da kom det et lite motsvar😉 sarkasme og i mange tilfeller av «smal» humor kan være vanskelig å få fram i det skrivende språket👍🏼
 3. 3 points
  Jada, men nå spør TS om råd til et genuint problem, så da svarer vi skikkelig. Ole
 4. 2 points
  Nåvel...mitt innlegg var jo litt fleipende ment da...men jeg liker ikke Blaser R93 eller R8...ei heller de andre moderne rettrekkerne.. Blaser har derimot en utmerket kipplauf (R95..?) og en interessant moderne konkurransehagle...det er R93/R8 jeg misliker.. Jeg slutter aldri og undre meg over Blaser eiere som går rett i skyttergraven når man drister seg til å kritisere R93 og/eller R8.. Det er ikke alle våpeneiere som bøyer seg i støvet over disse riflene....og til påstanden om at de fungerer så bra under alle forhold....det gjør i de iallefall ikke i Afrika under støvete forhold....men for all del...menigheten må gjerne dyrke dem for meg..
 5. 2 points
  Da har man vært på kusketur til preparant for å hente diverse som har vært til preparering og utstopping, bla denne reven dere ser på bildet/ene under. Slik så den ut noen timer etter felling, for omtrent ett år siden Slik ser den ut ferdig prekivert Synes den ser skikkelig staselig ut. En skikkelig bøse bisk revirhevdende hannrev. Omstenighetene rundt felligen, samt at dette er nok den i særklasse med lytefrie rev jeg har lagt ned, pdd, gjorde at det måtte bli denne reven som får stasplassen på gutterommet.....og etter hvert på gamlehjemmet😀 Et tips er å gjøre en bogmontert rev. Tar mye mindre plass i forhold til en utstoppet rev i "full størrelse" om man har begrenset plass til rådighet. Videre kan jeg informere om at det er skikkelig revetørke her nå. Har ikke vært forhold for revejakt i det siste, med fraværende måne, er det for dårlige lyforhold for revejakt, slik jeg praktiserer den.
 6. 2 points
  Kan lønne seg å prøve snike seg med å skyte noen som er faktisk gode i klubben din, ikke bare de som tror de er :p
 7. 1 point
  Jeg har skutt både dynamisk og hurtigøvelsene i NSF/ISSF. Jeg mener vi må snakke om ulike teknikker fordi så mange ting er forskjellig. I dynamisk er det et poeng å skyte hurtigst mulig, ofte bruker en begge hender og målene er relativt store. I NSF/ISSF er poenget å skyte innen den tiden som er til rådighet og det er nyttig å utnytte denne, en skyter alltid enhånds og målene er langt mindre.
 8. 1 point
  Det gjør det helt sikkert ikke, men det blir litt slitsomt i lengden. Med en gang Blaser nevnes kommer det alltid en hel haug med idiotkommentarer. Selv i denne tråden, TS har faktisk sitt første innlegg her på Kammeret. Det er omtrent som å nevne "Listhaug" i et rom fullt av lærere! I gamle "Sluttstykkets" tid var det på akkurat samme viset- samme "morsomhetene" - i snart 20 år...🙄. Jeg kjøpte sågar min første R93- for å sjekke om den var så bra- eller dårlig- som enkelte hevdet. Siden har det blitt mange... TS kommer med ett seriøst spørsmål- svaret på problemet han beskriver kan være av stor interesse for mange av oss. (Og er en riktig heldig får humoristene en ny ting å vitse om. 😉)
 9. 1 point
  debatt om dette på Dagsnytt 18 i dag, mellom Sp og Elvestuen.
 10. 1 point
  Evt. snike seg med og skyte SAMMEN med noen... 🙃
 11. 1 point
  @sunnmøringen fikk desverre ikke tatt bilde av problemet før sluttstykket ble sendt til børsemakern, da jeg ikke fikk orden på det selv. Skal se om jeg får forklart det med et bilde av et annet sluttstykke. Takker for tipps, har kjennskap til dette med tørrpussing når det e kaldt så tror ikke det kommer av for mye olje/fett.
 12. 1 point
  Mulig jeg må bytte ammo da Jeg klarer ofte ikke bedre enn dette (liggendetrening i gårkveld), med Eley Tenex Men - det er bare ett høl - så da er det vel hølihøl? K
 13. 1 point
  Jeg løfter knapt fingern av avtrekkern, så ømfintlig på reset :p
 14. 1 point
  Er forskjellige skoler for dette innen dynamisk også, jeg "slapper" avtrekkeren, altså går helt av og bare slår fingeren på avtrekkeren, samme teknikk brukes av mange toppskyttere helt i verdenstoppen. Så lenge du holder pistolen i ro så spiller det ingen rolle. Men på litt tregere og lengre skudd slapper jeg saktere om man kan si det sånn, bare går inn på avtrekkeren noen roligere med fingeren, men fortsatt helt av mellom hvert skudd. Reset på avtrekk har ingen relevans for meg, da jeg går kjapt av avtrekket etter hvert skudd uansett.
 15. 1 point
  Det er ikke maks trykk som gir hastighet, men arbeidet trykket gjør på kula. Dvs trykket ganger arealet integrert over veien. Så om det ene kruttet brenner litt saktere, og får lavere makstrykk, vil det ikke være usannsynlig av at trykket holdes høyere over en lengre strekning som kula vandrer. Så det de dataene forteller meg, er at energi pr vektenhet er ganske likt for de to lot-ene, mens den ene er litt raskere enn den andre.
 16. 1 point
  Godt spørsmål. Jeg og mange av mine skytevenner synes at finfelt ikke er skikkelig felt. Derfor har jeg lyst til å sette kikkert på Saueren i år og gå tilbake til grovfelt.
 17. 1 point
  Rolige tider her, enn så lenge. Restaurering av gammel traktor og snøscooter spiser det meste av ledig tid, men det hender seg at jeg klarer å konstruere et våpenrelatert problem som må løses. Jeg fikk for meg at jeg ville forsøke å lage et tårn til en Leupold Freedom her en dag. Blokk og tegnestifter, i form av data med egnet program, ble funnet frem sammen med et skyvelære og litt kaffe. Kaffe er en essensiell ingrediens i produksjon av tegninger. Det sies at den har en kreativ effekt. Vel, etter litt plunder og omfattende (etter min standard) tankevirksomhet så viste dataskjermen noe sånt: Tanken er at dette skal tres nedover den originale justeringa, som en hatt. For å feste den så var planen å bruke en dråpe lim. De originale tårna ser sånn ut: Prøvemontering uten lim: Forsøk på demontering viser at lim trolig er unødvendig: Sa da vet vi hvordan det ser ut under justeringsknottene på en Leupold. Den observante ser kanskje avvik mellom tegning og produsert del. Det skyldes at jeg i ettertid har endret tegningen slik at gripeflaten blir 5mm høy og ikke 2mm som på den dere ser her. Jeg kan legge til at Leupold løser "klikkfunksjonen" med ei fjær som går mot noen tenner. Fjæra sitter under den originale justeringsknotten. Når denne er demontert er det bare friksjonsjustering. Med tid og stunder skal jeg forresten justere litt på denne: Seven XCR 308w Det legges absolutt ikke opp til noe stort og interessant prosjekt, men "kolven" ryker vel så fort det dukker opp noe greier i karbon/glassfiber. Har ei børse til som det skal gjøres større justeringer på, men det får vente litt. Den som lever får se.
 18. 1 point
  Ny rifle til revejakt er bestilt! Det ble ei Remington 700 r5 stainless i .223. Noen her med samme rifle? Det som er litt kjipt er at det er 5-7 måneder leveringstid. Men den er nok her til jakta starter på igjen til sommeren. Venter nå på gode værforhold til å lokke. Det er mye vind, regn og lite snø her nå. Jeg har ikke så mye tro på at lokkinga fungerer så godt under slike forhold. Jeg vet det er rev i området men har til nå ikke lyktes. Jeg vil heller ikke lokke for mye da jeg er redd for at mikkel gjennomskuer meg. Håper på perfekte forhold snart med litt mere snø og skare.
 19. 1 point
  Ja, jeg mener fingerens plassering er av betydning. En må trekke rett bakover. Viktigere er dog gjennomføringen av selve avtrekket. Min forståelse av det er at en først må gjennomføre tusenvis av skudd med gode avtrekk i presisjon (lang tid/sakte). Pressavtrekk med etterhold. Jeg prøvde å kalle det "gjennomtrekk", men det har ikke slått an. Så øker en hastigheten gradvis, men ikke hurtigere enn at en fortsatt gjennomfører gode avtrekk. Etter hvert mener jeg at jeg klarer å gjennomføre dette på 6 sek. Jeg har fortsatt problemer med silhuett 4 sek. I treningen må en ikke være fokusert på poeng, og en må ikke være redd for å bruke for lang tid. Fokus må være på at alle fem avtrekk skal være gode. To ting til som har vært viktig for meg: I presisjon gjennomfører jeg fem like arbeidsoppgaver. I hurtigskyting er alle fem skudd en arbeidsoppgave. Det andre er at når det er ca 10 sek igjen til klar, sier jeg stille inne i meg de fem skuddene i den takt de skal utføres. Da bruker jeg "bløte" ord som jeg tror selv at reduserer risiko for napp. Laff-laff-laff-laff-laff (ikke pang-pang-pang-pang-pang).
 20. 1 point
  Da regner jeg med at regjeringen følger opp med instruks om at forsøk på sabotasje av lovlig jakt og trusler mot jegere og familier SKAL etterforskes.
 21. 1 point
  Trist at noen er så fattige at de må smugle bly eller drive illegal produksjon, istedenfor å kjøpe mer egna ammunisjon til hva da? 30 kroner rådyret? Har dere vurdert en avisrute for å spe på privatøkonomien?
 22. 0 points
  Ikke helt tilregnelige de som har interesse av å trakassere jegerne... 😳 Hadde en jeger svart med samme mynt hadde han vel vært henta øyeblikkelig av onkel, bøtelagt for trusler og mista alt av våpen. https://blogg.jagareforbundet.se/2020/01/16/jaktsabotorerna-stjal-foton-pa-dina-barn/
 23. -1 points
  Hvis noen skryter fælt av hvor fantastisk 10/22, eller cz 455 er, er det ett godt argument for å vente minst 10 år slik at vedkommende kan få litt erfaring før du hører på hva h*n sier angående våpen. I min bok er dette typisk nybegynnere, som har den trangen til å skryte av det de selv har. Vi har alle vært borti typen? Samme hvilken bil, båt, fly , trøsykkel - younameit, vedkommende har så er det absolutt det beste som kan kjøpes for penger. Argumenter må diktes opp for å støtte under dette å forsvare investeringen. 10/22, cz 455 og remington 597 er typiske billig rifler, og man får det man betaler for. Alt er egentlig trasig. cz 455 har i det minste god nok presisjon til småviltjakt. , ellers er tilpassninger trasig, boltgange kan sammenlignes med følelsen av å file med metallfil.
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×
×
 • Create New...