Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/01/2019 in Posts

 1. Nå hadde vi strengt tatt regionale lover og lokale forskrifter om jaktrett og oppdeling av vald lenge før kvitekrist kom til bygda Ole
  4 points
 2. https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Sporsmal/Skriftlige-sporsmal-og-svar/Skriftlig-sporsmal/?qid=76730 Tror svarfristen er en uke, så følg med der.
  3 points
 3. Selv om jeg er klar over at kilden ikke har samme forsvarskompetanse som Kammereliten, vil jeg nevne at jeg hørte et foredrag av sjef HV på kompetansesenteret på Dombås. Der understreket han DFS sin store betydning for totalforsvaret. Ikke pga av antallet Sauer eller de private lager av 6,5x55, men pga av den store mengden personer som er skytekyndig. Presisjonsskyting er all skytings mor. Gir du et hvilket som helst håndvåpen til en erfaren DFS-skytter, trengs ikke mye øving før skytingen er på et meget godt nivå forsvarsmessig. Leste for øvrig at en norsk gruppe hadde vært på besøk på et militært skytesenter i Nederland. Nå skal ferdighetene med våpen prioriteres. En rask pekefinger er ikke nok. En skal også treffe det en skyter på.
  3 points
 4. I liggende ville nok en krok på feltjakka og et påsydd stykke friksjonstøy til kolben være nok. Stort mer gjør ikke jakka. På kne derimot er bukse og skyttersko en betydelig fordel. Men hvorfor skal dere som ikke liker DFS sitt program delta på DFS-stevner? Det finnes jo organisasjoner for all slags skyting. Jegere kan skyte i NJFF.
  2 points
 5. Jeg mener altså at istedenfor at tofot skal inn, burde dress ut hvis det skulle ha noe som helst rot i realistiske og like forhold.
  2 points
 6. Nytt år, nye knivmuligheter. 😃 Tenkte jeg kunne lage en ny post med diverse ting jeg har laget i år, samt et par jeg ikke la ut i 2018. Første ut er noen kniver med fossiler. Jeksler og støttenner fra mammut, med egne blader, slipt ut av Damasteel. Et par stykker jeg har nylig fått ferdig med skafter av akryl. Rustfrie blader fra Morten H. Og et par større kunstkniver, med blader fra Bergh. Har også oppdatert en ny hjemmeside med detaljbilder, materialforklaringer osv. om noen skulle være interessert i å ta en kikk. 😃 www.Vaka-art.com Mvh Berserk / Vaka
  1 point
 7. @boble: Det er ikke tillatt med skytterjakke i skogsløp MED skyting. På Landsskytterstevnet har vi skyting OG skogsløp, og da er antrekket maratonsinglet og friidrettsbukse, hvis været tillater. Det er for øvrig ganske fritt hva man har under skytterdressen - også i felthurtigfinalen på Landsskytterstevnet: https://nye-troms.no/bod-opp-til-dans/19.5064
  1 point
 8. Bl.a. BRISA leverer mammutbein og (støt)-tenner. Som alltid nydelig håndverk! Ole
  1 point
 9. At DFS ikke hadde noen åpenbar nytte før må jeg si meg uenig i - med henvisning til mobiliseringene i 1905 og 1940. I etterpåklokskapens ånd kunne selvfølgelig ting vært gjort bedre, men noe ble i hvert fall gjort. Videre tror jeg kanskje at det heller er belegg for å påstå at DFS fikk en mer indirekte rolle overfor Forsvaret med opprettelsen av HV i 1946, der DFS heller fungerte som en støtteorganisasjon for Forsvaret ved å drifte skytebaner, være en plass man kunne vedlikeholde skyteferdighetene, holde kurs for forsvaret, drive skiskyting o.l, som jo ble sett på med positive øyne (samt finansiert) av HV så lenge det ble gjort med grovkaliber. Med tanke på størrelsen på mobiliseringsforsvaret under den kalde krigen vedder jeg på at et meget stort antall av DFS-medlemmene var med i HV og således var underlagt mobiliseringsforsvaret, slik at DFS fungerte (og fungerer) som en sivil institusjon der medlemmer av Forsvaret (og andre) fikk/får øve sine skyteferdigheter. Kan også nevne at i 1995 ble det enstemmig vedtatt av Skyttertinget at DFS ikke ønsket innendørs grovkaliberbaner, der innendørs grovkaliberskyting ble ansett for å være i strid med DFS´ sine mål om å drive forsvarsrelevant skyting i form av blant annet utendørs feltskyting. Forsvarsrelevansen i Sauer i 6,5 kan selvfølgelig diskuteres hvis man skal sammenligne det med standard armévåpen - men at Saueren er en utmerket skarpskytterrifle er utvilsomt, der det (i hvert fall i tidligere tider) ble understreket av både Forsvaret og DFS at den moderne masseilden fra tyngre våpen gjør at presisjonsskyting fortsatt er meget relevant. DFS har jo også skapt høy våpenkyndighet hos en stor del av befolkningen opp gjennom årene, samt at det muligens vil være grunn til å tro at det gjennomsnittlige DFS-medlem har mer positive holdninger til Forsvaret enn resten av befolkningen, på bakgrunn av DFS´ regler.
  1 point
 10. Tusen takk, erikraude!
  1 point
 11. De der ringene er helt normalt, og sier ingenting om kvaliteten, er vel derfor Purdey, Boss, HH selger egne kammerbørster:)
  1 point
 12. Snodig nok betaler forsvaret nå DFS hard cash for å lære opp forsvarets instruktører, slik at de kan lære soldatene å treffe. Ikke verdt for noe så ubrukelig som DFS? Hva skal vi med et andrelinjes forsvar? Vi har ikke noen beredskap eller kapasitet i 1.linje. Sivil beredskap er også hivd på skraphaugen, ikke noe så grunnleggende som mat og informasjon har vi lenger noen beredskapsplan for. Og vanlige folk skjønner ikke hva de selv bør ha hjemme for å kunne klare seg noen få dager, sist demonstrert da DSB ha folk ha en viss beredskap hjemme. Masser av opprørte folk som ville ha konkrete lister. De er altså ikke i stand til å handle inn til en gammeldags langhelg på strømløs hytte.... Så din løsning å forsvarets totale mangel på beredskap er framskutt lagring hos sivile? Ellers har jeg blitt fortalt at garden hadde mer enn nok ammunisjon men aldri ble bedt om å avgi. Så hvorfor skal vi tro at noen skulle komme på å be om ammo fra DFS? De kom jo ikke engang på å stikke innom XXL... Og siden vi har sporet av, hvordan kunne forsvaret slippe unna offentlig pisking for å sette ut soldater med kruttlappvåpen??
  1 point
 13. Våre grunnleggende rettigheter er ikke fra staten. De er oss gitt fundamentalt fra skaperen uten menneskelig jurisdiksjon. Retten til liv, frihet, eiendom og streben etter lykke er ikke fra staten. Retten til jakt på fritt vilt er heller ikke fra staten, men gitt oss fra viltets eier. Viltets skaper. Men vedlagt retten til jakt og jordbruk er det i bibelen gitt menneskene et forvaltningansvar som jeg syns staten Norge håndhever på en god måte. Men om du vil diskutere dette videre fins det nok av religionsforum du kan gjøre det på.
  1 point
 14. At noen diskuterer lovverk? Å sette ting på spissen for å prøve lovverket og gjeldende praksis mot de prinsipper det bygger på? Det er et prinsipp i våpenloven at man kan erverve våpen om man har et gyldig behov. Avlivning ved fangst er et slikt behov. Om det ikke innvilges våpensøknad ved dette behovet er det et avvik fra prinsippet. En interessant ting jeg oppdaget og spør derfor her for å høre andres syn på saken.
  1 point
 15. Takk for hyggelig tilbakemelding! Det går veldig i rykk og napp her. Legger ut litt nye bilder av forskjellige prosjekter. Første er en stor kniv jeg holder på med sliren til. Kalt "Sanguis", med rødfarget mammutjeksel, og holker av mammutstøttann. De fleste bladene lager jeg selv, men dette store er fra Daniluk. De neste er noen brukskniver som venter på slirer. Og litt av hvert med slirer. Mvh Berserk / Vaka
  1 point
 16. For all del sjekk gmax, de har bedre ammo til bittelitt mer peng enn den sagaen. Har et bilde av ammolisten. Om jeg finner det bildet skal jeg vurdere å legge det ut:)
  1 point
 17. Her er et morsomt bilde fra starten av 80-tallet. I et hull i dengang ISU-terminlista var det et stort NJFF-stevne på Elverum. Da bestemte vi oss for å ekspressinnmelde et par ekstra skyttere i BÆRUM(!)JFF. Ingen i NJFFs jaktskyttermiljø hadde hørt om noen av oss. Alle skjøt med 1900 Sportere i 222 og jeg med 223. Vi tok mesteparten av premiebordet og reglementet ble endret raskt etterpå. Vet ikke hva som var værst, bli slått av noen ukjente fra Bærum eller at 6,5'en ble utklasset til formålet.. ( to av oss kom fra Groruddalen) Underegnede i hvit t-skjorte og filmstjerna med solbriller burde være kjent blandt benkeskytterne
  1 point
 18. Det var spørsmål om utstyr vi benytter, både til "langhold" og til PRS. Her er det jeg bruker sånn grunnleggende, og ca det sm var med på flyet til Ålesund. Ikke alt er nødvendig, men det er ikke mye du trenger utover dette, selv om alle har mer... De tingene jeg viser her er ting jeg bruker hele tida, og det er kvalitet alt sammen. Jeg gidder ikke å plages med drit, og jeg betaler heller for ting som holder. Og som virker. Dragbag fra AIM, dette er min 4. dragbag... Om jeg teller de 499,- greiene som rakner straks du har satt de i grusen et par ganger - jeg brukte nesten 10 år på å slite ut en Galati, det er ikke mye i året. Denne er bedre bruksmessig, og har gode lommer, lommer i lommene, og bra bæresystem. Jeg har en Eberlestck Gunslinger 2 hvis jeg skal gå langt eller ha med mye, Dragbag er ikke ryggsekk... Men alt går oppi denne. Alt innholdet. "Multiputa" fra Skytterlinken var ikke oppi bagen, men resten. 200STR, McMillan SSG3000 stokk, HG precision skinne, Spuhr montasje, March 5-40x56. Det er ikke det billigste en kan ha, men det er nokså billig i drift med 200STR, da en får rimelige piper, og deler fins over alt, og en trenger sjelden børsemaker. Gode hørselvern. Disse er muligens de som demper mest. Med propper inni er du i en annen verden, de kommer som aktive snart, og de skal jeg ha. Vindmåleren hadde jeg ikke framme på Rovde, jeg trenger ikke vindmåler for å fortelle meg at det blåser noe så... og vinden på standplass er sjelden lik den du skyter i. Men "Windmasteren" kosta ikke stort, det er ikke Kestrel-priser for å si det sånn. Ikke et must, men kjekt. Avstandsmåleren var bare framme når vi "koseskjøt" etterpå, på 1020m og sånt - men jeg syns man bør ha en avstandsmåler. Denne forteller trykk og temperatur også. Den funksjonen bruker jeg svært sjelden. Albuebeskyttere er et must på linje med hørselvern, syns i alle fall jeg Olje og gummihansker, kjekt med gummihansker til puss, og kjekt med oljet klut. Hanskene er viktigere i felt, siden en sjelden kan vaske seg med såpe sånn uten videre, men ingenting vi pusser med er bra for oss Ammo, kvalitetsammo. Man kan lade, eller man kan kjøpe (denne er ladd) man kan tune ladninger forever, "jeg har ikke funnet en ladning"... Til nesten all skyting på denne siden av F-class og UNL, så trengs kun høyst rudimentær "tuning". Eller kjøpe ammo Magasiner. 5skudds, så vil jeg si 4 er minimum til PRS "Rearbag", THLR, eller Red Tac Gear gear sin. Red Tac Gear lagde disse lenge før THLR var påtenkt, men de var jo vanskelige å få kjøpt. Rite in the Rain notisbok. Must. Truemiller er mer gøy/ nice. Trengs på noen få stevner - da må du kunne bruke den også Diverse kluter til linser Våtservietter til linser. Disse funker veldig bra Verktøy, unbrako og Torx i relevante størrelser. Must. Ting løsner. Og sikter må nullstilles. Tofot er et must. Min er gammel Harris, men grundig opphora. Litt fordi den røk, og litt fordi de føttene på den, PodClaws, er jævlig bra. Det samm er RRS-festet. Lyddemper er nice. Jeg bruker det lite, det er alltid noe kødd, og så blir de for varme. Den her er en ASE Utra Jet Z, og mitt forsøk på gå tilbake til demper. Jeg skyter stort sett uten noe skrudd frampå. Ståldemperen, som tåler varme, og dessuten er mer solid. Reim, must, her er Skytterlinken/ Ulfhednar sin PRS-reim. Den er bra (og jeg er kresen på reimer..) Skytterlinken/ Ulfhednar sin "multipute". Den fås med flere typer fyll, både lett og tungt. Min er full av lett (isoporkuler, samme som i Saccosekker), ellers hadde den neppe blitt med på flyet, og jeg skyter en del et stykke fra vei, så derav. Den ligger godt nok, men klart bedre med plastgranulat. Armageddon Gear laget originalen, men jeg syns på mange måter denne er bedre, på noe, og omvendt på noe. De kaller den "Gamechanger". Sluttstykke, must... Jeg har det separat fra rifla ved all transport, Clas Ohlsson værstasjon til lite penger. Virker veldig bra, brukes lite. Stort sett vet jeg temperaturen siden jeg har kjørt bil, og trykke bryr jeg meg sjelden om, eller noen andre har målte det og roper det ut. Det er forresten en fin vane. Og veldig greit når en skyter inn/ verifiserer, eller prøver ¨å forstå hva som ikke stemte. I tillegg er det ei lita mappe her som det ikke er bilde av, som inneholder notisboka og alt småstashet. Jeg har jo samlet mye mer utstyr oppigjennom, men dette er igrunnen det som blir brukt K
  1 point
 19. Ja slik kan det se ut etter at slåmaskina har vært på besøk ute i enga dere. Mao en aldri så liten tragedie på gang i går da det i tillegg til rikelige mengder med rundballe-råstoff etter den fuktige og etter hvert varme sommeren, ble "bifangst" av rådyr-killing/er, se bilde. Fant denne killingen i dag ute i enga, på min daglig spaningstur etter rådyr(bukk) Ble oppmerksom på kjeet, etter å ha titta på en gjeng med kråker, som oppoldt seg på samme stedet ute på jordet i lang tid. Ikke noe vanlig syn nei. Et kjapt sveip med kikkerten, bekreftet mistanken, selv på 350 meters avstand. Selveste sjefsbukken og kjærestene hans har holdt til på og i området rundt denne enga i hele sommer. Geita fikk tvillinger for ei tid tilbake. Nå blir nok sannsynligvis begge killingene revemat etter å ha vært i nærkontakt med slåmaskina, mao er den lokale rådyrbestanden brått og brutalt desimert med 40% ca. Jeg var selvfølgelig på plass i går kveld rett etter slåtten, med filmkamera under sekkelokket, med håp om å få filma rev på musejakt, men nei.....helt dødt...bokstavelig talt....ute på jordet i går kveld. Det at man i tillegg finner en død killing dagen etter.....vel da er det nok ikke mye rev i området, ellers hadde killingen vært revemat for lengst. Reven har formidabel luktesans og feiler aldri når maten ligger ferdig servert på jordet. Tragedier lik denne skjer hver dag ute i naturen dere og når man i tillegg vet at 40 - 50% av alle rådyr-kje blir meid ned av slåmaskin og de resterende 50% av rådyrkjea blit tatt av rev + at vi jegere tar for oss av rådyrbestanden er det et under at det i tatt finnes rådyr igjen.....satt på spissen. Nuvel nok om det. Synes det er trist å se slikt som på bildet over, men igjen, dette skjer ofte ute på jordene rundt omkring, og ofte når slåmaskina er på besøk.
  0 points
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×
×
 • Create New...