Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/02/2019 in all areas

 1. 5 points
  Formålet er kontroll. Terrorr er dagens korrekte forklaring på behovet for kontroll. Ta feks kontroll på hva som foregår på Internett. Forklaringen har variert, fra hindre kriminalitet (Internett og kriminalitet var en og samme ting for 20 år siden, en pøl av fæle ting en oppnådde kontakt med via telefonlinje og en boks som sa piiiiiitaatatapiiipiiiidingding) til dagens "hindre terror". På veien har forklaringen vært stoppe porno, hindre narkohandel, hindre menneskehandel, hindre økonomisk kriminalitet, hindre seksuelle overgrep, hindre mobbing og garantert mye mer. Men formålet var hele veien kontroll.
 2. 4 points
  Hei kammeret! Eg har lenge tenkt på at det må bli lettere å komme i gang med rifleskyting og jakt og dette har eg tenkt å prøve å gjere noe med! So no har eg via Åsane JFF i Bergen startet rifleskyting for nybegynnere 🙂 Her kan dere få innføring i rifleskyting, våpen vedlikehold, jakt med mer. Dette er et tilbud til dere som ikke helt vet hvordan dere skal komme i gang etter bestått jegerprøve. Dette gjelder alle med bestått jegerprøve. Det vil trenes på pappfigurer fra 50-125m, elektronisk blink og løpende elg m.m Det vil også komme mye spennende rundt om dette! Oppstart 10 mai 2019 Kl: 17.30-20.30 Følg oss gjerne på Instagram og Facebook for meir info Meg: Prebenborgund Klubb: asanejff Mvh Meg🙂
 3. 3 points
  Vår kollega, hjortejeger Kurt Oddekalv, sier man må flytte ulv til ulvereservatet i Sør-Norge, for å bedre innavlssituasjonen: https://www.nationen.no/nyhet/vil-flytte-finsk-russiske-ulver-til-den-norske-ulvesonen/ For de av oss som hevder det var "noe påfallende" at mange ulver plutselig dukket opp det området "Prosjekt Varg" hadde utpekt, er det jo OK å vite at også "transportert" ulv er fullverdig "norsk". Legg for øvrig merke til at Oddekalv sier "svenskene har gjort dette". Han sa ikke når.
 4. 3 points
  Synes ikke ekstremt lett er så viktig lengre nå når det finnes så mange gode våpenryggsekker. Å skyte bra med en veldig lett rifle krever mere trening.
 5. 3 points
  Her er et som tilhører AtleN. Han har et smykke av en Tikka med custom lakkering som hadde vært morro å fått sett helheten av
 6. 3 points
  Det er allerede et faktum, svjv har de allerede avslått søknader på BAR Match på dette grunnlaget. Og de har faktisk et poeng, selv om det egentlig bare belyser svakhetene med dagens system. For et navn betyr egentlig ingenting. Browning kan fint lansere en AR15 under navnet BAR SportMatchTacticalBullshait om de ønsker det, skal den da behandles på lik linje med en standard BAR? Men hva er egentlig alternativet? At hver eneste j*vla modell godkjennes separat? Hva oppnår vi egentlig med denne infernalske godkjenningen? Annet enn å sikre politiet masse ekstra arbeid? Vi har omsatt lett konverterbare halvautoer i mangfoldige tiår (FAL, M14 osv osv), hvor mange av disse har blitt konvertert tilbake til helauto og brukt til lovbrudd? Kan vi ikke innrømme at det er en storm i et vannglass?
 7. 3 points
  Ble en liten tass i dag også. Kom svømmende rett forbi meg og krabbet på land 4-5 m unna. 😊
 8. 2 points
  Med litt list og lempe... Adapter til orginal Sauer 200 for eldre RPS tofot. Brukt en versapod pinne fra GRS (Til Bifrost) som jeg måtte dreie ned lengden på og lage nytt festespor. Ser større ut det hva den faktisk er. Adapteret kompenserer for skråningen som sauerstokken har. Nå står tofot og pipe vinkelrett... Fjellstøtt😎
 9. 2 points
  Tok meg friheten og screenshotta en videosnutt AtleN sendte meg, men hele børsa får han vise frem selv
 10. 2 points
  Ref side 29, Våpen til jakt: "...fungere når den er skitten og våt. Delene kan med andre ord ikke være for tett tilpasset" Hvem blir den heldige vinneren av det første avslaget på en Blaser, grunnet at den ikke er egnet til jakt i Norge?
 11. 1 point
  Tar jeg helt feil hvis jeg tenker at det å bære våpenet i ryggsekk under smygjakt er lite hensiktsmessig?
 12. 1 point
  100% enig, @Polardego. Kjøpte meg en Vorn Hjort i fjor og det tror jeg må være det smarteste jeg har kjøpt av jaktutstyr.
 13. 1 point
 14. 1 point
  Kanskje litt på sida av det du tenker på, men en kompis av meg har god erfaring med Bergara enkeltskudds brekkrifle i 222 Rem. Han har brukt den en del på grågåsjakt, men også skutt noen rådyr med den. Lett og fin, greit avtrekk og standard med Picatinnyskinne. https://www.pvas.no/rydde-salg/vaapen/bergara-ba13-black-carbon-20-308-win
 15. 1 point
  Ekstremt lett er en definisjonssak. En Howa Mini med std pipeprofil er vel rundt 2,7-2,8 kg. Det er i praksis det samme som f.eks. en Tikka T3. Hvis du kombinerer Howa'n med et lett skjefte så begynner vi å snakke om veldig lett. 2,2 - 2,3 kg skal være innen rekkevidde. Det gjelder også de fleste andre rifler i dette vektsegmentet. Jeg har en T3 med et ganske lett skjefte og den veier ca 2,5 kg med samme pipe som i Howa'n. Barrett Fieldcraft veier rundt 2,2 kg rett ut av eska, men den koster godt over 20 tusen. Lette børser er litt vinglete å skyte med så du kan ikke regne med å skyte like presist med lettvekter'n som du gjør med ei tyngre børse og det kan være noe å tenke over til småviltjakt. 223rem er det mest kurante kaliberet til trening og småviltjakt, spesielt når du sier du vil ha egen børse til storviltjakt hvis det blir aktuelt. Det finnes billig treningsammunisjon og helt greit utvalg av jaktammunisjon samt at det er behagelig å skyte med. Med det jeg vet i dag så ville jeg bare kjøpt ei standard børse på bruktmarkedet i f.eks. 223rem. Kanskje du får med en demper og kikkertsikte på kjøpet også. Howa er ikke feil og det er heller ikke Tikka, Sako, Sauer, Rössler, Remington, Weatherby, Ruger og mange mange flere. De fleste av de billige børsene har noen egenskaper som får ekspertene til å rynke på nesa, men de aller fleste er helt greie våpen. Ang. optikk så ville jeg gitt bæng i å tenke på om den er laget for 223 osv. Finn noe brukt europeisk eller en Leupold hvis det ikke følger med noe på børsa du tenker å kjøpe. Bare å legge inn lenker på ting du finner på Finn hvis du lurer på noe. Uansett, ikke overtenk, blir du bitt av basillen så kommer du til å bytte mange ganger uansett.
 16. 1 point
  Det skulle bli slutt på rundskriv fra POD. Rundskriv heter nå kompendium.
 17. 1 point
  Folk ser ut til å gjøre det ulikt med tanke på rekkefølgen. Jeg krymper på gas check før lakkering, det fungerer fint. Hvis man setter på gas checks etter lakkering, kan det gå litt tungt pga økt diameter på "skaftet". Tar en tur til gjennom (push-through) sizeren til slutt. Du kan trygt bruke blykuledata til lakkerte kuler, det er helt ufarlig. Men du kan også bruke type startladninger for mantlede kuler med ca samme vekt. Lakkerte kuler er veldig glatte, og ser ut til å generere noe lavere trykk enn både mantlede, og vanlige smurte, kuler av samme vekt.
 18. 1 point
  Har brno fox som ett alternativ til 223, den er i 222 så du er vel avhengig av og lada sjølv. Lett og hendig rifla berre i stål og tre samt relativt rimelig.
 19. 1 point
  Jeg tror du har rett i at de smarteste og eller mest kreative hodene ikke sitter inne hos POD og at du kan være sikker på at det ikke er mulig å bygge et lovverk som er 100 %. Smutthull vil finnes. Men en mal som dette kompendiet er vil i stor grad være det instrumentet POD kan bruke for å få en så strømlinjeformet og ensartet prosess som mulig. Du trenger ikke veldig lang opplæring på et våpenkontor når man kan hvile seg på en sånn mal. Det kan bety at det er håp for en mer rasjonell prosess. Vi må alltid ha håpet og er organisasjonene konstruktive, som jeg opplever at dette kompendiet er, kan det bety en enklere hverdag for de på kontoret og dermed oss. Det tvinger seg uansett frem en elektronisk for på dette ala omregistrering ved bilsalg. Jeg tror ikke politireformen har annet enn gode intensjoner. Akkurat som jeg ikke tror POD prøver å avvæpne Norge. Men for oss om skyttere, som ikke har gjort noe galt eller planlegger det kan det oppleves sånn. På den annen side, Machiavelli skrev for 500 år om siden hva Staten høster ved å avvæpne allmuen. Det har vist seg å være er lærdom det kan lønne seg å lytte til.
 20. 1 point
  Jeg ser på det som omtrent tilsvarende å skyte med en god lyddemper uten hørselvern og med brems med vanlig hørselvern... Dvs. det "går", men det er vondt og du skjønner at det ikke er bra. Med propper inne de aller beste øreklokkene så er brems "overlevbart". Eller så kan du formelig merke hørselen forsvinne for hvert skudd. K
 21. 1 point
  Det skal da ikke være mulig å slå i stykker en så massiv stålbit med håndmakt og en så kort arm som hevarmen er? @LongRange er ikke stål seigt og skulle ha strekt seg istf. ? Det er da ingen grunn til å herde sluttstykket spesielt hardt? Eller er det med på gi glatt gange? Forøvrig hadde jo S&L et tema med feilherda tennstempel for noen år siden, så de har kanskje ikke 100% kontroll på varmen sin? Ellers er det jo galematias å la den radien gå ut i den andre utfresningen, det er enten feilkonstruksjon eller veldig unøyaktig fresing om du spør meg. K
 22. 1 point
  Det er ikke tvil om hvor bruddet har startet og jeg syns det set ut som en bruddanvisning der det mangler litt gods i radiusen. De kunne med fordel hatt litt mer gods der.
 23. 1 point
  Hur har du laddat ? Långa stålförladdningar kan reagera med + 120 bar när man använder dom till bly .
 24. 1 point
  Økt kruttmengde til 4,0 grs, ellers likt. Pusset pistol, se bilde, det var høyst nødvendig. Skal derfor Crone denne ammo i morgen som en testskyting. I samsvar med nesten fast rutine etter puss og olje ble avtrekksvekt sjekket. Den klarte ikke 1360 gram, strammet hovedfjær 3 tørn, nå klarer den avtrekksvekt med margin og 1500gram hårfint.
 25. 1 point
  Fatter ikke hvordan dette kan innføres. Skal alle som eier våpen i Norge levere inn sluttstykkene sine for å få inngravert serienummer i sluttstykkene ??? Det får da være måte til tull fra disse skrivebordsbyråkratene !
 26. 1 point
  Jeg fant et "Våpenkompendium" fra POD, som bla. refererer til at "Sluttstykker blir registreringspliktige når ny våpenlov trer i kraft" og "Når ny våpenlov trer i kraft vil høykapasitetsmagasiner bli registreringspliktige." -det er nytt for meg. https://dssn.no/wp-content/uploads/2019/04/VÃ¥penkompendium-POD-LoRes.pdf?fbclid=IwAR2IKdjilVbJuwTzwqTUPCnZK1WdrzZ6ew3RNJsAFGIlMZI_x0ncEifKJLU
 27. 1 point
  Gruppebilde av favorittene mine 😁 får en helt egen følelse av kvalitet når man plukker opp en s&l rifle! Hadde egentlig en kkc stokk når jeg kjøpte legacy, men den ble fjernet pga. Jeg likte orginalstokken bedre. Må inrømme at legacyen er favoritten min, men dl ligger ikke langt etter på lista Legger også ved bilde av innskytning av kina "swarovski" på legacyen
 28. 1 point
  Om en ikke klarer å shimse til en Benelli så den passer vil jeg hevde en er 1/3 giraff, 1/3 cyclop og Quasimodo for resten... Altså har en noe uvanlig kropp.
 29. 1 point
  Først....gratulerer til de av dere som har fått bever i bakken i det siste. Vi har nok en gang vært ute på Beverjakt og var snørrheldige igjen. Ble fangst i går kveld....og for en fangst i form av selveste sjefsbeveren i bekken. Den vi knertet for et par dager siden, vel....jeg mente det måtte være sjefen over alle sjefer, men nei, her ligger sjefen. En svær hannbever på 25.0 kg blank. Jeg har aldri veid en så stor gnager før, men uansett her ligger den. Denne beveren var veldig urolig og satt ikke lenge stille på samme plassen. Svømte fram og tilbake. Opp på land for å markere og ut i vannent igjen. Jeg kan videre informere om at og filme og knerte bever samtidig, det er ingen lett øvelse nei. Enkelte ganger var skytter helt klar han, men ikke fotografen. Så var det omvendt, fotografen var klar som et egg, men nei, skytter så ikke beveren......og slik holdt vi det gående ei stund.....til begge var klare......og POFF Igjen ble det severdige videopptak ut av denne manøveren synes vi, så da kan dere bli med oss ut på beverjakt, når videoen fra beverjakta, er ferdig redigert. Nå er beverjakta slutt for vår del. Vi er veldig fornøyd og grunneier er storfornøyd, slik at vi har fått fornyet tillit og beverjakt til neste år også😀 Spørsmålet er om det er bever å fangste i bekken neste sesong?? Vel....vi er ganske sikker på at det er det. Vi får se. Det var massevis av liv nedi bekken i går kveld å se også. Diverse duckligser og noen gasser så vi. Vadefulgler og rådyr stakk innom for å slå av en prat. Akkurat som å være i Kristiandsand dyrehage gitt, bortsett fra at man slapp å betale dyr inngangsbilett. Herr og fru gasse tar ei ørlita pause i bryllupsforberedelsene. Gassefar er på vakt han ser vi. Da man vendte nesa hjem retning heimen, var knollen full av inntrykk, slik at denne jakta, den husker vi nok ei stund.....og beveren som også ble med hjem, ja vekta på den blir garantert ikke mindre med årene
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×
×
 • Create New...