Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/01/2019 in all areas

 1. 4 points
  Brynja ønsker alle et godt nytt år.
 2. 2 points
  Nå føler jeg for flere linjer i denne tråden. Makt korrumperer gjerne. Man ser det gjerne tydeligst om man er i opposisjon, og ikke får gjennomslag for egne standpunkt. Om man er i posisjon er det gjerne ikke så nøye... Er gjerne et kjennetegn for flere styresett, både demokratiske og diktatoriske vi ikke vil sammenlikne oss med. Er forsket på dette. Det er viktig å ha trua på vårt demokrati, og vi skal ha en vedtatt balansert rovdyrbestand. Men den som konkret kjenner rovviltproblematikken best, er nok vi som bor i distriktene, og som ser hvordan livskvalitet forringes for mange. Når unger er redde for å gå ut, og rovdyra kommer inn på tunet, så er det antakelig grunn for et varsko. Og nei, foreldra hauser ikke opp barna. De utviser omsorg. Buskap drepes, inntekts- og livsgrunnlag svekkes. Trist. Svært trist. Forgårs seinkveld holdt jeg på å kjøre over ei diger ørn som satt midt i fjellveien og åt av en hare. Bra jeg fikk stoppa, ellers hadde det vel blitt et svare styr...Den var mektig der den sakte kom seg på vingene bortetter den smale vegen. Ei fin opplevelse å se den lette, har aldri vært så få meter fra ei ørn før. Men når vi kom fram dit vi skulle på besøk, så kunne de fortelle at bare i den dalen var det sist vår rekna tjue hekkende ørnepar. Tjue par! Bare der... I all beskjedenhet, så tror jeg personlig at vi har mer enn nok av alskens rovfuggel og rovdyr. Jeg er motstander av "selvtekt", vil nøye presisere akkurat det.
 3. 2 points
  Bare synd de ikke tok for seg litt flere løsninger. Både en norsk børsemaker, BixnAndy og en russer tilbyr egne låsemuffer som vanlig gjenga løp skrus i. Og veit i vertfall om to andre våpensmeder som bruker opp igjen et orginalt blaser-løp som muffe og monterer hvilket løp og kaliber en måtte ønske. Så det er nok flere fullgode alternativer på markedet.
 4. 2 points
  Det er vel såpass mange R93 på markedet at det sannsynligvis vil være (eller bli) etterspørsel etter piper, og veldig rart om ingen ser råd for å kaste seg på dette markedet. Bix'nAndy lager vel allerede piper til R93. Om enn noe annet konsept, der pipa skrus inn i kammerdelen. Jakele lager egne låskasser (Jakele first edition). Utfordringen er vel at originalpipene har så lang levetid at det tar litt tid før etterspørselen tar helt av... Har ei grisekappa 6.5-pipe som stod i en av de første R93'ene som kom til landet, og som har blitt skutt mye med i mange år, men ingen tegn til at denne har tatt noe skade av det, skulle ta noen testskudd nå før jul med anlegg, og det holder med en klistrelapp på skiva på 3 skudd.
 5. 2 points
  Og temmelig håpløst å etterleve. For meg er kun 1 hånd i kontakt med våpenet, 2. hånd ligger utenpå 1. hånd. Å ha kontakt med våpenet blir mildt sagt krøkkete.
 6. 2 points
  Studer bruktmarkedet.! Finn.no er ein framifrå plass for å leita etter billeg optikk av alle sjangrar. Ser mykje sjølv på zeiss 10x45 RF om dagen. Ikkje den nyaste, men den gamle modellen (første utgåva) til halvparten av prisen av den nye. Eg er ingen spesialist innanfor optikk verda, men eg trur ikkje den nye modellen til zeiss er dobbelt så bra som forgjengaren. Mann kan spara mye pengar ved å kjøpa brukt.
 7. 2 points
  Fikk skutt to bukker første dagen med blasern monza. Kanon. Å fikk brukt begge blaser knivene på begge😎
 8. 1 point
  Vi mistet nettop begge tispene våre i løpet av to måneder. Den gule labradoren vår, Freya, var 14 år gammel og mett av dage, mens stakkars Hrist døde av en udiagnostisert binyresvulst som hadde spist seg inn i en pulsåre som sprakk. Vi tar oss normalt god tid med å skaffe ny hund når det er ledig plass hos oss, men denne gangen er det annerledes. Sjokolade-labben vår, Loki, leker ikke med andre hunder så yngstemann er uten lekekamerat. Han har blitt gretten og destruktiv de siste par ukene. Følgelig fylte vi jobben som hund nummer 3 lynkjapt denne gangen: en svart labradortispe. Vi har ikke funnet et navn enda, men det blir nok noe norrønt denne gangen også. Her er hun med oss på Petsmart for å shoppe valpemat og slikt.
 9. 1 point
 10. 1 point
  Nei, det er et utilsiktet resultat av en valgordning som ble til i en tid før det dukket opp en skokk minipartier. Nordmenn er jo rystet over hvor forferdelig valgordningen er i USA, hvor Trump kunne vinne valget selv om motkandidaten hadde flere stemmer. Fæle amerikanske tilstander og alt det der. Hvor mange vet at det samme skjer i Norge?
 11. 1 point
  ...omtales oftest som demokrati: Nesten alle stemmer på de store partiene, og så bestemmer det pittelllebitteminste partiet som nesten ikke har fått stemmer...😷
 12. 1 point
  APèn ja... Tja hva skal jeg si(har en haug med forskjellige presser). Er over middels mekanisk interessert(og en tålmodig sjel), men av og til blir jeg rett og slett forbannet. Pressen kjører nå meget stabilt, men den er modifidert med duppeditter som jeg har dreid og maskinert. I utgangspunktet er den genial, nesten som å møte drømmedama ut på byen, når dere kommer hjem, oppdager du at det er en transversitt du har fått i hus... Kan kjøre deg rett til himmels, men ikke på rette måten lissom. End of storry
 13. 1 point
  Det gullfargede belegget er titannitrid. (Ikke nitrat, slik noen også påstår...) Ellers enig ipresiseringen om wolfram. K
 14. 1 point
  Gratulerer til de dyktige jegerne!
 15. 1 point
  Det skal bli spennende å se hvordan dette skal håndheves, det kan bli mange "spennende diskusjoner" .... Kanskje litt OT, men jeg observerer at det nye reglementet sier dette om tvungen tohåndsskyting: 5.1.10.1.2 "Skyting med to hender innebærer at skytter skal bruke begge hender til å holde våpenet med, og at begge hender skal være i fysisk kontakt med våpenet med minimum håndflate og en finger for å få minimum to punkter i hver hånd som er i kontakt med våpenet." Er det noen andre enn meg som synes dette er merkelig, vagt, og umulig å tolke presist? EDIT: ikke tolke, KONTROLLERE presist var det jeg mente, hvordan i huleste skal man som arrangør kunne sjekke at alle har fingerkontakt med begge hender under tohåndsskyting??
 16. 1 point
  Jeg har en Kahles 10x42 RF. Mye kikkert for pengene. Ikke like kantskarp som toppmodeller, også litt mindre synsfelt. Litt farheforskjell på høyre å venstre øye grunnet filter. (du hadde ikke tenkt over det om du ikke viste det). Ellers veldig bra. Måler uten store problemer til +-1000m er mitt inntrykk sålangt. Har sammenlignet med en Zeiss Victory 10x42 til en kompis. Kan også legge til at jeg driver litt med foto, med linser til 30'000+, så vet hva god optikk er. Har du råd til toppmodellene til zeiss/swaro/leica, så kjøp det. Om dobbel pris, for litt bedre kikkert, ikke frister så liker vertfall jeg Kahles'en👍 Vurderte ny Zeiss 10x42 RF selv, men følte ikke det var verdt dobbel pris.. Godt nyttår! Edit: 11495,- hos jaktdepotet nå.. https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?prodid=14789
 17. 1 point
  Seierspallen for 2019: Kanskje vi skal gjøre 2019 til ett av de beste skytterår? Til tross for all usikkerhet og dystre spådommer? La oss gjøre alt vi kan for at skyttersport, jakt og friluftsaktiviteter bringes videre? Seriøs jakt, skyting og friluftsliv er sentralt i norsk historie, la oss alle være kulturbærere også inn i 2019. Og da må medaljer deles ut, ikke sant: 🥇Gullmedalje: Går til dem som rekruttèrer minst èn ny skytter. Som er formidler av en fin aktivitet, men som ikke ekskludèrer de som driver andre aktiviteter. Får dem med på banen, og skyter på korte hold slik at de får mestringsfølelse. Og ikke bare bruker hundre- eller femogtjuemeter`n... 🥈Sølvmedalje: Får de som lytter til nye skyttere. Hører deres meninger, hva de skyter, hva de synes er moro. Hva er deres interesser? Ser på rifla, hagla eller pistolen deres. Framsnakker deres våpen, ber gjerne om å få lov til å prøve. Viser interesse. Ingen sammenlikning med de dyreste våpna en sjøl har... 🥉Bronsjemedalje: Får alle som lar nye skyttere prøve sine egne våpen. Uoppfordret, hører bare om de vil prøve. Viser dem at dette er ett av èn type gode våpen; det finnes flere andre som andre har, og som er like gode. Tilby ammo, sett dem i sving..under oppsyn... Den sure fjerdeplassen: Går (som alltid) til dem som aldri får medalje, men stadig prøver seg, på sin måte. Deles for 2019 mellom de som ser ned på andre skyteformer enn sine egne, og de som gauler av full hals med vidåpne auer om alle våpna de sjøl har. De som alltid vet best, har flest våpen osb. Flere her på kammeret har edelt metall rundt halsen. Og i slike mengder, at om de henges rundt halsen før de entrer prammen, så synker den nok før de er kommet midtfjords…fisketur spolert… Om man skyter kjapt eller tregt, moderne eller FFFG, Cowboy eller DFS, på bukk eller papp: La oss kjempe om edelt metall! For medaljeåret 2019 er intet fordelt, så derfor: Godt Nytt Skytter År!
 18. 1 point
  Som nordlænning så må æ næsten få presiser at main sei ka og fesk,ikkje kæ og fæsk,osv,osv... Iallefall nord for polarsirkelen. Helgelenninger derimot,kan ha endel merkelige ord og uttrykk,men de sier vel gjerne ke og ikke kæ... P.S Jeg vet dialekt fortrinnsvis ikke skal brukes på kammeret,men med henvisning til straffelovens §17 Nødrett, §18 Nødverge og §19 Selvtekt,håper jeg moderatorene lar det passere.
 19. 1 point
  Jeg må si som jenta fra Nordland: "Kæ e probleme - ?". ( https://www.kammeret.no/topic/1839-den-lange-vitsetråden/?do=findComment&comment=1236014 ). Jeg nærmer meg vel 6-sifret antall 6,5x55-hylser, halskalibrert med Lees "Collet Die", og har aldri hatt problemer med noe som helst (selvfølgelig aldri smurt halsen!). Jeg har ikke helt forståelsen for at folk vil kjøpe die-sett som koster det flerdobbelte av Lee-settet, og gir mange problemer på kjøpet.
 20. 1 point
  Velkommen til landets beste forum for jegere og skyttere! Som abonnent på "Våpen", senere " - journalen", og "Skyttertidende", og "Jakt" fra bladet kom ut, har jeg egentlig vært godt forspent med våpen-, skyting- og jaktlitteratur. Men likevel ble det en del impulskjøp av svenske våpenblad, av og til, når jeg ramlet forbi en Narvesen-kiosk. Disse kjøpene var altså på ganske forskjellige tidspunkt, og av forskjellige jakt- og våpenblekker fra Søta Brors domene. Jeg tror jeg kjøpte minst 5 slike "tilfeldig"-blad på rad, der et av de aktuelle utgivelsenes hovedoppslag var: "Skyting gjennom kvist". Ut fra dette tolket jeg at slikt var et stort problem på andre siden av grensa. På den norske siden av grensestripa hadde jo de av oss, som ikke løy seg unna militærtjenesten, fått opplæring i skyting, og derunder at man måtte ha rent skuddfelt. Forstyrrende elementer i skuddfeltet, sjøl ned til et gresstrå i størrelse, ville ha katastrofal innvirkning på ytreballistikken, lærte vi av løytnant Ole Bjerkan på Steinkjersannan, etter 9 dager i de grønne klærne. De svenske jaktbladene arrangerte altså "vitenskapelige (?) prøver", der de laget ei "ramme" av kvister på ca. 5 mm tykkelse, satte en pappfigur bak, og skjøt gjennom kvistverket med forskjellige kalibere og kulekonstruksjoner. Resultatene av disse (fåtallige) skuddene var forholdsvis entydige: Kulene veltet, tumlet, og gikk inn i skiva på måfå. Grove kalibre, som 9,3x62, 375 H&H, 416 RM og 458 WM kom LITT bedre ut enn "vanlige" jaktkalibre, men forskjellene var små. 6,5x55 kom bedre ut enn de andre "normalkalibrene". Det kan jo være "publishing bias" (se "Kritisk tenkning"-tråden), hvis ikke "nasjonal-kalibret" presterte bra, ville vel ikke artikkelen blitt trykket. 30-06 var, i følge disse testene, det aller verste kaliberet (?). Rundnesede kuler så ut til å berge litt bedre enn spisse kuler. Ingen av disse "testene" oppga hvilken "snurr" pipene hadde, og korrelerte derfor ikke dette med kulevekt og -lengde. I noen av "forsøkene" var "kvistene" plassert på forskjellig avstand fra skiva. De forskjellene jeg refererte over, opptrådte når hindringen var plassert 1/2 - 1 meter foran skiva. Plasserte man hindringen 3 meter eller lenger unna skiva, tumlet alt, og mange skudd taff ikke skiva i det hele tatt. Konklusjonen? Hvis man leste disse artiklene med en liten teskje kritisk sans, var nok resultatet at kvist eller andre hindringer i kulebanen kan medføre skadeskyting/ren bom, uansett kaliber, kule-vekt, -lengde, -konstruksjon eller riflestigning. Og at å skyte med "grove kalibre", for å gardere seg mot urenheter i kulebanen, er å lure seg sjøl.
 21. 1 point
  Cheddite tennhetter selge i dag av Jaktdepotet i «varierende grad» CX 2000 er meget stabile hetter. Nobel Sport GT forladninger er ikke å få tak i her i landet. Disse har jeg kjøpt direkte fra Italia, men ønsker så klart å kjøpe lokalt. NSI tennhetter finnes ikke å få tak i i Norge. Setter virkelig pris på alle som forsøker å skaffe skikkelige ladekomponenter her på berget 😁 J.A.
 22. 1 point
  Æsj. Jeg syns slike kasser hvor hevarmen er på midten av sluttstykket er dritstygge og var glad CZ lagde noe som så ut som en vanlig boltrifle. MEN, den er sikkert billigere å lage, supert og flott og fint og herlig, koster nok fortsatt alt for mye for en helt standard .22-boltrifle. mvh, en med stålbiter fra en 452 i neven.
 23. 1 point
  6 timer tur/retur er jo kanskje ikke akkurat i nabolaget, men det ble sikkert en fin tur😁 Du får ta med howaen nordåver når du får den iorden så kan jeg vise deg min bit av nordnorge. Rifla kommer nok å vi skal nok bli gode venner. Bestilte forøvrig samme demper som du å den ble sendt fra samme butikk som du henta din i igår😁 Har en rem seven med slik gummistokk å den fikk epoxy hele veien fra aktre skjefteskrue til fremre rembøylefeste og ble brukbar av det.
 24. 1 point
  Da konkluderer jeg med at ærlighet er primitivt. Folk som begrunner at de bruker hver time av fritida og hver krone av hobbybudsjettet til å fryse øra av seg i vannrett sludd med "forvalte naturressursene" og "være i ett med naturen".... Jada.
 25. 1 point
  Nå er det ikke min sak, men om du ikke klarer å repetere fortere enn som så, med en rettrekker til og med, er nok prisen ditt minste problem 😄😄
 26. 1 point
  Det gjør jo ikke det om du skal ha rifla ei stund. 17 500,- er omtrent 2000 6.5x55-skudd, mens det er over 20 000 22LR-patroner. Mange vil tjene det inn på under et halvår, altså tida det tar å skyte litt over 2000 skudd. K
 27. 1 point
  Da har man såvidt kommet til hektene etter ei meget begivenhetsrik natt, på jakt etter Mikkel rev. Har gått å sparka småstein og grus ute på gardsplassen i ukesvis. Revekløa har kommet og gått og i går tok den helt overhånd, så da bare måtte man ut. I går kveld var det helt optimale forhold for revejakt, med nymånen gjemt bak lavt skydekke og lett snødrev i lufta. Bra med strølys gjorde også sitt til at det var like lyst som midt på blanke formiddagen, mao tid for revejakt, for å få kurert den værste revekløa På turene mine i det siste, har jeg observert masse revespor i jordekanten og ikke minst ute på jordet, spor etter mer enn en rev vurderte jeg det til å være. Kan nok ha noe med å gjøre at jeg slenger ut litt hundepellets strategisk, hver gang jeg er i området. Det er dette man vil se. Revespor på kryss og tvers i nysnø. Har er det mest på kryss Var tidlig ute, ca kl 19.30 Har skutt en del rev fra denne posten tidlig på kvelden før, så hadde stor tro på at dette skulle gå i boks, men neiii. Intet sett og intet hørt de første 2 timene, bortsett fra ei Kattugle som kom flagrenes og synes lokkelydene/musepipene fra ICOTEC'en var svært så attraktive. Kattugle er litt langt fra rev, så det gjels ikke, men det var da liv i det minste. Etter hvert kom det også sigende Rådyr utpå jordet. Observerte 6 stk etter hvert, som kom og gikk. Hyggelig selskap var det, mens man venter på revefant. Plutselig ble ett av rådyra rett i nakken som en gardist på vakt utenfor slottet og satte i en langspurt bortover jordet. Viste seg at det kjeppjaga revefant veggimellom. Vet ikke om dere har sett en rev løpe for livet, men jeg kan informere om at den løper ganske fort......men et rådyr løper fortere. Hadde jordet vært bare litt lengre, tipper jeg denne reven hadde vært i deep shit etter hvert, men nå slapp den unna med skrekken. Nok et bevis på at rådyr og rev ikke er veldig gode venner. Nuvel.....da var første rev observert og motivasjonen steg tilsvarende. Så kl 00.30 var det plutselig rev i siktet gitt. KLAKK rev i bakken. På 30 meters avstand ble det en helt udramatisk felling. Normalen ar at holdet/ene er helt i andre enden av skalaen, men her var det meeeget behagelig hold, for en gangs skyld. Etter denne opplevelsen så man plutselig helt annerledes og mye mer positivt på verdensbildet dere. Truga på litt til jeg, for som allerede nevnt, hadde observert spor etter mer en en rev, så det var bare å sitte stand by. Varmevesten innstilt på minimum varme ( Varmevest.no) bidro vesentlig til at det var sydentemperatur inni soveposen. Mao svært så behagelig å sitte på post, på jakt etter revepels. kl 01.20....rev i siktet...... KLAKK......ny rev i bakken. Samme sted, samme avstand. Da så det slik ut. Tispe nærmest og hanne bakerst. Hannen kom på sporet etter tispa den. Har vel nevnt det før, men nyskutt rev, spesielt tispe, pleier å være prima "reveåte" når parringstiden nærmer seg. Hannreven er i hæla på tispa hele tiden den, rett før, under og litt etter brunsten. Stemte bra i dette tilfellet hvertfall. Må legge til at på vei til post så jeg at det hadde tråkka rev fram og tilbake på skogsbilveien før jeg ankom. Strødde ut et par never hundepellets strategisk, for å bremse opp reven og for å få en mer oversiktlig skuddsituasjon. Et meget klokt valg. Fungerte knirkefritt. Første reven (tispa) stoppa opp den og kosa seg med hundepellets, litt for lenge som dere ser. Jeg satt videre jeg. Om man så positivt på verdenbildet etter forrige revefall, så det adskillig lysere ut nå, for å si det slik. Tralla la. kl 01.40 var det plutselig bevegelse ute på jordet. Jaggu var det enda en rev på jakt etter lettvint musefrokost. Et kort boff fikk den til å sette håndbrekket på momentant....og KLAKK....ny rev i bakken. Avstand....100 meter. Helt utrolig. Tre rever på en natt. Apropos tre rever på en natt. Vet ikke om dere har lest denne boka, skrevet av Arne Winther for noen år siden. Anbefales under juletreet. Godt og ikke minst humoristisk skrevet. Om den er å få tak i nå, er derimot et annet spørsmål, da det er noen år siden den var i salg, som allerde nevnt Slik ser boka ut Nuvel...tilbake til revejakt. Har vel skjedd et par tre ganger før i revejaktkarrieren at man har poffa 3 rever på ei natt, så dette var saker. Jeg hadde det fortsatt ikke veldig travelt med å komme hjem jeg. For min del er det like mye mental pleie av hjernebarken som revejakt det dreier seg om, når man sitter slik på post, så revejakt og filosofering går ganske godt sammen det, hvertfall for min del. Så dere....så kl 02.00 var det jaggu ENDA en rev ute på jordet, på ivrig musejakt med hopp og sprett. KLAKK.....rev i bakken. Avstand 80 meter. Da så det slik ut Kommer aldri til å skje igjen. 4 rever på samme økta....det er saker. 2 tisper og 2 hanner Da dro jeg hjem. Dette kommer man nok til å huske så lenge det er virksomme hjerneceller i omløp ja.
 28. 1 point
  Så kan jeg langt om længe kalde mig for Blaser ejer 😊 Efter at have ventet i 9 lange måneder kom min K95 Luksus i 6.5x55 og i vente tiden, gjorde jeg mig en god handel på en brugt D99 i .243 og 20/76, et drømmesæt for mig.
 29. 1 point
  «GledesPoeng» vs «AlvorsPoeng» Del 2: «AlvorsPoeng», omtalt som AP. Og mange av dagens konkurranseskyttere har en kuffert full av AP. Mange har sanket AP flere steder enn skytebanen. Kanskje på fotballaget, kanskje speider`n. Bedriftsidrett. De konkurrerte i et fellesskap, som del av et lag. De kjente på følelsen av å vinne, være på toppen av tabellen! Kanskje bilde i avisa, som bonus. Vinne! Atter andre kanskje savnet denne «vinnertanken», de var uttafor dette fellesskapet. Men fant lykken i skyting i voksen alder. De hadde lyst til drive med noe nytt og spennende, de oppdaget gevær, pistoler og jakt. Og kanskje ønsket om å vinne alene, individuelt, «dette har jeg fått til sjøl». Mange som tenker slik – kjenn gjerne etter. Så sånn går no daga`n: En kar fra Namdalen ble for lenge sia innmeldt i Skytterlaget av sin samboer. Hun skjønte at kjæresten hadde lyst på (eller kanskje trengte) en hobby. Han gikk og trødde, litt rastlaus. Var vant til å være i aktivitet kar`n på den gang snart førti. Joda, detta var artig, akkurat det han trengte! Han skjøt rifle, det utarta seg til jakt, og sannelig prøvde han litt pistol også. Han ble som alle skjønner lite til bry i heimen! Men han ble en god skytter, og mentor for de unge, og en stor ressurs. Alltid hjelpsom. Litt komisk var at samboer prøvde å få til færre treningskvelder i laget, banen burde stenges litt. Hun ville se mer til samboeren sin! Gikk selvfølgelig ikke det, så det kom en Krag`er til i hus…og en skytter til. Hun ble ikke like god, var mest det sosiale. Aner ikke hvordan det er med dem i dag. Døgnåpne skytterbaner kan også ha sin pris... Disse skytterne blir gode, de vet hva som skal til for å prestere. De samler AP støtt og stadig. Høyere på listene, det aller viktigste er poeng, plasseringer. De leser tester, prøver utstyr, eksperimenterer planlagt og metodisk. Har trent på noe nytt, det fungerer – flere AP i kufferten. Nøye på at våpen er pussa. Smurt, innstilt, justert. Skjermlua må sitte, skytebriller likeså. Drakta. Alt må være ihht en god, gammaldags militær drill. Så når 10`erne kommer – flere AP i kufferten. Tankene svirrer, dette fungerte i dag, gjør slik neste gang. Men må trene litt mer på…ja akkurat! Stadig utvikling. Imponerende å se disse gutta i aksjon, Landsskytterstevnet er jo en fantastisk rekrutteringsarena. Likedan med NM pistol, skremmende og gode resultater, enorm trening. Imponerende skyting, og alt med bakgrunn i nøye, systematisk trening over lang tid. AP sankes, og legges i kufferten. Noen kjennetegn ved disse skytterne, er at de gjerne tenker mange og små arbeidsoppgaver. Som skal ende opp i masse 10`ere! Gleden av å få fulltreff og komme høyt på resultatlista overstiger alt annet. AP sankes! Under samtaler snakkes gjerne om poeng, plasseringer. Gjerne detaljer. Lite om våpen... Jeg vil slå et slag for disse gutta. De er i konkurransemodus, og omsetter alt i poeng. De er ikke så opptatt av å ha mange våpen, men treffe skiva. Selve opplevelsen er gleden av poeng, ikke hvilket våpen som benyttes. De er kanskje ikke så våpeninteresserte, det er sporten som sådan som har bitt seg fast. For rifle er det jo enkelt, Sauer. Men for pistol er det flere valg. Mange synes opptatt av at andre bør bruke de våpen de selv har, som de beste bruker, som fungerer. Se på resultatlistene, se hva de beste bruker! Er du best, så må også utstyret være det aller beste. Disse gutta sørger for at skyttersporten kommer i media, de er på topp på stevner, får spalteplass. Og spør dem om råd, de er ikke snaue med å gi råd. Joda, hjelp skal du få. Men de forventer at du hører etter, og gjør som de sier. Kan jo forstå dem, de vet jo hva som fungerer. Jeg mener klubber burde benyttet disse konkurranseskytterne mer enn det gjøres i dag. Jeg vil kalle dem ressurspersoner. De fortjener å få litt plass, for hver og en kan lære av deres tålmodige jobbing. Skal du bli god, så må du jobbe metodisk over tid. Mange hobbyskyttere kan plukke opp gode råd her. Jeg er sikker på at konkurransegutta stiller opp om de blir spurt. AP kan også sankes slik... Prøv å løft disse guttas kuffert med AP. Den er antakelig tung for utålmodige never.
 30. 1 point
  Dei veit å ta seg betalt. 50 gram med plast.
 31. 1 point
  Fire måneder gammel nå og over 12 kg. Denne lille dama er tøff nok til å knabbe tyggeleker fra en fullvoksen BMC og forsvare seg etterpå. Lynnet hennes er totalt forskjellig fra den forrige labradortispa vår.
 32. 1 point
  Da var den i hus R8 Professional Success -Jaktia Edition. Piper i 6,5x55 og 8x57IS (10,3x68Mag kommer utpå høsten) På tuppen er det montert A-Lock munningsbrems / Optima45 fra A-TEC. Zeiss Victory V8 1.1-8x30 er optikken 😉👍
 33. 1 point
  Ikke verst. På en drøy måned har hun nesten fordoblet vekta si og fått en herlig glans i pelsen. Fiskeolje og riktig fòr fikset den biffen. Hun heter Brynja, som betyr «Den mørke». 😁
 34. 1 point
  "Det går två i en sopsäck" K
 35. 1 point
  Kommer litt an på hvilken rifle, men hvorfor ikke 6.5x55 hvis du skal ha et lettere kaliber? Tenkte på samme som deg, men ble 6,5 istedenfor, og veldig fornøyd med det. Liten jobb for børsemaker å tilpasse sluttstykket. Vet tilfeldigvis om et løp i 6,5 til R700 som selges så billig hos børsis at man kan tilpasse børsa og løp til muffe og fortsatt komme billig ut av det.
 36. 1 point
  ..Blaser BBF 95 ,cal.12-70 og 7*57 R samt øst-sibirsk jakt-maskin..og er det noen som lire på om jeg er fornøyd..så hehe det er jeg!!! ...bruke en Aimpoint Comp til rype, skogsfugl og elg-/rovdyr-jakt i tett skog ellers en 2,5-10 *50 Zeiss Victory til alt annet... ...kompakt og super-presis våpen.. ...våpen til skue etter felt jerv situasjon..
 37. 0 points
  I Vapentidningen nr 9 2018 har de sjekket kvaliteten på en ettermarkedspipe mot originale. "Sammanfattning: farlig at använda "
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×
×
 • Create New...