Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/19/2018 in all areas

 1. 3 points
 2. 3 points
  Her er en annen Krieghoff Big Five i .470 NE....med riktige patroner for elefantjakt..
 3. 3 points
 4. 3 points
  Min Krieghoff Clasic big five i 470 NE, går som ei stråle med åpnesiktene, med 500 grs Woodleigh så sitter dobbeltskuddene ca 1" fra hverandre og i rett høyde. Fikk tak i rett montasje til Aimpointen min og jaggu går den like bra, Rekylen merkes, men er handterbar, det handler om tilvenning og skytetrening. Jeg har igjen å sette på ei tykkere rekylkappe, ikke pga rekylen, men pga lengden, kolben er litt for kort til meg og armene mine. Kaliberet er spenstige greier når 500 grs kula treffer er det ingen tvil.
 5. 2 points
  Det er jo den våte drømmen til diverse antivåpen-grupper at alle sivile våpen skal oppbevares hos politi/tilsvarende, og at vi skal kvittere ut våpnet vårt, med detaljert beskrivelse av årsak til at det skal overlates i vår egen varetekt for noen timer, hver gang vi mener vi har bruk for det. Og at vi selvfølgelig må levere det inn til oppbevaring, straks vi er ferdig med den våpenrelaterte aktiviteten. Jeg ville ikke bidratt til noe som kan gi grobunn for slikt fantasispinn.
 6. 2 points
  A: .41 Long Colt, den kom i år 1877 til deres modell 1877 Thundered, en dobbel-actionrevolver. Patronen kom etter hvert i andre revolvermodeller. B : .44-40 WCF. Kom i 1873, opprinnelig til rifle, men kom først noe senere til revolver. C .45-60 WCF. Introdusert i 1876 til Winchester mod.1876. D .45-85 WCF. Introdusert i 1881, .45 - 80 - 500 Sharpshooter model 1881. Den benevnes som: 45-82 Win. .45-85 Win. .45-90 Win. .450 Rigby Match 2,4" .45-100 Sharps 2,4" 45-90 ble introdusert i 1886 for bl.a. Winchester m/1886, den ble også kamret i Marlin 1895, i 1895 kom den først i røyksvakt krutt. 45-90 ble den mest populære av dem alle. Disse patronene ble også brukt i enkeltskuddsrifler (som eks: Sharps) E: .45 Colt, som vi alle kjenner som patronen til Colts SAA1873 revolver. Kulen som sitter i mitt eksemplar her har den typiske kulen med en liten kutt i tuppen. F: .45 Smith & Wesson , Denne kom til S&W Schofield revolveren, en brekkrevolver som ble svært populær. Det sies at General Custer brukte denne under slaget ved Little Big Horn i 1876. .45 S&W-patronen ble også mye bruk i .45 Colt SAA. Patronen kan fint skytes i .45 Colt sylindre, men ikke omvendt. Siden flere var inne på .45-70 Govt. og snakker om Sharps-rifler så legger jeg ved noen sammenligninger. Sharps er jo bare lekre saker, en får havesyke av slikt, her fra en Davide Pedersoli-katalog.
 7. 2 points
  Hvis alle får med seg minst en nybegynner, så blir det "veteran/grønnskolling makkerklasse" på neste kammersmell.
 8. 2 points
  Riktig svar. Patronen har grunn strek over bunnen, og sort tupp på prosjektil. I tillegg så spurte jeg om enda et tegn på at det er messinghylser: Pakker med stålhylser er merket med en vertikal tykk linje med blå farge. 7.9 er et stort felt, og fortjener en egen tråd. Skal prøve å komme i gang med dette mot slutten av neste måned.
 9. 1 point
  Lakken fra de gamle Durano sprayboksene kan vaskes av med hjemmebre... aceton. Men om man får tak i slike mer da. Finner du en blåfarge (ikke bruk oransje i fjellet, som nevnt over), så skal jeg se om det er igjen nok på de jeg har. (brun, svart, desert tan og grønn)
 10. 1 point
  Lag et utlånsdokument til venner eller skytterlaget og la de oppbevare det.
 11. 1 point
  D. 45-90 kan vel også benevnes som; 45-82 Win. og 45-85 Win. C. 45-60..tiltredes😊
 12. 1 point
  C 45-60 da? Lengste patronen som gikk i bøylerepetervåpen fram til Winchester 1886 kom på markedet
 13. 1 point
  Gode gamledager med HV i Avgrunnsdalen på Hurum: (Hvis noen lurer er det Winchesterprodusert M14 med S&B 6x42 skarpskytterkikkert fra NM149. AG3 er bedre)
 14. 1 point
  B må være 44-40. Er C og D 45-70 og 45-90?
 15. 1 point
  Jeg fikk med ungen til kusina. Det var visst kjempegøy å skyte på selvanviser med toogtyve, og tung matchpipe og GRS går bare fint med tofot. Nå er han bare seks år gammel, men det må nå vel bli litt mer med hvert som han kommer på besøk igjen. Kanskje ikke like morsomt for mora, hun ble satt til å lade magasin for den ivrige skytteren, og det gikk til tider så fort at det ble vanskelig å ta skrytebilder, men sånn må det nå engang bli. Forøvrig har jeg hjulpet til med å skrive et utall våpensøknader. Ellers har det lokale JFF holdt jegerprøvekurs og en god håndfull jegere er uteksaminert og har vært på jakt. Når banen er åpen tar vi oss heller ikke mer alvorlig enn at de som vil får slippe til, og det er godt oppmøte av nysgjerrige i alle aldre, men det virker som om de har bly i ræva (selvforskyldt, så klart) når det kommer til å melde seg inn eller slippe noen lapper på egen børse, så der kan man nok være litt mer på.
 16. 1 point
  Pelicase 1750..! 2 rifler med optikk, pluss radio, kniv og div, kommer under vektgrensen på 23kg.
 17. 1 point
  Vi, jeg må skrive vi fordi en aldri er alene om rekruttering. Men jeg tar med de hvor jeg har vært en vesentlig bidragsyter. Har rekruttert >20 ungdommer og ca 10 voksne til DFS-skyting. Storparten av disse har også skutt flere stevner rifle i NSF. Har rekruttert >5 etablerte DFS-skyttere til også å skyte NSF. Noen nye pistolskyttere har det også blitt, blant annet tre jenter på 14 år til luftpistol. Så har vi rekruttert 3-4 pistolskyttere fra NSF-plinkeklubber over i klubber hvor det skytes program, stevner og hvor en har resultatlister.
 18. 1 point
  Dagens Quiz, litt lett og noen vrien: Patron D kan ha fem ulike betegnelser, dersom en av dem blir nevnt gir jeg rett uansett bunnstempel på mitt eksemplar.
 19. 1 point
  Siden et par intellektuelle kapasiteter har fått det for seg at jeg ikke eier noen skytevåpen får jeg nesten poste siste trinn i evulosjonen av The Panzer-Thumper. Det blir ikke noe mer å gjøre før jeg finner en .45-.50 demper med hurtigfeste som jeg liker. Den gamle M4 kolben var litt for glad i å lage blåmerker på skulderen min, så jeg byttet den ut med en Magpul som virker mye behageligere. Buffer-røret ble byttet ut med en mer solid sak fra Strike Industries i samme slengen. Jeg venter nå bare på hylsefanger for å redusere bannskap og febrilsk leting etter rådyre hylser før neste tur på banen. Magasinet som sitter i tar 9 skudd.
 20. 1 point
  Morro! kommer om ting klaffer Bytter svartkrutt og lever action rifle testing lett mot AR baserte (jeg har AR) OKTS planlegger "prøv andre våpengrener" dag på st hans haugen slik det var i gamle dager, kommer tilbake med datoer, da kan man få prøvd felt, bane, western, svartkrutt på samme sted i pistol kalibere
 21. 1 point
  Fint om du vil publisere svaret her. Angående (I) referanse til fiber-optikk, så antar jeg at man mener en form for innlegg av lys-samlende plaststreng i kornet. Dette har ingenting med optikk å gjøre. Angående (II) sorte sikter, så kan blånering slites av. Er det så meningen at siktene skal sotes? Hva hvis de er helt blanke? Som jeg nevnte over så er definisjonen om hva som er tillatt og ikke når det gjelder sikter relativt vag. Dette bør klargjøres.
 22. 1 point
  Dette har jeg opplysninger om "direkte fra kilden", Hjalmar Harkestad, opprinnelig fra Øygarden, men bosatt i Fitjar, og formann i fiskerinemnda da jeg var fiskerirettleder i Sunnhordlandskommunene i 1978 - 79. Hjalmar og en kamerat var, som de fleste ungdommer i de harde 20- og 30-åra, på utkikk etter en mulighet til å tjene seg noen øre. De fant ut at de kunne ta skjell med ei "skjelltang" (tang, der "gripekjeften" blir operert med et tau, og med langt, 1 - 3 m, skaft). De dro rundt i en robåt, og klarte å få opp litt skjell, som de solgte til folk som fisket med line, og slik tjente de seg noen småpenger. En av grunneierne i Øygarden syntes ikke noe om dette, og anmeldte ungguttene for "tjueri" av skjellene "hans". Saken kom for retten, og "den dommer bladed i sin bog omhyggeligt, men fant intet - der han forbød, for smed at rette bager" - nei, ingen ting om hvem som eide skjellene på havbunnen. En geskjeftig jurist bladde seg tilbake i foreldede lover, og i Magnus Lagabøters landslov fra 1270 (som bygget på landsdelslover som Gulatingslova og Frostatingslova) fant han en bestemmelse om at grunneieren eide landet "så langt ut som en hest kan vade". Dette fastsatte retten til 2 meter under laveste lavvann (hvilken hest har så lange bein at den fortsatt kan vade på dette dypet?), og de to ungdommene ble dømt for tjuveri, og hedersmannen Hjalmar fikk det på rullebladet for resten av levetida.
 23. 1 point
  Når vi er inne på gamle patroner til klassiske våpen som stort sett ikke produseres lenger, det er håp om å få kjøpt ammo til mange av dem: Partizan https://www.prvipartizan.com/ og Fiocchi https://www.fiocchi.com/en har mye å tilby. Fiocchi har for det meste til håndvåpen og PPU Partizan har til både rifle og håndvåpen. Jeg fikk litt lyst til å spole tilbake til @Ei tohi varjata sitt innlegg om Velo-dog, historien er så kontroversiell at en ville tvile på fleip eller fakta. Det er fakta. Patronen kom i 1894 på en tid hvor sykkelsport hadde fotfestet seg til en trendsport i sofistikerte kretser. Den gang som i dag ble det tilbudt alt mulig tilleggsutstyr. Eks. en revolver for plagsomme hunder. Jeg ville bare vise den opp mot mer kjente patroner som .22WMR og .22LR, 6,35 Browning (.25 acp). Som vi ser er det en meget spesiell sentertent patron. 5,75 Velo-dog produserer i dag av Fiocchi, i tillegg til mye annet mange trodde var utilgjengelig. Har du en Velo-dog og mangler ammunisjon og frykter løshundene til Ola Elvestuen til Grenserittet i 2019, du rekker sikkert å få tak i en pakke innen sommeren. Det er ingen grunn til å ikke melde seg på Min Quiz for 19/12 kommer i morgen tidlig.
 24. 1 point
  Gravøren må forsynt seg godt av Rijoaen til lunsj..
 25. 1 point
  Søtt at en ønsker å bestemme hvordan andre skal feire jul...
 26. 1 point
  Jeg har sammen med en kompis som sitter i styret i LSL invitert alle pistolskyttere i Lillestrøm og omegn pistolklubb til å skyte med sine rifler på DFS-banen til Lørenskog skytterlag lørdag 5. januar 2019. Det er 750 medlemmer i LOP og 450 medlemmer i LSL så dette kan ta litt av LOP har grupper for western, svartkrutt, metallsilhuett, presisjon og dynamisk - de fleste pistolskyttere i klubben har også tohåndsvåpen, i hvertfall svartkrutt, western, dynamisk og metallsilhuett. Her blir det nok en salig miks av STR 200, AR15, Winchester 1886, Brown bess, kammerlader og jaktrifler av ymse slag Å bidra til at de kan få lufte disse riflene på en DFS-bane med stålblinker på 25m, 115m, 200m, 300m og 390m og papp på 100m, 140m, 200m, 300m og 390m tror jeg bidrar til økt forståelse for ulike skyteformer og bedre samhold mellom de ulike skytemiljøene. Er du i området denne lørdagen så ordner vi plass til deg også! Jobber jevnt og trutt med å rekruttere nye skyttere, har til og med et lønnlig håp om å få med fruen på western-skyting en gang i fremtiden
 27. 1 point
  Alternativt kan du lage en sånn treholk til bladdelen. Den kan du jo forme litt som du selv ønsker.
 28. 1 point
  Tyske patroner er jo et eget samlefelt, der det finnes mye forskjellig. Tyskerne var jo utrolige på å registrere all mulige data, så i dag vil jeg frem til: Hva inneholder esken på bildet, og hvilken informasjon kan vi finne ut fra merkingen på esken?
 29. 1 point
  Jaktdepotet har salg på fin afrika koffert. Peli kopi. https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=0&prodid=13208 Alu kofferten fra XXL fekk litt mykje juling av tyskerane i Juli, så veit ikkje om eg tør ta den til Namibia 2020.
 30. 1 point
  Da har man såvidt kommet til hektene etter ei meget begivenhetsrik natt, på jakt etter Mikkel rev. Har gått å sparka småstein og grus ute på gardsplassen i ukesvis. Revekløa har kommet og gått og i går tok den helt overhånd, så da bare måtte man ut. I går kveld var det helt optimale forhold for revejakt, med nymånen gjemt bak lavt skydekke og lett snødrev i lufta. Bra med strølys gjorde også sitt til at det var like lyst som midt på blanke formiddagen, mao tid for revejakt, for å få kurert den værste revekløa På turene mine i det siste, har jeg observert masse revespor i jordekanten og ikke minst ute på jordet, spor etter mer enn en rev vurderte jeg det til å være. Kan nok ha noe med å gjøre at jeg slenger ut litt hundepellets strategisk, hver gang jeg er i området. Det er dette man vil se. Revespor på kryss og tvers i nysnø. Har er det mest på kryss Var tidlig ute, ca kl 19.30 Har skutt en del rev fra denne posten tidlig på kvelden før, så hadde stor tro på at dette skulle gå i boks, men neiii. Intet sett og intet hørt de første 2 timene, bortsett fra ei Kattugle som kom flagrenes og synes lokkelydene/musepipene fra ICOTEC'en var svært så attraktive. Kattugle er litt langt fra rev, så det gjels ikke, men det var da liv i det minste. Etter hvert kom det også sigende Rådyr utpå jordet. Observerte 6 stk etter hvert, som kom og gikk. Hyggelig selskap var det, mens man venter på revefant. Plutselig ble ett av rådyra rett i nakken som en gardist på vakt utenfor slottet og satte i en langspurt bortover jordet. Viste seg at det kjeppjaga revefant veggimellom. Vet ikke om dere har sett en rev løpe for livet, men jeg kan informere om at den løper ganske fort......men et rådyr løper fortere. Hadde jordet vært bare litt lengre, tipper jeg denne reven hadde vært i deep shit etter hvert, men nå slapp den unna med skrekken. Nok et bevis på at rådyr og rev ikke er veldig gode venner. Nuvel.....da var første rev observert og motivasjonen steg tilsvarende. Så kl 00.30 var det plutselig rev i siktet gitt. KLAKK rev i bakken. På 30 meters avstand ble det en helt udramatisk felling. Normalen ar at holdet/ene er helt i andre enden av skalaen, men her var det meeeget behagelig hold, for en gangs skyld. Etter denne opplevelsen så man plutselig helt annerledes og mye mer positivt på verdensbildet dere. Truga på litt til jeg, for som allerede nevnt, hadde observert spor etter mer en en rev, så det var bare å sitte stand by. Varmevesten innstilt på minimum varme ( Varmevest.no) bidro vesentlig til at det var sydentemperatur inni soveposen. Mao svært så behagelig å sitte på post, på jakt etter revepels. kl 01.20....rev i siktet...... KLAKK......ny rev i bakken. Samme sted, samme avstand. Da så det slik ut. Tispe nærmest og hanne bakerst. Hannen kom på sporet etter tispa den. Har vel nevnt det før, men nyskutt rev, spesielt tispe, pleier å være prima "reveåte" når parringstiden nærmer seg. Hannreven er i hæla på tispa hele tiden den, rett før, under og litt etter brunsten. Stemte bra i dette tilfellet hvertfall. Må legge til at på vei til post så jeg at det hadde tråkka rev fram og tilbake på skogsbilveien før jeg ankom. Strødde ut et par never hundepellets strategisk, for å bremse opp reven og for å få en mer oversiktlig skuddsituasjon. Et meget klokt valg. Fungerte knirkefritt. Første reven (tispa) stoppa opp den og kosa seg med hundepellets, litt for lenge som dere ser. Jeg satt videre jeg. Om man så positivt på verdenbildet etter forrige revefall, så det adskillig lysere ut nå, for å si det slik. Tralla la. kl 01.40 var det plutselig bevegelse ute på jordet. Jaggu var det enda en rev på jakt etter lettvint musefrokost. Et kort boff fikk den til å sette håndbrekket på momentant....og KLAKK....ny rev i bakken. Avstand....100 meter. Helt utrolig. Tre rever på en natt. Apropos tre rever på en natt. Vet ikke om dere har lest denne boka, skrevet av Arne Winther for noen år siden. Anbefales under juletreet. Godt og ikke minst humoristisk skrevet. Om den er å få tak i nå, er derimot et annet spørsmål, da det er noen år siden den var i salg, som allerde nevnt Slik ser boka ut Nuvel...tilbake til revejakt. Har vel skjedd et par tre ganger før i revejaktkarrieren at man har poffa 3 rever på ei natt, så dette var saker. Jeg hadde det fortsatt ikke veldig travelt med å komme hjem jeg. For min del er det like mye mental pleie av hjernebarken som revejakt det dreier seg om, når man sitter slik på post, så revejakt og filosofering går ganske godt sammen det, hvertfall for min del. Så dere....så kl 02.00 var det jaggu ENDA en rev ute på jordet, på ivrig musejakt med hopp og sprett. KLAKK.....rev i bakken. Avstand 80 meter. Da så det slik ut Kommer aldri til å skje igjen. 4 rever på samme økta....det er saker. 2 tisper og 2 hanner Da dro jeg hjem. Dette kommer man nok til å huske så lenge det er virksomme hjerneceller i omløp ja.
 31. 1 point
  Satt ein mår i fella i går(gått i for 3-4 dager siden-24 blå nå). første i år. To nye feller ute fra i kveld👍 Litt mildere vær nå så blir det kanskje en til før jul🤞
 32. 1 point
  Nuh! Glugge/åte sesongen er i gang for Olsa👍 Er på pass sånn ca. 22.15 eller der omkring...😏 Sauer202'n legges i "vinduskærmen" ladda med skærpe 6,5x55 skøtt og Swaro'n innstilt "riktig"....Nuh er det bare å vente....🙌😊 Så 2 rever, 2 skøtt og 2 rever med him - to tisper👌 Den første kom ca. kl. 00.15 og nr to ca. kl. 01.20. Den ene gikk på 3 bein og hadde en skade av noe slag på V. albue. Satt i 3t, og så meg fornøyd, kommer flere kvelder/netter utover😁
 33. 1 point
  Lurer litt forsiktig på om dere har lyst til å være med ut på revejakt igjen jeg da. Litt for dårlige lysforhold og litt for dårlig opptaksutstyr bidro til at det ikke ble Oscar nominasjon ut av det.....denne gangen, men man får med seg helheten.....og resultatet. Husk sitteunderlag....og lommelykt.
 34. 1 point
  Fury, hva for ei børse er det du viser der? Noe italiensk? Nå kan forresten jeg også melde meg inn i gruppen over kammeretmedlemmer med DR. Kjøpte en 88B i sommer. Lite eller ikke brukt i det hele tatt, så levert inn til børsemaker for rens og opp smurning av lås. Nå er den klar, så da skal den hentes snart. Blir moro å bli kjent med den!
 35. 1 point
  Satser på en slik snart ... dyrt, men morro. Jeg har også en tysk sideligger med sideplater i x74R i kikkerten!
 36. 1 point
  680-690m/s er sikkert tilstrekkelig for å ha livet av ting 50m unna, men særlig langt skal ikke holdet være før ekspansjonen helt uteblir. Federalen er som en 308 en suveren patron med kuler i den letteste halvdelen av skalaen for kaliberet. 308 er best med 150-168grs kuler, federalen er best med 200-225grs kuler. Begge gjør det mulig å skyte kuler med tverrsnitt .250->280 og BC tett på .500 i rett under 800m/s. Da er det mulig å få kuler som skyter igjennom nesten alt storvilt vi kommer til å treffe på i hjemlige skoger og opprettholde sikker ekspansjon til ca ca 300m om det skulle bli aktuelt. Alt i ei pakke som kan gjøres bærevennlig lett, men fortsatt være skytbar. I praksis tviler jeg på noen hjorter eller elger merker forskjell på en 225grs 338 kule i 770 og en 250grs .338 kule i 810-820 som er fornuftige 338 Win ladninger. Bløte loddede 225 grs flatbas kuler er mine Federal favoritter. Foran passe med LVR gir de drøyt 770m/s og suveren presisjon. Aller best presisjon har jeg fått med 203B, men da er hastigheten tett på 40m/s lavere og det gir effektiv rekkevidde som er nede på 230-240m før kula har under 600m/s som jeg har som ett fornuftig minimum for sikker ekspansjon basert på erfaring. Til kortholdsjakt for hund med avstander godt under 150m er nok en 358 hakket vassere i effekt grunnet enda mer diameter på kula, men ei 225grs .358 kule er både kort og stutt og kan ikke slik jeg ser det sammenlignes med all round egenskapene til .338 kaliberet. Og ja jeg har hatt 2 35 kaliber rifler også en gang i tiden 225 Partition foran 45-46 135 minns jeg var godladning i 358'n... Woodleigh har aldri vært blant mine favorittkuler grunnet litt smalt brukbart hastighetsområde, jeg ville heller gått for en 230 Oryx til korte avstander.
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00


×
×
 • Create New...