Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/17/2017 in all areas

 1. Kahles ZF69 6x42. "Skuddsikker" militær kikkert. Har en slik med tysk 4. De aller fleste har tysk 1. De pleier å gå for ca 3000.-.
  2 points
 2. Eg ser ikkje på meg sjølv som ein trofejeger. Men eg skal ærlig innrømme at og skyte ein stor bukk er noke heilt spesielt!! Eg får høg puls(som oftast i høgste laget...) når det kjem både koller, kalv, spissbukk og fjorkolle. Men når storbukken kjem rasande gjennom skogen med sin heilt spesielle gange, då slår virkelig pumpa! Vi skyter ikkje store bukkar på bøen i valdet vårt. Og på drivjakt er dei ikkje alltid like lett og lure så når ein først får skutt ein stor bukk er det alltid ekstra stas:) Eg tar vare på alle gevira, om den har 4 eller 12 taggar. Fordi eg syns det er gode minner og historier. Har bedømt dei største gevira mine. Men ser som sagt ikkje på meg sjølv som ein trofejger i det heile tatt. Men det må være lov og skyte stor bukk i ny og ne, og samtidig nyte det og være stolt over bragden. Går ikkje an og legge ut ett einaste bilde av gevir lenger på facebook uten og få kommentarar om at "den skulle vært spart" og "god avlsbukk". Er så utrulig lei av det. Var ein som kommenterte til meg på eit bilde eg la ut. Uten og ha kjennskap til valdet vårt, antall løyver, osv. Blir rett og slett heilt tåpeleg.
  2 points
 3. Jeg regner da med at du kjører en bil som ikke kan gå fortere enn 110 km/h ?
  2 points
 4. Time Spent In Woods Trodde det måtte være noen som tok den... K
  2 points
 5. Hallo Jeg har skrevet om alle mine mauser prosjekter her på kammeret så selv om prosjektet er ferdig må jeg nesten dokumentere dette også, ble jo så enkelt og legge ut bilder og! Det hele startet med ett ønske om en allrounder rifle med Rådyr på druge hold som hovedfokus. Vi er en gjeng som hvert år er i Skottland på bukkejakt å der kan det fort bli litt lengre hold enn det normale her til lands. Jeg ønsket 6.5 kule(nærmest optimalt til både Langhold og Rådyr) å jeg ønsket en magnum hylse for god fart i ett hendig løp. Valget falt på 6.5saum. Først ble det bestilt 200stk Norma 7mm Saum hylser og 7mm Redding S-bushing die sett. Så begynte jeg å prøve meg frem med bushinger og ekspander knapp for å size ned halsen. Litt prøving og feiling må det bli men til slutt fant jeg en kombo som gjorde jobbe i ett stepp. Når alt var prøvd å verifisert ble det maskinert en bushing å ekspander knapp med nøye toleranser som ble polert og nitrert Mine 2 første Nå var det kammeret neste, en liten utfordring her er att stort sett alt av brosjer som finnes er designet for dreid hals å det gidder jeg ikke drive med! Jeg kom derfor opp med den priliante ideen å først brosje med en 6,5saum brosj for dreid hals for deretter kjøre opp halsen med en std. 6,5x55 brosj, å det fungerte. Måtte lage ett test kammer for å tilpasse kuleskråning osv. helt optimalt. Pipa ble så gjort ferdig gjenget for demper og nøkkelspor for enkelt pipebytte. Å de første skuddene ble avfyrt, ting så ut til å være i orden! Måtte også lage nytt bak lokk til demperen min. Men så kom det som skulle bli den største utfordringen med hele prosjektet, Matingen! Patroene matet på ingen måte fra en std. M98! Å det var så lang unna att det skulle gå att vi ikke en gang gjorde noe forsøk på å få det til. Vi måtte inn med ett single stack magasin! Litt tilfeldig kjøpte/lånte jeg ett Schultz og Larsen magnum magasin, da det var dette de hadde i min lokale våpen butikk, å det så ut som det kunne fungere! Det første vi gjorde var å frese ut plass for magasinet i ett std. M98 underbeslag og korte ned magasinet i fremkant ut fra litt testing av matingen. Dette fungerte veldig bra! Nå var det magasin lås neste. Her må jeg si far min, som forøvrig er Våpen smed og primus motor i duen skal ha skryt for en meget fiffi patent! Denne monteres i det eksisterende hullet for utløsing av lokket i underbeslaget å man kan enkelt innføre denne i ett hvilket som helst original underbeslag med mange forskjellige magasiner. Kasse nøkkel for enkelt pipebytte Her er ferdig rifle med 2 piper(6.5saum pg .300wm) å Kahles 624i på toppen, en total vekt på ca 5.5kg med kikkert og demper. Sender 130gr kuler ut i ca 965ms fra en 58cm pipe. 130 Golden target til trening og 130gr Scirocco 2 til jakt. 3x130gr Scirocco 2 @ 850m, Rifla fungerer! Aannerud
  1 point
 6. Dette er testet på forskjellige våpen og beskrevet i Ladeboken 7 på side 185 og 186. Regn med en reduksjon i demping på ca 7 dB om du bruker en .375 demper i stedet for en 6,5.
  1 point
 7. Skulle jeg kjøpt den Nye Rigby´n så hadde jeg bestilt den i .308Win...minst like god patron og alle bakstreverske nostalgikere hadde ergret seg grønne..
  1 point
 8. 1 point
 9. Denne har vel det meste TS ønsker. Kikkerten er helt kurant. Og hvis børsa er ubrukt er dette en ganske så grei handel
  1 point
 10. Se etter zeiss diavari classic på finn.no.Disse kan du få for rundt 5000,- Bedre kikkert tror jeg ikke du får til denne prisen,har hatt min siden 2008. Lykke til med handel og jakt?
  1 point
 11. Hadde ingen konkret kikkert i tankene, men det er jo en del merker som er mer anerkjente enn andre, noe som ofte henger sammen med opplevd kvalitet og pris. Finnes mye fint brukt til mellom 4 og 7000,-. Da har du igjen noen lapper til en hyllevarmer i en eller annen butikk som ingen tidligere ville forbarme seg over siden de bare fikk anbefalt å kjøpe en Tikka T3 med synt stokk og rustfri pipe.
  1 point
 12. Nytt "service"-grep i posten idag, og revolveren glir greit ned i kassa:-) Fikk også et originalt sort skinnhylster - type tjeneste med to patronholdere for 6 patroner hver - veldig stilig:-)
  1 point
 13. Her er er kort-kort versjonen https://www.africahunting.com/threads/zimbabwe-night-hunting-crop-raiding-elephants-with-nyamazana-safaris-april-2017.38598/
  1 point
 14. Litt Kynoch - porno fra gamle dager, til bruk i Rigby sine rifler... .416 Rigby patroner med hollow-point, for rask ekspansjon på de store kattene..
  1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×
×
 • Create New...