Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Takk for svar, flott dere deler erfaringer! Jeg har lagt til noen punkter i første post. Skal kikke på BK hengeren, men glassfiber topp vet jeg ikke om jeg vil ha...
 3. https://www.hjemmelading.no/products/nosler-140-grains-accubond-65-mm-264
 4. Lista for å være den gærneste blir bare høyere og høyere den. Walt Disney var noe helt annet når gamle Walt var i live. Både tegneseriene og tegnefilmene var minst like egnet for voksne som for barn. Noen av favorittene mine er blant propagandafilmene de lagde under 2vk og denne her er nærmest legendarisk:
 5. Prøvde 150gr TTSX og CFE223 i en Browning X-Bolt med 42cm løp, med mål om å komme over storviltskravet på 2700j/100m - minimum V0= 819m/s for denne kule. Samt prøve å finne en presis ladning over 850m/s. Lapua hylser (56gr H2O), Fed. 210 hetter, OAL 71mm. Ladet en stige fra 48 til 50gr i 0,5gr intervaller, tre skudd for hvert intervall. Etter å ha lest litt frem og tilbake, og regnet på det i Quickload, så landet jeg på at maks ville ligge ca. på 50-51gr. Men mens jeg ladet testladninger, så jeg at ladningene ble komprimert allerede på 48,5gr, og valgte derfor å legge taket på 50gr - da disse ladningene var veldig komprimerte. Testskytingen ble foretatt ved 14°C. Resultatet i V0 ble slik: 48,0gr - 845 846 846 avg. 845,6 48,5gr - 848 847 846 avg. 847 49,0gr - 850 855 854 avg. 853 49,5gr - 859 862 856 avg. 859 50,0gr - 866 865 868 avg. 866 Dette kruttet gir utrolig jevne hastigheter med dette oppsettet. Treskuddsserier er ikke all verden å bygge erfaring på, men dog. Alle unntatt 48,0gr ladningen hadde god presisjon (under 25mm), den beste treskuddsamlingen kom med 49,5gr på 14mm. Tror denne, eller 50gr ladningen blir den jeg går for, da dette skal brukes på høsten i litt kaldere vær. Trykkmessig er det mer å gå på, men storviltkravet er nådd med god margin, og presisjonen er god med denne ladningen, som var målet i dette korte løpet. Vedlagt bilde av 49,5gr ladningen.
 6. Today
 7. Vet du om den er tilpasset kaliberet eller om det er kaliber 12 med 16 hull i pipa? Den er forholdsvis tung med 3,2 kg som bare er 100 gram lettere en den i kaliber 12.
 8. Passe på aldri å bære den på ryggen med løpet pekende ned da
 9. skog

  Ruger PC Carbine

  Tipper importør venter til den nye forskriften er på plass..
 10. Afrikafeber er stygge greier.... går ikke EN dag mellom hver gang jeg funderer på hvordan jeg skal få kommet meg ned igjen på jakt!! Driver å undersøker litt rundt sporingsjakt på løvinne. Prøve å få til en tuskless til. Nesten så jeg angrer på at jeg ikke slo til på en forvaltningselefant hunn fra game rangerne til 5000USD ekstra på turen min. Hadde fått den... men kan ikke begynne å dra kreditt for å jakte.. Nå har jeg litt bondeanger - hadde jo håndtert det greit likevel. Men, jeg tenkte det var 5000 spart inn på neste tur... feil å tenke slik kanskje?
 11. Surefire har meget gode ørepropper, bruker det i kombinasjon med elektroniske hørselvern fra Peltor. Da får man den beste dempingen man kan få, kombinert med at man fortsatt hører tale.
 12. Siden jeg tydeligvis ikke kan Google lengre, dvs finner ikke det jeg leiter etter... 😩 Er det noen som har ladedata på Hornady Leverevolution .458 325gr til bruk i en Marlin 1895G? Noen som har forsøkt å lade opp til likt original ammo hastighet?
 13. Co-81

  Ny jaktkniv

  Outdoor Edge bruker i sin Swingblaze (varianten som EKA lagde under lisens fra Outdoor og til slutt ble til EKA Swingblade) Aichi AUS-8 Stainless; så kan en diskutere lenge om hvilken egenskaper som er best men begge er rimelig, «start av skalaen» stål.
 14. Har denne hengeren med topp og brukes blant annet til å frakte snøscooter. Er noen år nå men fortsatt kompakt og fin. Ikke nedfellbare sidekarmer men er veldig fornøyd med den😊
 15. Har den vært forsøkt godkjent i Norge? I så fall så hadde det virkelig vært noe om noen tok initiativ til å prøve. Selv om sjansen for å gå den godkjent kanskje er lav, så hadde det virkelig vært kjekt med en slik til jakt.
 16. Lykke til hvis du prøver. Den linja der driter de helt og holdent i selv. I Finland kan man jakte med M92S, SVD, AR, osv. Samme i Italia og Tyskland. I Norge vraker de alt som er ørlite for "skummelt", selv Troy PAR er jo miljødir. negativt innstilte til. Og ja, jeg har kjempelyst på en Ruger PCC med Micro og demper til jakt. Det er et uendelig mye mer egnet jaktvåpen enn Marlin Camp Carbine som allerede er lovlig 😛
 17. De glassfibertoppene er så overpriste at det er vondt. Sykt tunge og. Vurdert skaphenger med rampe?
 18. Det har du rett i, står bare Model 70 og kaliber
 19. Rugern

  Ruger PC Carbine

  Ser at Hunters House i Danmark fører disse nå. https://huntershouse.dk/kat580-PC-karabin/ F&K Sport i Sverige: http://fksport.se/sv/vapen/ruger/intresseanmalan-ruger-pc-carbine-fd-pc9-9x19-jaktgodkand Våpenforskriften Annen del, kapittel 2: "§ 7.Godkjenning av halvautomatiske skytevåpen Det er forbudt å erverve, eie eller inneha halvautomatiske skytevåpen, med mindre skytevåpenet er godkjent i forskrift etter annet ledd. Politidirektoratet kan i forskrift godkjenne halvautomatiske skytevåpen dersom skytevåpenet ikke enkelt kan omgjøres til å avgi helautomatisk ild. Private personer kan anmode om endring av forskriften. Halvautomatiske skytevåpen godkjent etter tilsvarende regler i annet EØS-land, skal som hovedregel godkjennes av Politidirektoratet." Har understreket det siste avsnittet. Det vil da si at Ruger PC burde være godkjent i Norge, da den er godkjent til jakt i Danmark/Sverige? 😲
 20. Helt enig. MRP er helt klart i topp klassen ang krutt 👍👍 Har prøvd Partizan i min 9,3x62. Bløte kuler men bra presisjon i børsa mi.
 21. https://www.finn.no/74154478 23800,- men uten glassfiber toppen
 22. MRP er et godt valg her. God og billig kule:Partizan Grom. Ikke noe for de som synes klistrelappen er en diger blink, men virkelig god jaktkule.
 23. Har både Sauer 100(lik M18?) og Mauser M12 Max. Syns begge er bra, Sauern har fin sikring til revejakt, lydløs og fin, men litt for lett å komme borti sikringa ved at den hekter seg i klær osv ved bevegelig jakt. En annen litt irriterende ting med Sauern er alle skivene som faller ut når man skal skru av skjeftet. Mausern har jeg bare vært to gang på banen å skutt med, og er noen knepp opp på kvalitetsfølelse kontra Saueren. Ikke funnet noe jeg ikke liker med den enda. Skjønner ikke at den ikke er mer populær egentlig, virker som den er mer populær i Sverige enn her
 24. Til ditt bruk hadde jeg ville ha kjøpt 2.5-10x50 og gjerne et pent brukt Zeiss Victory HT. Jeg ville ha styrt unna de største og tyngste siktene, du blir lei av å drasse på de på feks reinsjakt. Et tips kan være å sette på QD baser og ringer. Da kan du bytte mellom flere sikter i fremtiden om behovet skulle melde seg. Ang rifle, så bør du ta og kjenne på en Mauser m12. Jeg har ikke den selv, men liker alt ved den. En av de beste syntetstokkene jeg har tatt på, liker sikringen, avtrekket, magasinet etc.
 25. Det står stemplet på venstre side av løpet hvilken utgave det er👍
 1. Load more activity

Announcements×
×
 • Create New...