Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Er i samme båt og tror jeg havner opp med en zeiss v6 2-12x50 asv..
 3. Jeg tror at man kan åpne støtbunnen på enkelte Sakoer, men jeg husker ikke lengre hvilke mål det var på de.
 4. https://www.guns.com/news/2018/12/18/aquila-introduces-new-5mm-remington-rimfire-magnum-load Det lanseres fortsatt ammunisjon til den gamle 5 millimetern, men noen stor hit blir det neppe.
 5. .223 er det perfekte kaliberet til dynamisk, noe annet vil du merke på lommeboka. Ballistikk og rekyl er helt perfekt til bruksområdet. Også greit å få tak i matchammo hvis du skal reise. Avtagbare magasin er et must.
 6. Den første salongrifla mi var en slik, dog av litt nyere dato med matt, glassblåst finish på stålet. Avtrekket var litt langt, men "mykt" og uten hakk. Litt som å dra i en gummistrikk 😄 Den gikk godt med Remington Yellow Jacket, for high speed ammunisjon med hulspiss måtte det være! Kikkertsikte fungerte aldri noe særlig på den jeg hadde. Det var å skyte inn, og etter å ha håndtert børsa litt så satt ikke samlinga helt på samme plass som sist. Med løst deksel som siktet sitter på og løpet klemt fast i løpskanalen ble nok variablene for mange. Men vi hadde mange gode stunder sammen, og noen ganger angrer jeg litt på at jeg solgte den.
 7. Today
 8. Sako leverte rifler med magasin i 6PPC også, men de er neppe å finne i store kvanta her til lands 😕
 9. Vi hadde da Donald, Mikke Mus og Bernard&Bianca (tenker på Albatross Air hver gang jeg skal fly med Widerøe (og det gjør jeg ofte🤔)). Og Bambi og hele kostebinderiet. Labbetuss. Julius. Vi ble jo ikke hjernevasket til å tro mennesker og dyr lever like liv. Hvor gikk det galt egentlig??
 10. Wow! man lærer så lenge man lever. Takk for informativt svar 👍
 11. Hufsa

  Go light!

  Se der ja, snerten sak! Nå blir det Spennede å høre hvordan er å skyte framover!☺️
 12. De fleste knekkvåpen kan nedspennes. Med knekt, avsikret våpen trekker du av (evt begge) avtrekker(ne), og lukker våpenet kontrollert. Tilsvarende, med boltrifle: trekk av med hevet hevarm, og legg den ned kontrollert mens du holder inne avtrekkeren. Det er ikke lurt å lagre våpen i spenn, blir slakk fjær av slikt.
 13. Kuli

  Nytt kikkertsikte

  Tror ikke du merker enorm forskjell i skumring på en V6 og en HT, selv om HTn skal være hakket vassere. Jeg har HT selv, og er meget godt fornøyd
 14. Har hatt Qashqai, men 1,5l diesel. Mye småfeil, interiør som løsna, følere i motor som konka, og til slutt skar motoren seg en måned etter service. Tapte 45k, men fikk forhandler til å kjøpe bilen. Kjøreopplevelse er helt greit, litt traktor. Dette var 2008 modell, og i følge en kompis som selger bruktbil, så er disse motorene kjent for å være problem. Min far har en slik du vurderer og han er fornøyd. Men her løsner også pyntelister o.l. Har inntrykk av at kvaliteten ikke er den beste. Har nå Mitsubishi Outlander, og det er en annen verden i forhold til kjøreopplevelse, kvalitetsfølelse osv
 15. Hei! fersk våpeneier her. jeg kom til å tenkte på en litt artig problemstilling som jeg håper dere kan opplyse meg om. Hvis jeg har en enkeltskudds hagle med intern hane, så vil hanen spennes hver gang jeg "knekker" den. Som vil si at jeg burde ha i en klikkpatron for å trykke av. Men for og åpne våpenet å ta ut klikkpatronen så vil jeg spenne hanen igjen. hva er værst? la den stå med spent hane eller trykke av uten klikkpatron. liker ikke å ha den stående i skapet med klikkpatron i for å lære meg gode rutiner med tømming av våpen osv. Hilsen Morten
 16. Sjølsagt er ikke leveraction links😂 Remingtonen er kaliber 30-06, Winchesteren skulle visst beholdes som arv.
 17. Nå kan man vel lade så å si hvilken som helst patron til lavere hastighet enn andre patroner i samme kaliber om man ønsker det.. 6.5CM vil aldri klare og sende avgårde kuler like fort som 6.5x55 ladet til samme trykk! Aannerud
 18. Har en remington 700 med ei 55 cm 6,5 CM pipe. Har også en sauer 101 i 6,5x55 med 56 cm pipe og en sauer 200 str med 70 cm pipe. Får høyere hastigheter med 6,5 creedmoor pipa enn i 101. Ja jeg kan nok tyne mer fart ut av 200 str, men med 70 cm pipe skulle det bare mangle. Hadde fått høyere hastighet i creedmooren også om den hadde vært lengre. Når det gjelder hylselevetid testet 6,5 guys en lapua hyse som de ladet hardt med H4350 20 ganger. Den finnes på youtube om noen ønsker å se den. Har til nå kun brukt N15, N19, N4, N540 og N160. N15 til jaktladninger og N4 og N160 til presise patroner til skyting ut til 700 m.
 19. Falkum

  Nytt kikkertsikte

  men sliter litt med å finne informasjon om hvor gode zeiss v6 er i skumring?
 20. Saken ruller videre. Statsadvokaten har frigitt saksdokumentene- og det er ikke bare grisen som lukter.... De fikk jaggu tid og penger til å overvåke en død gris i 2x4 uker... https://www.tv2.no/a/10680265?fbclid=IwAR1h_ALf0ryK9F6drynqJF6f6jv05Z1-gj4X8STNGZNFIGUJrXifLj9d2pA
 21. Sitka

  Montasje cz 500

  Da synes eg blir for mykje, enkelt og greit. Gjer vel jobben dei rimeligere og vil eg tru.
 22. Har flust med kniver i ett bredt prisområde, men anbefaler at du tar en titt på Cässtrom sine kniver. https://www.casstrom.com/ De har 2 jakt modeller Safari Mini Hunter / Forest knife 10 (flat grind) samt modeller med gode "bushcraft" egenskaper (skandinavisk egg). De har også noen geniale hemper du kan henge kniven i. Jaktsagene har jeg ikke testet men den ser smart ut den og. Angående øks er en Gränsfors aldri feil. Reservekniv er for min del som regel en foldekniv. Kan kombineres med f.eks en av de mer moderne knivene fra Victorinox om man vil ha multi tool også.
 23. Søkte på akkurat samme tid ifjor... da tok det 2uker.... Ja ser der ja, ufrivillig 😂
 24. Tipper at det kanskje er major som er bajsen. Får uansett ikke veldig lave splits med bolt, og det er bare ett tellende treff i skiva.
 25. Går ikke behandlingstiden alltid litt opp når jakta nærmer seg? Alltid noen som er ute i siste liten - akkurat som med pass.
 1. Load more activity


×
×
 • Create New...