Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. 9,3

  Sauer 202 8×57JS

  Har vurdert magnumhansen. Pipa som ligger på finn er en Forest pipe, og den har for grov profil for forskjeftet mitt.
 3. Vaquero

  Mannlicher 1903. 6;5x54m

  Nydelig sak du har der, kaliberet ikke minst. Når jeg besøkte Norma på Åmtfors for flere år siden var jeg å besøkte stasjonen hvor de pakket ned pågående produksjon, 6,5x54 Mannlicher. En helt annen sak, jeg mener å ha sett nøyaktig samme riflemodell. En tidligere grunneier hos oss hadde en slik i .30-06. Historien var at han kjøpte denne i Oslo på 60-tallet og kaliberet var 9,3x62, han fant dette kaliberet noe upraktisk og fikk våpenhandleren til å endre til pipeskift 30-06. Han brukte den nesten aldri, senere angret han på kaliberendringen. Jeg mener han den gangen så for seg billig/gratis HV-ammo i 7,62x63. Det var jo den gangen HV brukte Mauser 98K endret til dette kaliberet.
 4. spindrift

  Sauer 202 8×57JS

  En mulighet er magnumhansen.com De lager vel sauerpiper til ganske ok pris, kaliberutvalget er slett ikke verst.
 5. bardp

  Kjøpe lyddemper fra utlandet.

  https://www.game-on.no/no/luftvapen/tilbehr/luftvapen-demperkompensator
 6. Skarvekongen

  Sauer 202 8×57JS

  https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=127342703
 7. slb

  Tjære til treski

  Hei, Hør med Rønning Treski https://ronningski.no Tror de har peiling. slb
 8. Helmet

  Kjøpe lyddemper fra utlandet.

  Det er mulig. Jeg har vært ute av skyttermiljøet noen år. Mye har sikkert skjedd på 10 år. Men hvilke alternativer har man da i praksis til dempere til luftvåpen i kalibrene 4.5mm, 5,5mm og 6,35mm?
 9. 9,3

  Sauer 202 8×57JS

  Jeg skal kjøpe et 8x57js løp til Sauer 202, men dette er nesten umulig å oppdrive i Norge. Jakt & friluft kunne skaffe, men det var 7 mnd!!! leveringstid, og Landrø hadde en Outback pipe ril 13.000. Noen som har gode råd, eller vet om noen som har til salgs?
 10. DocHolliday

  Kjøpe lyddemper fra utlandet.

  usa har vel blitt vannsklige med det meste av våpen relatert? Ellre tar eg feil. trudde ikke man kunne få over kikkertsikter via vanlig vei en gang.
 11. DocHolliday

  Tjære til treski

  Lurte på om det er noen som kan hjelpe meg, har eit sett med treski (eller rettere sagt 3 sett.) Har tenkt å se om eg kan få montert på Rottefella BC binding på om det går greit. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=135566923 ( har nettopp vert ei uke på jakt med åsnes kongsvold, som ikke bar godt nokk. JUPP EG MÅ FJERNE 10 KG av meg selv. og enten ha noen lange ski som bærer godt eller prøve disse treskine eg har liggende) Men eg skulle gjerne hatt noe tjære til å varme inn i skia. Spurte litt rundt men får beskjed om at swix sin har forsvunnt fra markedet. Noen som vet om andre typer eg kan få tak i? eventuelt hvor eg kan få tak i det?
 12. Helmet

  Kjøpe lyddemper fra utlandet.

  Hadde en misstanke om at det var sånn i Stor Britania, men er det like ille i USA? Ser at Huggett og DonnyFL-dempere skrytes opp noe voldsomt, men det er ikke så mye å hente på disse kontra Weihrauch og Umarex- dempere?
 13. Torf

  Beste hagla til rundt 10K

  Hvis man vil virkelig ha ei fin brukt hagle til 10k og kompromisser litt på "features" får man en fin Merkel o/u til denne prisen. Se på Merkelen Beveren Sport har til 12k. Det er en 200e i nystand.
 14. Today
 15. Rune75

  Valg av 9mm

  Du skaut bra igår med våpenet. Flott våpen gratla 👍😊
 16. Diabolo

  Deler til S&W 586

  Så vidt jeg kan se, så ser det meste ut til å passe din 586. (Men jeg garanterer ingenting...) Det som ikke passer er : 940070140 Locking bolt spring - Er til J-ramme. Kan også evt. bestilles fra Wolff. https://www.gunsprings.com/SMITH & WESSON/K, L, & N FRAME/cID3/mID58/dID264 940054290 Locking bolt - Er til N-ramme.
 17. Midtiblinken

  Valg av 9mm

  Jeg får bli litt kjent med våpenet, og se an resultatene. Hadde egentlig håpet å unngå en jobb hos bakern, men et nytt grep er på ønskelisten. Takk for tips, skal sjekke det ut
 18. Chiefen.v-2

  Antikke våpen?

  Antikvitet er som hovedregel en gjenstand eldre enn 100år. Om moms; https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2009-12-15-1540/KAPITTEL_6#KAPITTEL_6 https://tolltariffen.toll.no/templates_TAD/Tolltariffen/Chapter.aspx?id=369345&epslanguage=no Greit å få med seg at det ikke nødvendigvis er fritt fram for å importere og eksportere antikviteter, https://lovdata.no/dokument/LTI/forskrift/2007-01-01-1
 19. Midtiblinken

  Valg av 9mm

  CZ shadow 2 er et populært våpen, men ville ha 6", og dermed var den ikke aktuell.
 20. Midtiblinken

  Valg av 9mm

  Fikk testet den i går. Med litt innskyting og stilling av sikte så satt den bra til slutt med fine samlinger. Var skikkelig moro
 21. DoctoRoy

  Antikke våpen?

  I Norge er våpen produsert før 1890 regnet som antikke. 1890 står i Våpenforskriftens §1. Fastlegging av tidspunkt for når noe er antikt er under stadig diskusjon og varierer alt etter hva som diskuteres. Noen vil si at Comodore 64 er antikk andre vil si at før plasten kom på markedet går grensen. Unger på 12 år mener at foreldrene er antikke osv....
 22. Swift

  Beste hagla til rundt 10K

  Jeg er helt enig. Sabatti er "hel ved" og i mine øyne meget god kvalitet. Skulle jeg startet i dag og kjøpt ny hagle hadde det nok blitt en Sabatti. Value for money kort og godt.
 23. mp18

  Beste hagla til rundt 10K

  dette er med respekt å melde pisspreik..... hva er en god fluktskytter da? se på finn nå der ligger der en baikal prod av toz fra gressvik til 12000,- er det liksom en dårlig hagle?? har eiet både winchester o/u , beretta 1/2auto, og beste skyting på lærduer har jeg prestert er med baikal ij18 enkel løp. børsa må passe og man må få godfølelsen med den om den er fra tyrkia eller tyskland. en kjenning som aldrig har brukt 870 til dette fikk full pott 3 ganger på trap banen. på youtube skyter noen baklengs og treffer.. det betyr bare at en skiftesnøkkel kan gjøre samme jobb som en fin fast nøkkel hvis man har talent og skyter mye. skal man speile seg i vektøyet så har jeg selv en hagle som i dag minst koster 30 000 tusen,men treffer ikke bedre fordet. nå sies det her at skal man ha en viss glede av vertøyet på jakt og bane så styres det unna baikal.. for noen år siden var 70% av alle hagler i norge baikal. hvor mange inkl meg selv sitter med minnene etter sitt første vilt med en slik? glemmer det alldrig. så hva med i dag? back to basic..... finbørsene er i safe og pusses,.. mens den enkle arbeids hagla dobbel eller enkel er med på jakt. ikke noe mindre i fryseren av den grunn. premium utstyr er ofte lekkert men u nødvendig. noen googler t.o.m. viskelær for å se best i test og pris......
 24. spindrift

  Våpensøknad - ALT du trenger å vite

  @pinkhealer Jeg vet ikke med førstegangssøknader, men jeg har kjørt flere søknader i Drammen. Korteste behandlingstid har vært 1 uke, lengste ca 3 uker. Det tror jeg er uvanlig bra.
 25. Sakoen75

  Valdkart Hardangervidda.

  Drar opp en eldgammel tråd. Noen plass det ligger kart på nettet nå?
 26. pondus63

  Skadefelling. Regler og våpen.

  Joda, hvis du velger et sikte som er beregnet for luftgevær og har parallax justering (noen kaller det fokus) Til 15 meter burde en HW50S være gode greier https://www.landro.no/weihrauch/104658/weihrauch-luftgevær-mod-50s-4-5mm Hawke Vantage 4x32 AO Mil Dot med justerbart obejktiv (fokus far 9m til uendelig) https://www.skittjakt.no/hawke/173262/hawke-vantage-uten-lys-1--justerbart-obj Eller Leapers som har fokus fra 4,5 meter til uendelig
 27. msteiro

  Kjøpe lyddemper fra utlandet.

  Tror ikke det er særlig enkelt, da det må registreres i hue og rævva der borte. Ikke noe økonomisk heller, da de typisk er ekstremt overpriset.
 1. Load more activity
×