Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Problemet med veibyggingen (hvertfall de prosjektene de har hatt på sørlandet) er at de dimensjonerte for gårsdagen/dagens trafikk og ikke hvordan den ville bli om 10-20 år til. E39 Lyngdal-Flekkefjord er jo et skrekk-eksempel på dette. I Atlanta har vi 16-feltsmotorvei og dette går helt greit.
 3. Når det gjelder ladesett i den rimelige enden, er jeg litt nyskjerrig på den RCBS partner- pressa. Noen som har erfaring med den?
 4. Lillefix

  Kjøpe mc

  Samme motor i SV1000 som i TL1000. TL1000R ikke S, var da ikke kjedelig.
 5. I min fars gamle Patrol var det ein plombert km-teller i motorrommet. Fram til ein gong ut på 80-talet måtte denne avlesast årleg, så vart det tilsendt ein faktura pålydande årets dieselavgift. Denne ordninga gjekk ut ikkje fordi den var byråkratisk, men fordi ein meinte at ved å legge avgifta direkte på drivstoffet og ikkje på køyrelengde ville stimulere til redusert drivstofforbruk. Problemet her er jo at Siv og Jon Georg ikkje vil belønne byane når dei oppnår det målet som Staten har bestemt, nemleg null (eller helst negativ) vekst i biltrafikken. Då er byane faktisk nødt til å skaffe pengane ein stad frå.
 6. Bingo! Brukermassen her på Kammeret, innehar i mitt øye kunnskap og refleksjoner som langt ovegår gjennomsnittspersonen. Kudos! Man kan jo spørre de samme spørsmålene på f.eks freakforum, og da vil man ganske fort se forskjellen jeg hinter om. Dette burde Kammeret og dets medlemmer være stolte av. Jo'a, det sklir ut titt og ofte her også, men jeg vil tippe at noe av grunnen til at det sklir ut, er at folk er engasjerte. Og det er engasjerte mennesker som er interessante å høre meningene til. Man kan jo sammenligne med en butikk, det er ikke spesielt artig å handle av folk som er uengasjerte og/eller ikke innehar nødvendig kunnskap.
 7. Den taktikken har vore forsøkt sidan 50-talet. Har det fungert bra syns du? https://www.wired.com/2014/06/wuwt-traffic-induced-demand/
 8. Det er ikkje alltid at gjennomføringa samsvarer med intensjonane
 9. Da var jeg heldig i dag og har fått fritt dyr i Videdalen, Stryn og Ottadalen villreinområde👍. Ser at det finnes samjakts- avtaler for området. Er det noen her som kjenner mer detaljert til samjaktsavtalene som gjelder for dette området?
 10. Berdanhetter er fy... 😔 90% av mitt ladeutstyr er LEE, mye pga pris, for min del så er det hobby, ikke "show n tell" på lokalet... Brukervennligheten synes jeg ikke det er noe å utsette på, men når det skal sies, LEE sitt utstyr må settes opp slik det er tenkt... Og slik det er beskrevet... Ellers får man maaange rare tics og underfundigheter som tilslutt leder til hideverk og bannskap... Men jeg låste dør, dempet belysningen, og retta brillene, og med varsomt blikk i dempet belysning leste jeg instruksjonene... Både på dier og krutt mål... Ikke minst tennhetteisetteren til Turret pressa... Og jaggu f... virka dævelskapet etterpå... Og det har for min del heller ikke sklidd ut... Har ekstra Turret er med dier oppsatt ferdig... Bare å fylle opp forbruksmateriell og kjøre på... Såpass 'automatisert" at det føles effektivt og produserende, men allikevel såpass kontrollert og oversiktlig at jeg ikke har kontroll på hva jeg driver med... Bruker krutt med høy fyllingsgraden i hylsa, og anerkjente ladedata, så kan de som ønsker eksperimentere.. 😉 Lykke til i jakten på en spennende aktivitet... Hold oss oppdatert på hva du ender opp med....
 11. Det kommer an på depositumet og våpenet man selger. Det må være så høyt at kjøper føler at de ikke vil/kan trekke seg... Og det er ikke sikkert du aner hvem de andre er da de ikke tok kontakt når annonsen er "solgt/reservert" Jeg vil iallefall ikke gamble på at de ikke har funnet seg ett annet våpen i feks de 2 mnd mellom de tok kontakt og når kjøper trakk seg.
 12. Today
 13. lee1000 er... tja tjo nei skal ikke si noe
 14. @Cardinal Derfor depositum. Dessuten så kan ofte en eller flere av disse du takket nei til, fortsatt våre på jakt etter det våpen du har. Ofte så sier de gi meg beskjed om det ikke skulle bli noe av
 15. Dette er en skytesport jeg virkelig skulle ønske jeg hadde i nærområdet!
 16. Det er blitt for mye plager som følge av en for høy elefantbestand i Botswana og myndighetene åpner for jakt. https://www.nettavisen.no/nyheter/utenriks/elefantene-mister-sitt-fristed-i-botswana--jakt-skal-igjen-tillates/3423688941.html Som vanlig er det noen som ikke evner å se helheten i forholdet mennesker/ville dyr.
 17. Problemet med lang venting er at det fort dukker opp noe uventet for kjøper. Si at du selger ei rifle til 25000, men kjøper må vente 3 mnd på søknad. Etter 2 mnd ryker kjøpers vaskemaskin/problem med bil etc, og da blir det fort til at selger får en mail: "ehh, jeg må dessverre ha ny vaskemaskin og har ikke råd til ny rifle. beklager" I mellom tiden kan selger ha sagt nei til andre som kanskje hadde papirer eller kunne skaffe dem på mye kortere tid. Det kommer jo også an på hvorfor selger kvitter seg med våpenet. Er jo ikke sikkert han/hun har tid eller mulighet til å vente på pengene.
 18. Elgjakt med ledhund om noen har boka er eg intressert i å kjøpe den.
 19. Signalene fra POD er at "store" magasiner blir registrering og søknadspliktig. En svært dårlig løsning. Skjemaet er ganske sikkert utarbeidet med tanke på at ny forskrift kommer.
 20. Hei. Eg har ein Mauser m67 som eg trenger nytt diopter til. Kunne og tenke meg sidemontasje til kikkert på den. Kjøpte "ny" stokk som skulle vær jaktversjon av Kongsberg sin banestokk ifølge selger på finn. Lett og fin stokk. Men har no etter montering og leiting på nettet funne ut att det mest sannsynlig er stokken til m59. Nokken som veit om det går Ann å få tak i diopter som er toppmontert og kikkertmontasje til denne?
 21. @Chiefen.v-2 det er jeg enig i. Er i hvertfall mye som tyder på det.
 22. Våpenkontoret i Vestfold bad meg bare ringe inn så de fikk sjekket våpennummeret mot databasen sin. (Ikke stjålet, rett selger, ol.) Ellers var det ikke noe problem med åpen søknad.
 23. Av ca 45 vilt skutt med Woodleigh i de forskjellige nevnte kaliber, har jeg funnet igjen 3 kuler. Det var på waterbuck i Sør Afrika med 338 Winmag, pluss 2 elger her hjemme i 338-06, restvekt ca 90 %. Resten plystra gjennom, og knuste vanligvis forstilling så dyra stort sett ble på skuddplassen. Lite blodslått kjøtt og minimalt med splintring. Nå er jo dette et lite tall å lage statistikk av, men regelen er gjennomskyting, fine slakt og korte, til dels svært kort fluktstrekninger. (her kommer naturligvis skuddplassering også inn som et moment). En kompis på jaktlaget bruker også Woodleigh i 7mm Rem mag, 300 H&H, og 375 H&H (villsvin, dåhjort, hjort og elg). Han har samme erfaring som meg, god effekt, gjennomskyting, korte flukstrekninger og fine slakt. Et par andre på laget med 375H&H har også skiftet over fra Nosler PT til Woodleigh PP .
 24. Det er ihvertfall sånn at en som eier lovlige våpen straffes hardere enn kjeltringer om en dømmes for brudd på våpenloven.
 25. Jeg har opplevd at 150 grs ttsx splintra i en rådyrbukk. Mye søl. Nå var riktignok holdet 5 m, så farta var relativt høy.
 26. "våpendel" 1pipe 2vekselsett 3glidestykke 4magasin???? kvantesprangene vil ingen ende ta...
 1. Load more activity


×
×
 • Create New...